Şimdi Ara

CID49 (w810i) Flash Tema Nasıl yapılır (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
0
Favori
36.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bardsbow

Selamlar,
    W810i sahibiyim ve telefonumun sürümü R4EA031.
    garu'nun koyduğu dosyaları kullanarak ve anlattığı gibi uygulamayı adım adım yaptım.

İlk denemem 12 saatten fazla sürdü (tam kaç saat hatırlamıyorum) ve sonunda "FSX Failed" gibi bir uyarı penceresi çıkmıştı.
    Sanırım telefonun şarjı bittiği için işlem devam edemedi (takarken tam dolu olmasına rağmen çıkardığımda pil boştu).

İkinci denemem de yaklaşık 4-5 saat sürmüştü sanırım.
    Uyarı çıkmamasına rağmen işlem yapılmıyordu, program donmuştu ve süreci ben kestim.

Üçüncü denememde işlem yaklaşık 5,5 saatte başarıyla sonuçlandı (çıkardığımda pil %60 civarında bir seviyedeydi).
    Log'u da kontrol ettim, tüm upload'lar ve işlemler başarılıydı.
    Ancak telefonu açtığımda kendi temalarında menüleri flash'lı göremedim.
    garu'nun dosyaya koyduğu flash temaları telefona atıp denedim, onlarda da menüler klasik tarzdaydı.

Yani flash'lama pratikte başarısızdı.

Derken elimde bulunan *.swf uzantılı duvarkağıtlarını denemek aklıma geldi.
    Önceden bu duvarkağıtlarını resim olarak açmadığı gibi internet tarayıcısında da açmıyordu.
    Şimdi denediğimde telefon bu dosyaları Resimler klasörüne atıyor ve resim olarak açıyor.
    Ancak duvarkağıdı ve ekran koruyucu olarak kullanma seçenekleri aktif değil, yani kullanamıyorum.

Anladığım kadarıyla telefonum flash'landı ama tema uygulamasında bir problem yaşıyor.

NOT:
    Bu 3 denememin aralarında; başlatıp kısa süre sonra durdurduğum ve
    FSX yerinde Flash seçeneğini seçtiğim denemelerim de oldu.
    Tüm bu irili ufaklı denemelerime karşın telefonumda herhangi bir problem bulunmuyor.
    Kişisel fikrim; bu uygulamanın telefonu garanti kapsamından çıkarmayacağı yönünde.
    Bir problem olsa da olmasa da..

Black eagle arkadaşımızla aynı problemi yaşıyorsunuz
    Yani Flash aktif değil telefonunuzda. Bunun nasıl aktive edileceği ile ilgili bir bilgim yok ama sanırım kamikaze arkadaşımızın verdiği dosyalarla bu mümkün.

• quote:

garu
    Black eagle arkadaşımızla aynı problemi yaşıyorsunuz
    Yani Flash aktif değil telefonunuzda. Bunun nasıl aktive edileceği ile ilgili bir bilgim yok ama sanırım kamikaze arkadaşımızın verdiği dosyalarla bu mümkün.

Acaba programın Flash seçeneğindeki kısmı kullanarak (ve kamikaze'nin verdiği gibi bazı dosyalar kullanarak) telefonun versiyonunu da değiştirebiliyor muyuz?
    Bu PhoneSX programıyla ilgili yardımcı dökümanlar bulsak iyi olacak.
    Düşündüğüm gibiyse WotanServer ve benzeri sitelere ihtiyacı ortadan kaldırabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: bardsbow

Acaba programın Flash seçeneğindeki kısmı kullanarak (ve kamikaze'nin verdiği gibi bazı dosyalar kullanarak) telefonun versiyonunu da değiştirebiliyor muyuz?
    Bu PhoneSX programıyla ilgili yardımcı dökümanlar bulsak iyi olacak.
    Düşündüğüm gibiyse WotanServer ve benzeri sitelere ihtiyacı ortadan kaldırabilir

Zaten Phone XS yazılımının amacı telefonu flashlamak, ama nasıl yapıldığıyla hiç ilgilenmedim desem yeridir. Ki bu işlemin de böyle uzun sürdüğünü biliyorum. İngilizceniz yeterliyse verdiğim linkte açıklamalar yardımcı olacaktır

