Şimdi Ara

Çin Malı Sanılan Büyük Koreli Ssangyong Rexton Test Sürüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
23.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 4 saat boyunca aralıksız yaptığım test sürüşü notlarının bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum daha detaylı kısmınıburda bulabilirler.

Uzun zamandır izlediğim ve forum sitelerinde "Kore Kaplanı" olarak söz edilen Ssangyong bugün ki test konuğum.2007 yılının sonunda Şahsuvaroğlu ile Türkiye'ye giriş yapan ve müşteri memnuniyeti konusunda kısa zamanda çok fazla yol kat eden Ssangyong'un 2012 yılında yenilediği Rexton modeli 2.0 e-Xdi olarak adlandırılan motorla yürüyor.Bu motor 155 beygir güç ve 360 nm tork üretiyor.
    Bu kasayı bu motor çeker mi diyenleri duyar gibiyim. Cevabımsa evet çekiyor hemde hiç zorlanmadan.Bu motora eski teknoloji de olsa vites geçişleri sorunsuz olan 5 ileri mercedes şanzıman

Yorumlardaki fanboylardan bıktığım için lütfen blogdan okuyunuz

Daha fazla resim içinde buraya başvurabilirsiniz.

Umarım yönetimin istediği şekilde yazabildim postumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samwithwiki -- 14 Eylül 2014; 18:15:49 >

• Yorumlarin hepsini okudum "sabirla"
    Iki sey dikkatimi cekti.
    1.Hiç kullanmayip yorum yapan
    2.Hiç kullanmayıp/araştirmayip bilgi sahibi olanlar.
    Araç amerika'da yokmuş. "reno,pejo,duster,citroen,opel'i amerikanin her sokağında gormek mumkun!!
    Sozum ona buyuk markalarin "small overlap crash test'te nasil cuvalladiklarina bir bakim ncap'ta 5 yildizli arabalar.c180/3.20 vb inceleyin.
    Ben zamaninda skoda kullanirdim "yemedigim laf kalmazdi ama bilmezlerdi vw yapimi oldugunu " he derdim gecerdim.
    Simdi Rexton kullaniyorum boyle konusanlara "he diyip geciyorum"
    Marka bilinirligi ve altyapi bir surec isidir eger sahsuvaroglu markaya inanir mantikli secimlerle ulkeye arac getirirse ssangyong tutar. En azindan kemik bir kitlesi olur.
    3 aydir kullaniyorum. Iki defa servisine gittim kendi ses takintimdan iki ayri usta bir saat benimle ugrastilar "of demeden"
    Mudurler,satis gorevlileri guleryuzlu yardimci olmak icin ellerinden geleni yapiyorlar.öcü gibi gosterilmis katilmiyorum.
    Gelelim arabaya. Cekirdek aileyiz ben esim ve oglum. Insallah 4leyecez:)
    Bagaj, ic hacim mukemmel. Deri koltuk kalitesi , iceride kullanilan malzeme tatminkar. (Yeni tiguan 2.0 tdi icinde kullanilan ucuz plastigi gordukten sonra harika bile diyebilirim.)
    Arac 2 ton / 2.0 dizel / 155bg~360nmtork
    Keske 2.7 ya da 3.0 olsa ama devlet kan alir (!) o yuzden adamlar sunu yapmis 1500/2000 devir full 360nmtork kullaniyor hantal degil (!) binek bir araba performansi beklemeyin.
    Yakit 66 lt dizel ile ~ full istanbul trafiginde 600km yaptim.
    2013 model 49bin km'de 98 bine aldim.
    7 kisi yalovaya gittik aldigimiz keyfi anlatamam.
    Xtrail demissiniz ... Once onu alamaya gitmistim 1.5 dizel araba bagiriyorr biri arkadan itsinde gidelim diye. Iceri deli gibi motor sesi geliyor adama bu ne dedim 185 binlik arabada japonlar boyle dedi.
    Uzun lafin kisasi NE BEKLEDIGIN VE IHTIYACLARINLA ALAKALI.
    Ikinci el konusuna gelirsek ben aldim eminim alacak baska bir dost bulunur satilacagi zaman.
    mng1 m kullanıcısına yanıt
    M mng1 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: mng1

İihs de carpisma testi olmayan araca 130000 TL baglamam.Bende bir mazda cx5 sahibiyim.ssangyong rexton almadigim için mutluyum.amerikan pazarina giremeyen bir araci ben asla almam.araziye girme konusunda ise Subaru forester ve mazda cx5 in ssangyongdan daha iyi araziye gireceğini düşünüyorum.

