Şimdi Ara

SONY ''G''LENS Mİ ''CARL ZEISS'' LENS Mİ DAHA KALİTELİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
25.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar,sony yeni lensi ''g''lensi bayağı övüyor,sizce diğer lensi olan carl zeiss'den daha mı kaliteli ,veya üstünlükleri nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serden -- 13 Mart 2010; 20:05:54 >

• aslında soru yanlış;

gerçek "carl-zeiss" mi?(en ucuzu 1500-2000 dolardan başlayan türden)

yoksa sony'nin kendi kompakt makinalarında kullandığı türden mi?

eğer gerçekse, sony g, canon l tipi vs lensler yanına bile yaklaşamaz..
    ancak sonynin kendi makinalarında kullandığı 2. kalitede bir "carl-zeiss" ise "sony g" tipi lens ile ya eşdeğer yada ona yakın bir kalitedir..
  • Carl Zeiss lenslerin üstüne lens yoktur.
  • Bende merak ediyorum bunu.Almayı düşündüğüm 2 modeli var.w380 g lens kullanıyor w360 carl zeiss kullanıyor.İkisi arasında karar vereceğim.
  • "Evet arkadaslar" da ilginc bir baslangic sekli, bircok forumda goruyorum
  • kompak ve like makinalar'da lens leica,carll,zeiss vs olsa'da makina'da objektif oranları önemli
    makinanın pixel density düşük olması işlemci,yazılım fotoğraf kalitesini etkileyen faktörler sadece lensle iş
    bitmiyor.

Objektif Çeşitleri

Standart (normal) objektifler: 35mm format için standart objektif 50 ya da 55mm'dir. SLR satın alırken bu odak uzaklığındaki fotoğraf makinesinin fiyatına dahildir. Çektikleri görüntüler, aşağı yukarı çıplak gözle görülenin aynısı olduğu için standart objektif diye bilirler.

Standart objektifler genel amaçlı fotoğraflar için mükemmeldir. Standart objektifler genelde en hızlı objektiflerdir ve maksimum diyafram açıklıkları geniştir (f1.4 gibi). Bu yüzden standart objektifler SLR netleme ekranında çok parlak bir görüntü oluşturular.

Balıkgözü objektif: Görüş açısı en geniş olan objektiftir. Balık gözü objektiflerde dikey ve yatay çizgiler anarmol şekilde bozulmalara (distorsiyon) uğrar. Kullanım alanları sınırlı olmakla beraber yaratıcı görüntüler elde etmek için kullanılırlar.

Geniş açılı objektifler: Standart objektifler ya da tele objektiflere göre daha geniş bir alanı görebilirler. Geniş açılar 35mm'den başlar 21mm'ye kadar iner. Bundan küçük geniş açılar, görüntünün kenarında biçim bozulmasına neden olabilir.

Manzaralar, geniş panaromalar, etkileyici bir gökyüzü ve kalabalık sahneler için geniş açı idealdir. Sıkışık iç mekanlarda çalışırken de yararlıdır.

Teleobjektif (Dar açılı objektif): Bu tür objektifler 75mm ile 1200mm arasındadır. 90 ile 250mm arasındaki bir teleobjektif en kullanışlı olanıdır. Yine de, 250mm'lik bir objektifin ağır olduğu ve makineyi elinizde tutarak fotoğraf çekerken, elin titremesinden dolayı resmin bozulmaması için, hızlı enstantane kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Vahşi hayvan ve doğa fotoğrafları gibi uzaktaki konuları yakına getirmekte, teleobjektifler mükemmeldirler. Ayrıca, orta ve arka planı büyütüp ön planı küçültükleri için de ilginç perspektif etkiler yaratırlar. Birçok fotoğrafçı 35mm'lik makinelerde yüzün bütününü gösteren portre çekimleri için 90mm'lik objektifleri ideal sayar.

Zoom (Değişken odaklı) objektifler: Kompakt fotoğraf makinesi almak istiyorsanız 35 ile 90mm arasında zoom yapabilen sabit objektifli bir makine, imkanlarınızı artıracaktır. SLR sahipleri içinse, oratalama 24-35mm, 28-50mm, 35-70mm, 80-210mm, 200-600mm'lik zoom objektifler vardır. Zoom objektifle, minimum ve maksimum değerleri arasındaki odak uzaklıklarında, tıpkı odak uzaklığına sahip sabit odaklı odjektifler gibi işlev görürler. Yine de, sabit odak uzaklığı olan objektiflerin optik kalitesi, zoom objektiflerden daha iyidir. Ayrıca zoom'kar sabit odaklı objektiflerden çok daha ağırdır.

