Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.930
Cevap
121
Favori
637.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hturk55

Arkadaşlar merhabalar.600D ye haıza kartı alıcam fakat forumda yazılanları okudum kafa karıştı clas10 diyen var 8 var 6 varr.Ne alsam yeterli olur.Ayrcıa çanta olarak öneriniz nedir.Eğer link olarak gönderebilirseniz çok sevinirim iyi günler

Kesinlikle class 10 almanızı tavsiye ederim. Daha düşük hızlarda video kaydedilirken takılıyor bir süre sonra çekimi durdurabiliyor.
    Ayrıca class ne kadar yüksek olursa yazma hızı o kadar yüksek demektir. Bu da raw çekimlerde karta daha hızlı yazacağı için sürekli çekimde daha fazla anlık çekim yapabilmenizi sağlar. Şöyle anlatayım. Raw olarak çekerken class 4 kartınız varsa 2-3 ard arda çekimden (deklanşöre basılı tutuyorsunuz) sonra çekim yavaşlayacaktır, class 10'da bu sayı 5-6'ya çıkar. 1 raw fotoğrafın ortalama 25 mb olduğunu göze alırsak. .jpg olarak çekiyorsanız daha da artar tabi bu rakamlar.

Çanta olarak ben Lowepro Adventura 170 modelini kullanıyorum. