Şimdi Ara

cerato <-[TAKAS]-> meriva

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2005 model dizel cerato lx basic aracım var. 40 binde. tavan hariç komple keyfi boyattım çizik var diye.
    birde kaput tampon sağ çamurluk kaporta hasarından dolayı değişti. motor elektrik mekanik sorunu yok ve olmadı.

bu aracı 2004 model easytronic 60 binde meriva ile takas etmek istiyorum. yeni lpg takılmış bir araç. km de 160-200 yakar heralde. araç cosmo olan en üst model. çift sunroof otomatik vites işte.

benim düşüncem ceratonun tipi çok güzel motoru çok iyi. gaza yüklendimi fırlayıp gidiyor. ama abs ve tek hava yastığı dışında birşeyi yok. ne otomatik vites ne otomatik klima.

merivada ise donanım olarak herşey var ama motor yavaş kalır zaten otomatik vites birde tipten kaybediyor.

kararsızım ama takas edeceğim heralde siz ne dersiniz. 2005 model 40 binde dizel aracı bırakıp 2004 model 60 binde otomatik lpg li araç alınırmı ?

Düzeltme. ben üstüne 1000 teklif ettim o 2000 istedi anlaşamadık. sizin fikriniz nedir ? 2000 verilirmi ? piyasa açısından bakarsak sahibinden.com a 250 cerato ilanı varken meriva 350. bence opel gibi bir marka için çok az. ama toplamda 600 ilanı olan kiaların 250 si cerato bence piyasa yapmış bir araç ve bu açıdan merivayla eşit bence hatta dizel olması öne bile alır.

Aklımda hala meriva yada 307 sw var. zafirada olur ama güç yetmez. ben takasda duruma göre en fazla 2 bin verebilirim üste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 9 Nisan 2009; 17:33:03 >

• Cerato güzel araçtır,ne kadar baz olsa da konforu çok iyidir,seridir.Meriva ile takas yaptığınız an en başta performansı,seri-atak kullanımı unutun.Netice de bir aile aracı.Konforu nasıldır bilmiyorum,donanımı zenginmiş baya.Eğer sunroof ihtiyacınız yoksa,üst model donanımlı bir cerato ile takas yapmanızı öneririm.
  • evet ceratodan merivaya geçince aşırı bir rahatlık göremeyeceğim. çünkü cerato kadar geniş rahat araba göremiyorum ben. özellikle megane yada accent falan bindim yani koltukları çok dar sarmıyor bile aynen sandalye gibi bazıları. hele scenic in arka koltukları resmen tabure. merivanın arka koltuklarıda öyle görünüyor ama rahatlık nasıldır bilmiyorum. ceratoda hem arka hem ön koltuklar insanı içine alıyor.

benim asıl istediğim özellikler abs asr (yada tcs, patinaj yapmasın yani), otomatik vites, hız sabitleme, sunroof, 4 cam otomatik. merivada hepsi var. esp mi eps mi ne oda var.

ceratonun dediğim gibi tek özelliği tipi çok güzel çok spor bir araba ve motor çok iyi. bugüne kadar hiçbir sorun çıkarmadı. ama hiçbirşey yok arabada. yol bilgisayarı bile yok. en üst modelini alsam bana konfor olarak kazandıracağı tek şey 4 camın otomatik olması. onun dışında 6(10) hava yastığı yada saklama gözleri, çelik jantlar, ultra saçma yol bilgisayarı, bunlar özellik değil yani.

ama ceed sport sw derseniz ona hayır demem. hem dizel hem 5 ileri otomatik. fakat güç yetmiyor onada.

en mantıklı seçim aslında 307 sw nin full paketi onada gücüm yetmez şu an. takas etmek isteyende olurmu bilmem.

• Meriva Cosma arkadaşımda vardı. Güzel araç, çift sunroof, ferah iç mekanı vardı. Ceed sw Cerato dan sonra sınıfında gördüğüm en geniş iç hacme sahip bir araç. Hem de tork konvertörlü tam otomatik şanzumanı var. Kullanımının daha rahat olduğu söyleniyor. Ayrıca Meriva nın ön camı ileride olduğu için genişmiş gibi geliyor ama Ceed Sw hem bagaj hemde iç mekan olarak çok daha geniş bence.
  • sıfır alacak olsam zaten şu an 36 liraya full+full ceed sw kaçmaz ama zor, yani sıfıra gelirsek bırak merivayı zafira bile ceed e yaklaşamaz bence. benim araca şu an 17 veren var yani ötv den sonra. 19 a satsam aslında (zor ama), 22-23 e full bir 307 sw alabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihfx

evet ceratodan merivaya geçince aşırı bir rahatlık göremeyeceğim. çünkü cerato kadar geniş rahat araba göremiyorum ben. özellikle megane yada accent falan bindim yani koltukları çok dar sarmıyor bile aynen sandalye gibi bazıları. hele scenic in arka koltukları resmen tabure. merivanın arka koltuklarıda öyle görünüyor ama rahatlık nasıldır bilmiyorum. ceratoda hem arka hem ön koltuklar insanı içine alıyor.

