Şimdi Ara

Edit:Kuşum öldü./Kuşumun boğazına bir şey kaçtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
24.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 yaşında kuşum var bugün havuz gibi bir şey taktık içinde yıkandı.Ondan sonra yemeğinemi geldi nedir.Kuş yemeği yedikten sonra boğazında kaldı gibi.Kafasını deli gibi sallıyor.Gözlerini kapatıyor.Hiç yapmadığı hareketleri yapıyor.Nolur yardım edin ne yapmalıyım ben onsuz yaşayamam :(:(:(:(:(
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuşun Boğazına Bir Şey Kaçarsa Ne Yapılmalı?

Kuşun boğazına bir şey kaçması ciddi bir durum olabilir ve acil müdahale gerektirebilir. Boğazına bir şey kaçan bir kuşun nefes alması zorlaşabilir ve hatta ölebilir.

Semptomlar

Kuşun boğazına bir şey kaçtığını düşündürten semptomlar şunlardır:

• Nefes almakta zorlanma
    • Hırıltılı veya ıslıklı ses çıkarma
    • Gagayı sürekli açıp kapatma
    • Tükürük salgılama
    • Başını sallama veya boyununu germe

Ne Yapılmalı

Kuşun boğazına bir şey kaçtığını düşünüyorsan, şu adımları uygulamalısın:

• Sakin Kal: Panik yapmak durumu daha da kötüleştirebilir.
    • Kuşu Rahatlat: Kuşunu nazikçe tut ve sakinleştirmeye çalış.
    • Heimlich Manevrası: Kuşunu baş aşağı tut ve göğüs kafesinin alt kısmına hafifçe beş kez vur.
    • Su Ver: Kuşuna birkaç damla su vermeye çalış.
    • Veterinere Başvur: Heimlich manevrası işe yaramazsa veya kuşun durumu kötüleşirse, hemen bir veterinere başvurmalısın.

Önemli Notlar

• Kuşun boğazına kaçan nesneyi asla çekmeye çalışma. Bu, durumu daha da kötüleştirebilir.
    • Kuşun boğazına bir şey kaçtıysa, onu besleme veya su verme. Bu, boğulma riskini artırabilir.
    • Kuşunu sakin ve rahat tutmak çok önemlidir. Aşırı stres kuşun durumunu daha da kötüleştirebilir.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• kuşun boğazına bir şey kaçarsa ne yapmalı
    • muhabbet kuşunun boğazına bir şey kaçarsa ne yapılır
    • sultan papağanı boğazına bir şey kaçarsa
    • kuşun boğazına bir şey kaçarsa
    • civcivin boğazına bir şey kaçarsa ne yapmalı
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: darqdevil123

Arkadaşlar 2 yaşında kuşum var bugün havuz gibi bir şey taktık içinde yıkandı.Ondan sonra yemeğinemi geldi nedir.Kuş yemeği yedikten sonra boğazında kaldı gibi.Kafasını deli gibi sallıyor.Gözlerini kapatıyor.Hiç yapmadığı hareketleri yapıyor.Nolur yardım edin ne yapmalıyım ben onsuz yaşayamam :(:(:(:(:(

telaş yapma belki kuş kur yapıyordur..bana eş alın diyordur.
  • Hayır daha önce kusuyordu fln kur yaptığı anlıyordum.Ama bu kez çok değişik davranıyor.Su içirdim kuşa düzelirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: darqdevil123

Hayır daha önce kusuyordu fln kur yaptığı anlıyordum.Ama bu kez çok değişik davranıyor.Su içirdim kuşa düzelirmi

düzelir.
  • kuşu veterinere götürdüm.Boğaz enfeksiyonu olmus ilaç verdi.Günde 2 kere vercekmişim kuşa.Kuş biraz iyileşir gibi oldu ama şimdide kafesten çıkmak istiyor.Kafese koyunca çıkmaya çalışıyor
  • Çok sağolun arkadaşlar kuşum öldü akşam dışarı çıkmıştık eve geldiğimizde kafesin altında sırtüstü yatmış ölmüştü.Hiç bu kadar ağlamamıştım.Bildiği bütün kelimeleri ben öğretmiştim.Akşam gül ağacının altına gömerken üstüne toprak atınca cik diye sesi çıktı.Hemen baktım ama neden çıktığını anlamadım.Bayılıcak gibiydim
  • kötü durum başin sağolsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BENİM KUŞUN KAFASI NEDEN BÖYLE?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler.benim gibi dayanamayanlara tavsiyem evcil hayvan almasın.Seversin seversin ama en son ölmeye gelince aileden biri ölmüş gibi oluyor.
  • basın sagolsun ailenden bir iölmüs gibi olur kötü durum
  • sağol.Evet aynen öyle oluyor
  • ben de hayvanları çok severim (hatta ipek böceğim 2 hafta kozada kalınca ağlamıştım o sıralar 3 . sınıftım ama :) ) ama nedense 9 yaşındaki kuşum hiç bir şeyi yokken bir anda ölmesi hiç üzmemişti beni (belki de onu eziyet çekerken görmediğim içindir . senin adına üzüldüm geçmiş olsun .
  • Başınız sağolsun.
    Bizim bir muhabbet kuşumuz var. Küçücük bir kuşa öyle bir alışıyoruz ki, ailemizden biri gibi görüyoruz ve öldüğü zaman sanki ailemizden biri ölmüş gibi hissediyoruz.
  • Bebimkinede maydanoz yediyorfum şimdi sonra gagayi kafese vurdu 1 dk filan ama şimdi normal hiç birşey yapmıyor basın sağolsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enverbabanaberya E kullanıcısına yanıt
    bir şey oldumu kuşa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.