Şimdi Ara

Çarpanlara Ayırma..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
13.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lise2'de bu konuyu şuan görüyoruz fakat en büyük sorunum bu konuyu hiç anlamam.. Hocaya gidip söyledim durumu tek söylediği bolca soru çözmem fakat soruyu çözemiyorum ki nasıl çalışayım.. Kurallarını felan ezberledim fakat soruya gelince donakalıyorum.. Diğer matematik konularında pek sorun yaşamıyorum ama çarpanlara ayırma beni deli ediyor ve sınavda bu konudan 3 soru gelecek yani 30 puanlık sorular.. Ne yapabilirim sizce ? Sizin yöntemlerinizi dinliyorum..

Yardım edecek olan herkese teşekkürler , konuyla alakasız mesaj yazmak isteyenler lütfen mesaj yazmasınlar..

• internette konu anlatımlı videolar varsa onları izle iyice anlayana kadar ve sonra soru üstünde dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: K1rKLee

internette konu anlatımlı videolar varsa onları izle iyice anlayana kadar ve sonra soru üstünde dene

Dediğiniz yöntemi yapıyorum fakat internette anlatılan soru ile test kitabında olan soru aynı olmuyor..
  • sorular aynı olmaz zaten kuralları bilirsin o kurallara göre soruları çözersin nekadar fazla soru çözersen okadar fazla anlarsın 1 soruda istersen 10 dk bekle düşün yinede çözmeye çalış bişiler karala illaki sonucu çıkaracaksın yada konuyu iyi bilen bi arkadaşınla bire bir çalış
  • Yukarı .
  • Çarpanlara ayırma matematiğin temelini oluşturan konulardan biri. İlk başta emin ol bizede zor gelmişti. Sonradan çok basit olduğunu anladık. Yani soru çözdükçe, pat diye cevabı bulacaksın. Eğer kaliteli örneklerin çözümünü görmek istiyorsan;

www.nejdetkirpi.com
    Özel Ders İzmirde Matematik - Geometri Özel Ders YGS-LYS-ALES-KPSS-DGS Özel Grup Dersleri İzmirde Ders Veren Öğretmenler Hareket Problemleri Video Görsel Çözüm ve Dersler , Matematik Geometri Öğretmeni Nejdet Kirpi Eğitim Sitesi,LYS YGS KPSS DGS ALES
    http://www.nejdetkirpi.com/matematik1.asp?a=27

www.nejdetkirpi.com
    Özel Ders İzmirde Matematik - Geometri Özel Ders YGS-LYS-ALES-KPSS-DGS Özel Grup Dersleri İzmirde Ders Veren Öğretmenler Hareket Problemleri Video Görsel Çözüm ve Dersler , Matematik Geometri Öğretmeni Nejdet Kirpi Eğitim Sitesi,LYS YGS KPSS DGS ALES
    http://www.nejdetkirpi.com/matematik1.asp?a=28

Bu videoları izleyerek, bir nebzede olsa kendini geliştirirsin.

• öncelikle çözümlü sorular vardır kitapta onları denersin.
    biraz işi kaparsın. ama baktın çözümlü sorular güzel fakat yetmiyor sana
    konuya özel kitaplar var (celal aydın yayınları gibi)
    işte o tip kitaplardan alırsın.

Çözmeye başlarsın. çöze çöze halledersin.
    Çarpanları ayırmaya alışınca hiçbir konu zor gelmez.

zaten çarpanların en zor soru tipi
    2-3 tane tam kare verir üste
    altada aynısını verir
    üstteki ve alttakine terim eklersin
    birbirini götürtürsün.

veyahut birçok işlem verir paylı paydalı
    kolaydır fakat karışıklık olur işaret hatası veya işlem hatası yaparsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üslü sayılar da zorlanıyorum
    8 yıl önce açıldı
    Rasyonel Sayılar sorularım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lise matematiğinin en basit konusu valla.

İfadeleri sadeleştireceksin o kadar, hep ifadeleri sadeleştirmek üzere parantez içine al sonra hepsi birbirini götürüyo bu kadar, anlatılacak bişey yok ki burada?
  • Bazı sorular basit oluyor onları yapıyorum ortak parantez alarak fakat bazen köklü sorular oluyor.. Değişik değişik sorular.. Okulda görmediğim ve hayatımda hiç görmediğim sorular oluyor.. Nasıl yapılacağını anlamıyorum.. Nasıl çözüm yolu olacağını bilmiyorum..
  • Benimde en korkulu rüyalarımdandı Çarpanlara Ayırma.Olay şurda hocam ; soruyu görmen lazım görmek icin dikkatli olman ve sakince soruyu parçalara ayırırsan olay biter.
  • çözümlü testleri incele önce daha sonra kendin çözmeye başla ilk zamanlarda bende hiç anlamamıştım sonradan heveslendim bile çözmek için eğlencelidir
  • Çarpanlara ayırmayı çok severim çünkü tamamen görmeyle alakalı bir konu. Kendine göre teknik geliştirebilirsin çokta zevklidir. Kaçırırsan ilerde başın ağrır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 7 Kasım 2009; 13:03:21 >
  • Bunun gibiler ve daha karışıkları..

Çarpanlara Ayırma..

Çarpanlara Ayırma..
  • Of of bende lise 2 ilk sınavdan çaktım 32 aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRo55

Bunun gibiler ve daha karışıkları..

Çarpanlara Ayırma..

Çarpanlara Ayırma..

1. soru: http://www.wolframalpha.com/input/?i=a^2+-+9%2Fa%2C+a^2+-+5*a+%2B+3+%3D+0

2. soru: http://www.wolframalpha.com/input/?i=((x+-+sqrt(x)+-+2)*(x+-+sqrt(x)))%2F(x-2*sqrt(x))%3D9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpine -- 7 Kasım 2009; 13:14:42 >

• @ Alpine : Yardımın için teşekkürler fakat anlamadım.. Eğer resimli olarak bana anlatırsanız sevinirim..
  • quote:

@ Alpine : Yardımın için teşekkürler fakat anlamadım.. Eğer resimli olarak bana anlatırsanız sevinirim..

bunlar kesin çözümü kontrol etmen içindi, dur sana çözeyim soruları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpine

quote:

@ Alpine : Yardımın için teşekkürler fakat anlamadım.. Eğer resimli olarak bana anlatırsanız sevinirim..

bunlar kesin çözümü kontrol etmen içindi, dur sana çözeyim soruları...

Soruyu çözüp telefondan fotoğrafı çekip koyarsanız sevinirim.. Sizi biraz uğraştıracağım ama kusura bakmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Van HaLLen

Of of bende lise 2 ilk sınavdan çaktım 32 aldım.

Niye böyle düşük aldınız ?
  • 1.soru a²+9/a² yi soruyor olmasın?

a²-9/a² ise a²=5a-3 olacağı için a² yeirne 5a-3 koyarak yapabilirsin.

2.soruda da kök(x) yerine a koyarak yapabilirsin.

Edit: Soruları doğru yazdığından emin misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissedCall -- 7 Kasım 2009; 13:44:46 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.