Şimdi Ara

CD Lock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Cd'lerinizi şifrelemeniz için güzel bir program

İNDİR...

• Güzel bir paylaşım çok teşekkürler

ancak merak ettiğim; imajı alınıp sanal sürücü oluşturulmasını da mı engelliyor?

Mekanın, Cennet'in en Mavi'si olsun büyük üstad

• Çok teşekkür ederim
  • bu program ile sifreledigin cdyi baska makinaya takınca orda da sifre girmeden acamaz mısın o cdyi?bu programın bir iki tane benzerini kullandım bu yuzden isime yaramamıstı.burda varmı bole bi durum?yani ben sifreledigim cdyi nerde olursa olsun sifre girmeden acamasam diyorum?mumkun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penkala -- 3 Temmuz 2007; 2:07:19 >
  • program hakkında bilgi verir misin?
    işlevi, CD'deki klasörleri koruma amaçlı tamamen şifreleyebilmesi mi, yoksa kopya koruması oluşturması mı? eğer kopya koruması oluşturuyorsa, imajının alınıp sanal sürücü oluşturulmasını da engelliyor mu?

Mekanın, Cennet'in en Mavi'si olsun büyük üstad

• cd-lock kullanımı

1-indirip çalıştırdıktan sonra program ne yapmasını soruyor çıkan ilk ekranda. Verilerimi Cd-rom'a şifreleyerek yakmak istediğimdem ekranmda aşağıdan yukarı 3. butondaki "create new cd-lock protected media"yı seçtim.
    2-Sonraki ekranda verilerini şifreleyerek yakacağın medyanıın cinsini soruyor. Ben verilerimi sadece 1 kez yazılabilir cd içerisine koyacağım. O yüzden en altta soldan ikinci olan "read-only"i seçtim. Yeniden yazılabilir CD'ye koymak isteseydim(ki tavsiye etmem, verilerin kaybına yol açabiliyor. denedim..) o ekranda "writable" i seçecektim.
    3-sonraki ekranda şifrelenerek cd'de yakılmaya hazırlanacak dosyalarımı programın nerede saklayacağını soruyor. Seçtiğim yerde bir klasör oluşturarak orada şifreleyerek saklayacak. (En son işlem bittikten sonra o klasördeki dosyaların hepsini cd'ye yakacağım). Ben sürücülerimden "C"yi seçtim o ekranda.
    4-C'yi seçtikten sonra çıkan ekranda, programın şifreleyerek yakılmaya hazır hale getireceği ve C'de oluşturacağı klasörün (Cd-Lock Work Folder) içindekileri ben CD'ye yaktıktan sonra ilerde tekrar aynı verilerden başka cd'ler oluştıurmak istersem, klasörü saklayacağını, istemezsem cd'yi yaktıktan sonra o klasörü C'den sileceğini söylüyor. Ben saklamasını istemediğimden, aynı
    ekranda "No" yu seçtim. saklamak isteseydim "yes"i seçecektim.
    5-sonraki ekranda verierimi koruyacağım cd'ye koyacağım açılış şifresini soruyor. Yani, cd'yi yaktıktan sonra, cd'yi kullanmak için sürücüye taktığımda benden(veya cd'nin içindekileri görmek isteyenlerden) isteyeceği şifre'yi belirlememi istiyor. Kafama göre rakamlardan,büyüklü küçüklü harflerden ve simgelerden seçtiğim şifreyi, iki boşluğa da aynı şekilde tekrarlayarak yazdım. sonra alttaki "Okay"i seçtim.
    6-Sonraki ekranda cd'de saklayacağım dosya veya klasör isimlerini programın çeşitli farklı işaret ve harflerle değiştirmesini isteyip istemediğimi soruyor. Buna hayır dersem, oluşturduğum cd'yi sürücüye taktığımda ben veya başkaları korumalı cd'nin içindeki dosyaların isimlerini görebilir ama onları şifreyi ilk ekranda şifre sorulduğunda doğru şifreyi giremezse, yine kullanamaz. Evet dersem, doğru şifreyi girmeden ekranda dosyaları kullanamayacağı gibi, kullanamayacağı dosyaların isimlerini de göremez. Ben bu soruya evet demek için ekranda "yes"i işaretledim.
    7- Sonra çıkan ekranda iki ayrı kısım var. Üstteki bölüm cd'ye koyacağım dosyaları belirlemek için bilgisayarımın disklerini, dizinlerini falan gösteriyor. Onun altındaki çerçevede ise CD-Lock programının ekranı var.
    Önce yukardaki kısımdan CD'de saklamak istediğim dosyalarımı seçiyorum. . Örneğin "D" diskimde "sevgilimle tatilde.jpeg " isimli resmimi cd'ye koyacağım. Bunun için resmin olduğu yeri D diskinde bularak, resmin üzerine sol mausla 1 kez basılı tutup, aşağıdaki cd-lock ekranındaki sağ taraftaki büyük dikdörtgen alanın içerisine sürükleyerek bırakıyorum(veya seçtiğim resmi mausla kopyala diyerek,Cd-lock çerçevesindeki o alana yapıştıryorum, o da olur..). Resim o alanda "Name" yazılı yerin altında beliriyor. Bu alana istersem başka resimler de, dosyalarda ekleyebilirim.
    8-Cd-Lock ekranında en sol taraftaki "Ready to make cd" ye basıyorum.
    9-Çıkan ekranda daha sonra yaktığım Cd'ye ilerde tekrar başka dosyalar eklemek isteyip istemediğimi soruyor(Multisession cd). İstemediğim için ekrandaki "copy will be read-only"i seçiyorum.
    10-sonraki ekranda programın şifreli olarak klasörde oluşturacağı dosyalarımı XP'nin cd yakıcısıyla yakmak isteyip istemediğimi soruyor. XP'ninki pek bişeye benzemediği için ben nero programı ile yakmak istediğimden, "No"yu seçiyorum.
    11-Çıkan ekranda cd-lock programı benim seçtiğim dosyaları(örneğin yukardaki aşamada seçtiğim resim dosyamı) şifreli olarak bir klasörde topladığını ve ayrıca geçiici olarak clipboard'da sakladığını, bu klasörün içindekileri istediğim cd yakıcı programla bir cd'ye yakabileceğimi söylüyor. Cd-lock programı artıkı işini bitirdiğinden, ekranda "Okay"i seçiyorum.
    12- Nero'yu çalıştırarak veri cd'si(data cd) yaratı seçiyorum. Çıkan ekranda dosya ekleyi "add" seçmeksizin, direk penceredeki boş alana mausun sağ tuşuyla yapıştır diyorum. Otomatikman, cd-lock'un hafızaya aldığı şifreli veriler ve programın dosyaları ekleniyor. next diyerek çıkan ekranda "allow files to be added later (multisession cd)" seçeneğiyle ilgili kutucuktaki işareti de kaldırıyorum ve burn diyerek cd'mi yakıyorum. cd hazır artık kullanmaya.
    12- Yaktıktan sonra cd'yi tekrar takınca, çıkan küçük ekranda ilk başlarda belirlediğim şifreyi soracak. onu girerek cd'nin içindekileri kullanabileceğim.
    Not: oluşan korumalı cd'yi takıp şifreyi girince sadece win 2000 ve xp'de otomatikman dosyalara ulaşmak mümkün. win98 ve me kullananlar ise, dosyaları kullanabilmek için şifreyi girince önce koruması kalkacak dosyalarını harddisklerinde istedikleri yere açacak. ondan sonra kullanacak. Yoksa direk cd'den kullanamıyor.