Resim sabitleyici objektifler (Image Stabilizer): Bu objektifler elin titremesinden dolayı resmin bozulmasını büyük ölçüde önler dolayısı ile daha yavaş enstantanelere imkan verir. Özellikle doğa fotoğraflarında çok kullanışlıdır. Fiyatları oldukça pahalıdır.
    Makro objektifler: Yakın plan çekimleri için kullanılan objektiflerdir, 1:1 görüntü verebilirler. Makro ayarları olan zoom objektifler de vardır.

Aynalı objektif: Yapılışında çeşitli aynalar kullanılan objektiflerdir. Çeşitli aynalar kullanılarak odak uzaklığı arttırıldığından objektif boyu aynı odak uzaklığındaki diğer objektiflere göre daha kısadır.

• Leica'dan sonra Carl Zeiss gelir..

Dünyanın en iyi lens üreticilerinden biridir Carl Zeiss.

Ancak Sony'nin gerçek anlamda Carl Zeiss kullandığı makinaların sayısı bir elin parmaklarını geçmez..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony a7 ii body ve 28-70 lens
    4 yıl önce açıldı
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Canon'un L serisinden bile çok daha kaliteli diye biliyorum gerçek Carl Zeiss'leri. Ancak yukardaki arkadaşların da dediği gibi fiyatı çok pahalı olduğundan çok tercih edilmiyor ve çok kullanılmıyor. Mesela Canon bayonetli yeni lensleri var Carl Zeiss'in. Mesela 50mm F1.4 - 730$ gibi bir fiyat ve MF yani otomatik focus yok. Bu nedenle çok tercih edilmiyorlar. Ancak gerek keskinlikleri, gerek renkleri ile harika lensler
  • Sony'nin G lensi hakkında bilinmeyen bir gerçek var.
    BU lens seriisi sony DSLR'lar için SONY tarafından üretilen en kaliteli lenslerdir. Yani Canon'un L serisi gibi lenslerin rakibidir.
    Kalite olarak karşılaştırılınca ne kadar fark eder, kim önde kim değil bilmiyorum. Ama demek istediğim, G seriisi Sony'nin prestij serisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Sony'nin G lensi hakkında bilinmeyen bir gerçek var.
    BU lens seriisi sony DSLR'lar için SONY tarafından üretilen en kaliteli lenslerdir. Yani Canon'un L serisi gibi lenslerin rakibidir.
    Kalite olarak karşılaştırılınca ne kadar fark eder, kim önde kim değil bilmiyorum. Ama demek istediğim, G seriisi Sony'nin prestij serisidir.

benim bilgim yok ama sony bayisine gittiğimde adam G lensleri öyle bi şişirmişti ki
    yok ordan ödül almış,yok burdan ödül almış.dünyanın en iyi lensi seçilmişte cartta curtta
    malını bu kadar öven adam görmemiştim.
    ama gerçekten mal iyi olmasa bu kadarda övemezdi diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Sony'nin G lensi hakkında bilinmeyen bir gerçek var.

benim bilgim yok ama sony bayisine gittiğimde adam G lensleri öyle bi şişirmişti ki
    yok ordan ödül almış,yok burdan ödül almış.dünyanın en iyi lensi seçilmişte cartta curtta
    malını bu kadar öven adam görmemiştim.
    ama gerçekten mal iyi olmasa bu kadarda övemezdi diye düşünüyorum

Satıcı ürünü herzaman abatır. O kadar süper lensler olduğunu sanmıyorum.
    Fakat dediğim gibi, Sony'nin prestij seriisi lensleri. Ne kadar kötü olabilir ki bu durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

aslında soru yanlış;

gerçek "carl-zeiss" mi?(en ucuzu 1500-2000 dolardan başlayan türden)

yoksa sony'nin kendi kompakt makinalarında kullandığı türden mi?

eğer gerçekse, sony g, canon l tipi vs lensler yanına bile yaklaşamaz..
    ancak sonynin kendi makinalarında kullandığı 2. kalitede bir "carl-zeiss" ise "sony g" tipi lens ile ya eşdeğer yada ona yakın bir kalitedir..

