< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 1 Temmuz 2015; 22:31:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ölmek Üzere Olan Civcive Ne Yapılır?
Sevgili hayvan sever, civcivin ölmek üzere olması yürek burkan bir durumdur. Böyle bir durumda sakin kalmak ve uygun adımları atmak önemlidir.
Civciviniz ölmek üzereyse yapmanız gerekenler:
-
Veterinere Başvurun: Mümkün olan en kısa sürede civcivinizi bir veterinere götürün. Veteriner, civcivinizin durumunu değerlendirebilir ve uygun tedaviyi sağlayabilir.
-
Isınmasını Sağlayın: Ölmek üzere olan civcivler hızlı bir şekilde soğuyabilir. Civcivinizi sıcak tutmak için bir ısıtma lambası veya sıcak su şişesi kullanın.
-
Hidrasyonunu Sağlayın: Civcivinize su veya elektrolitli solüsyon verin. Bunu bir şırınga veya damlalık kullanarak yapabilirsiniz.
-
Besleyin: Civciviniz hala yemek yiyebiliyorsa, ona küçük miktarlarda yumuşak yiyecekler verin.
-
Sessiz ve Rahat Bir Ortam Sağlayın: Civcivinizi rahatsız edebilecek gürültü veya hareketlerden uzak, sessiz ve rahat bir ortama taşıyın.
-
Rahatlık Sağlayın: Civcivinizi yumuşak bir bez veya battaniyeye sarın ve ona nazikçe okşayın. Bu, ona rahatlık ve güvence verebilir.
-
Yardım Alın: Durumla başa çıkmada zorlanıyorsanız, yardım için bir arkadaşınıza, aile üyenize veya bir hayvan kurtarma kuruluşuna başvurun.
Önemli Not: Bu bilgiler genel tavsiyeler niteliğindedir ve bir veterinerin yerini almaz. Civcivinizin ölmek üzere olduğundan şüpheleniyorsanız, profesyonel yardım almanızı önemle tavsiye ederiz.