|
Sana tane tane, en basit haliyle, adeta ilkokul seviyesinde izah ettiğim halde; işine gelmediği için aynı bayat ezberleri önüme koymaya devam ediyorsun. Ben sana şartlar değişti, türkiye güçlendi, artık masada ricacı değil, dayatan tarafız diyorum; sen ise o kahvehane ağzınla imkanla ne alakası var diyerek ne kadar dünyadan kopuk olduğunu tescilliyorsun. Imkanla alakası yoksa, taşla sopayla savaşan orduyla, Ihasiyla savaşan ordu bir midir? Bunu bile idrak edemeyen zihnine ben ne anlatsam boş. 88 terörist kaldı niye uğraşıyoruz? Diyecek kadar düz mantıksın sen. Ben diyorum ki; mesele o 88 kişi değil, mesele sınırın ötesindeki teröristan projesi, mesele örgütü liderinin eliyle ideolojik olarak çökertmek. Ama sen o küçük pencerenden bakıp kendini avutuyorsun. Hükümetin aklını sorgulamak sana ve senin o ipi dışarıda olan zihniyetine düşmez; sen git, devletin ali menfaatleri söz konusu olunca ortadan kaybolan, komisyondan kaçan partinin, vicdanını sorgula. Bana verecek cevabın kalmadığı için bozuk plak gibi geçmişe takılıp kaldın. Adamlar geleceği inşa ederken, sen geçmişin hayaletleriyle kavga etmeye devam et. Hem öcalan bu terör örgütünün kurucusu, elebaşı, yani kurucu lideri değil mi? Bu bir övgü mü? Bu lanet olası bir realite degilmi?. Bu adam bu örgütü kurdu ve yönetti. Bunu söylemek neden zoruna gidiyor, neyinden rahatsız oluyorsun? Devlet bir yola girmiş, 40 yıllık bir belayı bitirmek için strateji kurmuş. Hedef ne? örgütü, bizzat onu kuran kişiye, yani senin o duymaya tahammül edemediğin kurucusuna feshettirmek. Sen ne bekliyorsun? Devlet böyle hassas, bıçak sırtı bir süreci yönetirken, sırf senin o tatmin olmamış egona yağ sürmek için sabah akşam hain it, alçak diye bağırıp masayı mi devirsin? Ee sonra? çal oynasın, vur patlasın öyle mi? Ah dur, senin o düz mantığına göre 88 kişi kalmıştı değil mi bunlar? Vurup bitirirdin olur biterdi... Peki soruyorum; o bataklık kurumadığı için, ideolojik koku kazınmadığı için yıllar sonra şehirlerin göbeğinde bombalar patladığında, masum insanlar havaya uçtuğunda ne olacak? Onları da mi vuracaksın? Ee sonra türeyenleri ne yapacaksın? Hadi onları da vurdun... Iyi de kardeşim, o süreçte bizim verdiğimiz can kayıpları ne olacak? O yitip giden çanların hesabını nasıl vereceksin?O zaman da tıpkı o komisyondan kaçan chp gibi, sorumluluktan kaçıp ortadan kaybolarak mi çözeceksin bu sorunları? Millete ne demeyi düşünüyorsun? Bir şehit anası karşına çıkıp; zamanında elinde fırsat varken, bu işi kökten niye bitirmedin? Senin o boş dayılanmaların yüzünden evladım niye öldü! Dediği zaman ne cevap vereceksin? Yerin dibine girmeyecek misin? Sen bana dünyada; arkasında dış destek olan, kökleşmiş hangi terör örgütünün, masaya bir strateji koymadan, sadece dayılık taşlayarak çözüldüğünü gördün de bana burada ahkam kesiyorsun? Göster bana tek bir örnek! Ya bana bak; bu işler klavye başında vur kır parçala naraları atmakla, 13 yaşında çocuk aklıyla dayılıkla olacak işler değil. Kafa ütülemeyi bırakın artık. Koskoca adamlarsınız, devlet yönetimi ciddiyet ister, sorumluluk ister. Sizin bu ergen hamasetinizle çözülecek iş değil bunlar. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı