Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.930
Cevap
121
Favori
637.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@cizbudak , fotolarda beyaz ayarı problemi var galiba.

@berke_han , güzel fotolar, net ve keskin çekimler.

@Crysania , konu yakınlık ve odak problemleri var, mesela martılı araba resmi ; martılar bulanık, asıl özne ne ? ,arabayı mı çektiniz ?
    3. martı resminde denizdeki siyah noktayı kroplamışsınız ama yetmemiş , hala arkadaki bulanık martı görüntüyü bozuyor, 1/3 oranı yetersiz, deniz tarafı fazla boş, martıyı biraz daha 1/3 e ortalasaydınız daha iyi olabilirdi.

Fotografcilikta Kompozisyon (Kadraj)

Kadraj, fotograf makinenizin vizorunden gorunen goruntudur. Cektiginiz fotografin dogru orantili olarak cerceveye girmesidir. İlgi merkezini ön plandaki nesnelere çerçevelemek fotoğrafta yer alan asıl konuyu diğerlerinden ayırt etmek için gereken derinlik hissini kazandırır. Bir fotoğrafta, kadraja karar vermek konuya bağlıdır.

Çerçeve olarak neyin kullanılacağı buna göre değişecektir. Kadrajlamanın belirli bir kuralı yoktur. Önemlı olan bol bol fotoğraf incelemek, pratik yapmaktir, ilk baslarda kadrajlama bir sorun olarak gozukse de zamanla kendiliginden geliserek harika kompozisyonlara donusecegi kesindir...

Kompozisyon nasil hazirlanir neye gore uygulanir?

Oncelikle fotografini cekmek istediginiz konuyu iyice incelemelisiniz, denklansore basmadan once kafanizda cesitli sekillerde hayal edip en iyisine karar verdikten sonra denklansore basmalisiniz. Arica yaratacaginiz kompozisyonda isigin onemi oldukca fazladir, isigi mumkun oldugunca iyi kullanirsaniz hem kompozisyonu yaratmis hemde en iyi verimi almis olursunuz.

1/3 Kurali

Fotoğrafı çekmeden önce kare, yatay ve dikey olarak üçe bölünür. Bu çizgilerin kesiştiği noktalar iyi bir kompozisyonda ilgi merkezinin yerleşebileceği dört seçeneği gösterir.

Genel olarak konunun tam karenin merkezinde yer aldığı fotoğraflar, konunun merkezden uzakta yer aldığı fotoğraflardan daha az hareketli ve daha az heyecan vericidir. Konunun merkezden kaydırıldığı fotoğraflarda üçte bir kuralı ’ndan (Altın oran) yararlanılabilir. Manzara fotoğraflarında da ufuk çizgisi de üçte bir kuralına göre yerleştirilebilir. Ufuk çizgisini merkeze yerleştirmekten kaçınmalıdır.

Yalınlık

ilk ve belki en önemli öğe yalınlıktır Fotoğraftaki ilgi merkezine dikkat çekmenin yolları aranmalıdır. Bunun bir yolu, konuyu dikkati dağıtmadan ortaya çıkaracak bir fon seçmektir. Fotoğrafta öyle bir kompozisyon yaratılmalıdır ki, fotoğrafın çekim nedeni açık olarak görülsün ve görüntü ye giren tüm nesneler ilgi merkezi olarak seçilen konuyu tamamlasınlar. Demek ki fotoğrafları yalınlaştırmak ve ilgi merkezini güçlendirmek için, karmaşık olmayan bir fon seçmeli, konuya yaklaşarak ilgisiz nesneler fotoğraf alanı içine alınmamalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

bosphorus bridge by <mhmt\>, on Flickr

galata panorama by <mhmt\>, on Flickr

Dolmabahçe PAlace by <mhmt\>, on Flickr

hocam çok güzel fotolar. özellikle sonuncusuna bayıldım. mümkünse exif bilgilerini verebilirmisiniz beyaz ayarı vs merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

Arkadaşlar portre ve zoomlu doğa fotoları için makinayla gelen lens işimi görmezmi acaba.Birde ne kadar zoom yapar makina ben daha yeniyim ve almayı düşünüyorum.Hizli alda 1899 tl 12 taksit ama birde lens masrafına dayanamam.Yoksa panasonic fz150 düşünüyorum dslr like

18-55 lensten zoom performansı alamazsın.. bir de bu makinaları hızlıal vs. gibi sitelerden almayın, imkanınız varsa gidin dokunun görün , zoomuna bakın öyle alın..

1900 12 taksit fiyatı canon bayisinin satış fiyatı zaten , hızlıaldan almaya gerek yok..

fotografdunyası.com a bir bakın bunlar canon türkiye bayisidir.

illa zoom istiyorsanız 18-135 lens kitli alabilirsiniz ama biraz daha pahalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdargurlek

Arkadaşlar 600d makinemde sorun yoktu fakat geçen gün büyük lcd televizyonda resimlere bakarken beyaz bir nokta farkettim. Eski fotoğraflara bakınca 3 mart sonrası çektiğim fotolarda o noktanın biraz zoom yapınca gayet net seçildiğini gördüm ama 3 marttan önceki fotolarda yok. Vizörden değilde lcd ekrandan fotoğraf çekerken lcd ekranda da bu nokta net bir şekilde göze çarpıyor. Bu nokta ölü piksel midir yoksa toz falan mı ? Her iki durumda da ne yapmalıyım. Bir kaç fotosunu ekledim tecrübeli arkadaşların fikirlerini alabilir miyim ?

ölü pikseldir parlak görünür lcd de..giderme şansınız yok.. böyle kullanmak zorundasınız. kırmız olsa idi hot piksel olurdu

• birazsa siyah/beyaz 60D, 40D ile karma

• _____________________________
  • Arkadaşlar 600 d için e baydan satın alabileceğim ekran koruyucu öneriniz varmı .... Lütfen yardım!

Orijinalden alıntı: sub

quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

bosphorus bridge by <mhmt\>, on Flickr

galata panorama by <mhmt\>, on Flickr

Dolmabahçe PAlace by <mhmt\>, on Flickr

hocam çok güzel fotolar. özellikle sonuncusuna bayıldım. mümkünse exif bilgilerini verebilirmisiniz beyaz ayarı vs merak ettim

f13
    1/400sn
    iso 400

flickr üzerindeki picnic programıyla biraz keskinlik, temperature ve saturation verdim

• @sg888 beyaz ayarında sorun yokta o fotolarda biraz oynadım ben doygunlukla o yuzden oyle bır ızlenım verıyor

bugun akşam seka parka gittim hepsi enstantene modunda 6 sn pozlamayla çekildi

• Arkadaşlar kulube benide yazabilirsiniz.
    Forumda yorumlarıyla kararıma yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • MERHABALAR ARKADAŞLAR 1 AYLIK 600D KULLANICISIYIM YURTDIŞINDAN 32GB CLASS10 2 ADET KART ALDIM PC DE FORMATLIYORUM MAKİNEYE TAKTIĞIMDA FORMATLAYIN DİYOR MAKİNEDE FORMAT ATMAYA ÇALIŞTIĞIMDA ERR 70 DİYE HATA VERİYOR BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ

Orijinalden alıntı: fthozturk

MERHABALAR ARKADAŞLAR 1 AYLIK 600D KULLANICISIYIM YURTDIŞINDAN 32GB CLASS10 2 ADET KART ALDIM PC DE FORMATLIYORUM MAKİNEYE TAKTIĞIMDA FORMATLAYIN DİYOR MAKİNEDE FORMAT ATMAYA ÇALIŞTIĞIMDA ERR 70 DİYE HATA VERİYOR BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ

bilgim yok.. sanırım tek çözümün sağdan soldan bir card reader bulup PC'ye bağlayarak format atmayı denemek.. gene hata verirse kart bozuktur..

Orijinalden alıntı: nekbey

quote:

MERHABALAR ARKADAŞLAR 1 AYLIK 600D KULLANICISIYIM YURTDIŞINDAN 32GB CLASS10 2 ADET KART ALDIM PC DE FORMATLIYORUM MAKİNEYE TAKTIĞIMDA FORMATLAYIN DİYOR MAKİNEDE FORMAT ATMAYA ÇALIŞTIĞIMDA ERR 70 DİYE HATA VERİYOR BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ

bilgim yok.. sanırım tek çözümün sağdan soldan bir card reader bulup PC'ye bağlayarak format atmayı denemek.. gene hata verirse kart bozuktur..

Pc de format atabiliyorum kullanabiliyorum yani kartta bi sorun yok gibi ancak makinede format atamiyorum
    Aldigim kart sd hc 32 gb class10 bildigim kadariylada 600d bunu destekliyor sorun nerede bulamadim

• Sanalreyonumdan makine alan arkadaş var mı? Siteyi güvenli buluyorum, daha önce başka ürünler aldım ancak canonun ve nikonun garantisi hakkında ;

"Ürün 2 yıl ithalatcı firma garantisinde firma sanayi bakanlıgından onay almış kendi teknik servisi bulunmaktadır.Firmanın merkezi İstanbuldadır. Üründe herhangi bir problem olduğu takdirde firmayla irtibata gecerek anlaşmalı oldugu kargoyla teknik servisine gönderebilirsiniz. İthalatcı firmanın teknik ağı İstanbulda oldugu için ek maliyetlerini fiyatlarına yansıtmamakatdırlar ancak; Distribütör firmanın teknik servisi birden fazla yerde oldugu için maliyetleri daha yüksektir arasındaki fark bundan kaynaklanır."

