Şimdi Ara

Çarpanlara Ayırma.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
13.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çözümlü örnek sorulara bak.Bütün türdeki soruların çözümü vardır.Ki zaten konu olarak çok soru çeşiti yok,dolayısıyla soru çeşitlerinin nasıl çözüldüğünü öğrenirsen bütün soruları çok rahat bir şekilde yapabilirsin.
  • Bilinmeyenli sorularda bilinmeye 0 veya 1 de.Test ise her zaman çözersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Bilinmeyenli sorularda bilinmeye 0 veya 1 de.Test ise her zaman çözersin.

xkare veya ykare gibi harflere 0 veya 1 mi vereyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRo55

quote:

2 ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Çözümlü örnek sorulara bak.Bütün türdeki soruların çözümü vardır.Ki zaten konu olarak çok soru çeşiti yok,dolayısıyla soru çeşitlerinin nasıl çözüldüğünü öğrenirsen bütün soruları çok rahat bir şekilde yapabilirsin.

Fakat kaynak kitapta çözümlü sorular sorulan sorulardan farklı oluyor.. Bu arada imzanız elektron dağılımı ile ilgili değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Çarpanlara ayırma matematiğin temelini oluşturan konulardan biri. İlk başta emin ol bizede zor gelmişti. Sonradan çok basit olduğunu anladık. Yani soru çözdükçe, pat diye cevabı bulacaksın. Eğer kaliteli örneklerin çözümünü görmek istiyorsan;

www.nejdetkirpi.com
    Özel Ders İzmirde Matematik - Geometri Özel Ders YGS-LYS-ALES-KPSS-DGS Özel Grup Dersleri İzmirde Ders Veren Öğretmenler Hareket Problemleri Video Görsel Çözüm ve Dersler , Matematik Geometri Öğretmeni Nejdet Kirpi Eğitim Sitesi,LYS YGS KPSS DGS ALES
    http://www.nejdetkirpi.com/matematik1.asp?a=27

www.nejdetkirpi.com
    Özel Ders İzmirde Matematik - Geometri Özel Ders YGS-LYS-ALES-KPSS-DGS Özel Grup Dersleri İzmirde Ders Veren Öğretmenler Hareket Problemleri Video Görsel Çözüm ve Dersler , Matematik Geometri Öğretmeni Nejdet Kirpi Eğitim Sitesi,LYS YGS KPSS DGS ALES
    http://www.nejdetkirpi.com/matematik1.asp?a=28

Bu videoları izleyerek, bir nebzede olsa kendini geliştirirsin.

Dostum valla çok sağol.Bu site gerçekten çok kaliteli.Karmaşık sayılarda çözdüğü tüm soruları öğrendim.

• quote:

quote:

quote:

2 ver.

Çıkmazsa sonuç bulurum seni..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Çözümlü örnek sorulara bak.Bütün türdeki soruların çözümü vardır.Ki zaten konu olarak çok soru çeşiti yok,dolayısıyla soru çeşitlerinin nasıl çözüldüğünü öğrenirsen bütün soruları çok rahat bir şekilde yapabilirsin.

Fakat kaynak kitapta çözümlü sorular sorulan sorulardan farklı oluyor.. Bu arada imzanız elektron dağılımı ile ilgili değil mi ?

İnternetteki soru çeşitlerine de bakabilirsiniz.En iyisinden bir ekol hoca izleyin gerisi yalan.

Bu arada:Evet imzamdaki sayılar elektron dizilimiyle ilgili.Yakında organik kimyadan da bir şeyler yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 7 Kasım 2009; 20:25:57 >

• Bu arada Samsun Barosu Karakök yayınlarının matematik kitabını almıştım 10'a giderken orda her soru tipini açıklayarak anlatıyor,bir soru örnek çözüyor altında da 6 soru sana çözmen için veriyordu.Yardımı dokunabilir.
  • quote:

Bu arada Samsun Barosu Karakök yayınlarının matematik kitabını almıştım 10'a giderken orda her soru tipini açıklayarak anlatıyor,bir soru örnek çözüyor altında da 6 soru sana çözmen için veriyordu.Yardımı dokunabilir.

