Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar imzamdaki aracın normalde rolantisinin kaçta durması gerekiyo benmkisi hep 5 ile 10 un tam ortasında duruyo 7,5 de yani vede hafiften aşağı yukarı haraket ediyo acaba bi sorun varmı eski cliom 97 mdeldi o sürekli 8 de duruyodu ama oynama falan yoktu bunda hafif oynama var
  • yahya devir saatin normali gosteriyor
  • selam arkadaşlar.

clio hb rxt 1.4 16v 2001 model almış bulunmaktayım. araç 70000 km. de temiz bir araç 13.000 ytl'e aldım. size sorularım olacak.

1- aldığım fiyat nasıl??

2- yakıt tüketimi nasıl. araçta lpg yok. aldığımda benzini sıfırlayıp 30 ytl benzin doldurdum. yol bilgisayarı 155 km gösteriyordu. 120 km yaptım. ancan sonra yolda kalmıyım diye benzin aldım tekrar. yol bilgisayarı yanılma payı ne kadar. siz ce lpg taktırmalı mıyım?? öyle çok kullanmıyorum aracı acil durumlar için. ayda en fazla 120 ytl benzin harcarım.

3- araçta radyo/teyp çalar var. direksiyondan kumandalı. ben buna orjinal cd player taktırabilirmiyim. taktırsam direksiyon kumandası ile uyumlu olur mu?

4- bi de araç 60-70 km hızı geçtikten sonra direksiyonda çok hafif bi titreme oluyor. ama direksiyonu bıraksam bile kayma falan yok. sadece çok hafif bi titreme. bu nedendir?

cevaplarsanız sevinirim

• quote:

Orjinalden alıntı: mirzaoğlu

selam arkadaşlar.

clio hb rxt 1.4 16v 2001 model almış bulunmaktayım. araç 70000 km. de temiz bir araç 13.000 ytl'e aldım. size sorularım olacak.

1- aldığım fiyat nasıl??

2- yakıt tüketimi nasıl. araçta lpg yok. aldığımda benzini sıfırlayıp 30 ytl benzin doldurdum. yol bilgisayarı 155 km gösteriyordu. 120 km yaptım. ancan sonra yolda kalmıyım diye benzin aldım tekrar. yol bilgisayarı yanılma payı ne kadar. siz ce lpg taktırmalı mıyım?? öyle çok kullanmıyorum aracı acil durumlar için. ayda en fazla 120 ytl benzin harcarım.

3- araçta radyo/teyp çalar var. direksiyondan kumandalı. ben buna orjinal cd player taktırabilirmiyim. taktırsam direksiyon kumandası ile uyumlu olur mu?

4- bi de araç 60-70 km hızı geçtikten sonra direksiyonda çok hafif bi titreme oluyor. ama direksiyonu bıraksam bile kayma falan yok. sadece çok hafif bi titreme. bu nedendir?

cevaplarsanız sevinirim

selam, güle güle kullanın aracınızı.

1. fiyat bence iyi. ben 2007 kasımda 79bin km'deki otomatik vites, sunroof ve çelik jantlı rxt'yi 13.900'e aldım.

2. yakıt tüketimi makul, ama çok km yapıyorsanız lpg taktırabilirsiniz, bizim clio'muz 100 liralık benzinle duruma göre 360-380 km yapıyor. bu bilgiyi açmak gerekirse; eşim 20 uzaklıktaki okuluna gidiyor hergün, ben de akşamları sürüyorum. yani yarısı yakıt tüketiminin az olduğu bir yol, yarısı da benim şehir içindeki dur kalk trafiğim. bir süreliğine eylül ayı başında sürdüğüm lpg'li 1.6 16v opel astranın yakıt tüketimiyle aynı değerler bunlar. ve buna rağmen hala lpg taktırmamakta ısrar ediyorum. yol bilgisayarında bence yanılma payı az da olsa (bence % 3-5 kadar) bir miktar var, mesela ışık yanar yanmaz 100 liralık benzin alıyorum (30 lt), bir dahaki ışık yanmadan benzin alışımda yine 30lt yaktığımı gösteriyor.