Iihs NCAP kncap bana sadece fikir verir.ben bu kurumların tarafsizlından şüpheliyim.
    ben makina mühendisi ve tasarimciyim.mekanikten anlarım.
    Almadan önce didik didik ettim aracı.
    Ben Sizin araba alırken baktığınız ic mekan ve bagaj gibi kısımlara bakmam.
    Şase.kupa.kapı. alt yürür düzen.kabin koruma kafesi.Salıncak kollari.kapı ici barlar.akslar.difransiyeller gibi aksamlara bakarım.
    Rexton da bakarak aldım.yanılmamisim.
    Arazide çok zorlamama rağmen hic yolda bırakmadı.sizin yürüyerek giremeyeceginiz yollardan geçtim.

Birgün arabana kiyip araziye girmeyi düşünürsen haber ver birlikte girelim.
    Hem görmüş oluruz mazda ne kadar ilerleyebiliyormus arazide.
  • Foto ?
  • nıghtman kullanıcısına yanıt
    Eklendi
  • 4x4 , klasik otomatik şanzıman , dev gibi araba , yakıta hiç deginmemenizin özel bi nedeni var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Arazide ve çok sıkışık trafikte kullandığım için ölçme şansım olmadı, 5 ileri mercedes şanzımanı var aracın direksiyondan vites değiştirme seçeneği de var.Ama kullanıcı yorumları şehir içi 11-12 litre civarı yaktığını söylüyor ki 2150 kg'lık bir araç için nerdeyse normal bir değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: samwithwiki

Arazide ve çok sıkışık trafikte kullandığım için ölçme şansım olmadı, 5 ileri mercedes şanzımanı var aracın direksiyondan vites değiştirme seçeneği de var.Ama kullanıcı yorumları şehir içi 11-12 litre civarı yaktığını söylüyor ki 2150 kg'lık bir araç için nerdeyse normal bir değer
    Dış tasarım harika iç tasarım olarak berbat yani oraya güzel bir multimedya ekran koysalarmış veya en azından göstergelerin olduğu yere yol bilgisayarı vs. ama yok
  • grejuva007 kullanıcısına yanıt
    Multimedya ekran koymamaları şaşırtmıyor aslında Avrupa pazarında Türkiye'dekinden fazla donanımda satılıyor. Ama bazı şeylerde kaçmakta haklılar 127 bin liraya Mercedes ML Kadar büyük bir jip satıyorlar. Yol bilgisayarını sorduğumda ise yine aynı cevabı aldım türkiye pazarına sunmadılar. Ama Kasım'dan sonra gelecek sevklerde Korando Sports için bir haber aldım Esp standart olarak sunulacakmış. Ve bazı modellerde de olmayan özelliklerde de iyileşme olabilirmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • samwithwiki kullanıcısına yanıt
    127 Binliraya ML kadar büyük jip satıyor diyorsunuz da şuan piyasaya yeni çıkmış 7 kişilik X-Trail var 98.900 fiyatı var.Rextonun iç donanımı geçtim en basitinden direksiyonda konumlandırılmış düğmelerde bile hiç estetik yok bu Koreliler bence tasarım işini tam yapamıyorlar Şuana kadar yaptıkları arabalar bence hepsi birbirinden kötü(Tasarım olarak)...Bir tek rexton bu konuda başarılı.Ama oda iç tasarım ve donanım olarak berbat.

Çin Malı Sanılan Büyük Koreli Ssangyong Rexton Test Sürüşü  Çin Malı Sanılan Büyük Koreli Ssangyong Rexton Test Sürüşü

Edit:Resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grejuva007 -- 14 Eylül 2014; 0:30:58 >

X trail otomobilden bozma bir suv, rexton gercek 4x4. Iki araci bir tutmayin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

X trail otomobilden bozma bir suv, rexton gercek 4x4. Iki araci bir tutmayin derim.
    ssangyong çin markası sanılmıyor da, korelileri çinlilerle bir tutan çok var sadece.

40 yaş üstü abilerimiz varsa bilir, 90ların başında honda - toyotaya da "bu ne len çin malı teneke" falan diyen çokmuş :)
  • quote:

Konunun uzmanını çağırıyorum. Gel kardeşim :)
  • Şu an bu aracı kullanıyorum.
    Hemde hunharca.
    Sorularınız varsa alayım.