şeklinde bir açıklamaları var.Ana distribütör dışındaki distribütörlerle teknik servis anlamında sıkıntı yaşanır mı ne diyorsunuz arkadaşlar.Çok düşük ihtimal bu tip aletlerde sorunlar ama olurya ölü pixel filan durumu olursa firma ürnünün arkasında durur mu acaba.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

quote:

Pc de format atabiliyorum kullanabiliyorum yani kartta bi sorun yok gibi ancak makinede format atamiyorum
    Aldigim kart sd hc 32 gb class10 bildigim kadariylada 600d bunu destekliyor sorun nerede bulamadim

Fat 32 olarak bicimlendiriyorsunuz degil mi? Cunku cihazlar ntfs desteklemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: the engine

Sanalreyonumdan makine alan arkadaş var mı? Siteyi güvenli buluyorum, daha önce başka ürünler aldım ancak canonun ve nikonun garantisi hakkında ;

"Ürün 2 yıl ithalatcı firma garantisinde firma sanayi bakanlıgından onay almış kendi teknik servisi bulunmaktadır.Firmanın merkezi İstanbuldadır. Üründe herhangi bir problem olduğu takdirde firmayla irtibata gecerek anlaşmalı oldugu kargoyla teknik servisine gönderebilirsiniz. İthalatcı firmanın teknik ağı İstanbulda oldugu için ek maliyetlerini fiyatlarına yansıtmamakatdırlar ancak; Distribütör firmanın teknik servisi birden fazla yerde oldugu için maliyetleri daha yüksektir arasındaki fark bundan kaynaklanır."

şeklinde bir açıklamaları var.Ana distribütör dışındaki distribütörlerle teknik servis anlamında sıkıntı yaşanır mı ne diyorsunuz arkadaşlar.Çok düşük ihtimal bu tip aletlerde sorunlar ama olurya ölü pixel filan durumu olursa firma ürnünün arkasında durur mu acaba.

Ben de euroasia disinda bir ithalatcidan aldim. Umarim sıkınti yasamam. Gg de 18-55 is2 kit ile 1699 tl idi, bu alisverisim icin 200 tl lik bir chip para yuklemesi olunca makine 1500 e gelmis oldu, beni de yazin listeye.

• Merhabalar;
    yurt dışından (eBay) ürün satın alan kimse var mı. Ürünü nasıl teslim ediyorlar. Ben Şanlıurfa'nın bi köyünü adres olarak vermiştim ürünü 15 martta aldım. gelen mesajda 16 martta gönderdik diyorlar. acaba nasıl teslim alabilirim. (Royal mail ile)
    Deneyimi olan biri bana yardımcı olabilir mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrax0007 -- 23 Mart 2012; 9:27:22 >

makine için : mesela canon türkiye kendi markasına yatırım yapar ve müşteri memnuniyeti de o kadar önemlidir. Canon var oldukça Canon türk de firma olarak hep orada vardır.

bazı distribütör firmalar da dürüst ve düzgün çalışmaktadır ama bazıları ise bugün Sanayi Bakanlığının şartlarını yerine getirir ürün ithal eder satar ama yarın kapanır gidebilir, müşteri memnuniyetine o kadar önem vermeyebilir, vazgeçer canon değil nikon ithal eder, vazgeçer masa lambası ithal eder vs. vs. , isterse sizi süründürebilir.

aradaki fiyat farkı %10-20 gibi ise bence değmez , ama fark daha fazla ise bozulma oranı az olan ürünler için denenebilir. bu sizin ne kadar risk almak istemenize ve cebinizdeki paraya bağlı..

Orijinalden alıntı: sofualanli

Merhabalar;
    yurt dışından (eBay) ürün satın alan kimse var mı. Ürünü nasıl teslim ediyorlar. Ben Şanlıurfa'nın bi köyünü adres olarak vermiştim ürünü 15 martta aldım. gelen mesajda 16 martta gönderdik diyorlar. acaba nasıl teslim alabilirim. (Royal mail ile)
    Deneyimi olan biri bana yardımcı olabilir mi...

forumda araştırın.. 75 € yu geçmeyen bir şeyse kapınıza gelebilir, üstü gümrüğe takılır size gümrüğe davet mektubu gelir..

http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Posta.aspx

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.