Şimdi Ara

Çift ekran kartının ortak 2gb ram kullanması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda HP Pavilion 15-EC0014NT AMD Ryzen 5 3550H 8GB 512GB SSD GTX1650 model laptop satın aldım.

Aldıktan bir vakit sonra sistem özelliklerinde 8gb ram olarak göstermesine rağmen oyunlar için can you run it'te karşılaştırma yaparken 6gb gözüktüğünü fark ettim.

bu durum çift ekran kartından dolayı mı kaynaklanıyor? düzeltilebilir mi? iyi bir şey mi kötü bir şey mi? bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Günümüzde 6gb ram güncel oyunlar için düşük kalabiliyor. Ram takviyesi mi yapmam lazım yoksa bu durumun bir çözümü var mı yanıtlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler.
    Çift ekran kartının ortak 2gb ram kullanması.Çift ekran kartının ortak 2gb ram kullanması.Çift ekran kartının ortak 2gb ram kullanması.Çift ekran kartının ortak 2gb ram kullanması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomtogl312 -- 17 Mayıs 2020; 4:54:23 >

• 15dk0013nt modeli var bende de aynı aslında herkes de aynı işlemcinin ekran kartı 2gbye yakın kullanıyor kullanılabilir ram 6.12 ben de mesela ram eklemek tabiiki daha iyi olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartınız paylaşımlı olduğu ram'in bir bölümünü paylaşıyor(kullanıyor) nekadar ram kullanacağına biostan karar verebiliyor olmanız gerek.

• Circassian81 kullanıcısına yanıt
    Dahili karta giden 2gb iptal edilemiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

Dahili karta giden 2gb iptal edilemiyor mu?
    Bu konu da açıkcası bir fikrim yok belki biosdan yapılıyodur ama HPnin bios ayarları çok kısıtlı keske olsa kullandığım yok zaten intelin ekran kartını 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Bu konu da açıkcası bir fikrim yok belki biosdan yapılıyodur ama HPnin bios ayarları çok kısıtlı keske olsa kullandığım yok zaten intelin ekran kartını 😂

Alıntıları Göster
    ram takviyesi en iyi çözüm olarak gözüküyor sanırsam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomtogl312

ram takviyesi en iyi çözüm olarak gözüküyor sanırsam :)

Alıntıları Göster
    Aynen öyle hocam bu arada mevzusu olunca benim ramlere bakayım bi dedim böyle görünüyor benim ramler 2666 mhz destekleyip 1333mhz de mi çalışıyor şu an anlamadım yoksa laptop şu am boşta diye mi böyle
    Çift ekran kartının ortak 2gb ram kullanması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynen öyle hocam bu arada mevzusu olunca benim ramlere bakayım bi dedim böyle görünüyor benim ramler 2666 mhz destekleyip 1333mhz de mi çalışıyor şu an anlamadım yoksa laptop şu am boşta diye mi böyle

Alıntıları Göster
    Şu an baktım bende de durum öyle.

Her halükarda iki konu hakkında da bilgi sahibi olan birileri varsa bence bizi aydınlatabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomtogl312

Şu an baktım bende de durum öyle.

Her halükarda iki konu hakkında da bilgi sahibi olan birileri varsa bence bizi aydınlatabilir.

Alıntıları Göster
    Biraz baktım hocam ama sanırım cpu z de görünen hızın 2 katı geçerliymiş yani sorun yok

• quote:

Biraz baktım hocam ama sanırım cpu z de görünen hızın 2 katı geçerliymiş yani sorun yok

Alıntıları Göster
    o zaman problem yok :)

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.