Şimdi Ara

Chevrolet Cruze yakıt tüketimi ve çalışma sıcaklığı ölçümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Chevrolet Cruze satın aldık. Araba için bir çok olumsuz yorum vardı. En garip hurafede 105 derece çalıştığı, motorun kendi kendine zarar verdiği iddası..
    Benzinli 1,6 model ile yaptığım yüzlerce km testin sonunda arabanı 96 dereceyi gecmediğini tespit ettim.

96 dereceye ulaştıgında araba fan açıyor. Hızla 87 dereceye düşüyor.

Ayrıca araba hareket ediyorsa kolay kolay 92 derecenin üstüne çıkmıyor.

Yakıt ise usule uygun sürüldüğünde gayet makul yakıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

Aracınız hayırlı olsun. Ancak o kadar sakin ve yavaş kullanmanıza rağmen 6.2 litre benzin tüketimi bana çok geldi. Üstelik hypermilling yaparak lastik basınçlarını da arttırmış olmanıza rağmen.
    125 hp olup da gitmeyen araba yapmışlar. Ve gemi kazanı gibi benzin yakıyor.
  • Hypermilling...

• Aracınız hayırlı olsun. Ancak o kadar sakin ve yavaş kullanmanıza rağmen 6.2 litre benzin tüketimi bana çok geldi. Üstelik hypermilling yaparak lastik basınçlarını da arttırmış olmanıza rağmen.
  • Hurafe değil o. Araç 100-105 aralığında çalışıyor. 105'de termostat, 108'de fan açıyor. Yüksek sıcaklığın motora zarar verdiği meselesi LPG'deki ayarsızlıkların (özellikle fakir karışım) egzoz subaplarına zarar vermesi meselesinden ibaret. Benzinde kullansanız sıcaklıktan dolayı herhangi bir zarar görmezsiniz.

Cruze kim ne derse desin fiyatına göre müthiş araç. LPG'li kullanımlarda sıkıntı çıkarabildiği de doğru ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahaKaradeniz -- 23 Temmuz 2019; 8:32:27 >
  • Bu denemeyi yaptığında dış hava giriş sıcaklığı "intake temparature" kaçtı.

Benim aracımda ki gözlemlemeler sıcaklık göstergesi ortanın bir tık altında sabit durumdayken torque yazılımında sıcaklığın 95-110 arasında gidip geldiğidir. Bu dediklerim intake temp. 25 derecenin üzerinde iken ulaştığı max. değere paralel olarak coolant temp. de max. 110 dereceyi görüyor.

Intake temp. 25 derecenin altında iken indiği min. değere göre 85-100 arasında gidip geliyor.

Torque coolant temp. 72 dereceye geldiğinde sesli ve görsel olarak MOTOR İDEAL SICAKLIĞINA ULAŞMIŞTIR ikazında bulunuyor, bu ikazı aldıktan sonra normal sürüş moduna geçiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

Aracınız hayırlı olsun. Ancak o kadar sakin ve yavaş kullanmanıza rağmen 6.2 litre benzin tüketimi bana çok geldi. Üstelik hypermilling yaparak lastik basınçlarını da arttırmış olmanıza rağmen.
    125 hp olup da gitmeyen araba yapmışlar. Ve gemi kazanı gibi benzin yakıyor.
  • Adam yolun yarısını gaza bile basmadan gitti, ona rağmen 6 buçuk litre yaktı makul diyor.

Gün ışığı gibi ortada işte chevrolet nin bütün arabaları muadillerinden fazla yakar. Herkesin bildiği bir meseleyi videoyla tekrar desteklediğin için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazı teknik detayları vermedim. O yüzden karışıklık oldu. Benim Chevrolet Cruze 1.6 litre A16xer motorlu. 113 beygir. Dümdüz Opel Astra J de kullanılan motorun aynısı. Bizim Cruze Şubat 2009 üretimi.
    Sıkıştırılmış bir motor değil. Torkunu 4200 devirde , gücünü ise 6500 devirde veriyor.
    Baya baya naturel bir motor. O yuzden güç üretirken sıkışmıyor.
    Sonradan bu motoru modifiye edip 125 beygire çıkardılar. İşte yuksek sıcaklık sorunu yaşayan motorlar onlar.

2000 kmdir sürüyoruz. Hararet ortanın üstüne çıkmadı. Hep ortanın bir tık gerısınde yani 90 derecede yürüdü.

• Bu test ise arabayı ilk aldığımda yapmıştım...

