Şimdi Ara

Civcivim ölmek üzere moralim bozuk :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pazar günü annem pazardan 2 tane civciv almıştı.Biri hastaydı diğeri çok hiperaktif,hasta olan dün gece öldü diğerinin bir şeyi yoktu turp gibiydi ama bugün saat 20:00 gibi keyfi kaçtı şu an durumu çok kötü ağlıyorum resmen alışmıştım civcivime :(

Ayakta olan fotosu bu sabah 11 de çektim bir şeyi yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 1 Temmuz 2015; 22:31:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ölmek Üzere Olan Civcive Ne Yapılır?

Sevgili hayvan sever, civcivin ölmek üzere olması yürek burkan bir durumdur. Böyle bir durumda sakin kalmak ve uygun adımları atmak önemlidir.

Civciviniz ölmek üzereyse yapmanız gerekenler:

• Veterinere Başvurun: Mümkün olan en kısa sürede civcivinizi bir veterinere götürün. Veteriner, civcivinizin durumunu değerlendirebilir ve uygun tedaviyi sağlayabilir.

• Isınmasını Sağlayın: Ölmek üzere olan civcivler hızlı bir şekilde soğuyabilir. Civcivinizi sıcak tutmak için bir ısıtma lambası veya sıcak su şişesi kullanın.

• Hidrasyonunu Sağlayın: Civcivinize su veya elektrolitli solüsyon verin. Bunu bir şırınga veya damlalık kullanarak yapabilirsiniz.

• Besleyin: Civciviniz hala yemek yiyebiliyorsa, ona küçük miktarlarda yumuşak yiyecekler verin.

• Sessiz ve Rahat Bir Ortam Sağlayın: Civcivinizi rahatsız edebilecek gürültü veya hareketlerden uzak, sessiz ve rahat bir ortama taşıyın.

• Rahatlık Sağlayın: Civcivinizi yumuşak bir bez veya battaniyeye sarın ve ona nazikçe okşayın. Bu, ona rahatlık ve güvence verebilir.

• Yardım Alın: Durumla başa çıkmada zorlanıyorsanız, yardım için bir arkadaşınıza, aile üyenize veya bir hayvan kurtarma kuruluşuna başvurun.

Önemli Not: Bu bilgiler genel tavsiyeler niteliğindedir ve bir veterinerin yerini almaz. Civcivinizin ölmek üzere olduğundan şüpheleniyorsanız, profesyonel yardım almanızı önemle tavsiye ederiz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o civcilerin yaşaması için yumurtadan çıktıktan sonra en az 3-5 gün daha annelerinin yanında sıcakta yaşaması lazım ama ne yazık ki aç gözlü insanoğlu 5 lira uğruna doğar doğmaz annesinden ayırıp dişi olanlarını iyi bakılmak üzere tavuk çiftliklerine yumurta üreten firmalara erkek olanlarını ise pazarda çocuklara oyuncak olarak satmaya bir kısmını da hayvan yemi yapılmak üzere canlı canlı telef edip firmalara vermekteler.
  • ölme nedeni büyük ihtimal ona yedirdiklerindendir. fenni yem denilen yem haricinde birseyler yedirdiyseniz civcivler bunlara alışık degil. birde cereyanda kaldıysa yada sogukta kaldıysa ölebilirler.
  • DH Garaj bölümünden direkt konu dışı özel'e girince konu başlığını "Civic'im ölmek üzere moralim bozuk :(" olarak okudum.
  • Sıcakta tutmadıysan ondan ölmüşlerdir.
    Benim de ok civcivim öldü.Bu tarz bir hayvan besleyeceksen ördek al.
    Ördekler daha dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor.
  • gecen birinin civcivi 4. kattan atladı. bisey olmadi. sonra zor yakaladılar hayvanı..
  • kuşlar hastalığı sonradan belli eder.pazarda hastalanmıştır ve eve geldiğinde belirti yapmıştır.veterinere götürmelisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bak kardeşim ben civciv purosuyum.Şimdi evde bulaşık eldivenleri var ya onların içine sıcacık suyu doldurup civcivleri üstüne koyup kutuya kapatıyorsun ve ölmüyorlar kaç tane aslan gibi horoz yetiştirdim ben.Sucuklu yumurtayla tavukla etle besledim civcivlerimi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.