Şimdi Ara

Captiva ve Qasqai yakıt durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Tatil için araç kiralayacagim. 2500km yol yapacagım. Dag bayır gezilmeyecek. Araç olarak captiva 2.0 dizel ve qasqahi1.5 dizel arasında kaldık. Araç tıka basa olmasa da dolu olacak. Tavsiyeniz ne olur. Küçük motor uzun yol için avantaj mı? Qasqai için öyle bir araca öyle motor biraz küçük gibime geldi. Araçta eşyalarıda göz önüne alırsak....

Gidiş: Bursa Ankara Antep Hatay
    Dönüş: Hatay Ankara Bursa

Birde Sadece git gel düşünürsek tahmini kaç TL yakıt harcarım.

• Amaç ekonomi ise her halikarda nissan ağır basar. şöyle örnek vermek gerekirse her 100 kilometrede 3 litre minimum fark eder. toplamda 2bin km olsa. ortaya iyi bir para çıkıyor. ama şunuda söylemeden edemiyeceğim nissanda bagaj dolu ve 5 kişi olduğunda motor güçsüz kalıyor.
  • güçsüz kalması yakıta ne kadar yansır. sadece hızmı azalır.
  • 2 tane aynı araba olsa güçlü olanı tercih edin diyecektim. Hem fazladan yükü daha rahat taşıyacak, hem de yüksek hızlarda daha az devir çevirerek daha az yakıt tüketecekti.

Şimdi bu durumda Captiva daha güçlü, ama ağırda. Ayrıca 4 çeker. Ayrıca yerden daha yüksek sürtünme katsayısı da muhtemelen daha yüksektir. Yani Captiva güçlü motorun yarattığı avantajı kullanamayacak bir araç gibi.

Bence Qasqai daha iyi bir seçenek.
  • Hala kararsızım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestercan

güçsüz kalması yakıta ne kadar yansır. sadece hızmı azalır.

örnek vermek gerekirse qq 2 kişi artı valizler için çift şeritli yollarda hiç sorun yaşatmaz ve çok makul türetimleri yakalar. 110-120 kilometre hızda 5 litreleri görürsünüz. ama ben geçen sene kaş'tan izmir'e giderken araçta 5 yetişkin ve ağzına kadar valiz vardı. ortalamalarda 7.5'larda geziyordu. motor zaten o kasayı zor taşıdığı için birde üstüne 5x70 kg ve bagajlar dersek bir anda araç 1800 kg gibi bir ağırlığı yükseliyor buna bir 17 jant ve araç yüksek olduğu için sürtünmeyide eklersek gaza daha fazla masmak zorunda kalıyorsunuz buda tüketim olarak geri dönüyor.

çok yokuş çıkmıyacağınız bir yolsa ve ben çok araba sollamıyacağım crusecontrol ile giderim diyorsanız qq en mantıklısı. diğer türlü ise kira bedelleride aynı ise captivayı tercih ederdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qashqai vs Tucson
    2 yıl önce açıldı
    3008 vs Tiguan
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.