Şimdi Ara

CHRİSTOPHER MCCANDLESS / yaşamı örnek alınacak insan !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
4.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Christopher Johnson McCandless (12 Şubat 1968 – 18 Ağustos 1992) Alaska'da vahşi doğada 5 aydan az bir süre yanında harita, pusula gibi ekipmanlar dahi olmadan, çok az malzemeyle yaşayan daha sonra zehirlenerek ölen gezgin.

1996'da Jon Krakauer, McCandless'ın yaşamını Into the Wild adıyla kitaplaştırdı. 2007'de Sean Penn aynı adla filmini çekti. Krakauer'in kitabı 'Into the Wild', Washington DC'den hali vakti yerinde bir ailenin oğlu olan 24 yaşındaki Christopher McCandless'in hikâyesini anlatır.
    Hayat hikayesi [değiştir]

1990 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra bankasındaki 24.000 doları hayır kurumlarına bağışlayıp, ailesine ve arkadaşlarına haber vermeden, otostop ile Amerika'yı dolaşmaya başlayan, hatta kano ile kaçak olarak Meksika'ya giriş ve çıkış yapan ve en sonunda uzun süredir düşlediği büyük Alaska macerası sırasında hayatını 1992 yılında kaybeden maceraperest genç. Ölüm sebebi aldığı kitaptaki bilgileri yanlış okuyarak yediği bitkinin zehirli olmasıdır. Kendisi öldüğünde 24 yaşındaydı.

McCandless kapitalist dünyaya hiçbir zaman taviz vermezken, para ile kolayca elde edilen şeylerin hayatın gerçek zevklerini ve anlamını korelttigini düşünüyordu. hiçbir zaman iyi anlaşamadığı ailesinin beklentilerini gerçekleştirmek için üniversite okumuş ve mezun olur olmaz da ailesini bir daha aramaksızın sırra kadem basmıştır. ismini bile değiştirmiş ve yolculukları sırasında tanıştığı insanlara kendini Alexander Supertramp olarak tanıtmıştır. Çıkacağı yolculuğa bir sürü kitap okuyarak ilham almıştır. McCandless Alaska'ya vardığında bırakın böylesine vahşi ve soğuk bir ortam için tam teşekküllü olmayı, yanına aldığı botları bile kendisini Alaska'ya getiren bir şoförün son anda eline tutuşturmustur. Yaklaşık 5 kilo pirinç, patates tohumları ve avlanmak için taşıdığı ufak kalibre tüfeği kendisinin tek besin kaynağı olacaktır. McCandless, Nisan'da Alaska'nın vahşi ortamına daldığında ortam hala karlar ile kaplı, nehirler dağdaki buzullar daha erimedigi için alçak seviyedeydiler. Bir iki hafta sonra, vahşi tabiatın ortasında terk edilmiş, Fairbanks belediyesine ait çok eski bir belediye otobüsü görür ve burayı hemen evi olarak benimser. McCandless burada neredeyse 4 ay kalır, bu dönemde en önemli besin kaynakları pirinç, yakaladığı sincaplar ve etraftaki bitkilerden topladığı yemişlerdi. Bu dönemde sadece bir tane geyik avlamayı becerebilir ve onun da etlerini iyi muhafaza edemediği için fazla faydalanamaz bu avının etlerinden. 4 ay geçtikten ve yeterince kilo kaybettikten sonra McCandless bu macerasını noktalamaya karar verir ve dönüş yolculuğuna başlar fakat dönüşte kendisini tatsız bir sürpriz beklemektedir, daha önce geçtiği nehir, buzullar eridikten sonra oldukça derinleşmiş ve buz gibi suyu da oldukça hızlı bir şekilde akmaktadir. kendisinin bu nehri yüzerek geçme şansı yoktur. yanına harita bile almayan McCandless, çaresizce nehirdeki suların biraz daha çekilmesini beklemek için bir ay daha geçirmek üzere kaldığı otobüse döner. Bu durumu çok da problem olarak görmez, ne de olsa kendisi bu ortamda 4 ay geçirmeyi başarmıştır. Fakat bu dönemde McCandless ciddi bir hata yapar, açlığın da getirdiği çaresizlikle yanında getirdiği tohumları yemeye başlar ve bu tohumların toksik etkisi ortaya çıkınca yediklerini çıkarmaya başlar; zaten kritik bir kilo ve enerji seviyesinde olan McCandless, yediği besinlerden de faydalanamayinca açlık sebebi ile ölur. Ve otobüste yatağında ölü olarak bulunur.

