Şimdi Ara

Cd/Dvd Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi Linux Mint kurduğumuzda veya herhangi bir linux kurduğumuzda otomatik olarak sürücüleri görüyor.Bir arkadaşıma Linux Mint yükledim.Lakin Cd/Dvd sürücüsü yüklendi mi bilmiyorum.Bazen taktığımda Cd/Dvd görmüyor.Bazen görüyor.Bazende dolu olan bir dvd yi boş olarak görüyor.Bazen bir video cd sini açtığımda videolar biraz izlenebiliyor.Sonra duruyor ve bir hata oluştu altındada şu yazıyor:Internal data stream error. diyor.Acaba bunun sebebi nedir?

Bilgisayarın Özellikleri:
    AMD Athlon(tm) II Dual-Core M320
    4 GB RAM
    Ati Mobility Radeon HD 5145 Graphics 512 MB.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elhamdulillah. -- 26 Nisan 2014; 19:41:33 >

sudo lshw -C disk

Orijinalden alıntı: kelebekx3

CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
    Aşağıdaki komutu kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
    Bu komut bir çıktı üretecek, bu çıktıyı bizimle paylaşınız.

sudo lshw -C disk

*-disk                   
    açıklama: ATA Disk
    ürün: WDC WD3200BEVT-2
    üretici: Western Digital
    physical id: 0.0.0
    bus info: scsi@0:0.0.0
    mantıksal ad: /dev/sda
    sürüm: 11.0
    serial: WD-WX80EC9EK471
    boyut: 298GiB (320GB)
    kapasiteler: partitioned partitioned:dos
    yapılandırma: ansiversion=5 sectorsize=512 signature=00032c3e
    *-cdrom
    açıklama: DVD-RAM writer
    ürün: DVDRAM GT30N
    üretici: HL-DT-ST
    physical id: 0.0.0
    bus info: scsi@1:0.0.0
    mantıksal ad: /dev/cdrom
    mantıksal ad: /dev/sr0
    sürüm: AS02
    kapasiteler: removable audio cd-r cd-rw dvd dvd-r dvd-ram
    yapılandırma: ansiversion=5 status=ready
    *-medium
    physical id: 0
    mantıksal ad: /dev/cdrom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elhamdulillah. -- 26 Nisan 2014; 8:36:45 >

• Cinnamon 32 bit yükledim.Yine aynı sorunlar geliyor.Video Dvd sini açıyor.Internal data stream error.Bu hatayı Totem Video Playerde veriyordu.VLC ile açtım sorun kalmadı.Galiba sadece Video Cd/Dvd lerini açıyor.Hiçbir veri cd/dvd sini açmıyor.Dolu olan dvd leride bazen boş olarak görüyor.Garip bir durum..
    @kelebekx3
  • Windows tarafında aynı sorun olmuyor muydu? Biraz araştırınca bu sürücü modelinin Windows'da da benzer sorunlar çıkardığına dair konulara ulaştım. Belki bir firmware güncellemesi sorunu çözebilir. Bunu en kolay biçimde Windows altında gerçekleştirebilirsiniz. Ya da Hiren's boot CD yazılımı ile MiniXP'yi kullanarak yapmak denenebilir.

Windows tarafında aynı sorun olmuyor muydu? Biraz araştırınca bu sürücü modelinin Windows'da da benzer sorunlar çıkardığına dair konulara ulaştım. Belki bir firmware güncellemesi sorunu çözebilir. Bunu en kolay biçimde Windows altında gerçekleştirebilirsiniz. Ya da Hiren's boot CD yazılımı ile MiniXP'yi kullanarak yapmak denenebilir.

Format atmadan önce Windows 7 yüklüydü.Ordada bir tane Dvd takmıştım boş olarak gözüküyordu.Galiba dediğiniz gibi sorun Cd/Dvd sürücüsünden kaynaklanıyor.

Orijinalden alıntı: elhamdulillah.

quote:

Windows tarafında aynı sorun olmuyor muydu? Biraz araştırınca bu sürücü modelinin Windows'da da benzer sorunlar çıkardığına dair konulara ulaştım. Belki bir firmware güncellemesi sorunu çözebilir. Bunu en kolay biçimde Windows altında gerçekleştirebilirsiniz. Ya da Hiren's boot CD yazılımı ile MiniXP'yi kullanarak yapmak denenebilir.

Format atmadan önce Windows 7 yüklüydü.Ordada bir tane Dvd takmıştım boş olarak gözüküyordu.Galiba dediğiniz gibi sorun Cd/Dvd sürücüsünden kaynaklanıyor.

Firmware güncellemeleri bazı medya (CD/DVD) tipleri ile ilgili sorunları çözebiliyor. Bir de verileri CD/DVD vb. ortamlara yazarken uyumluluk açısından en yavaş hız tercih edilmeli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dvd rw sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Firmware güncellemeleri bazı medya (CD/DVD) tipleri ile ilgili sorunları çözebiliyor. Bir de verileri CD/DVD vb. ortamlara yazarken uyumluluk açısından en yavaş hız tercih edilmeli.

Bunu linux altında yapabilir miyiz?

• quote:

Hiren Boot CD ile gelen MinXP ile yapmanızı tavsiye ederim.

http://www.hiren.info/pages/bootcd
    http://www.hirensbootcd.org/download/

Unetbootin ile USB belleğe yazdırabilirsiniz.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Firmware yaptığımızda,yaptığımız işlem kalıcı mı oluyor?Bir daha format attığımızda yine aynı işlemi tekrarlamak lazım oluyor mu?

• Firmware donanımı kontrol eden ROM'da bulunan yazılımcık. Güncelleme ROM üstünde yapıldığı için kalıcı oluyor. Bu konularda çok tecrübeniz yoksa sıkıntı yaşaşamamak için, deneyimli birisinden yardım almanızı öneririm. Güncelleme sırasında ortaya çıkabilecek bir sorun donanımı kullanılamaz hale getirebilir.

Firmware donanımı kontrol eden ROM'da bulunan yazılımcık. Güncelleme ROM üstünde yapıldığı için kalıcı oluyor. Bu konularda çok tecrübeniz yoksa sıkıntı yaşaşamamak için, deneyimli birisinden yardım almanızı öneririm. Güncelleme sırasında ortaya çıkabilecek bir sorun donanımı kullanılamaz hale getirebilir.

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.Güncellemeyi yaptıktan sonra sonucu size haber veririm.

Edit:Uygun firmwareyi bulmak biraz sıkıntılı.Onun için şimdilik böyle kalsa daha iyi olur.
    Teşekkürler.
    @kelebekx3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elhamdulillah. -- 26 Nisan 2014; 19:28:27 >

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.