• UberJager kullanıcısına yanıt
    Hocam hararet göstergesi sizi yanıltmasın. Cruzelarda 114 veya 115'e kadar o ibre ortanın bir tık altında olur hep. 90 derece değil yani orası sadece.110'a da çıksa 90 da olsa hep o bölgede. Cruze'un en sevmediğim yanlarından biridir.
  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Hocam
    113 beygirlik model obd ölçümleri yapıyorum. 96 derece geçmedik. Üstelik hareket halinde iken hiç fan açmıyor. Yukarda ortadaki videoda coolant temp göstergesini takip edin. Sizde görceksiniz.

• Büyük bir emek var OBD ile ölçüm var, yani öznel bir durum değil sayısal olarak ispatlanmış bir durum var ortada ona inanmak en doğru olanı diye düşünüyorum. Arkadaşların bir üst mesajlarda dediği gibi benzin ile kullanımda bir sorun olmuşmasa da LPG kullanımında problem yarattığını düşünüyorum. Ayrıca 125bg'lik olan modele de benzer bir test uygulansa belkide 105 derecede çalıştığına tanık olabilirsiniz.
  • Termostatların yada müşürlerin doğru dereceleri ölçtüğü ne malum... Elektronik parça bunlar ve zamanla bulundukları yerlerde üzerlerine kir doluyor...

Hocam emeğinize sağlık, saygısızlık etmek istemem ama ben de bu aracın kullanıcısıyım. Normal kullanımda -ki bu aracı devirsiz kullanıyosanız cidden tebrik ederim- 90'lı derecede kullanmanız mümkün değil. Ben bu aracı egzoz manifoldu nar gibi kızartana kadar kullananlar da biliyorum 2 bin devirde vites atanı da. İkisinin ortasında bir kullanım stiline sahip biriyim hatta eğimli yer hariç sakin kullanırım ama 113 dereceye kadar gördüm trafikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahaKaradeniz -- 23 Temmuz 2019; 10:24:41 >
  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Sizin aracın modeli gücü nedir. Benzin lpg hangi yakıt.

• Deli yakar cruze nede olsa amerikan arabası oyüzden herkes lpg takar ama lpg'yide içer kral.
    Bizdede kafa yoktu onu sattık captiva aldık o da hobi olarak benzin içerdi 9-13litre arasi sonra bir ekonomik kriz vurdu anında satmak zorunda kaldık şuan bisiklet kullanıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Temmuz 2019; 10:36:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    2011 DE Plus -Benzin/LPG

113-124 meselesi değil bu durum. LPG mutlaka etkiliyor sıcaklığı ama tek mesele o değil. Ecotec sıcağı seven bir motor, yapacak bir şey yok.
  • Şuan 28-35 kuruş arası şehir içi geziyor arkadaşlarım. Ne deli yakması hocam? Adı çıkmış aracın yoksa LPG ile gayet makul. Aracın LPG montajı çift cidarlı manifolduna uygun şekilde yapılmışsa ve de AFR yapılmışsa C sınıfı atmosferik araç kadar yakar fazlası değil.

Aracı bilmeyenler veya aracını tanımayanlar Cruze konusunda kötü bir algı oluşturdu. Kompresyonu düşük veya LPG ayar-montajı Cruze insanı hayata küstürür.
  • 1 senedir kullanıyorum araçtan genel olarak memnunum ama saçma sapan sorunlar oluşuyor.

Varan 1 : Çalıştırdıktan 5 dakka sonra hareket halinde yavaşlayınca direksiyon ve fren sertleşmesi sonra istop etmesi. 4-5 defa oldu
    Varan 2 : Lpg deyken Klima açınca yine direksiyon ve fren sertleşmesi yavaşlayınca ispot etmesi. Bu havada klima açamıyorum her seferinde oluyor.

Yakıt hafızası sıfırlanması diye birşey okudum , müsait olunca onu yaptıracağım bakalım düzelecekmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 24 Temmuz 2019; 11:2:47 >
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Düzelmeyecek.

1-Sadece benzinde kullanın 1-2 gün. Gene stop ediyorsa geçmiş olsun, kompreyon testine sokun.Benzinde de yaparsa mekanik sıkıntı var, muhtemelen subap uzaması.

2-Arabanın mekaniğinde sıkıntı yoksa LPG ayarı veya montajı bozuk. Cut off ayarınız düşük olduğundan klimada stop eder. AFR ayarı veya yol ayarı yaptrın. Yaşadığınız ili söylerseniz naçizane tavsiyede bulunabilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.