Şimdi Ara

Çekişten düşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
29.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar A4 2.0 TDI aracımla 3-4 defa başıma geldi özellikle geçen hafta içi gittiğim Konya-Antalya yolunda çok daha iyi şekilde gözlemledim, araç Antalya yolunda bir anda çekişten düştü gaza hiç tepki vermemeye verirse de çok az vermeye başladı araç gidiyor ama sanki 1.2 benzinli bir araç gibi gidiyordu sağa çektim arabayı kapattım açtım düzeldi 50 km sonra tam tırmanma şeridinde yina aynı olay oldu araç bir anda hız kesti sanki araç torku/beygiri bir anda yarıya inmiş gibi oldu şahin beni solladı geçti, bu neden olabilir sizce? Aklıma turbo geldi acaba turbo devreden çıkmış olabilir mi?

• Turbo besleme sistemini komple iyice bir kontrol ettirmenizde fayda var.
  • Bizede aynısı olmuştu,turbo borularını bir kontrol ettirin derim. Ya da servise gidin bilgisayara bağlasınlar
  • Yakıtın sağlammıydı ? Kötü yakıttanda olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Kazandibi

Yakıtın sağlammıydı ? Kötü yakıttanda olabilir

Yakıt sağlam yerden 7-8 yıldır hep aynı yerden alırım.
  • motor arıza ışığı yanıyormu?
  • Yok hayır, hiç bir uyarı/hata ışığı yanmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde aklıma ilk turbo boruları geldi, gerçi o zaman sürekli olması lazım.yada ısındıkca genleşmeden dolayı genleşebilir.
  • Motorda ya da yakıtta bir problem var, araç kendini "limp mode" denilen koruma moduna almış. Bu tarz bir arıza algılandığında ECU motora zarar vermemek için gücü ve motorun çevirdiği devir limitini bayağı bir kısıtlıyor.

Bir kere bana da olmuştu, yol bilgisayarında partikül filtresi arızası gösterip kendini korumaya almıştı, araç güçten kesildi. Fakat aracı stop edip tekrar çalıştığımda tekrarlamamıştı, sanırım yakıttan gelen bir pislik kısa süreliğine probleme sebep oldu. Sonrasında servise götürüp enjektörleri temizletmiştim.

Sizin aracın bir kaç kez tekrarlaması bana biraz garip geldi, ters giden bir şeyler olabilir, en kısa zamanda siz de bir servise gidip turbonuza, enjektörlerinize bir baktırın.
  • Alakasız ama aklıma geldi şimdi benimde bu aralar arabam baya çekişten düştü,ustaya baktırdım katalizör'e darbe almışsın hemde çok kirlenmiş değiştirelim dedi katalizör de 2.000 TL civarı bir şey, bakalım şimdilik böyle kullanıyoruz. Umarım en kısa süre içerisinde sorun hallolur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinok

Arkadaşlar A4 2.0 TDI aracımla 3-4 defa başıma geldi özellikle geçen hafta içi gittiğim Konya-Antalya yolunda çok daha iyi şekilde gözlemledim, araç Antalya yolunda bir anda çekişten düştü gaza hiç tepki vermemeye verirse de çok az vermeye başladı araç gidiyor ama sanki 1.2 benzinli bir araç gibi gidiyordu sağa çektim arabayı kapattım açtım düzeldi 50 km sonra tam tırmanma şeridinde yina aynı olay oldu araç bir anda hız kesti sanki araç torku/beygiri bir anda yarıya inmiş gibi oldu şahin beni solladı geçti, bu neden olabilir sizce? Aklıma turbo geldi acaba turbo devreden çıkmış olabilir mi?

benzinli aracımızda aynı sorundan müzdaripiz ve araç lpg li bir çözüm bulursanız ve bana da söylerseniz sevinirim. gaza bildiğiniz abanıyorum gitmiyor

• turbodandır söküp baksınlar. Hortumdan olsa devamlı olur... Turbo milinde bi sıkıntı var demekki arada bir tıkanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

quote:

Arkadaşlar A4 2.0 TDI aracımla 3-4 defa başıma geldi özellikle geçen hafta içi gittiğim Konya-Antalya yolunda çok daha iyi şekilde gözlemledim, araç Antalya yolunda bir anda çekişten düştü gaza hiç tepki vermemeye verirse de çok az vermeye başladı araç gidiyor ama sanki 1.2 benzinli bir araç gibi gidiyordu sağa çektim arabayı kapattım açtım düzeldi 50 km sonra tam tırmanma şeridinde yina aynı olay oldu araç bir anda hız kesti sanki araç torku/beygiri bir anda yarıya inmiş gibi oldu şahin beni solladı geçti, bu neden olabilir sizce? Aklıma turbo geldi acaba turbo devreden çıkmış olabilir mi?

benzinli aracımızda aynı sorundan müzdaripiz ve araç lpg li bir çözüm bulursanız ve bana da söylerseniz sevinirim. gaza bildiğiniz abanıyorum gitmiyor

Araç lpgdemi gitmiyor?

• quote:

turbo devreden çıkmış, ancak bu turbonun arızalı olduğu anlamına gelmiyor. o noktada selenoid bir valf var ve manyetik olarak çalışıyor. Belli km sonra bozuluyor ve turbonun toleranslarını ana beyine yanlış iletiyor ve turbo devre dışı kalıyor. araç garantili bile olsa turbo valfini servise ısrarla kontrol ettirin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

quote:

Araç lpgdemi gitmiyor?

benzinde gazlamayı denemedim ama lpg de gitmiyor arkadaşın dediği gibi sanki 1.2 araç gibi yahu eskiden ufak ufak gaza dokununca fıstık gibi çekerdi biraz daha basınca da gayet süratlenrdi şimdi bildiğiniz basıyorm sadece normal gitsin diye çekişinde sorun var

• Arkadaşlar sorun turbo kaynaklı ise -ki cevaplardan öyle görünüyor, ne kadarlık bir masraf çıkarır bana ortalama.
  • anlamadım birden 1.2 cetta gibi mi gitmeye başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oblomov844

anlamadım birden 1.2 cetta gibi mi gitmeye başladı

1.2 benzinli bir araç demiş Jetta'nın J'si geçmiyor. Kaldı ki 1.2 tsi Jetta'da çekiş düşüklüğü ve kötü bir performans yok.
  • Ben 1.2 derken Jetta yada başka bir araç kastetmedim aracın çekişteki güç kaybı için öyle dedim konuyu çarpıtmayalım lütfen.
  • şahin seni solladıysa sat hocam.

Audinin yüzkarasısın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.