Bildirim
Carl Zeiss Merceğin Özelliği

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Carl Zeiss bir markadır, lens üretir, Sony gibi genelde elektronik işleri ile ünlenmiş firmalar lens işinde iyi değildirler bu yüzden lendleri dışarıdan alırlar. Sony de Carl zeiss ten almış yanında ismini de yazmıştır. Zira Carl Zeis sadece bu işle iştigal eden ve sony nin rakibi olmayan firmadır Sony de ismini kullanmaktadır.
Samsung olsun Panasonic olsun lensleri başka firmalardan almaktadır fakat bunu beyan etmemeyi tercih etmektedir.
Carl Zeiss merceklerin şu kadar daha iyi olduğunu söyleyebilmek için iki merceği aynı makina ya takabilmek gerekir ki bu da mümkün değildir. Şu durumda Sony görüntü kalitesi ile Samsung yada Panasonic görüntü kalitesinden bahsedilebilir. Yani Carl Zeiss sız sony ile Carl Zeiss lı sony i karşılaştırabilisin fakat Sony ile Samsung u yada Panasnic i karşılaştırmak için Carl Zeiss i Faktör olarak ortaya koyamazsın.
İsimdir, senelerin firmasıdır. Fakat performansı ne kadar etkiler sorusu muğlaktır.
-
Bu nasıl bir yanıttır...helal olsun... -
Panasonic bazı makinalarında lensleri Leica'dan almaktadır.. -
Sevgili Ham-Solo; cevabın için teşekkür ederim, istifade ettim, panasonicle sony'yi aynı anda bir satış yerinde karşılaştırma imkanım oldu, renk kalitesi olarak çok büyük farklılık gördüm, hatta satıcının da bana ifadesi dikkat çekiciydi, biraz tezgahtarlık kokuyordu."Bazı müşterilerimiz sonynin rengini, bazıları da panasonicin rengini terci ediyor"şeklindeydi. Fakat panasonic renkleri çok koyulaştırmıştı. Sony de biraz soluk gibi geldi ama, diğerine göre çok iyiyidi. Carl Zeissli ve Carl Zeisssiz sonyyi maalesef karşılaştırma imkanım olmadı, senin bu konuda tecrüben oldu mu bilmiyorum, ama kanaatini merak ediyorum? -
Kendi lenslerini üret(e)meyen firmalar örneğin sony, panasonic, kodak, jvc ve casio gibi bu lensleri lens üretimi yapan firmalardan satın alır. Ama canon gibi bazı firmalar bu konuda uzmanlaşmış olduğu için kendi lenslerini kendisi üretir. Hatta casio bile canon lenslerini kullanıyor...
Schneider, lecia ve carl zeiss en bilinen lens üreticileridir hatta bu firmalar gözlük camı falan da yapar. -
Ohara bunları içinde en iyisi carl zeiss diyebilir miyiz? Burada aklıma canon cameralar geldi, onlardaki lensler canon dijital fotoğraf makinalarındakiyle aynı kalitede mi, yoksa her zaman fotoğraf makinasında canon, kamerada sony mi; ne dersin? -
Açık veya koyu renk farkı konusunda tahminim bunun zaten lensten değil, sensörden kaynaklandığı (yada görüntü işlemcisinin ayarlarından) yönünde olacaktır. Çünkü Lensler zaten yeterince ışık aktacak biçimde optimize edilmiştir. Bunun kamera ayarlarlarıyla ilgiside olabilir.
Fakat sonuçta biz sonuç ürün alıyoruz eğer Panasonic rengi koyu ise sony alman daha makuldür.
Sony bu pazarda lider marka.
Apocalypticboy:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ham-Solo -- 24 Eylül 2004, 13:30:07 > -
quote:
Orjinalden alıntı: ziraatçı
Ohara bunları içinde en iyisi carl zeiss diyebilir miyiz? Burada aklıma canon cameralar geldi, onlardaki lensler canon dijital fotoğraf makinalarındakiyle aynı kalitede mi, yoksa her zaman fotoğraf makinasında canon, kamerada sony mi; ne dersin?
