Şimdi Ara

Carl Zeiss Merceğin Özelliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
34.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim telefonumda da carl zeiss var. Telefon nokia 6500 Slide.

Ama sanırım Carl Zeiss hakkında pek bi bilgisi olan yok benimde öle.
    Acaba diğer kameralara göre baya bir fark var mı yoksa nerdeyse aynıda dikkat çekmek için mi kullanıyorlar.
  • BENCE CARL ZEİSS SONY GİBİ OBJEKTİF VE LENSLERİ DİĞERLERİNE GÖRE PAHALIYA SATIYOO.ONDAN DOLAYI ÇOK POPÜLER ÇOĞU İNSAN Bİ BAKIYOOO ÇOK PAHALI OBJEKTİFLERİ AMA KALİTE OLARAK DİĞERLERİNDEN ÜSTÜN DEĞİL BENCE.

OBJEKTİFİN SONY Sİ DESEK YERİNDE OLUR.
  • kim ne derse desin en kaliteli lens leica dır...
  • "Carl Zeiss, Eskiden doğu almanya varken sonunda Jena ifadesi de vardı dünyanın en iyi merceğni üretir. 100 yıllık firmadır. Lenslerinin özelliği camı tam 7 sene ateşte kaynatırlarmış ondan sonra lens yaparlarmış. 7 sene kaynayan camda mikron ölçüsünde dahi hava kabarcığı kalmazmış."

:) tevatür muhtelif!

Benim Leica lensler için duyduğum tevatür ise tam tersi! Anlatılanlara göre, Leica lensler, 50 yıl mı desem 100 yıl mı desem, kutuplarda, buzulların arasında saklanırmış! Oradan çıkartıldıktan sonra ise tam ve gerçek ve de mükemmel bir kristal haline dönüşüp bizlere dünyanın en kaliteli ve en detaylı görüntülerini sunarlarmış!

Carl Zeiss de kalite bir marka tabi. Keza Nikkor da! Kesinlikle yabana atılacak sıradan lensler değil!

Ama bazı lensler ise tamamen plastik gibi. Plastikten elde edilme gibi. Pek bir şey beklememek lazım doğal olarak!

• Sony marka lenslerle Carl-zeis lensli makinelerin resim kaliteleri arasında uçurum vardır. Küçük makinelerdeki resim kalitesini bazı arkadaşlar fazla küçümsemiş.Küçük makinelerin yaptığı hızlı çabuk çekmek.Bunu en iyi hareket halinde iken çekimlerle kıyaslayabilirsin.Yani büyük 5 dakika focus ve ışık ayarı için uğraşılan makinelerle Cyber-shot denilen küçük makineler kıyaslanmamalı.Ben yıllardır marketlerde aynı mesafede aynı ışıkta aynı noktada, çeşitli marka makinelerle çekim yaparım. Ne Canon ne Nikon ne Panasonic Sony-Carl Zeisi geçemedi.Bunu, günlük 300 resim çeken biri olarak gönül rahatlığıyla yazıyorum.Ha bilmediğim vardır denemediğim makine vardır orda eleştiriye açığım.Sony electronic işleme kısmında çok üstün.Çok hızlı.Fakat kesinlikle Carl-Zeis olan mercek lisi tercih edilmeli.Zaten arasında en az %50 fiyat farkı vardır (modeline göre daha fazla)Markette bi kız ısrarla olimposa yönlendirmeye çalışmıştı :).Şimdilik yada en azından 2 yıl sonrasına kadar bu tip yönlendirmeleri ciddiye almayın derim...Aslında bu da bi handikap bir şey ne kadar yazılsa o kadar reklamı olur o kadar fiyatı dirençli olur.:) Hani sevdiğimiz makinelerin bu kadar övülmesi alıcılar için masraflı da olabilir. O yüzden Olimpos da iyidir,canon da,nikon da........ama ama ama neyse anladınız ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruca -- 11 Haziran 2012; 14:38:46 >

• Nikon 24mm f1.4G, 50mm f1.4G, 85mm f1.4G, 135mm f2.0, 105mm f2.0, 180mm f2.8D, 200mm f2.0 VR, 300mm f2.8VR benzeri mukemmel objektifler var. Canon'da da benzer. Bunlarda da "cam" lens elemanları var ama 100 yıl bilmem nerede saklanıp 50 yıl kaynatılmıyorlar Gerçi Canon ve Nikon da bazı objektiflerinde bu tip camlar kullandıklarını söylüyor.
    Benim lens keskinliğinde kıstasım çok basit: Canon 50mm f1.8 II'yi f4'e al, yanyana iki çekim yap. 50mm'ye yaklaşırsa iyi lenstir Neden 50mm? Çünkü piyasadaki 50mm lenslerin %95'i f4-f5.6 arasında en seçici adama bile yeter.
  • Hortun böylesi...Takdire şayan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

"Carl Zeiss, Eskiden doğu almanya varken sonunda Jena ifadesi de vardı dünyanın en iyi merceğni üretir. 100 yıllık firmadır. Lenslerinin özelliği camı tam 7 sene ateşte kaynatırlarmış ondan sonra lens yaparlarmış. 7 sene kaynayan camda mikron ölçüsünde dahi hava kabarcığı kalmazmış."

