Şimdi Ara

Çelik yelek giyen biri vurulduğunda bayılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmlerde hep çelik yelek giyen vurulduğunda bayılıyor , bunun mantıklı bir açıklaması var mı acaba merak ettim.

• Onu bilmem ancak tetikçi filminin bir sahnesinde o noktadan sniper ile ateş açarsa kaburgan kırılabilir diyordu birisi. Bayılma değil de anı basınçtan dediği gibi zarar görebilir vücudun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çelik yeleğe uzaklığa silaha bağlı bayılma değilde kaburgan kırıldığı için yere düşüp bayılma olmuyor mu

• Bayılma derken? Ben sadece ani acı ve basınçtan dolayı yere düştüğünü gördüm filmlerde. Bayılan görmedim. Belki düşerken kafasını bir yere vurmuştur ondan bayılmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Bayılma derken? Ben sadece ani acı ve basınçtan dolayı yere düştüğünü gördüm filmlerde. Bayılan görmedim. Belki düşerken kafasını bir yere vurmuştur ondan bayılmıştır.

Yanlış hatırlamışsın , vurulan kişi her seferinde bayılıyor.Hatta bu yüzden öldü sanılır , sonradan gömlek açılır içinde çelik yelek çıkar.Artık klişe olmuş bir sahne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Üye

quote:

Bayılma derken? Ben sadece ani acı ve basınçtan dolayı yere düştüğünü gördüm filmlerde. Bayılan görmedim. Belki düşerken kafasını bir yere vurmuştur ondan bayılmıştır.

Yanlış hatırlamışsın , vurulan kişi her seferinde bayılıyor.Hatta bu yüzden öldü sanılır , sonradan gömlek açılır içinde çelik yelek çıkar.Artık klişe olmuş bir sahne.

Son zamanlarda izlediğim filmlerde sanki o tarz bir sahne hatırlıyor gibiyim. Kafamı gerekli gereksiz birçok şeye uykusuz halimle yorduğum için çabuk unutuyorum.

• quote:

quote:

Peki bu sahnelerde kaburga kırıldı diye bir şey söyleniyor mu? Açıkçası kaburga kırılıyorsa ne anlamı var yani çelik yeleğin??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yelek var yelek var, mermi var mermi var. Hafif bir zedelenme ile olum arasi bir cizgide herhangi bir yerde olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, merminin türüne ve hızına ve de yeleğin türüne göre değişir.

• Kaburga kırıldı diye bir şey hiç duymadım.

Silah genelde tabanca oluyor , çelik yeleğin türü derken neyi kastediyorsunuz , bu işin bir standartı olur , çelik yelek türlerini yazın da bilelim.
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    http://www.safeguardarmor.com/articles/choosing-body-armor/
    www.globalsecurity.org
    Body Armor Classifications
    http://www.globalsecurity.org/military/systems/ground/body-armor1.htm

Tip I, II-a,II,III-a, III ve IV ayrıca özel bir tipi de var. (ABD'de)

• quote:

Orijinalden alıntı: personalcomputer

http://www.safeguardarmor.com/articles/choosing-body-armor/
    www.globalsecurity.org
    Body Armor Classifications
    http://www.globalsecurity.org/military/systems/ground/body-armor1.htm

Tip I, II-a,II,III-a, III ve IV ayrıca özel bir tipi de var. (ABD'de)

Linkte ne yazdığı belli değil.

• Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    Çelik yeleklerin satıldığı yerlerde farklı seviyelerdeki yelekler satılıyor. Örneğin

• quote:

Kaburga kırıldı diye bir şey hiç duymadım.

Silah genelde tabanca oluyor , çelik yeleğin türü derken neyi kastediyorsunuz , bu işin bir standartı olur , çelik yelek türlerini yazın da bilelim.

Silah genelde tabanca olur demek de bir anlam ifade etmiyor, onlarca tabanca cesidi ve mermisi var.

Al izle, atar yapmadan once spesifik soru sormayi ogren bence.
    FPSRussiayoutube
    AR500 Body Armor Test!
    https://www.youtube.com/watch?v=nlwlKEeJ0vU
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: personalcomputer

Çelik yeleklerin satıldığı yerlerde farklı seviyelerdeki yelekler satılıyor. Örneğin

Soruyu düzeltiyorum.İster en sağlam çelik yelek olsun , ister en dandik çelik yelek olsun.Bir insan tabanca ile vurulduğunda bayılabilir mi?İster en dandik tabanca olsun , ister magnum tabanca olsun.İsterse kurşun çelik yeleği delip geçsin.Bir insan tabancayla vurulduğunda bayılabilir mi.
    Bir insan vücuduna çarpan herhangi bir kuvvet sonucunda bayılabilir mi.Bu sorunun cevabı hayır ise üstte ki sorunun cevabı da hayır olmuş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Silah genelde tabanca olur demek de bir anlam ifade etmiyor, onlarca tabanca cesidi ve mermisi var.

FPSRussiayoutube
    AR500 Body Armor Test!

Önce adam ol , doğru düzgün konuşmasını öğren.Spesifik yorumlarını başka konuda yap.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

FPSRussiayoutube
    AR500 Body Armor Test!

Önce adam ol , doğru düzgün konuşmasını öğren.Spesifik yorumlarını başka konuda yap.

: ) peki, şikayet edebilirsin beni , herhangi bir hakaret bulabilirsen tabi. Düzgün soru sormayı bilmek önemli. Bir de bu konuyu açan kişinin "konumdan gider misin" tribini anlasam güzel olacak.

• Değerli forumdaşlar, içeriği arttıralım tartışmaları değil.

Çelik yelekle çelik yelek delinmediği halde ölüm tehlikesi var. Küt Vuruş Etkisi denmekte. Yelek delinmemiş ama mermi yelekte delik açarak vücuda giremese de darbe indirmiştir. Hız vb etkisiyle vücutta sebep olduğu (basınç vb) etkilerle ölüm ihtimal dahilinde. Kill Bill de de 5 basınç noktası denen bi şe var.

Ayrıca mermi özelliği ile yelek delme özelliği oluyor. Kurşunun içinde titanyum vb sivri bir kısım var. Çarpma anında kurşunun içinden fırlayarak koruma yüzeyini delmiş oluyor.

Başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Değerli forumdaşlar, içeriği arttıralım tartışmaları değil.

Çelik yelekle çelik yelek delinmediği halde ölüm tehlikesi var. Küt Vuruş Etkisi denmekte. Yelek delinmemiş ama mermi yelekte delik açarak vücuda giremese de darbe indirmiştir. Hız vb etkisiyle vücutta sebep olduğu (basınç vb) etkilerle ölüm ihtimal dahilinde. Kill Bill de de 5 basınç noktası denen bi şe var.

Ayrıca mermi özelliği ile yelek delme özelliği oluyor. Kurşunun içinde titanyum vb sivri bir kısım var. Çarpma anında kurşunun içinden fırlayarak koruma yüzeyini delmiş oluyor.

Başarılar

Milletin amacı konuyu tartışmak değil, trollük yapmak.

Yalnız konu ölümle alakalı değil.Meşhur klişe sahnelerde vurulan bayılıyor. Kahramanımız kalkıp yoluna devam ediyor.

• ak-47 ile yapılan bir deneme,

AhmedHanyoutube
    How Italians Test Bullet Proof Vests
    https://www.youtube.com/watch?v=6x59iN4KMz4
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.