Kamera ile Fotograf teoride aynı iş gibi görünmekle beraber, kamera üretiminde sıkıştırma, yakalama, kayıt gibi pekçok faktörden dolayı dijital teknoloji lens teknolojisinden çok daha ağırlıklı biçimde kullanıldığından fotograf makinalarıyla farklı performanslar söz konusu olabilir.
Benim yorumum seninde belirttiğin yönde Fotograf makinasında Canon Kamera da Sony tercih edilir. -
Şimdi bütün mercekler aslında yapısı aynıdır farkı yaratan üsütndeki ET (antirefle) denilen kaplama türüdür bu kaplama sayesinde görüş netliği artar bu kaplama kimilerinde 5 kimilerinde 7 zeıss ve rodenstock da 9 kat icten ve dıştan olur bu kaplamanın et nin renkeleri vardır kimi mavi kimi yeşil turuncu..vs gibi yani önemli olan kaplamasının kalitesidir aslında hepsi mercekdir. -
carl zeisiss dünyanın en iyi merceğidir ben 800 bin pixelli bir mini dv kullanmıştım çektiği görüntü ufak ama oldukça kaliteli cmos sensörlü 3 mp lik bir makinaya takıyor farkı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sase -- 25 Eylül 2004, 0:59:14 > -
carl zeisiss dünyanın en iyi merceğidir ??
leica nın kullandığı objektifler o zaman 2. en iyi merceğimidir yani ? :) bazı fotograf uzmanları dünyanın
en kalite lenslerinin leicalarda kullanıldığı söylüyor.
bu lenslerin yüksek kaliteli oldugu herkes tarafından biliniyor ama.sıralama yaparken aynı sınıftaki
video lens ile fotograf makinası lensi olarak vede objektif degerlerine göre karşılaştırmak gerekir.
orca, dedigin dogru antirefle malzemelesi cekimde ve kalitede etki ediyor ama objektifin kalitesini sadece bu belirlemiyor.kullanılan mercek malzemesi ve üretim teknigide cok önemli.Mercek olayı çok iyi mühendislik ve bilgi birikimi isteyen bir iş. -
f828 te Carl Zeiss T kullandı sony.sonuç çok kötü.Purple Fringing yani mora kayma lense yakışmayacak kadar fazla.buda lens için tamamen kötü sıfatı vermeyi gerektiriyor.
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf828/page16.asp
lens var 2000$ olay parada.ne kadar para o kadar ii lens.lenste tek markada Carl Zeiss degil ayrıca. -
Dracul evet bahsettiğin linkte gerçekten belirttiğin hata var, ama bu genele teşmil edilemez diye düşünüyorum, mesela kameralarda durum nedir, bilemiyoruz, fotoğraf makinalarında olduğu gibi kamerların da görüntü ve çekim kalitelerini karşılaştıran bildiğin bir site var mı? belki mercek farklarını o zaman daha iyi anlarız? -
-
quote:
Orjinalden alıntı: prof
http://www.camcorderinfo.com/ratings.php
prof çok teşekkür, saygılar -
-
http://www.dpreview.com/
link aynı link bütün orada birçok test ve karşılaştırma mevcut ztn. -
sonynin carl zeiss mercekli kamerasını ben kullanmadım, çekilen görüntüyü de görmedim, bu mercekle eski sonyler arasında kıyas yapan oldu mu hiç?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziraatçı -- 10 Ocak 2004, 15:52:13 > -
http://www.dpreview.com/ adresinde camcorderlar hakkında yorum bulamadım, ben mi beceremedim acaba?
Benzer içerikler
- fotoğrafı dijitale çevirme
- samsung s760 açılmıyor
- nikon d3000
- fotoğrafın hangi telefonla çekildiğini bulmak
- hdr ne işe yarar
- photoshop yapay zeka
- 28 yıl sonra
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X