Şimdi Ara

Clio 3 Faz1 dci Debriyaj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yaklasik 2 yildir arabanin debriyajinda sorun var ve cozelmiyor. Debriyaja basili kaliyor kalkarken hafif silkeleme yapiyor. Debriyaj ust merkezi degisti baski balata degisti. Belli bir sure yapmadi ama yine son bir aydir yapmaya basladi. Sorunu serviste cozemedi. Sorularim:
    • Acaba baski balata tam oturtulamadi mi?
    • Debriyaj sisteminde hava mi kaldi( ama havasi alindi dediler)
    • Pedali pompalayinca kalkiyor haifif baski uygulayinca icine gidiyor.
    Sizce nedir?

2. Sikinti yolda giderken gaz kesme gaz yememe sorunu. 2.viteste sabit 2000 devirle yol alirken boguluyor biraz basiyorum gaz yemiyor sonra aniden hizlaniyor. Sorun ne anlamadi servistekiler.
    •Egr temizlendi.

Acaba bu iki sorun birbirini tetikleyen ortak bir sorunmudur?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Azizkizil1 A kullanıcısına yanıt
    [Sorun cozuldu]

1) Debriyaj Sorunu:

Servise gittim. Debriyajin bosa dusme sebebi sistem icindeki havaymis. Motor kaputunu acip en altta sansizmana baglanan bir soket bulunuyor. Bu soketi yerinden hafif cekerek cikariyorlar ve debriyaji pompalamaya basliyorlar. Havayi atip hidrolik yagi gelene kadar pompaliyorlar. Yag geldikten sonra debriyaja basili tutuyor ve soketi yerine oturtuyor. Sonra bi kac debriyaji pompalayip siz araci kullandiktan sonra kendiliginden pedal sisiyor. Ancak sistemin icindeki hava az da olsa kaliyor cunku bu debriyaj merkezi sanzimanin icine kadar gidiyor. Burdaki hava zamanla cikiyor ancak belki 1 sene suruyor. Eger yinede bu havanin alinmasini istiyorsaniz sanzimani acip havayi oyle almak gerek. Bu arada debriyaj pedalina sert basarsaniz ters tepki yapacak ve pedal asagi inmeyecektir.

2) Gaz yememe problemi:

Arkadaslar bu da zamandir beni rahatsiz eden. Butun enjektor, egr temizligine kadar yapilip sorunu cozulemeyen bir durumdu. Bunuda uzun suren arastirmalardan sonra cozdum. Arkadaslar, sorun cogunlukla fren pedalinin arkasinda bulunan fren musuru. Bu musur araca fren uygulandigini zannederek beyne komut gonderiyor ve gazi kesiyor. Bu yuzden arac bogulma yapiyor yada gaz kesiyor. Hemen fren pedalinin arkasinda bir parca. Cikarmasi cok kolay. Yarim tur ceviriyorsunuz kendi tik atiyor. Arkasinda bir fis var onuda cikardiktan sonra musuru elime aldim. Ve 3 tirnakla ortadan baglandigini gordum. Hersey burada! Bu tirnaklari tornavida yardimiyla bastirip musuru ikiye ayirdim( dikkat edin tirnaklar kirilmasin). Sonra icinde bir yay ve 4 adet metal pim cubuk var. siz pedala bastiginizda bu yay o cubuklara degen tirnagi ileri geri hareketiyle uzerinde kayiyor. Ama ben cikardigimda bu titnaklardan ikisinin siyah ve kurum bagladigini gordum. Onlari yerini unutmadan cikardim zimparaladim ve hem musurun icini hemde bu cubuklari wd-40 sikarak temizledim. Parcayi birlestirdim ve yerine oturttum. Test turuna ciktim. Sonuc ; BASARILI!! Hic bir sorun kalmadi ve eski persormansinda devam etti.

Bu arada isterseniz temizlemeden kendiniz yenisini alin. Yan sanayisi 40tl orjinali 150 200tl arasinda. Ben denem amacli bu islemi yaptim. Bir daha yaparsa yan sanayisini alip takicam sorun kalmaz. Bu 5 6 yil belki daha uzun zaman goturur beni. Suanki yaptigim islem sorunun musurden kaynakli olup olmadigini cozmek icindi.

Insallah faydali olmustur. Sevgiler...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.