Şimdi Ara

Çenem Yamuk, alt çenem geride mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar çenem şu an da fotoğraflarda görüldüğü gibi. alt dişlerim ile üst dişlerim arasına nerdeyse 1 serçe parmağı girecek kadar boşluk var. Yaşım 16. Bir de çenem yamuk mu fikir verebilirseniz sevinirim yakın zaman da doktora gideceğim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çenem Yamuk, alt çenem geride mi ? Çenem Yamuk, alt çenem geride mi ? Çenem Yamuk, alt çenem geride mi ? Çenem Yamuk, alt çenem geride mi ?

• T-E-K- mi aceba heycanlandım Çenem Yamuk, alt çenem geride mi ? 

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    o nedir?

• maestrodead M kullanıcısına yanıt

onunda cenesi geride kafasının arkası düzdü tek e benzettim forumun en efsane üyesidir konularını okumanızı şiddetle tavsiye ederim

tabi o degilseniz Çenem Yamuk, alt çenem geride mi ? 

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz kişi hakkında bir fikrim yok açıkcası

Göz atacağım mesajlara ve konulara

• kardeşim hemen bir ortodontiste gidip randevu alıyorsun önce tel tedavisi sonrasında ise gerekirse tek yahut çift çene ameliyatı olarak normal görünüm elde ediyorsun..benimde senin tam tersi üst çenem geride idi alt çenem önde serçe parmağım girecek şekilde idi..10 ay fln tel tedavisi gördüm ramazandan öncede üst çenemi öne aldılar cerrahi ameliyatla şu an normale dönmeye başladım..Sana tavsiyem kesinlikle geciktirme ve ihmal etme yaşında daha çok genç ilerleyen süreçte hem psikolojik olarak hem iyileşme süreci olarak daha zor oluyor(benim yaşım 29) devlet hastaneleri sıra ile alıyor ve 2 3 sene bekleyebiliyorsun o yüzden hiç olmadı sıraya yazdır adını yahut imkanın varsa özele git..tekrar ediyorum bu meseleyi önemse,bişey olmaz idare ederim deme,cerrahi müdahele gerekse bile muhakkak tedaviye başla hayatında alacağın en güzel kararlardan birisi olacaktır merak ettiğin bir durum olursa yazabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncekikle gerçekten çok teşekkür ederim. sormak istediğim bir kaç soru var açıkçası. Yaklaşık 4 5 aydır bu sorunu kafama takmaya başladım ancak okuldan dolayı falan çok araştıramadım.

Şimdi biraz cahilliğime vermeni istiyorum sorucağım soruları 😃

1: öncelikle gidip diş hekimliği ( genel diş ) muayene olmam lazım sanırsam değil mi ? devlet hastanesinden bahsediyorum bu arada. Muayene olduktan sonra ağız diş çene cerrahisi bölümüne mi yoksa ortodonti bölümüne mi randevu almam gerekiyor ? Takipli hasta olmadığı sürece bu iki bölüme şu anda randevu kabul etmiyor.

2: Özel diş polikliniğine gidip muayene olduktan sonra illa tel mi taktırmam lazım ? Yoksa aparey, ameliyat seçeneği sunuyorlar mı. ( Bu biraz çenenin durumuyla alakalı sanırım )

3: Ortalama ne kadar ödediniz toplamda ? Devlet hastanesi çok fazla ileri atıyor sanırım rahat 2 yıl veriyormuş. Onun için özelde olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

4: Ameliyat gibi bir durumda doktor kalitesi önemli mi ? Bir nevi estetik sayılıyor. Yoksa herhangi çene cerrahisi doktoru yapabilir mi.

• Tedavi öncesi ve sonrası neler değişti biraz açıklayabilir misiniz. Mesela konuşmanız da , yüz tipinizde değişiklikler oldu mu ? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Est insan içine girince öğreniyor sonuçta önceden muhatap olmadığımız terimler tedaviler..

1-Diş dediğimiz apayrı bir dünya bir ton bölümü var seni ilgilendiren bölüm ortodonti..cerrahi ise (eğer cerrahi müdaheleye gerek var ise) işin baya bi ilerleme kaydettikten sonraki bölümü..yani ben 1.5 sene tel tedavisi gördüm ameliyat öncesine kadar cerrahı sadece 3 defa gördüm o da çift çene mi yoksa tek çenemi ameliyat ona karar vermek için..ama ameliyat yaklaştıkça devamlı cerraha göründüm..

2-Cevabı tamamen yazdığın gibi çenenin durumuna bağlı..kimisi aparey ile kurtarıyor kimisi sadece tel ile kimisi ise hem tel hem çene ameliyatı ile düzelebiliyor..bana başta çenemin cerrahi müdahele gerektirdiğini eğer cerrahi istemiyorsam tel tedavisi uygulansa bile tekrar eski bozuk haline dönebileceğini söylemişlerdi..senin çene ile benimki benzediği için söylüyorum tabi en sağlıklısını seni inceleyen doktor bilir..zibilyon tane röntgen ve tomografi çekiliyor zaten öncesinde tedavi haritası belirlemek için sonrasında en uygun ne ise seninle istişare edilerek ona karar veriliyor.