Yakıt demişsiniz. S içi sürekli dur kalk trafikte 12-13 lt.
    Şehir içi akıcı trafikte 10 lt
    S dışında 6.5-7 lt.

Evet iç tasarım estetik değil. Ve türkiyede donanım fakiri olarak geliyor.
    2014 modellerde biraz daha donanim fazla.
    elektrikli ve ısıtmalı koltuğu standart yapmışlar. Arka koltuklara da ısıtma koymuşlar.

• falken34 kullanıcısına yanıt
    Hunharca tabiri biraz hafif kalmış bence

Güzelim arabada yol bilgisayarı yok, bu şekilde aracı göndereni o ısıtmalı koltuğa oturtup sıcaklığı 90'a ayarlayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

Güzelim arabada yol bilgisayarı yok, bu şekilde aracı göndereni o ısıtmalı koltuğa oturtup sıcaklığı 90'a ayarlayacaksın

türkiyede donanim fakiri.
    Avusturya ve rusyada anahtarsiz giristen yağmur sensorune kadar herşey var.
    Turkiyede satilirken Bu araba da mutlak olmasi gerken ilave donanımlar olmalı veysel.

1.yol bilgisayar
    2.pusula altimetre Barometre pusula
    3.multimedya ekranı
    4.bi xenon far.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 14 Eylül 2014; 1:09:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

türkiyede donanim fakiri.
    Avusturya ve rusyada anahtarsiz giristen yağmur sensorune kadar herşey var.
    Turkiyede satilirken Bu araba da mutlak olmasi gerken ilave donanımlar olmalı veysel.

1.yol bilgisayar
    2.pusula altimetre Barometre pusula
    3.multimedya ekranı
    4.bi xenon far.

Bildiğim kadarıyla bunlar yeni modellerde de yok, distribütör tam dayaklık..

• quote:

Bu araçda %100 kilitli diferansiyel olmadan nasıl gerçek 4x4 oluyor ki?Lsd ile bir yere kadar,Ondan sonra yan yattım çamura battım.
    xtrail dediğin araç qasqai+2den başka bişey değil. qq danda +2 koltuk haricinde bi kaç donanım farkı var. 2 koltuk için 20 bin lira istiyorlar :)

rextonun 1.6 si olsa zaten 70 bindi fiyatı .peynir ekmek gibi satardı şuan.rexton ağır bir araç 1.6 kaldırmazda korando sports için çok iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

quote:

Bu araçda %100 kilitli diferansiyel olmadan nasıl gerçek 4x4 oluyor ki?Lsd ile bir yere kadar,Ondan sonra yan yattım çamura battım.

eski xtraildede lsd vardı.hatta Avusturya üretimi jeep grannd cherokelerdede lsd vardır .

lsd arazide gayet iyidir. tabi safkan arazi arazi aracı yapmaz zaten sürekli arazide kullanacak adam gidip suv almaz pickup yada Mercedes g Toyota prado defender gibi araçalr alır.

yeni xtrail arazide 10 puan alırsa 100 üzerinden rexton 20 gibi alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan kayar

xtrail dediğin araç qasqai+2den başka bişey değil. qq danda +2 koltuk haricinde bi kaç donanım farkı var. 2 koltuk için 20 bin lira istiyorlar :)

rextonun 1.6 si olsa zaten 70 bindi fiyatı .peynir ekmek gibi satardı şuan.rexton ağır bir araç 1.6 kaldırmazda korando sports için çok iyi olurdu.

aynen,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tacox -- 14 Eylül 2014; 1:56:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan kayar

quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

quote:

eski xtraildede lsd vardı.hatta Avusturya üretimi jeep grannd cherokelerdede lsd vardır .

lsd arazide gayet iyidir. tabi safkan arazi arazi aracı yapmaz zaten sürekli arazide kullanacak adam gidip suv almaz pickup yada Mercedes g Toyota prado defender gibi araçalr alır.

yeni xtrail arazide 10 puan alırsa 100 üzerinden rexton 20 gibi alır.

Kıyaslama yapmıyorum,bildiğim kadarı ile önceki kasa rextonlarda diff kilit vardı.Şimdi işi lsd ye bıraktılar nedeni belli tamamen duygusal.

Yukarıda arkadaş gerçek 4x4 demiş maalesef gerçek 4x4 değil.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.