Şimdi Ara

çıldırtan mavi ekran çözene ödül artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0x0000007b 0xf8982524 0xc0000034 0x00000000 hata bu.
    olaya gelince. evde 3 tane bilgisayar var. bilgisayarlardan birindeki hard diske format atmayı denedim ve bu hatayı verdi. daha sonra bu hdd i 2. bilgisayara taktım formatladım. hata vermeden bilgisayar açıldı. 2. bilgisayarın hdd ini formatlamadan direkt 1. bilgisayara taktım açıldı sorunsuz. daha sonra 2. bilgisayardaki hdd i 3. bir bilgisyarda formatladım ve 1. mavi ekran veren bilgisayara taktım. win xp logosu geçip resetledi sürekli bu tekrar etti. tekrar format atmaya denediğimizde mavi ekran veriyor 1. bilgisayar her türlü. daha sonra 3. bilgisayarın hdd i geriye takınca o da açılmamaya başladı sürekli winxp logoda takılıp resledi. 2. 3. bilgisayarlarda format atılıp hddler kullanılabiliyor. ama 1. bilgisayarda mavi ekran veriyor. hatta hiç hdd baglamadım. direkt xp cdsini kyodum ön yükleme yaparken yine sonunda mavi ekran verdi. 2 tane farkl xp cd si denendi ikiside çalışıor mavi ekran veren bilgisayara 3 tane hdd denedik. ramlerini de değiştirdik yine sonuç değişmedi. sorunu anlayan çözen varsa helal olsun.

• kardeş onların bıoslarını güncellemen gerekiyo diyo biliyorum onların ki eski versiyon oluyo ve yeni işlemciler arasında fark oldugundan bıos güncellenmesi lazım sanıyorum istersen bide öle dene
  • acaba 1.bilgisayarın cd-rom u filan arızalı olmasın??keşke onuda değiştirip deneseydiniz
  • Farkli cd romlarla,farkli harddisklerle denedim.
    ne yaptıysam ettiysem cozemedim.
    need backup !
  • hımmm ilginç
  • call of duty 4 u yuklemıstım bılgısayara reset attıgımda senın sorunun aynısı ıle karsılastım
    baya bı ugrastıkdan sonra cozdum
    anakart agp olmasına ragmen bıosda ekran kartı pcı olmus agp olarak yaptıgımda sorun gectı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi kafayi siyircam 10 saat oldu pc basindayim.
    hala cozemedim.
  • anakart ve cpuyu kontrol et.
  • Çalışmayan bilgisayara uçan tekmeyle giriş.. En azından biraz rahatlarsın Bios güncelleme gerekiyor olabilir ama neden diye de düşünüyor insan yine de.. Bire bir makinaya dokunmayınca kurudum kaldım sen de onu ona bunu buna takmışsın iyice karışmış ortalık
  • windows kurduğunuz pc'nin anakartının chipset'i ile onu sonradan takıp windows'u açmayı denediğiniz pc'nin anakartının chipset'i farklıysa reset atması doğaldır...
    Örneğin ; 965 chipsetli bir makinede kurduğunuz windows'u ; 945 chipsetli bir makinede açamazsınız...
    Önerim ; Hdd'leri ilk hangi makinede kurduysanız onlara takmak ve hepsine FDisk atmanız sorunu halledebilir...
  • fdisk attım yine olmadı. bir arkadaş da kısadevre olabilir toz vs dedi. inanmasamda tüm bilgisayarı fanlara dahil söktüm yeniden taktım ayarladım yine aynı hata. 3 çeşit dvd rom kullanıldı. asus bios update de yapamıyorum windows üzerinde çalışan bir exe dosyası vermişler update için
    win açılmadığı için update de olmuyor bios dogal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvador_Limones -- 24 Ocak 2008; 6:13:34 >
  • arkadaşım , sata harddiskmi kullanıyorsun ?

hata kodlarından araştırma yaptım ,

http://users.tpg.com.au/bzyhjr/stop_err.html#7b

çözümler ,

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=stop+0x0000007b

http://support.microsoft.com/kb/324103/tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelion -- 21 Ekim 2010; 16:40:11 >

• Geçenlerde de benim de başıma buna benzer bir sorun vardı.. HDD yi , CD Rom u ve Yükleme CD sini değiştirdim olmadı........ En son Rami değiştirdim. Sorun RAM deymiş.. RAMi değiştirince sorun çözüldü...
  • Bilgisayarınızdaki bileşenler aynı türden ise ram leri değiştirip deneyebilir misiniz ? Gerçi bunu illaki denemişsinizdir de ben gözden kaçmış olabilir diye söylüyorum.
    Bu sonuç vermezse bir de psu yu değiştirip uzay montajla deneyin derim
  • Bahsedilen bu 3 lanet pc bana ait,
    3 hd ve 3 ram degistirdik.
    yinede sorunu cozemedik,buda sorunun boardtan geldıgını dusundurmeye basladı.
    Cunku pc oyle bir hale geldi ki hd takmadıgınızda bile mavi ekran hatası verıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vncrms

Bahsedilen bu 3 lanet pc bana ait,
    3 hd ve 3 ram degistirdik.
    yinede sorunu cozemedik,buda sorunun boardtan geldıgını dusundurmeye basladı.
    Cunku pc oyle bir hale geldi ki hd takmadıgınızda bile mavi ekran hatası verıyor.

Kondansatörlerde şişkinlik var mı? Ani voltaj geliminde kondansatörler şişer ve mavi ekran verebilir.
  • Anakart problemi,1.bilgisayarındaki anakartı degistir cozulecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ©oolermaste®

fdisk attım yine olmadı. bir arkadaş da kısadevre olabilir toz vs dedi. inanmasamda tüm bilgisayarı fanlara dahil söktüm yeniden taktım ayarladım yine aynı hata. 3 çeşit dvd rom kullanıldı. asus bios update de yapamıyorum windows üzerinde çalışan bir exe dosyası vermişler update için
    win açılmadığı için update de olmuyor bios dogal olarak.

Hocam anakart marka ve modelini söyler misin?
    nette bu hata koduna baktığımda herkes bios update den dem vurmuş.bios update i denemelisin.eğer yapabilirsen ve yine aynı şeyi yaparsa kesin anakartın arızalıdır artık çünkü yapmadığın birşey kalmamış.
    ama bios update dışında
    sen anakartın modelini yazarsan ben bir araştırayım ok?
  • p5lp - le asus mainboard
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.