Bu resimi kendi fotoğraf makinesiyle çekmiştir, ölümünden sonra makinede tab edilmemiş halde bulundu.

İLGİNÇ NOTLAR :

- Cesedi ölümünden 18 gün sonra ordan geçen avcılar tarafından bulunmuştur.

- Kendisini canli olarak gören son kisi jim gallien olmustur. into the wild'ta da jim gallien kendisini oynuyor. (filmin basinda alexander'i kamyonetle gidecegi yere birakan ve ona botlarini veren adam) bunca yil sonra ayni sahneyi bu kez film icin canlandiriyor olmak kendisi icin oldukca garip olsa gerek.

- ntv de yayınlanan iconoclasts programında, jon krakauer alaska'lıların mccandless den ahmak olarak bahsettiğini belirtmiştir. programda nehri geçmeye çalışıp geçemediği yerin 400 metre ilerisinde daha uygun bir yer olduğunu, 800 metre ilerisinde ise nehrin iyice yayılıp daha sığ bir hal aldığını, mccandless'in bunu araştırmamasının sonunu hazırladığını söylemiştir.

- ölmeden önce sihirli otobüsün yakınında bir ağaç üzerine şu yazıyı kazımış:

"jack london kraldır"

Orjinal yazının fotokopisidir.

- yukarıdaki metin öldükten sonra otobüsünün camında asılı kağıda yazılı bulunmuş

- Otopsi için alındığında ağırlığı tam 30 kiloydu.

- 5 kilo pirinç, patates tohumlari ve avlanmak icin tasidigi ufak kalibre tufegi kendisinin tek besin kaynaklarydı

MCCANDLESS' ın 4 ay kaldığı otobüsün şimdiki hali , kullandığı bazı eşyalar ayakkabası vs hala duruyor.

SONUÇ OLARAK ;

İnto the wild film ölmeden önce izlenmesi gereken bir filmdir.Final sahnesinde ağlamadım dersem yalan olur

CHRİSTOPHER MCCANDLESS'IN ŞU 2 YILLIK GEZGİN HAYATI BENCE PEK ÇOK İNSANIN ÖMRÜNE BEDEL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkjn -- 6 Mayıs 2011; 16:21:05 >

• Aynen filmi ben konusunu okumadan önce izlemiştim sardırarak izledim sonra çok pişman oldum. Önce konusunu okuyun.. Ama spoiler içeriyor belirteyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Aynen filmi ben konusunu okumadan önce izlemiştim sardırarak izledim sonra çok pişman oldum. Önce konusunu okuyun.. Ama spoiler içeriyor belirteyim..

Neden önce konusunu okusunlar pek anlamadım açıkcası ?
  • indireyim çok merak ettim ilgimi çekti teşekkürler paylaşım için
  • Ne desem ki

Hayat aslında cok cok daha zevkli ama biz o zevkleri parayla alınanlardan sağlamaya calısıyoruz , alınamayanları bir bilsek

En cok kafam neye bozuluyo biliyor musuuz

12 saat calıstırıp bir de üzerine hayat bu diyenlere

12 saat calısan insan 8-10 saatde uyur kendine ayırabildiği zamn 2 saat bu mu yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Majesty -- 6 Mayıs 2011; 16:52:23 >
  • İzlemenizi tavsiye etmem. Sonra 1 ay etkisinden çıkamıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