3- 5k malzemeler 7.5k ortodonti 10k ise ameliyata verdim..halen devam ediyor tedavim sene sonuna kadar sürecek galiba..malzemeleri başta alıyorsun ortodonti zaten uzun bir süreç olduğu için parça parça almışlardı ücreti 1.5k 2k gibi..ameliyat parasını ise ameliyat sonrasında tek seferde aldılar...Devlet dediğin gibi rahat 2 yıl atar..2020 şubattı galiba benim tedaviye başladığım bana şey demişlerdi normalde 2017 hastalarını yeni almaya başladık ama 18 yaş üstü olduğun için sana çabuk geldi vazgeçenler çok oluyor demişlerdi(başvuru yaptıktan 8 ay sonra çağırdılar başlayalım diye)..18 altı olduğun için sigortadan da avantajın olacak bazı masrafları 18 yaşında sonra sigorta karşılamıyor diye biliyorum..özel tamamen senin imkanına bağlı ben çok araştırdım devlet ile arasında direk +15 bin farkediyordu 2020 için ciddi bir farktı benim için devlete gittim..özele gidersen hemen alırlar

4- Doktor kalitesi çok çok çok önemli..Bunu %80 sağlık %20 estetik olarak düşün..Ben Konya'da tedavi oldum ameliyat eden cerrah ile tanıştım aklımdaki herşeyi sordum her konuda içime sindi..sonradan öğrendim ki bu hoca için antepten izmirden fln özel hastalar geliyormuş daha da rahatladım..ameliyat ettiği hastalar ile de görüşmüştüm mesela onun da çok faydası olmuştu bana hem hoca hem ameliyat hakkında fikir sahibi olmuştum.Zor değil ama kolay bir ameliyatta değil milim hesap yapılan ince bir ameliyat sonuçta..

• benimde geride bişey olmaz hacı benim iki diş birleştiği zamanda alt dişler neredeyse gözükmüyor. Böyle olduğumu 35 yaşında dişçiye gittiğimde öğrendim.

Ama bende yamukluk yok.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Hocam psikolojik yönü daha ağır olan bir süreç..Tedavi öncesi yeme içmeler bir nebze kısıtlanıyor sert şeyler ısırma asitli içecekler vs 2 senedir yok bende mesela..telden dolayı biraz dişlerinizin şekli de değişiyor kısmen anormal bir görüntü oluyor. AMA ameliyat sonrası bakıyorum da çektiğim bütün sıkıntılar stresler vs hepsine değermiş..yüzümde değişiklik oldu simetri olarak daha düzgün bir hale geldi..uzun süredir görmeyen kişiler çok şaşırdı..bi polat alemdar gibi yüz nakli olmuyosun sonuçta ama değişiklik farkedilir derecede oluyor..burnum da dikildi mesela o da güzel bir görüntü oldu ayrıca bundan sebep nefes yollarım da rahatladı..artık gülümserken korkmuyorum yamuk çıkacağım diye özgüvenim yerine geldi..ya yıllar sonra ilk defa ön dişlerim birbirine değdi dişlerimle bant koparabildim bu bile mutlu etti beni..

konuşmam düzeldi fakat halen sıkıntılarım var hocam o da çenemin yeni şekline alışamamış olmamdan dolayı..dilimi ısırıyorum devamlı ya da yoğun konuştuğumda ağzımdan damlacıklar çıkıyor pek hoş olmuyor..bi sonraki randevumda egzersiz programı uygulayacaklarını söylediler..ama bunlar ameliyat etkisi sadece geçince çok daha iyi olacağına inanıyorum en azından harfler ağzımın içinde şişmiyor

• Hocam çok teşekkür ederim bilgiler ve deneyimleriniz için. Ailemle konuşup bu sorunu çözmeye çalışacağım yaşım ilerlemeden. En yakın zamanda üstüne düşüp bir ortodontiste görüneceğim. Tek sıkıntım kavramlara, terimlere uzak olduğum için karmaşık geliyor biraz 😀.

Bir de psikolojik olarak aklıma takıldı kaldı 4 aydır artık her dakika düşünüyorum nasıl ol (ur) acak diye. Bu konuyuda aşarsam sıkıntı kalmayacak 😃

• maestrodead M kullanıcısına yanıt

Rica ederim korkmanıza gerek yok ne kadar erken tedavi o kadar rahat bir yaşam..gün içinde en aktif kullandığımız bölgelerden birisi ağız ve çenemiz..ilerleyen süreçte sıkıntı büyüyünce yaşam kalitesini çok etkiliyor maalesef.ben çok geç girdim bu tedaviye halbuki 18 li yaşlardan beri bu sıkıntıyı çekiyordum ailemde pek önemsemedi ta ki çenem kitlenmeye başladı esnemek bile zulüm oldu o zaman karar verdim..tabi bu sürece kadar çenemi baya tahrip etmişim..geçmiş olsun umarım cerrahi işleme gerek kalmadan kolayca sorununuz çözülür

• 3 yıl gecmis ameliyat oldunuzmu acaba olduysa nası suan durumunuz aynu sorun bendede var ama dislerim iyi cenem yamuk ve bende 16 yasındayım 🫠

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.