benim asıl istediğim özellikler abs asr (yada tcs, patinaj yapmasın yani), otomatik vites, hız sabitleme, sunroof, 4 cam otomatik. merivada hepsi var. esp mi eps mi ne oda var.

ceratonun dediğim gibi tek özelliği tipi çok güzel çok spor bir araba ve motor çok iyi. bugüne kadar hiçbir sorun çıkarmadı. ama hiçbirşey yok arabada. yol bilgisayarı bile yok. en üst modelini alsam bana konfor olarak kazandıracağı tek şey 4 camın otomatik olması. onun dışında 6(10) hava yastığı yada saklama gözleri, çelik jantlar, ultra saçma yol bilgisayarı, bunlar özellik değil yani.

ama ceed sport sw derseniz ona hayır demem. hem dizel hem 5 ileri otomatik. fakat güç yetmiyor onada.

en mantıklı seçim aslında 307 sw nin full paketi onada gücüm yetmez şu an. takas etmek isteyende olurmu bilmem.

5 ileri değil 4 ileri otomatik

• ceratolar 4 ileriydi ve sadece benzinlide vardı. ceedler 5 ileri vites. cerato biteceği için otomatik gelmedi. forteler gelecek 2010 da onlarda dizel 5 ileri hatta belki 6 bile olabilir. bizde caravelle var 6 ileri deniyor ama 7 ileri otomatik vites. caravelle otomatiği olan varsa test etsin 3. vitesde iki kere devir değişiyor ama ekranda hala 3 yazıyor. sebebi nedir bilmiyorum. arkadaşta olmaz demişti bindirdim ve dinledi devir sesini oda hak verdi bana. hala merak ediyorum ama bilmiyorum sebebi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda crv -toyota rav4
    14 yıl önce açıldı
    KİA SORENTO
    8 yıl önce açıldı
    renault scenic
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam gelirse Yeni Cerato ile 5 ileri otomatik gelecek. 6 ileri olan manual. Ceed detaylar;

http://www.kia.co.uk/New-Cars/Range/Mid-Sized/Ceed/Specification/Technical-Specification.aspx
  • quote:

arkadaşta olmaz demişti bindirdim ve dinledi devir sesini oda hak verdi bana.

o arkadaş ben oluyorum

fatih
    iki tane çocuğun var. koskoca adamsın al gitsin merivayı.
    modüler bir araç bence meriva . ceratoya göre dar olabilir ama diz ve baş mesafesi daha iyi gibi.
    alacağın araçda lpg varmış. yakıt olarak birşey değişmez.
    tek eksik olacak şey belki performans olur. ona da ne kadar ihtiyaç duyarsın bilemem.
    ama üvenlik ve konfor donanımları olarak daha iyi seçim olur.
    hem arabayı boş yere boyattın. yol ver girsin derim.

• dersinde 2000 liranın yarısını verecekmisin ? sen şu saatten sonra celeron laptop alabilecek kapasitede bi adamsın, bu durumda " yol ver gitsin " sözünü ne kadar özümseyeyim bilmiyorum.

bide aracın ederi bence 19 civarı. sahibinden.com da var yani 70 binde aynı araç 3 parça boyalı 19 istemiş adam. sonuçta birebir aynı araçlar bunun tek artısı boyasız olması ve 60 binde. üste 2000 verirsem benimki 17 e gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 9 Nisan 2009; 18:11:45 >
  • quote:

dersinde 2000 liranın yarısını verecekmisin ? sen şu saatten sonra celeron laptop alabilecek kapasitede bi adamsın, bu durumda " yol ver gitsin " sözünü ne kadar özümseyeyim bilmiyorum.

sende 6935 in fiyat farkını ver onu alayım
    neyse konuyu saptırma
  • Kia'nın cee'd,cerato,magentis,carens ve sportage'de kullandığı otomatik vites 4 ileri.Kendi aracım carens,o da 4 ileri.

Yeni gelecek olan cerato(forte) 6 ileri manuel ve 5 ileri otomatik vites içeriyor.Tabi umarız ikisini de getirirler.

Kia'daki 4 ileri vites aslında 8 ileri gibi.Birçok otomatik araçta bu mevcut.3. viteste 180 km hıza ulaştım,ama ş.içinde 60 km ile giderken de araç 3. vitesle gidiyor.Teknik açıklamasını bilmiyorum fakat durum bu.
  • sitede yanlış yazıyor olabilir bayide sormuştum 5 ileri demişlerdi. incelemedim ama mantıklı geldi. 4 ilerimi kaldı artık yahu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.