Şimdi Ara

Clio 4 dizel şehir içi yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fabrika verisi şehir içi 4.3 olan Clio 4 dizel sahipleri şehir içi yakıt tüketimleriniz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fabrika verisi 4.3 ise bizim forumdakiler 3 falan yaktırıyordur.
  • 5 in altında gelene inanmıycam baştan söliyim.

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Şu zamana kadar kullandığım en ekonomik araç 1.6 hdi c4 idi 5.2 şehir içi verisi vardı ve gerçekte 6 litre tüketiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: xtypeee

Şu zamana kadar kullandığım en ekonomik araç 1.6 hdi c4 idi 5.2 şehir içi verisi vardı ve gerçekte 6 litre tüketiyordu.

Bu konuda bu cevap olmadı hocam. O diğer konu idi. Ben kendi litaratürümden "şehir içi" ibaresini bu forum yüzünden kaldırıyorum.

Ve artık "dur kaklı, yoğun trafik" diyorum. 20 km lik yolu 1 ila 1 saat 15 dk gibi sürelerde alırken 6 lt yakıyorsa ne mutlu size.

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Yalova' da yaşıyorum. Gittiğim yollarda hiç trafik yok

• quote:

Yalova' da yaşıyorum. Gittiğim yollarda hiç trafik yok

Ve 6 lt yakıyorsunuz öyle mı ?

Siz böyle durumda aracınızın karma değerine bakın. Muhtemelen 4.5 lt civardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Bu konuda bu cevap olmadı hocam. O diğer konu idi. Ben kendi litaratürümden "şehir içi" ibaresini bu forum yüzünden kaldırıyorum.

Ve artık "dur kaklı, yoğun trafik" diyorum. 20 km lik yolu 1 ila 1 saat 15 dk gibi sürelerde alırken 6 lt yakıyorsa ne mutlu size.

O zaman benim 23km ortalamalı değer şehir dışı sayılır.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Abi diğer konuda 15-22 dedim yoğun trafik için.

Şehir içi demiycem artık.

• Şirkette onlarca (yüze yakın) Clio 4 edc var. İstanbul içi kullanım olarak Anadolu yakasından Avrupaya, nispeten düz, akıcı yol ve trafiğin az olduğu erken saatte gelenler ve sakin kullananlar için 4.8 lt, Avrupa yakasında ve trafikte kullananlar 5,5-6,5 lt civarı ortalamalar yakalıyor. Ben, bol ve uzun yokuşlu, genelde akıcı, varışa yakınken ise aşırı trafikli yolda, trafik kurallarının izin verdiği maksimum hızda, gaz pedalını sakınmadan kullanınca 5.2 lt rakamını görüyorum ekranda. Gerçek veri olarak, 0,2 lt ilave edebiliriz belki.

Kısaca, maksimum 6,5 lt, minimum 4.8 lt ve genel ortalama olarak aşırı trafik yokken 5,5 lt diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 16 Mart 2017; 15:38:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

fabrika verisi 4.3 ise bizim forumdakiler 3 falan yaktırıyordur.

Clio 3 dizel var ben de, İzmir şehir içi yakıt tüketimi kışın 5.6, havalar ısınınca 5.2 civarların da yakıyor.
  • Clio 4 1.5 dci manuel icin:

S.ici min. 4.6 lt - ort. 5.4 lt - max 6.1 lt

S.disi min. 4 lt - ort.4.5 lt- max 5 lt

Diyorum.

• benzinlide +2 lt,

dizelde +1lt en az koyarım fabrika verisi üzerine..

NET!..
  • Aracın km'si 1352

Şehir içi dur kalk 5.2lt/100km

• En az 5.5 lt gördüm en fazla ise 9 lt gördüm (istanbul trafiği)
  • Ortalama hızda çok doğru bir karşılaştırma değil aslında? Ben şimdi cc yi 23 kmye sabitlersem bu araç fazlamı yakacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

Ortalama hızda çok doğru bir karşılaştırma değil aslında? Ben şimdi cc yi 23 kmye sabitlersem bu araç fazlamı yakacak?

2km 23km/h gidip yol bilgsayarına mı bakcan hocam? 100km sonra bakarsın.
    ya da sıfırlamadan itibaren kaç yakmış ona bak, bunu 1998 vectra gösteriyor(veriler yanlış bizde sorun var), yeniler de gösterir herhal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 16 Mart 2017; 19:41:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Ortalama hızda çok doğru bir karşılaştırma değil aslında? Ben şimdi cc yi 23 kmye sabitlersem bu araç fazlamı yakacak?

ya da sıfırlamadan itibaren kaç yakmış ona bak, bunu 1998 vectra gösteriyor(veriler yanlış bizde sorun var), yeniler de gösterir herhal.

Demek istediğim evrensel bir kıstas değil yani. Kimisi dur kalk 90 kmh çık tekrar dur kalk ..... yapar kimisi sabit 25kmh gider ama iki bilgisayarda ortalama hız 25kmh gösterir. Halbuki biri daha az biri daha çok yakmıştır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Demek istediğim evrensel bir kıstas değil yani. Kimisi dur kalk 90 kmh çık tekrar dur kalk ..... yapar kimisi sabit 25kmh gider ama iki bilgisayarda ortalama hız 25kmh gösterir. Halbuki biri daha az biri daha çok yakmıştır

evet dediğiniz mantıklı.
    ben sıfırladıktan sonra yaktığı litreyi hesaplayabildiğini gördükten sonra ortalama çok da önemli değil düşüncesine kapıldım.

• Ya kardeşlerim çok yakıyormuş.Tsi öneririm.5lt şehir içi boşuna 10-15 bin lira fazla vermeyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.