O kadar uğraşmışsın,keşke biraz daha bekleseymişsin.
Bu şekilde flash tema yükleyipte kullananların yorumlarını alalım.
sanırım o şekilde garudan başka yükleyen olmadı
quote:
Orjinalden alıntı: kamikaze482222
arkadaşlar ben garu nun dediği yöntemin aynısını uyguladım yalnız heaven arkadasımın yaşadığı problemi ben de yaşadım ama sorunu çözdüm sorun cda dosyasından kaynakalanıyor ben de ilk başta denedim 1 saat yaptı sonra transfer moduna döndü tel daha sonra baktım cda ya europe 1 yazıyor onu asia 1294 73 e getirdim bu sefer telefon transfer moduna gecmedi ama tam 4.5 saat bekledim işlem hala devam ediyordu benim de kafam attı başlarım lan senin gibi işe dedim cıkarttım ama bu kadar uzun sürmesi versiyondan da olabilir benim tel in versiyonu r4db005 di belki ondan olabilir
Arkadaşlar daha önce de belirttiğim gibi bu işlem 9 saate kadar sürebiliyor. ben iki gün uğraştım hem de uyumaksızın. Ama sonuca değer kanımca.
ya şu yükleme olayını bilen birisi doğru düzgün anlatsın ne demek 9 saat ya mutlaka vardır onunda bir formülü birisi diyo ben 1 saatte yükledim çorba yaptınız iyice olayı
@cellat1905 bi el atsada düzene koysak şu yükleme işini
Çorbalık bir olay yok en başta belirttim 3-9 saat arası sürüyor işlem. Bunun sebebi telefonun hafızasının bir bölümünün şifrelenerek gizlenmiş olması ve programın bu korumayı aşmak için bütün kombinasyonları denemesi. Bunu bir zip dosyasının şifresinin kırılmasına benzetebiliriz sanırım. Bu yüzden tüm kombinasyonların denenmesi zaman alıyor. Yurtdışı forumlarda 11 saatte çözülen durumlar oldu ama sonunda upload işlemi bitti. Sabretmekten başka bir çözümü yok maalesef. Bunu da araştırdım tabi ki çünkü ben de pek sabırlı bir insan değilim, ama herhangi bir başka çözümü yok.
elektrikler kesildimi buyrun cenaze namazına
@garu sen yükleme yaparken veya daha öncesinde herangi bi sorunla karşılaştınmı ?
öğlende beri ayakta tutmaya çalışıyorum şu topici belki bi allahın kulu gelirde yardım eder diye yok yok yok
yaw saat 13:57 de başlattım programı bekledim bekledim yükleyemedi gitti . hep aynı şeyleri tekrarlıo ama bi bitiremedi. en sonunda da saat 18:28 de hata werdi. Benim de tepem attı zaten. Firmware wersiyonum R4DB005 lduğu için mi olmadı acep???
telefona bişey olmamıştır inşallah
R4DB005 verisyonu olan cihazda sorun çıkmaz.tekrar tekrar deneyin.pc yi rahat bırakın özellikle ram fazla olsun.en iyisi gece yatarken bırakıp 12 saat beklemek.sonunda mutlaka olacaktır.telefona bir şey olmaz nasıl olsa cmos istediğin kadar sil yükle.
ya acaba biri detaylı olarak anlatabilrmi ben çok uzağım bu konuşardan. daha programa tel i gösteremedim. ne denediysem olmadı. sadece sürücü güncellemesi denmiş onuda yapamadım zaten. start a basıyorum c tuşu basılı bir şekilde usb den takıyorum ama tek dosya tarnsfer moduna geçiyor. programda 30 sn sonra bulunanamdı gibi bir hata veriyo yardım ederseniz sevinirm
arkadaşlar bir süre askıya alın bu işi top sony sitesi yayından kalmış.bir problem olursa geri dönmek kolay olmaz oradaki dosyalar olmadan.
arkadaşlar bu işlemi yapınca telefon garantidende çıkıyormu ona göre bende yapıcağımda
Şimdi arkadaşlar daha detaylı nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama söylediğiniz dosya transfer moduna geçme durumu bende de bi çok kere oldu, ama vazgeçmedim, telefonumu iptal etme riskine bile girdim ve uğraşıp zaman harcayıp yaptım. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için önerebileceğim şey USB sürücüsünü tekrar yüklemek:
1. Windows'un taskbar'ındaki sağ alt köşedeki "donanımı güvenli kaldır" simgesine sağ tıklayın tek seçenek olan "Donanımı güvenli kaldır"ı tıklayın 2. Çıkan kutuda telefonunuzun hafızasını işaret eden iki tane "USB Yığın Depolama Aygıtı" göreceksiniz birini seçin ve "Özellikler" butonuna tıklayın 3. Açılan pencereden Sürücü sekmesine gelin ve "Sürücüyü Kaldır"ı tıklayın 4. Aynı işlemi diğer Usb depolama aygıtı için tekrarlayın 5. Şimdi usb kablosunun çıkarın 6. Bilgisayarınızı tekrar başlatın 7. Telefonunuzu USB yoluyla bağlayın ve ekrandaki yönergeleri izleyerek benim dosyanın içinde verdiğim USB Flash Driver klasöründeki sürücüyü yükleyin 8. Telefonun pilini çıkarın (bundan sonra telefonunuzu açmayacaksınız, pilin mutlaka %100 dolu olmasına dikkat edin) 9. Bilgisayarınızı tekrar başlatın 10. Artık Phone XS yazılımını çalıştırıp diğer işlemleri daha önce anlattığım şekilde uygulayın
@blackeagle: adresinizi msn'e ekledim, beklerim
Elektrik kesilmesiyle ilgili deneyimim:
quote:
Orjinalden alıntı: garu
Upload esnasında kesilme olmazsa ters bişey olmaz sanırım, az önce denedim. Brute forcing sürerken makinenin elektiriğini kestim. Gayet sağlıklı çalışmaya devam ediyor
Öncesinde USB sürücü yüzünden sürekli dosya transfer moduna geçiyordu epey bir aramadan sonra bendeki dosyalara ulaştım ve sorun kalmadı Sonrasında ise herhangi bir sorunla karşılaşmadım ( yavaşlama, bağlantı problemi, kapanıp açılma vb. )
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim @garu bu şekilde tekrar deneyeyim
herşeyi yaptım ama bir türlü işlemi gerçekleştiremedim. sanırım sorun bende @garu beni msn i ne eklermisin şu işlemi ben sana detaylı olarak neler yaptığımı anlatıyım boşu boşuna topik i doldurmayalım. nzh_tuzgen@hotmail.com
arkadaşlar garantiden çıkıyormu bu işlemi yapınca
quote:
Orjinalden alıntı: funy251
arkadaşlar bu işlemi yapınca telefon garantidende çıkıyormu ona göre bende yapıcağımda
@funy251: hemen kızma dostum Bu konuda bir bilgim yok çıkıyorsa da yaptım, çıkmıyorsa da yaptım artık. En azından benim için artık önemi kalmadı Ama bir bilene danışmak da lazım tabi, telefonun firmware'ine dosya upload edince garanti kapsamından çıkar mı, çıkmaz mı?