Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.930
Cevap
121
Favori
637.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jinduw

sound rec manuel
    rec level tam ortada
    wind filter enable

auto modda da denedim ama makina ortam sesini baskın, konuşan kişininkini daha tiz kaydediyor.
    aslında bugün bir harici mikrofon da aldım ama mikrofonun içindeki pil bildiğimiz kalem pillerden olmadığından bir de pil alıp denemem lazım.

sound rec : manuel değil "otomatik" yapın...

Orijinalden alıntı: Emre-Bang Bang Club

quote:

Orijinalden alıntı: _wasili_

Merhabalar,
    Ben geçen hafta CANON 600D satın aldım. Daha önce 1100D kullanıyordum.
    Gerçekten çok güzel bir makina...

600d ile 1100d nin arasında fazla fark yokki,yani 600d nin ekranı hareket edebilio bide 1100d ye göre shutter speed biraz daha ii olabilir... 1100d yi kullanmıssın madem ben olsam kendimi o makinada geliştirirdim (1100d) kendimi iyice geliştirdikten sonra daha prof.. bi makina alırdım. sen onla nerdeyse aynı özelliklere sahip bi makina almişşsın tekrar...

Aralarında fark var tabikide fakat gerçekten 1100D'den 600D Geçmek mantıksız aradaki fiyat farkını lense yatırsaydınız

• quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

Orijinalden alıntı: jinduw

sound rec manuel
    rec level tam ortada
    wind filter enable

auto modda da denedim ama makina ortam sesini baskın, konuşan kişininkini daha tiz kaydediyor.
    aslında bugün bir harici mikrofon da aldım ama mikrofonun içindeki pil bildiğimiz kalem pillerden olmadığından bir de pil alıp denemem lazım.

sound rec : manuel değil "otomatik" yapın...

iki ayarla farklı seviyelerde test kaydı yaptım. kendi sesi düzeyim gayet iyi. o konuda bir sıkıntım yok. fakat ortam sesi yani o tıssss şeklindeki ortam gürültüsü çok bariz baskın. mikrofonsuz hallolacak gibi değil sanırım. video mod'da kendi mikrofonuyla kayıt yapanlar var mı? memnun olup olmadıklarını yazarlarsa sevinirim.

// youtube'da kullanıcı videolarını izlerken ses çok temiz. kayıt sesi hiçbir şekilde yok. dahli mikrofon kullanıyor onlar da ama aradaki fark neden böyle oldu anlamadım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 15 Mart 2012; 22:29:31 >

• ben sorun yaşamıyorum... kayıt modu otomatik ...rüzgar enable..

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

Orijinalden alıntı: Live Your Life

quote:

quote:

quote:

quote:

Video çekiminin durmaması için hangi SD kartı öneriyorsunuz ? Bende Class 6 30mb/s kart var yine de duruyor. Yani kartın yazma hızı yeterli gelmiyor. Yeterli olması için saniyedeki veri aktarım hızı kaç mb olmalı ki video durmasın bilen var mı ?

elinizdeki class 6 kart : 30mb/s hız karttan okuma hızınızdır, oysa mühim olan yazma hızı, class 6 kart ancak 6mb/s ile yazar.

yazma hızı en az 10mb olan bir class10 kart alırsanız sorun yaşamazsınız.. ancak düşük kalitedeki çekimlerde elinizdeki kart idare eder..

ben sandisc kullanıyorum :

ama bir arkadaş bundan da performans aldığını söylemişti.. :daha ekonomik :

http://www.hepsiburada.com/Liste/toshiba-8-gb-class-10-sdhc-hafiza-karti/productDetails.aspx?productId=ft00275&categoryId=1100011&SKU=FT00275

hmm ben yanlış biliyormuşum o zaman düzelltiğiniz için teşekkürler. Bu sorunu daha önceden googleda yabancı sitelerde aratmıştımda class 10 kartda da video durduruldu diyebiliyormuş ??

haklısınız, hem her class10 AYNI DEĞİL , class10 için 10mb/s yazma hızı değeri "class 10" olması için minimum olması gereken değerdir. ama 20 hatta 30mb/s yazılma hızına sahip kartlar da var, fiyatları bu sebeple değişiyor, mesela kington veya transend kartlara ben güvenemiyorum, kalitede ve hızda sorunları olabiliyor.

okuma hızından bahsetmiyorum, o genelde daha yüksek oluyor ve firmalar kart üzerine sadece bu okuma hızını yazarak hem yalan söylememiş oluyor hem de bilmeyen tüketiciyi kolayca kandırabiliyor.

ama video durması için çekilen video dosya kaydının boyutu da önemli , bu seçilen kaliteye, hatta çekilen ortamdaki renklere bile bağlı ..

not: öyle 3 - 5 dk da olmaz ama ayrıca lens ısınması da çekimi durdurabiliyor.