3. orijinal renault cd çalar taktırırsanız direksiyon kumandasının çalışmaya devam edeceğini sanıyorum ama ben sırf direksiyon kumandasını ve bilgi ekranını iptal etmemek için eski arabamdan kalma usb girişli sony cd player'ı hala taktırmadım. renault cd çalarlar içinde mp3 çalanını da hiç duymadım ve 18 şarkı yüzünden arabayı cd'lerle doldurmak mantıklı gelmiyor bana. ben çakmağa takılan mp3 çalarlardan kullanıyorum ama bu durum büyük şehirlerde sorun yaratıyor frekans bolluğundan dolayı, buna karşılık kaset adaptörlü mp3 çalarlar daha çok işe yarıyor büyük şehirlerde.

4. titreme iyi ihtimalle lastik balansıyla ilgili olabilir, daha kötüsü lastiğin düzensiz aşınması olabilir, 100-110km hızdan sonra bu titreme iyice artar.

hayırlı olsun tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 19 Ekim 2008; 2:17:07 >

• slm benim arabayıda satıyorum sizinkiyle aynı özelliklere sahip ne istiyorum linke tıklayıp bakın :):)

quote:

Orjinalden alıntı: starpower

arkadaşlar imzamdaki arabama 15750 verdiler vallahi vermedim 16250 den aşağı olmaz dedim.
    quote:

Orjinalden alıntı: FauFau

Babigo inşallah iyi fiyata satarsın arabanı yeni araban hayırlı olsun şimdiden.Sana fikir vermesi acısından tanıdıgım biri iki gün önce 2000 model Rna aracını 13500 ytl ye sattı 60000 de araba sende bilirsinki bana göre senin araban rna nın yanıda 1,5 kat daha araba inşallah güzel fiyata satarsın.
    Arkadaşlar akşamlayın arabamı çalıştıramadım.Zannedersem akü bitmiş bizim araçlardaki standart aküler kaç amper ve hangi aküyü tavsiye edersiniz.

• Arkadaşlar bu gün gittiğim tamirci rolanti motorunun bakımı lazım dedi böyle bir arıza içimizde başına gelen oldumu araca zararı nedir bilgisi olan varmı acaba.
  • şaşılacak birşey ama henüz başıma gelmedi böyle birşey
    :)
    quote:

Orjinalden alıntı: www59

Arkadaşlar bu gün gittiğim tamirci rolanti motorunun bakımı lazım dedi böyle bir arıza içimizde başına gelen oldumu araca zararı nedir bilgisi olan varmı acaba.
  • hayırdır arkadaşlar cliocular bir bir araçları satışa çıkarıyor, grubu dağıtıyormuyuz yoksa

neyse şaka bir yana alan satanlara hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin yeni araçlarıyla...
  • sağol babigo hafiften yukarı aşağı haraket etmesi normalmi
    quote:

Orjinalden alıntı: babigo

yahya devir saatin normali gosteriyor
  • merhaba arkadaşlar bendede clio 1.5 65 beygir alize dizel 2006 model sedan kasa var yeni aldım fakat clio I clio II clio III ayrımını nasıl ve neye göre yapıyoruz anlamadım vallahi izah edecek olana şimdiden teşekkürler saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulkoc

merhaba arkadaşlar bendede clio 1.5 65 beygir alize dizel 2006 model sedan kasa var yeni aldım fakat clio I clio II clio III ayrımını nasıl ve neye göre yapıyoruz anlamadım vallahi izah edecek olana şimdiden teşekkürler saygılar.

aracınız hayırlı olsun
    clio I, clio II ve clio III ayrımı hb kasalar içindir sizinki symbol olarak geçer sadece
    hb lerde ise 98 ve öncesi I,
    99-2005 arası II,
    2006 ve sonrası ise III olarak geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 20 Ekim 2008; 21:39:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Orjinalden alıntı: sulkoc

merhaba arkadaşlar bendede clio 1.5 65 beygir alize dizel 2006 model sedan kasa var yeni aldım fakat clio I clio II clio III ayrımını nasıl ve neye göre yapıyoruz anlamadım vallahi izah edecek olana şimdiden teşekkürler saygılar.

aracınız hayırlı olsun
    clio I, clio II ve clio III ayrımı hb kasalar içindir sizinki symbol olarak geçer sadece
    hb lerde ise 98 ve öncesi I,
    99-2005 arası II,
    2006 ve sonrası ise III olarak geçiyor.

