Şimdi Ara

Çarpanlara Ayırma.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
13.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MissedCall

1.soru a²+9/a² yi soruyor olmasın?

a²-9/a² ise a²=5a-3 olacağı için a² yeirne 5a-3 koyarak yapabilirsin.

2.soruda da kök(x) yerine a koyarak yapabilirsin.

1. soruyu uğraşırım fakat 2. soruyu çözülerek görürsem daha iyi olur..
  • ya ben de hiç birşey bilmiyorum bu konuyla ilgili çarşamba sınavım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

ya ben de hiç birşey bilmiyorum bu konuyla ilgili çarşamba sınavım var

Yukarda verilen siteden videoyu izlersen yardımcı olacaktır kesinlikle..
  • 2. soru:

Paintte bayağı uğraştım bak.

Çarpanlara Ayırma..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissedCall

2. soru:

Paintte bayağı uğraştım bak.

Çarpanlara Ayırma..

Çok teşekkür ederim , baya uğraşmış gibi gözüküyorsun umarım bende birgün sana yardım ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRo55

quote:

Orijinalden alıntı: Van HaLLen

Of of bende lise 2 ilk sınavdan çaktım 32 aldım.

Niye böyle düşük aldınız ?

Öss soruları soruyor hoca hemde fena, gidiyor 1999 öss de sorulan sonra iptal edilen sorudan sormuş, sonra derece görmedik bizim ilk 2 hafta başka bir hoca girdi sonra hocamız değişti onu bahane ediyor önceki hocanız size onları gösterdi diye.Sınıfta 1 tane 3 alan var gerisi yalan oldu.Defterden sorsa sınıfın alayı 4 5 alırdı ama gidip garip garip sorular sordu bizde çaktık.
  • Bizimde pazartesi matematik sınavı var çarpanlara ayırmadan bi b*k bilmiyorum 2 günde ne kadar çalışabilirsem kârdır
  • quote:

quote:

quote:

Öss soruları soruyor hoca hemde fena, gidiyor 1999 öss de sorulan sonra iptal edilen sorudan sormuş, sonra derece görmedik bizim ilk 2 hafta başka bir hoca girdi sonra hocamız değişti onu bahane ediyor önceki hocanız size onları gösterdi diye.Sınıfta 1 tane 3 alan var gerisi yalan oldu.Defterden sorsa sınıfın alayı 4 5 alırdı ama gidip garip garip sorular sordu bizde çaktık.

Durumu rehberlikçinize söyleyin bence..

• Bu konu 8. sınıfta hayatımı karartmıştı.
  • http://www.ekolhoca.com/
    Bu siteye geç. Soldan "Konu Anlatımları/Matematik-1/Çarpanlara Ayırma"ya kadar tıkla (adım adım). Videoları dinledikten sonra konuyu kavrayacağından eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 7 Kasım 2009; 15:10:28 >
  • Evden çıkmadan önce konuyu açık bırakmıştım gelince çözerim diye. Eve yeni geldim, belki çözmüşsündür ama yinede cevaplayacağım.

1.soru'de a^2+9/a^2'yi sorsaydı, daha güzel ve kısa bir soru olurdu, gereksiz yere uzatmışlar.

Ayrıca çarpanlara ayırma, matematiğin en kolay ve en zevkli konularından bir tanesidir. Ben çözemiyorum, yapamıyorum diye kalkma başından. Hiçbir matematik konusu sadece konu çalışmakla rayına oturmaz, önemli olan soru çözüp, soruları tanımandır.

Son olarak 1.soru çarpanlara ayırmanın en zor sorularından bir tanesidir, bununla beraber 2.soruda bir o kadar kolay. Soruları tanıman için "Celal Aydın" ın çözümlü soru bankasının olduğu dergiyi almanı öneririm. Umarım yazdıklarımı anlarsın, iyi akşamlar.

Çarpanlara Ayırma..

Çarpanlara Ayırma..

1-http://img231.imageshack.us/img231/6645/97382162.jpg

2-http://img52.imageshack.us/img52/2972/50028672.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 7 Kasım 2009; 19:51:52 >

• Ben de Lise 2'ye gidiyorum. 1. yazılımızı olduk ama sadece polinomlarla ilgiliydi. Sorular çok zor değildi, iyi geçti. Çarpanlara ayırma konusuna yeni başladık. Bu konu bence de zor ama sanırım soruları çöztükçe ilerletirsin.
  • @Alp : Kök x'e a vereceğimi felan nasıl anlarım ?
  • quote:

quote:

quote:

Bizim hiçbir hoca defterden sormuyor.Biz ne yapalım.

• Git polinom çöz eğer çözemiyosan camdan atla
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWall

Git polinom çöz eğer çözemiyosan camdan atla

Şimdi polinom ne alaka ? Polinomu çok iyi anladım ve çözüyorum baya.. 3 Test kitabından bitirdim polinomu ve hepsi doğru..
  • Altta Verdigi İfade Kesinlikle Üsttekinin Bir Carpanıdır Ya da Ustteki Alttakinin Carpanı Birbirlerine Benzetmeye Calıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

ya ben de hiç birşey bilmiyorum bu konuyla ilgili çarşamba sınavım var

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

Altta Verdigi İfade Kesinlikle Üsttekinin Bir Carpanıdır Ya da Ustteki Alttakinin Carpanı Birbirlerine Benzetmeye Calıs

Bunu dikkate alacağım , teşekkür ederim..
  • kemal o videoları izle hiç yoktan anlıyosun biraz valla bizim canlı adamdan iyi anlatıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.