Şimdi Ara

alt ön dişimin arkası kırıldı yardımmmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
20.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar alt çenemdeki ön dişlerimin ortasındaki bi dişin arka tarafı tam etle birleştiği yer un ufak olup parça parça eridi diyebilirim önden bakıldığında hiç bi değişme yok ağrı sızıda yok dilimi çok rahatsız ediyor sanki kocaman bir delik varmış gbi hisediyorum dilimle oraya dokundukça aynada ışık tutup baktığımda ise goremeyecek kadar kucuk bir delik var parçalandığında ise kanda geldi etle birleşik olduğundan ama dişimin %5 i bile erimemiştir o derece yüzeeysel bi erime sizce dolgu ile kurtarılabilir mi yahu çok kafama taktım ön diş olduğu için :(((

Ön Alt Dişin Arkasının Kırılması: Nedenleri ve Tedavileri

Ön alt dişinin arkasının kırılması, oldukça yaygın bir diş sorunudur. Dişin arkasının kırılmasına neden olan çeşitli faktörler olabilir ve kırığın şiddetine bağlı olarak farklı tedavi seçenekleri mevcuttur.

Kırığın Nedenleri

• Travma: Dişlere alınan darbeler (örneğin, düşme, spor yaralanmaları), dişin arkasının kırılmasına neden olabilir.
    • Çürükler: Diş çürükleri, diş minesinin zayıflamasına ve kırılmaya daha yatkın hale gelmesine neden olabilir.
    • Diş Gıcırdatma (Bruksizm): Dişleri uyurken veya stresliyken gıcırdatmak veya sıkmak, dişlerin arkasında çatlaklara ve kırılmalara yol açabilir.
    • Diş Eti Hastalığı: Diş eti hastalığı, dişleri destekleyen kemiğin zayıflamasına neden olarak dişlerin kırılma riskini artırabilir.

Belirtiler

Dişin arkasının kırılması aşağıdaki belirtilere neden olabilir:

• Ağrı veya hassasiyet
    • Dişin diline takılması
    • Çiğneme güçlüğü
    • Kırık kısmın görünür olması

Tedavi Seçenekleri

Dişin arkasının kırılmasının tedavisi, kırığın şiddetine ve konumuna bağlıdır. Tedavi seçenekleri şunları içerebilir:

• Bonding: Küçük kırıklar için, diş minesine yapıştırılan reçine malzeme ile kırık onarılabilir.
    • Kuron: Daha büyük kırıklar için, hasarlı dişin üzerine diş şeklinde bir kron yerleştirilebilir.
    • Kök Kanal Tedavisi: Kırık diş pulpasına ulaşmışsa, enfeksiyonu önlemek için kök kanal tedavisi gerekebilir.
    • Diş Çekimi: Ciddi kırıklar veya dişin büyük bir kısmı kırılmışsa, diş çekilmesi gerekebilir.

Önleme

Ön alt dişinin arkasının kırılmasını önlemeye yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır:

• Ağız hijyenine dikkat etmek
    • Spor yaparken koruyucu dişlik kullanmak
    • Diş gıcırdatma alışkanlığını tedavi etmek
    • Düzenli diş kontrollerine gitmek

Dişinin arkasının kırıldığını düşünüyorsan, en kısa sürede bir diş hekimine başvurmalısın. Erken teşhis ve tedavi, daha ciddi sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşlar cevap lütfen :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Diş taşı olabilirmi aynısı 2 gün önce bana oldu etle birleşen yerden minik bir parça kırıldı ama şimdi dilimle kontrol ediyorum kapanmış kendi kendine diş taşıymış meğersem

kardeş boşluk var mıydı senınkındede kan felan gelmısmıydı

Evet kibrit ucu kadar boşluk vardı ve kanadı kırılınca et ile birleşikti neticesinde

ben şimdi ayna kırıp koydum baktım sankı dıs kırılmıs gıbı bosluk var ama yan dıstete bırıkmıs tortu var dedıgınız gıbı kıbrıt ucu kadar kırık gıbı duruyor ama tam çıkaramadm genede doktora gıdeyım florla doldursun orayı yada taşsada temizlesin ya off :S diştete herhangi bir salanma kuvvet kaybı yok çıdıracam ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanks55 -- 30 Kasım 2013; 5:45:33 >

Orijinalden alıntı: tanks55

quote:

Evet kibrit ucu kadar boşluk vardı ve kanadı kırılınca et ile birleşikti neticesinde

ben şimdi ayna kırıp koydum baktım sankı dıs kırılmıs gıbı bosluk var ama yan dıstete bırıkmıs tortu var dedıgınız gıbı kıbrıt ucu kadar kırık gıbı duruyor ama tam çıkaramadm genede doktora gıdeyım florla doldursun orayı yada taşsada temizlesin ya off :S diştete herhangi bir salanma kuvvet kaybı yok çıdıracam ya

Sorunu hallettin mi neler oldu neyi varmış yoksa kendiliğinden geçti mi? Aynı sorunu yaşıyorum

Parasi neyse verelim de istedigimiz fizigi satin alalim be. -Tyrion Lannister

• bencede dil taşı

Orijinalden alıntı: zbjkartal

bu sorunu yaşayan başka biri var mı? şu anda benim başıma geldi. kendiliğinden düzelir mi yoksa dolgu mu yaptırmak gerekiyor.

Tartar mi sizinkide? Temizletince bende cok rahatsiz oluyordum disim surekli oraya gidiyordu. ictigin suya yedigin yemege gore 1-2 ayda birikir tartar.

Hocam benimde ön alt dişimin arkasında etle birlestiği kısmın bitişiğinde deliğe benzer kırık oluştu sürekli dilimi götürüyorum oraya, dilimle oynuyorum belki hoşuma gidiyor bilemiyorum ama piskolojimi bozuyor o diyen kişi sen olsan bari

Xiaomi Mi8 Lite / PS4 / AMD Ryzen 3 1200AF / Gigabyte GTX 770 2GB / Gigabyte b450m h / Adata XPG GAMMIX D10 2x8 GB / Crucial Bx500 120GB ssd / SilverStone Strider Essential 600W / Zalman T7 / BenQ ew2775zh / Logitech g103 / Thurstmasters T150 Pro / Windows 10 Pro
  • pazarçarı kullanıcısına yanıt
    Diş tartarıymış hocam o diş değil ulan ne hort be

Xiaomi Mi8 Lite / PS4 / AMD Ryzen 3 1200AF / Gigabyte GTX 770 2GB / Gigabyte b450m h / Adata XPG GAMMIX D10 2x8 GB / Crucial Bx500 120GB ssd / SilverStone Strider Essential 600W / Zalman T7 / BenQ ew2775zh / Logitech g103 / Thurstmasters T150 Pro / Windows 10 Pro
  • Diş kayasına dönüştülerse demekki boşluğunu iyi hissetmişsiniz:) Oluştuysa diş hekimine gidip temizletebilirsiniz ve tekrar oluşmaması için ağız hijyenine dikkat etmelisiniz.

Orijinalden alıntı: steganography

bencede dil taşı
    Dil taşı nedir ya?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.