açıklamaların için çok teşekkürler saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulkoc -- 20 Ekim 2008; 22:54:25 >
  • Merhaba arkadaşlar;

Clio 2 1,2 16v aracına lpg taktıran var mı acaba?
    lpg ye mi geçsem diye düşünmekteyim şu an. Bilgili olan bir arakadaş yardımcı olursa sevinirim.
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kasım Ayının sonuna doğrum makyajlı kasa clio Hb. almak istiyorum. Ancak 45. sayfaya kadar sondan başlayarak okudum. Fakat bir çoğunuzunki benzinli acaba dizel kullanan arkadaşlar yokmu aranızda ? Yakıt tüketimi nasıl 1.5 dci motorların ? Bildiğiniz bir kronik arızası varmı ? Açıkcası ekonomil sebeblerden dolayı alacağım arabaya en az 3 - 4 sene binmek zorundayım. Oyüzden kmsi düşük bir clio dizel alabirsem beni 3 - 4 sene götürürmü ? C3, Fiesta ve Clio arasında kaldım. Ancak gerek yedek parça bolluğu ve ucuzluğu gerekse ikinci elde çok tutulan bir araç olmasından dolayı clio ağır basıyor. Ancak bir kezde siz değerli clio kullanıcılarına danışmak ve deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. Cevaplarını için Şimdiden teşekkürler.
  • bugünkü akaryakıt ve lpg fiyatlarıyla, lpg nin yakıt miktarı benzine göre %35 daha düşük (imzamdaki aracımla yaptığım hesaplamalara göre) %30-%40 arasında değişebilir, %40ı kesinlikle geçmez inanmayın. bugünkü fiyatlarla diyorum benzin 3,1 ytl lpg 1,9 ytl

şehiriçinde benzin 25 ykr yakıyorsanız lpg 16 ykr yakarsınız. tasarrufunuz km de 9 ykr (90.000 lira) olur.

çok kilometre yapacaksanız LPG uygun ancak yılda 10.000 km yi geçmeyecekseniz, taktıracağınız sistemin geri dönüşü 2 yılı bulur. hesaplamalarınızı buna göre yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: dehataskin

Merhaba arkadaşlar;

Clio 2 1,2 16v aracına lpg taktıran var mı acaba?
    lpg ye mi geçsem diye düşünmekteyim şu an. Bilgili olan bir arakadaş yardımcı olursa sevinirim.

• arkadaşlar 2005 clio hb aut im var..göstergedeki saati aracı alalı 10 ay olmasına rağmen ayarlayamadım..nasıl ayarlayacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • Arkadaşlar merhaba,

Hazır gösterge ile soru sorulmuşken ben de bi soru ekleyeyim. Bende de aynı araç var. Benzin göstergesi 10 diş. 1 diş kalınca benzin almaya gayret ediyorum. 1 diş bitince benzin ışığı yanıyor mu yoksa yolda mı kalınıyor? :) yardımcı olan olursa sevinirim.
  • Merhaba,

Sonunda 2005 1.2 16 v olan arkadaşlarıda görebiliyorum burda :) Benzin ışığı tüm dişler söndükten sonra yanıyor ve ortalama içinde 6 litre kadar daha benzin kalıyor. Baya bi gidebilirsiniz yani. ortalama kalan litreyi öğrenmek için ön panlde bulunan düğmeye basılı tutarken kontağı açın ve basılı tutmaya devam edin. En sondan bir önce ekrana gelen rakam kalan benzin miktarını gösterir. 2005 1.2 16 sahipleri olarak dayanışmaya devam :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktorumm

arkadaşlar 2005 clio hb aut im var..göstergedeki saati aracı alalı 10 ay olmasına rağmen ayarlayamadım..nasıl ayarlayacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim...

Günlük km sayacına uzun süre basılı tutuyosun dk sayarak ilerliyor basılı tutunca sayma hızlanıyo.
    1-Çalıştır oil ok tıkla sonra aracın km si ve saat görünecek burdayken uzun süre basılı tut saati ayarlarsın,ama 1 saat geri alıcaksın diyelim 23 saat saydırıyosun,basılı tunca çok hızlı sayıyo sonra tek tek dk dk ince ayarda yaparsın.Yani ilk ekranda uzun süre basılı tut.
  • arkadaşlar şuna bir bakar mısınız?

• 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.