O kitap var bende.. O kitabın ... neyse..
  • quote:

@Alp : Kök x'e a vereceğimi felan nasıl anlarım ?

x - kökx - 2 çarpanlarına çok zor ayırırsın. Bunu daha kolay yapabilmek için kökx'e a dersen x otomatikman a^2 olur.

Aynı şekilde illa köklü olması gerekmiyor, atıyorum x üzeri 4;

x^4 + x^2 - 2=0, Bunu çarpanlara ayırman oldukça zor bunun yerine x^2'ye a dersen, x^4 a^2 olur ve ifade, a^2 + a - 2=0 gibi basit bir işlem hâline gelir. Burdan çarpanlarına ayırdığımızda, a= -2 ve a= +1 gelir. a=x^2 olduğundan, 1.kök -2= x^2(Hiç bir sayının karesi eksi gelemeyeceğinden böyle bir ifade olamaz.) 2.kök ise, +1=x^2 burdanda x= +1 ve x= -1 gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 7 Kasım 2009; 20:39:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp

quote:

@Alp : Kök x'e a vereceğimi felan nasıl anlarım ?

x - kökx - 2 çarpanlarına çok zor ayırırsın. Bunu daha kolay yapabilmek için kökx'e a dersen x otomatikman a^2 olur.

Aynı şekilde illa köklü olması gerekmiyor, atıyorum x üzeri 4;

x^4 + x^2 - 2=0, Bunu çarpanlara ayırman oldukça zor bunun yerine x^2'ye a dersen, x^4 a^2 olur ve ifade, a^2 + a - 2=0 gibi basit bir işlem hâline gelir. Burdan çarpanlarına ayırdığımızda, a= -2 ve a= +1 gelir. a=x^2 olduğundan, 1.kök -2= x^2(Hiç bir sayının karesi eksi gelemeyeceğinden böyle bir ifade olamaz.) 2.kök ise, +1=x^2 burdanda x= +1 ve x= -1 gelir.

Teşekkür ederim.. Birde size pm'den ulaşmaya çalışıyorum fakat olmuyor.. Bana pm çekip msn'nizi yazabilir misiniz ? Tabi sizin için sorun olmazsa..

• çarpanlara ayırma bence hem çok basit hem de zevkli konu

x2-y2=(x-1)(y-1) en çok kullanılan bağıntıdır.

x2+ax+b şeklindeki denklemleri de çarpanlara ayırabiliyosan tamamdır.
  • bu tip sorularda genelde hep bişeler birbirini götürür o mantıkla çöz gözün zaten gbirbirini götürecek olanları farkediyor
  • Bir adım ilerisini görmeye çalış. Hangi hamleyi yaptıktan sonra sayıların sadeleşebileceğini görmeye çalış.

Dipnotçuk: Çarpanlara ayırma sorusunda tüm şıklar sayı şeklindeyse yani harfli ifadeler yoksa hiç acıma sayı ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzey Kafkasya -- 7 Kasım 2009; 20:58:59 >
  • x'e 2 ver y'ye 3 ver soruyu çöz çıkan sonca göre şıkkı seç..şöyle ki..

sonuç 8 çıktıysa cevap x+2y dir 7 çıktıysa cevap 2x+y dir gibi(= her zaman kesin cevabı alırsın..ama kesinlikle 1 verme değer olarak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Van HaLLen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Van HaLLen

Of of bende lise 2 ilk sınavdan çaktım 32 aldım.

Niye böyle düşük aldınız ?

Öss soruları soruyor hoca hemde fena, gidiyor 1999 öss de sorulan sonra iptal edilen sorudan sormuş, sonra derece görmedik bizim ilk 2 hafta başka bir hoca girdi sonra hocamız değişti onu bahane ediyor önceki hocanız size onları gösterdi diye.Sınıfta 1 tane 3 alan var gerisi yalan oldu.Defterden sorsa sınıfın alayı 4 5 alırdı ama gidip garip garip sorular sordu bizde çaktık.

Öss soruları daha kolay oluır. Hocaların daha zor soruları size anlatarak çözmeleri lazım. Yani sınıfta öss sorulaırndan zor sorular ögretmesi lazım.

• hocam durumun nasıl şimdide ben çarpanlara ayırmada tıkandım
  • Şenol hoca izle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Hocam 11 yıl olmuş merak ettim o sene nasıl halletin bu konuyu veya üniversite sınavını

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.