• Teşekkürler
    dvd-rw cd yazmıyor!
    18 yıl önce açıldı
    CD RW -CD ROM
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağol canım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macromedia -- 18 Temmuz 2007; 23:20:31 >
  • Handsome; bu kadar ayrıntılı, detaylı ve sabırlı bir anlatım olabilirdi. Programın kendi açıklamasının bile bu kadar içerikli olduğunu sanmıyorum. Konu eskimiş biraz ama teşekkür etmeden geçemedim. Eline, koluna, ağzına sağlık arkadaşım.
  • Bu programı önceden kullanmıştım ancak tam istediğim gibi birşey değil. Program sadece şifrelediğiniz dosyaların isimlerini ve uzantılarını değiştiriyor. Şifre girince eski haline getiriyor. Şifreyi bilmesinizde tek tek dosya uzantıları deneyerek içerik açılıyor.
  • Bende uzun bir süre önce denemiştim, Heralde bu programdı. Verileri şifreleyerek yazıyordu, Ama handikapı bu verilere ulaşmak için bilgisayarınıza açmak istediğiniz verileri kayıt ediyordu. Buda haliyle büyük verilerde uzun sürüyordu. Fazla kullanışlı bir program olduğunu sanmıyorum.

Eğer böyle işlemler gereksinim duyuyorsanız çok daha güzel programlar var. Hatta ücretsiz başarlı bir yazılımda var. TrueCrypt

http://www.truecrypt.org/downloads.php

CD Lock

İlk önce yazdıracağınız medyanın (yani CD-DVD) boyutunda programla şifreli bir disk oluşturun. Önemli verilerinizi bu şifreli diske atın. Sonra işiniz bittikten sonra bu şifreli diski ve programı medyaya kayıt edin. TrueCrypt portable olarak çalıştığı için bu programıda Medyaya atıp istediğiniz yerde şifre girerek verilerinize ulaşabilirsiniz......

Bu arada program tanıtımı için konuyu açan arkadaşa teşekkürler....
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...

• Teşekkürler. Güzel Paylaşım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.