TIKLA

• quote:

garu
    Zaten Phone XS yazılımının amacı telefonu flashlamak, ama nasıl yapıldığıyla hiç ilgilenmedim desem yeridir. Ki bu işlemin de böyle uzun sürdüğünü biliyorum. İngilizceniz yeterliyse verdiğim linkte açıklamalar yardımcı olacaktır

TIKLA

İlk fırsatta inceleyeceğim, teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: garu

Ayrıca bu işlemin uzunluğunu bilgisayarın kapasitesi belirliyor çünkü ne de olsa brute forcing matematiksel bir işlem.

bu konuda da gözlemlerimi belirteyim, benim pc P4 3,2 HT .. program çalışma esnasında %30 larda işlemci kullanıyor ve ram de 1mb civarı kullanıyor.. bence bilgisayarın kapasitesi programı pekde etkilemiyor.. (en azından günümüz pclerinde)

birde benim telefon zaten son sürümdü ben ses limiti nedeniyle versiyonu wotanserverdan bir öncekine almıştım,
    ve içindeki orbit gibi flash temalar zaten çalışıyordu,
    @garu nun verdiği dosyadaki temaları da attığımda çalıştılar ama menü arayüzü normal çıkmıştı, sanırım FSX yaparak program sadece o temalar için sonradan yapılan flash arkaplanını telefona entegre ediyor.

buda benim yorumum..

herkese kolay gelsin..

• Hele şükür yeni temalarıma kavuştum
    İlk denememde garu arkadaşımızın bahsettiği fsx bölümünde denemiştim şansımı ama yükleme bitmiş olmasına rağmen temalarda herhangi bi değişiklik olmamıştı.
    Daha önce elimde olan fakat cid49 ile uyumlu program mevcut olmadığı için kullanamadığım w810_R4CE012_MAIN_GENERIC_HN ve w810_R4CE012_FS_EU2 firmware'leri flash bölümünde programa gösterip, cda olarakta phone xs 2 programında mevcut olan C_ASIA(CDA102494/73) seçip, hemen hemen 1 saatlik bekleyişimden sonra R4CE012 sürümüne geri dönüş yaptım ve olumlu sonuç aldım. Üstünede sesus'tan en güncel versiyonu yükledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 6 Ocak 2007; 11:47:24 >
  • blackeagle senin telefonun başlangıc ekranında modded by phonexs yazıyor şimdi değil mi?ben de onu kaldırmanın yollarını arıyorum telefonda herşey süper ama başlangıcta cıkan yeşil logolu sony ericsson logosu kırmızı oldu ve altında modded byphonexs yazıyor ve bu da telefonun kırıldığının bir göstergesi eğer garantilik bir işimiz olursa yandık bunu kaldırmaya çalışıyrum bende ama şu anda bşka hiçbir problem yok
  • @kamikaze482222
    başlangıç ekranında modded by phonexs yazıyor demişsin
    ben böyle bi yazıyla karşılaşmadım telefon eskisi gibi çalışıyor tek fark flash temalar
    yazı tam olarak nerdeyken çıkıyor sende
  • @blackeagle:
    başarıyla uygulayanlar artıyor, sorunlar yavaş yavaş çözülüyor..
    yeni temalar yolda, yeni temalarla beraber resimli anlatım da yolda
  • arkadaslar müjdemi isterim artık benim de değişik flash temalarım var ve artık telefonum acılışında da modded by phone xs yazmıyor temalar gercekten cok güzel işlem sadece 45 dakika sürdü ama ben phone xs in alpha 6 versiyonunu kullandım resim cekersem gönderirim

• ya arkadaşlar
    benm telefon surekli dosya transferi moduna geçiyo
    bende alpha 6 yukledim
    bu dha hızlı
    dha çok dyandı ama buda geçiyo sonunda
    verdiğiniz drverlar yuklu
    usb port ta dğştrdim
  • tel full şarjda olması gerek bende de yaptı ilk başta transfer moduna gecti sona bir daha olmadı şarjı iice fulla bence
  • arkadaşlar bu kesin garantiyi yemek değilmi bende yapıcağım çünkü çoork güzele benziyor içim gidiy
  • quote:

Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

Hele şükür yeni temalarıma kavuştum
    İlk denememde garu arkadaşımızın bahsettiği fsx bölümünde denemiştim şansımı ama yükleme bitmiş olmasına rağmen temalarda herhangi bi değişiklik olmamıştı.
    Daha önce elimde olan fakat cid49 ile uyumlu program mevcut olmadığı için kullanamadığım w810_R4CE012_MAIN_GENERIC_HN ve w810_R4CE012_FS_EU2 firmware'leri flash bölümünde programa gösterip, cda olarakta phone xs 2 programında mevcut olan C_ASIA(CDA102494/73) seçip, hemen hemen 1 saatlik bekleyişimden sonra R4CE012 sürümüne geri dönüş yaptım ve olumlu sonuç aldım. Üstünede sesus'tan en güncel versiyonu yükledim.

Selam,
    Senin ilk denemede yaşadığını sanırım ben de yaşadım ve şimdi de Flash bölümünü deneyeceğim.
    Yalnız sana birkaç sorum olacak..
    Flash bölümünü kullanmadan önce telefonunun sürümü neydi?
    Flash bölümünü kullandıktan sonra ve SEUS tan önce telefonunun sürümünde değişiklik oldu mu? Olduysa nedir?
    (yani şu firmware dosyaları telefonun mevcut sürümüne göre mi seçilmeli,
    yoksa telefonun güncellenecek yeni sürümünü bu dosyalar mı belirliyor)
    Benim telefonumun sürümü R4EA031, ancak elimde kamikaze482222'nin verdiği R4DB005 dosyaları var.
    Bu dosyalarla telefonuma Flash işlemi yapabilir miyim?
    Yapabiliyorsam, sonucunda telefonumun versiyonu R4DB005 mi olur?
    Bu iki soruya da cevap evetse WotanServer ve benzeri sitelere ihtiyaç kalmamış oluyor.
    Tüm firmware'ların dosyalarını nereden bulabiliriz?

• yabancı forumlarda bakıom adamın biri Alpha 6 versionu ile 20 dakkada yapmış logunu da göndermiş. Ben de buldum Alpha 6 yı şimdi denicem şarj olmasını bekliom telin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: saidtezel

yabancı forumlarda bakıom adamın biri Alpha 6 versionu ile 20 dakkada yapmış logunu da göndermiş. Ben de buldum Alpha 6 yı şimdi denicem şarj olmasını bekliom telin.

Alpha 6'nin adresini yollayabilir misin?
    Teşekkürler..
  • bardsbow arkadasım benim verdiğim dsoyalarla yapabilirsin flash işlemini benim de flash işlemini ypmadan önceki versiyonum r4ea idi benim verdiğim dsoyalarla yaparsam bu işlemi tel inin versiyonu r4db olur flash temalrın gelir ayrıca telini seustan güncellersen de flash temaların gitmez ayrıca benim verdiğim dsoyadaki sürüm 2.01 betaydı sanırsam onun şimdi 2.10 alpha 6 sürümü cıktı ve bence daha hızlı calısıyor benim verdiğim sürüme göre onunla deneyebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamikaze482222

bardsbow arkadasım benim verdiğim dsoyalarla yapabilirsin flash işlemini benim de flash işlemini ypmadan önceki versiyonum r4ea idi benim verdiğim dsoyalarla yaparsam bu işlemi tel inin versiyonu r4db olur flash temalrın gelir ayrıca telini seustan güncellersen de flash temaların gitmez ayrıca benim verdiğim dsoyadaki sürüm 2.01 betaydı sanırsam onun şimdi 2.10 alpha 6 sürümü cıktı ve bence daha hızlı calısıyor benim verdiğim sürüme göre onunla deneyebilirsin

Çok teşekkürler..
    Alpha 6 ile ilgili bir bağlantı verilir verilmez deneyeceğim.
    Pil dolmak üzere..

• arkadaşlar buyrun ALpha 6 sürümünün linki. Ben indirdim başlattım yapmaya ama devam edio hala...

DOWN LOAD:
    rapid-share.com/files/10477127/Phone-XS_V2.rar

aradaki "-" kaldırmayı unutmayın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.