Peki hangi marka/modeli tavsiye edersiniz ? Dediğiniz gibi lens ısındığından da video kaydı durabiliyor. Zaten maksimum kayıt süresi 12 dakika gibi birşey olması lazım. Siz 1080p formatında çekim yaparken videoda durma söz konusu oluyor mu (renk geçişlerinin yoğun olduğu ortamlarda dahi) ?

hangisini kullandığımı yazdım..

ben sorun yaşamıyorum ..

• quote:

KAÇMAZ------Arkadaşlar canon eos 600d makina muhteşem hediyeleriyle hemde sıfır bence bir bakın buyrun link kaçmaz ;http://www.ebay.com/itm/Canon-T3i-600D-USA-Model-Camera-3-Lens-Bundle-18-55-II-Wide-Tele-16GB-/170800657684?pt=Digital_Cameras&hash=item27c4833514

Ne buldularsa koymuşlar resmen.

• Balkondan bi kare daha =)

• bunlarda benden

• beyler 600D üzerine YONGNUO marka harici mikrofon satın aldım ama bunların kalem pilden daha ufak farklı pilleri var. kullanan arkadaşlar varsa piller nerede bulunur öğrenebilir miyim? yaygı bulunabiliyorsa da isterken farklı bir adı varsa onu da yazarsanız sevinirim.

• arkadaşlar eBay den yukardaki linkte verdiğim battery grip ve 2 batarya satın aldım 36+6 euro... acaba bana gelişi kaça malolur sizce
    yada gelir mi acaba :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrax0007 -- 16 Mart 2012; 18:34:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sofualanli

http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280662103081&ssPageName=ADME:L:OU:GB:1123#ht_4021wt_1270

arkadaşlar eBay den yukardaki linkte verdiğim battery grip ve 2 batarya satın aldım 36+6 euro... acaba bana gelişi kaça malolur sizce
    yada gelir mi acaba :((

Aşağıda Postage and payments kısmında Turkey'i seçince bu şekilde bir uyarı veriyor. Gelmeyeceğini sanmıyorum. 15-20 günde anca gelir.

£5.99
    £5.49
    Turkey
    Royal Mail Airmail (Small Packets)
    Varies for items sent from an international location

5,99 £
    5,49 £
    Türkiye
    Royal Mail Airmail (Küçük paketler)
    Uluslararası bir yerden gönderilmiş öğeler için değişir

• Yakın zamanda 600d alan arkadaşlar , 1500 liraya taksitli alabileceğim bi yer var mı ?

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

KAÇMAZ------Arkadaşlar canon eos 600d makina muhteşem hediyeleriyle hemde sıfır bence bir bakın buyrun link kaçmaz ;http://www.ebay.com/itm/Canon-T3i-600D-USA-Model-Camera-3-Lens-Bundle-18-55-II-Wide-Tele-16GB-/170800657684?pt=Digital_Cameras&hash=item27c4833514

Ne buldularsa koymuşlar resmen.

Ewt Bençe fiatıda ii hediyeleri küçük olsada gerekli parçalar hepside...şöyle düşünelim bi lensi ayrı yerden memoryi ayrı yerden macro yu ayrı yerden kart okuyuçu ayrı yerden alçağmiza burdan alalım :) en azından uğraşmak istemeyen arkadaslar için ,set toplu halde
    --Sen olmassan canooon yüzüm nasıl güler ??

------Savaşsız Bir Dünya Ve İşsiz Kalmış Savaş Muhabirleri Dileğimle---

• quote:

Affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Battery grip'in amacı nedir ? Yani ben yanımda yedek batarya taşıdığım sürece niye o aparatı makineme takıp ağırlık yapsın ? Bilmediğimden soruyorum :)

Sen yedek batarya taşıyorsun onlar battery grip :) Ayrıca battery gripde de deklanşör var. Dik çekimlerde rahatlık sağlıyor..

SONY A77

--TMT (Geçirgen Ayna Teknolojisi) kullanan 24 MP (24 MEGAPİXELS) lik bu yeni Sony DSLR AVCHD’nin geliştirilmiş ikinci sürümü sayesinde 1080p video (saniyede 60 progressive kare!) çekebiliyor. Böylece doğrudan EOS 7D ye rakip oluyor ve hatta ne yazık ki geçiyor : )

--Büyük olasılıkla çok iyi bir video “auto focus” özelliğine de sahip olan A77 fotoğraf seçeneğinde saniyede 12 kare çekebiliyor (ve böylece en hızlı DSLR oluyor). Vizörü yine bir ilk olarak OLED olan kamera 50-16.000 ASA arasında çalışabiliyor.

--Elime almış değilim ama 1400 USD lik gövde fiyatı ve “Smart Tele Converter” gibi yenilikçi özellikleriyle SLT A77 iyi bir kamera gibi görünüyor. Zaten Canon’un Nikon’dan çok Sony’den çekindiği de epeydir konuşuluyordu.

--Peki Sony alınır mı? Henüz mercek seçenekleri Canon ve Nikon kadar değil. Bunun dışında çok iyi bir seçenek.

