Şimdi Ara

Klimayı açınca çekişten düşme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
14.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar 2004 1.6 pasific bora var 180.000 bakımından yeni cıktı araçta uzun süredir bu problem var.Arabada klimayı actıgımızda araç 5.viteste 4000 devirde 110-120 zor yapıyor o hızıda yaparken sanki arac son hızda gidermiş gibi cok fazla ses cıkartıyor motor.Hele rampalarda arac bayılıyor 80 le falan zor cıkıyor Sorun neden kaynaklı olabilir acaba klimayı kapattıgımızda aracta hıcbır problem yok çekişi gayet iyi ama klimayı actıgımızda sanki araca 1 ton yük sarmıssın gibi araç çekmiyor

• Klima kapaliyken 5. Vites 4.000 devirde kac yapıyor peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Klima kapaliyken 5. Vites 4.000 devirde kac yapıyor peki ?

140 falan yapıyor hocam,klimayı kapattıgımda zaten gozle gorulur bır fark olusuyor araba rahatlıyor
  • Problem değil.Klima zaten çekişi düşürür.Ayrıca 4000 devirde zaten Golf 4 ve Boraların motor sesi oldukça artıyor.Buda normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnknownArtist17

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Klima kapaliyken 5. Vites 4.000 devirde kac yapıyor peki ?

140 falan yapıyor hocam,klimayı kapattıgımda zaten gozle gorulur bır fark olusuyor araba rahatlıyor

Klima hız devir iliskisini değiştiremezki

Performans düşer ama oran değişmez.

• Klima açıldığında aracın çekişi düşer, bu doğrudur. Ancak klima açıkken çekişin düşmesi şudur; kapalıyken x miktarda gaza basarsan o hız/devire çıkar, kapaliyken x+y miktarda gaza basarsan.
    Yani kısaca aracın 5. viteste herhangi bir devirde gideceği hız değişmez. Kapaliyken de ayni devirde, açıkken de ayni devirde gidersin. Mesajında hata var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeftBehind -- 21 Eylül 2013; 3:48:51 >
  • 1.6 normaldir cekis kaybi

• bu işte bi terslik var aracın aynı devirde hızı düşmez sadece yakıtı artar sizin motorda bi sorun olmalı bu kadar zorlama normal değil klima kompresörünün rulmanlarını kontrol ettirin ya motora olması gerekenden fazla yük biniyor yada motorda bi sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 21 Eylül 2013; 5:24:50 >
  • normal olabilir 1.4 symbol de 5 kişi+klima zor kalkıyordu araba ama bora güçlü araba normal olmayabilirde
  • Bir devirde 140 yapan bir arabanın klimayı açınca aynı devirde 120 yapması mümkün değil ama çekişten düşer o doğrudur mesela benim araç klima açıkken rampalarda ıkınıyor resmen

• Aracımda 5 kişi, bagaj tam dolu ve klima açık Kızılcahamam rampasını Cankurtaran'a kadar 140 ile 4250 devir civarında 25 dakika süre içinde çıktım. Ne motor tekledi ne de sıkışmadan dolayı hararet yükseldi. Aracın yaşı ve km.si arttıkça böyle şeyler normal sayılabilir ama siz gene de bir ustaya gösterin. Başka arızaların habercisi de olabilir.
  • Anlattığınız şeyler bu tip arabalar için gayet doğal şeyler. Anormal bir durum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Bir devirde 140 yapan bir arabanın klimayı açınca aynı devirde 120 yapması mümkün değil ama çekişten düşer o doğrudur mesela benim araç klima açıkken rampalarda ıkınıyor resmen

Aynı durumdayım hocam klima açıkken adeta kamyonlara yol vermek zorunda kalıyorum
  • işgüzar Türk ustası gibi geldi bana. bakımda kayışlara el atmamış sanki ..

Bakımda klimayı tahrik eden parçalar değişti mi?
    Klima kompresörüne güç veren, aracın da çekişten bir miktar düşmesine sebep olan klima kayışı da olabilir. Veya kayışın temas ettiği noktalardaki kasnaklar zarar görmüş olabilir.

Eski araçta 8yıllık kayışlar klima açınca dediğiniz gibi çok fena çekişten düşürüyordu. Trigerinden hepsine bütün kayışları söktürdüm, çıkan manzara; kayışlar kırık kırık, içindeki tel tutuyor, kopsalar çiçek gibi 55bin km'deki motorun subap mubap ne varsa bozulacaktı. Kayışlardan sonra araçta bir rahatlama oldu anlatamam :) Direksiyon hidroliği de bu şekilde tahrik oluyor, direksiyon pamuk gibiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 21 Eylül 2013; 10:50:39 >

• Klimayla alakali oldugunu sanmiyorum. Kavrama sorunu var gibi geldi bana.

• devir hız ilişkisi değişmez. anca debriyaja basarsan olur o
    bizdede 100 hp sw focus var ondada çekiş sıkıntı oluyor. devirli sürmek gerekiyor. 2. vites 1500 devirde bile gaza yarımdan biraz daha fazla bas koltuğa yapıştırır ama aynı şeyi klima açıkken yap araç gitmiyor. sanki 5. vites 1500 devirde hızlanıyormuş gibi oluyor.
    zaten 120 den sonra araç ben getmecen gari diyor
  • Beyler sürüşten oldugunu sanmıyorum ya,arkadaştada var aynı model 1.6 bora onun aracını da surdum klima acıkken oda biraz düşüyor çekişten ama bizimki kadar değil.Araç gitmiyor ya 5.viteste 120-130 araç anırıyor ya ayağımı gaza köklüyorum tık yok arabada inliyor araba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.