:) tevatür muhtelif!

Benim Leica lensler için duyduğum tevatür ise tam tersi! Anlatılanlara göre, Leica lensler, 50 yıl mı desem 100 yıl mı desem, kutuplarda, buzulların arasında saklanırmış! Oradan çıkartıldıktan sonra ise tam ve gerçek ve de mükemmel bir kristal haline dönüşüp bizlere dünyanın en kaliteli ve en detaylı görüntülerini sunarlarmış!

Carl Zeiss de kalite bir marka tabi. Keza Nikkor da! Kesinlikle yabana atılacak sıradan lensler değil!

Ama bazı lensler ise tamamen plastik gibi. Plastikten elde edilme gibi. Pek bir şey beklememek lazım doğal olarak!

Bir de Leica için bilmem okyanusunun dibimde mercekleri bilmem kaç yıl bırakırlarmış okyanusun basıncı sayesinde mercek o kadar kaliteli olurmuş ki kaşıkçı elması tırt kalırmış

Carl Zeiss , in en büyük numarası.... Gövde kalitesi ;) Adamlar ömürlük lens yapıyorlar malzeme kalitesi on numara :) Fakat iş fotoğraftaki etkisine gelince çok büyütmek yanlış olur :) Tırt kalır tüm havası söner :)

Misal geçenlerde kendi gövdem üzerinde Carz Zeiss 85mm 1.4f ile Rokinon 85mm 1.4f kıyaslaması yaptık... Tabi ki öylesine ayak üstü :) Arada gram fark yoktu ! ! ! ! ! ! ! ! Hatta rokinon'un renkleri az daha canlıydı

Nikon gövde kullanıyor olsam Carz Zeiss 85mm yerine hiç düşünmeden Nikon 85mm 1.4G alırım... Yada Canon kullanıyor olsam gözü kapalı Sigma 85mm 1.4f alırım.. (85mm 1.2f L çok pahalı :D :D)

Yani paranın yüzde 40'ı ismine yüzde 50'si malzeme kalitesine gidiyor... Neden çünkü o Carl Zeiss ! ! ! :)

• Şimdi biz yazınca marka fanatikliği olacak ama

Ben bu soruyu Hayyamda Hakan bey var, leica, cz, ve voigtlander lens satar ona sordum. Dedi ki istisnasız leica. Sonra carl zaissin made in germany olanaları gelir, japon olanları canon nikon ayarındadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amca

Carl Zeiss, Eskiden doğu almanya varken sonunda Jena ifadesi de vardı dünyanın en iyi merceğni üretir. 100 yıllık firmadır. Lenslerinin özelliği camı tam 7 sene ateşte kaynatırlarmış ondan sonra lens yaparlarmış. 7 sene kaynayan camda mikron ölçüsünde dahi hava kabarcığı kalmazmış.

Sevgiler

bu muhteşem birşey

gözlük camlarımı da carl zeiss aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 6 Ocak 2013; 0:51:15 >
  • Benim bildiğim o çok pahalı ve kaliteli lensler "zeiss" ismiyle satılıyor "carl zeiss" değil.
  • evet zeiss
  • Zeiss lensler kalitelidi ama bu demek değildirki her odak mesafesinde en iyiye onlar sahip. Lens bazında tek tek bakılır karşılaştırılır karar verilir. Yeri geliyorki Çinli bir firma olan SLR Magic'in 1100 USD lik Noktor 50mm f0.95 lensi Leica'nın 10000 dolarlık eşdeğer lensi ile aynı kaliteyi sunabiliyor.
  • Zeiss yeni Milvus (Kızıl Çaylak) serisinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Seçkin görüntü Kalitesi!
    Zeiss Milvus adını verdiği yeni Yüksek Çözünürlüklü lens serisine ait 6 yeni lensin duyurusunu yaptı. Zeiss Milvus Lensler Canon ve Nikon uyumlu üretilecek. Milvus ürün gamı
    21mm f2.8
    35mm f2.0
    50mm f1.4
    85mm f1.4
    50mm f2.0 Makro
    100mm f2.0 Makro
    Lenslerden oluşuyor.
    Zeiss Türkiye Distribütörü olarak yeni Milvus lensleri en kısa sürede beğeninize sunmayı hedefliyoruz.

https://youtu.be/OFPqOUd51fw

https://www.facebook.co...afdunyasi.com.tr?ref=hl

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.