Şimdi Ara

Nokia N8-Canon Ixus 75 Düşük Işık Makro Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraklıları için basitçe bir karşılaştırma yapmaya çalıştım. Fotoğraflar aynı koşullarda, aynı mesafeden, floresan lamba/beyaz ışık (20w) altında çekilmiştir. Tavandan aydınlatma olan ışık kaynağına mesafe yaklaşık 2m dir.Tüm ayarlar otomatiktir. Fotoğraflara kesinlikle müdahele edilmemiştir. Fazla megapixel farkı oluşmaması için Canon Ixus 75 in max değeri olan 7mp de, Nokia N8 de 9mp değerine ayarlanarak çekim yapılmıştır. Fakat bu durum fotoğraflarda oran farkı doğurmuştur. Canon fotoğrafları 4:3 e yakınken N8 in 9mp değerindeki fotoğrafları bildiğiniz gibi 16:9 oran formatına uygundur. Bunu da artı bilgi olarak belirtmek istedim.

Fotoğrafların boyutu 4MB a kadar çıkmaktadır. Tüm fotoğrafların tam boyut oalrak açılması yaklaşık 37MB lık download büyüklüğü oluşturur. Kotalı arkadaşlara da ufak bir uyarı olsun.

İsteğe göre farklı ayarlarda farklı testler de yapabilirim. İlerleyen zamanlarda gündüz çekimleri için de test plânlarım var.

Soldaki fotoğraflar N8 e, sağdakiler de Ixus 75 e aittir.

1
     Nokia N8-Canon Ixus 75 Düşük Işık Makro Testi  Nokia N8-Canon Ixus 75 Düşük Işık Makro Testi

2 (Flaş Kapalı)
     Nokia N8-Canon Ixus 75 Düşük Işık Makro Testi  Nokia N8-Canon Ixus 75 Düşük Işık Makro Testi

2.1 (Flaş Otomatik)

3 (Flaş Kapalı) Monitör Samsung T240... 1920*1200 pixel

4 Tamamen Karanlık Ortam

5 (Flaş Kapalı, Yakın)

5.1 (Flaş Otomatik, Yakın)

5.2 (Flaş Otomatik, Uzak)

6

• Başarılı ve detaylı bir karşılaştırma olmuş. Emeğine sağlık hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

Başarılı ve detaylı bir karşılaştırma olmuş. Emeğine sağlık hocam.

Teşekkür ederim, sağol. Aslında daha çok fotoğraf koymak isterim ama 1mbit upload u bile tam veremeyen TT net ile baya zaman alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al PaC -- 28 Şubat 2011; 1:34:31 >
  • Flaşsız çekimlerde N8'de sarımsı bir ton görülüyor. Flaşlı çekimlerde ise Ixus 75'i daha iyi buldum.
  • Karşılaştırma için teşekkürler.

Bende bugun iç mekanda bi kaç foto denemesi yaptım, çok beğendim. Dışarda ne olacak onu merak ediyorum
  • N8 fotolarını kamera modu yüklenmiş haliyle çekseniz bence daha iyi olur. Üzerindeki klasik yazılımdan daha başarılı sonuç alınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen_e

N8 fotolarını kamera modu yüklenmiş haliyle çekseniz bence daha iyi olur. Üzerindeki klasik yazılımdan daha başarılı sonuç alınıyor.

Kamera modu için bildiğim kadarıyla sertifika gerekiyor. Şimdilik imei numarası vermeyi düşünmüyorum. O açıdan ilk önce normal halini paylaşım da belki sonraki zamanlarda sertifika alıp mod lu çekimler de koyarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bir kıyaslama olmuş elinize sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.