O zaman sony'nin dslr makinalarında kullandığı ''g'' merceğinin aynı kalitesini,kompak makinalardada kullanacağı şüpheli demek oluyor.

• Sony de bu 'G' lens ki sony alfabeden bir harfle adlandırarak sanki ÇOK özel bir şeymiş izlenimi vermeye çalışıyor evet bu lens ve panasonic te de kendi marka lensinin kullanımı arttı.Sebebi açık: KRİZ....fotoğrafçılıkta dikkat ederseniz makinaların elektronik kısmı japonların (bahsettiğimiz sony ve pana için mesela) optik kısmı ise Almanların ürettiği makinaların hakimiyetinde idi.(Genelde piyasa da tutulan örneğin pana t serisi gibİ) Ama kriz nedeniyle firmalar düşen kar marjlarını artık sanırım bölüşmek istemiyor bu lensleri de o yüzden parlatmaya çalışıyorlar.Sony böyle kaliteli lens yapabilecek optik teknolojisine sahiptide neden yıllardır piyasayı Canon ,Nikon a bıraktı.Sonra neden bu G lens gibileri genelde ucuz modellerde kullanılıyor.örneğin W serisi kompakt giriş modelleri gibi adı üstünde giriş seviyesi.(Son çıkan bir kaç model hariç) örneğin ben video kameralarda da takip ediyorum bu lensli sony modellerin sıfırı daha önceki senelere ait modellerden hatta 2. ellerinden bile düşük fiyatlı.Şahsi düşüncem şişirilmiş balon oldukları yönünde.Sony carl- zeis kalitesini kullanıp piyasada belli bir potansiyel müşteri yarrattığını düşünüyor artık kendi lensli ve karı da kenndisine kalan ürünleri piyasaya DAYAMAK İSTİYOR.

• Carl-Zeiss yazarsa firmaya para öder makine başına
    G lens yazarsa ödemez.
    1. nokta bu, ucuz makinelerde kullanmasını

2. olarak, HX1 G lens kullanıyor. Çekimlerine bakabilirsiniz.

3. olarak, amazon ve Ebay gibi sitelerde Sony DSLR'lar için üretilen G seriisi lenslere bakarsan aradaki farkı anlarsın. Fiyatları hiç de uygun değil. Sonra da google'da G seriisi lensler ile çekilmiş fotograflara bakarsan, eğer fotograftan anlıyorsan, aradaki farkı kolaylıkla görebilirsin.

Bilmeden, araştırmadan atmak bedava tabi.
  • G serisi lensler oldukça yüksek MTF değerleri ve çözünürlüklere sahipler. Sony nin prestij serisi olduğu doğrudur. Kompakt makineler için küçücük sensörlerde kullanılan lensin çok çok fazla bir anlamı yok. Ayrıca maliyetin cam miktarı çok daha az olacağı için daha düşük olacağı belli.

Lenslerin apsc sensörlerde kıyaslanması daha doğrudur. Kompakt makine alırken lense bakmayın demiyorum ama çok çok bir anlamı yok.
  • arkadaşlar sony'nin w380 modeli nasıl sizce? bu modelde de g lens kullanmışlar.Fotoğrafa ilgim var da bu makineyi düşünüyorum.ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980

G serisi lensler oldukça yüksek MTF değerleri ve çözünürlüklere sahipler. Sony nin prestij serisi olduğu doğrudur. Kompakt makineler için küçücük sensörlerde kullanılan lensin çok çok fazla bir anlamı yok. Ayrıca maliyetin cam miktarı çok daha az olacağı için daha düşük olacağı belli.

Lenslerin apsc sensörlerde kıyaslanması daha doğrudur. Kompakt makine alırken lense bakmayın demiyorum ama çok çok bir anlamı yok.

+1
    Ufak video kameralardaki "G", "Carl-Zeiss" isimleri ancak isimde kaliyor, digerlerinden daha iyi degiller.
  • herkesin seçimine saygım var,ancak sorulursa eğer : Leica lensi tek geçerim,tartışmam bile..

• leica'nin kompakt makinelerdeki lenslerinin digerlerinden farklarini aciklar misiniz? ben cok fark yok diye biliyorum (hatta belki hic yok)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.