--Sony A77 yanında bir kaç yeni küçük kamera (NEX) ve mercek de duyurdu

Sony’nin geçirgen ayna teknolojisi piyasaya yeni bir soluk getirmiş ve Sony’e özel bir özellik olarak yerini almıştı. Bunun en büyük faydasını video çekerken sağlanan sürekli ve isabetli odaklamada görmüştük. Sony A77 ile artık bu teknolojiyi daha da çekici hale getiren bir model ortaya koymuş. APS-C HD algılayıcısı yenilenen A77, artık 16 MP yerine 24.3 MP boyutunda fotoğraf çekebiliyor. Sony’nin iddası yeni algılayıcıda bu işi görüntü kalitesi kaybını bırakın, kaliteyi yükselterek yaptıkları. Ve bu değere rağmen 12 fps çekim yapabiliyor. Üstelik bu esnada sürekli fokus yapabiliyor. A55′in çekim hızı sürekli odaklarken 6 fps idi.

Makine 19 noktadan fokus yapabiliyor. Bunlardan 11 adedi çapraz tip. Geçirgen aynalı makinelerde bakaç elektronik oluyor. Sony bu modele kadar kalitesi yüksek bir LCD kullanıyordu ve biz de memnun kalmıştık. Ancak A77 ile 2400 nokta OLED ekrana geçiş yapılmış ve görüntü kalitesi ve tepki süre ciddi şekilde yükseltilmiş. Görüş alanı %100 ve optik bakaçta yapamayacağınız yakınlaştırma gibi özellikle de sunuyor. Gelince göreceğiz.

ISO değeri 100-12800 aralığında. Ama seçenek olarak ISO 50 ve 16000 de var. Özelllik listesinde GPS de gözüküyor. Ama standart olarak mı gelecek onu bilmiyorum.

Makinenin ekranı dönebiliyor ama Sony bir ilave yapmış. Ekran yana açılan cinsten olmasa da yeterince kalkıp dönebiliyor. Yani kendinizi çekebiliyorsunuz. Yine de yana açılıp engellenmeyen tarzın hala üstün olduğunu düşünüyorum. Sony’nin tercihinde daha fazla oynar parça bulunuyor ki bu da bir zayıflık ve maliyet unsuru.

Son olarak bizim şikayet ettiğimiz video çekerken elle pozlama kontrolü eksikliğinin de giderildiğini okuduk. Üstelik AVCHD 2.0 desteği ile 1080p 60 desteği geliyor. Bu defa A77 ideal video kamera olacak gibi duruyor.

Açıklanan fiyatlar kit ile 2000$ ve kitsiz 1400$ şeklinde. Ancak kit lensi yeni 16-50 f2.8. Oldukça iddialı ve yeni bir lens. O yüzden henüz başarımını bilmiyoruz. Eğer Sony’nin iddia ettiği kadar iyiyse sadece kit lensle, uzun süre kullanabileceğiniz bir ürün olacak diyebiliriz.

Sony’nin kendi hazırladığı tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.;

--Sen olmassan canooon yüzüm nasıl güler ??

------Savaşsız Bir Dünya Ve İşsiz Kalmış Savaş Muhabirleri Dileğimle---

• quote:

Orijinalden alıntı: Photography

quote:

Affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Battery grip'in amacı nedir ? Yani ben yanımda yedek batarya taşıdığım sürece niye o aparatı makineme takıp ağırlık yapsın ? Bilmediğimden soruyorum :)

Sen yedek batarya taşıyorsun onlar battery grip :) Ayrıca battery gripde de deklanşör var. Dik çekimlerde rahatlık sağlıyor..

o alet makinanın üstündeyken makina biraz daha genişliyor ve rahat ele oturmasını sağlıyor. artı evet dik çekimlerde normal çekiyormuş gibi rahatlik sağlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading

quote:

quote:

o alet makinanın üstündeyken makina biraz daha genişliyor ve rahat ele oturmasını sağlıyor. artı evet dik çekimlerde normal çekiyormuş gibi rahatlik sağlıyor.

@Loading abimiz de buradaymış, saygılar.. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Loading

quote:

quote:

@Loading abimiz de buradaymış, saygılar.. :)

ne alaka şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Crysania

Balkondan bi kare daha =)

nacizhane tavsiyem, bu tür fotoğraflarda 1/3 kuralına uyarsanız çok daha iyi bir kompozisyon yakalamış olursunuz. burada vurgulanmak istenen gökyüzü olduğu için, görüntüyü hayali paralel çizgilerle bölmek ve ufuk çizgisini alttan 1/3'e oturtmak daha iyi bir kompozisyon sağlardı. ancak bu fotoğrafta 1/5 falan olmuş ufuk çizgisi.
    1/3 kuralına bir örnek
    />

• Arkadaşlar merhabalar.600D ye haıza kartı alıcam fakat forumda yazılanları okudum kafa karıştı clas10 diyen var 8 var 6 varr.Ne alsam yeterli olur.Ayrcıa çanta olarak öneriniz nedir.Eğer link olarak gönderebilirseniz çok sevinirim iyi günler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.