İzlemenizi tavsiye etmem. Sonra 1 ay etkisinden çıkamıyorsunuz

Cıkma zaten etkisinden daha iyi , ekipman yapmaya baslıyorum yaza kamp kurucam dağlık bölgelerde

Yemek +su vs herşey yanımda olacak ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel bi film..Gerçek hikayeden alınmış filmler her zaman dikkatimi çeker
  • bunun gibi bir film daha vardı 127 hours diye ikisinide gerçek hayattan alıntı diye izledim ikisde hayal kırıklığıydı.İn to the Wild güzel değildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: @Majesty

Ne desem ki

Hayat aslında cok cok daha zevkli ama biz o zevkleri parayla alınanlardan sağlamaya calısıyoruz , alınamayanları bir bilsek

En cok kafam neye bozuluyo biliyor musuuz

12 saat calıstırıp bir de üzerine hayat bu diyenlere

12 saat calısan insan 8-10 saatde uyur kendine ayırabildiği zamn 2 saat bu mu yani

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkjn -- 6 Mayıs 2011; 17:30:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volkjn

quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Aynen filmi ben konusunu okumadan önce izlemiştim sardırarak izledim sonra çok pişman oldum. Önce konusunu okuyun.. Ama spoiler içeriyor belirteyim..

Neden önce konusunu okusunlar pek anlamadım açıkcası ?

Sıkılabilirler
  • bu filmi tek sevmeyen ben miyim ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

bu filmi tek sevmeyen ben miyim ya?

Filmin sanatsal tarafını konuşan yok. McCandless'ın hayatından bahsediliyor.
  • çok güzel
  • Hepimiz CHRİSTOPHERIZ
  • Büyük bir cesaret örneği adamın yaptığı, keşke bende yapabilsem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @Majesty

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

İzlemenizi tavsiye etmem. Sonra 1 ay etkisinden çıkamıyorsunuz

Cıkma zaten etkisinden daha iyi , ekipman yapmaya baslıyorum yaza kamp kurucam dağlık bölgelerde

Yemek +su vs herşey yanımda olacak ama

Tam benim kafadansın adamım

Yazın köye gittiğimde çadır kurup doğayı geziyoruz arkadaşlarla Gerçek dünya o doğal hayat.

Şu an yaşadığımız hayat ve şehirler , kapitalist düzenin modern köleler için kurduğu devasa bir fabrika . ( Çok derin konuştum, Allah beni kahretmesin )

• Şehir hayatı bana göre değil bu adamın izinden gitmeye çalışacağım

Şunuda bi dinleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunset Sarsaparilla -- 7 Temmuz 2012; 12:44:17 >
  • benim de içimde acayip bi şekilde doğaya karışma hevesi var ama imkan yok...

oturduğum site Kocaeli nin üst taraflarında kalıyor yüksek bi bölge arka kısmımız tamamen ormanlık..evden çıkıp 600 metre falan yürüdükten sonra ormana giriyorsun dereler piknik yerleri tepeler falan ordan sonrası sana kalmış sonu yok istediğin kadar ilerleyebiliyorsun

yaklaşık 6 senedir buradayım 1 kere girmemişimdir oralara... oysaki inanılmaz derecede heves ediyorum ama bir türlü imkan olmuyor

doğa konusunda beni bu kadar hevesli kılansa ntv de serdar kılıç var izleyenler bilir o adama imreniyorum hatta ölüyorum...inanılmaz bir yaşamı var yayınlanmış bütün bölümlerini tek tek indirdim bilgisayara arada sırada açıp tekrar izliyorum hiç sıkılmadan... öyle bir istek geliyorki en son bende bi çanta alıp sırtıma vurucam kendimi dağa az kaldı bakalım :) :)
  • üşüyoruz reyiz 21 sene geçti
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.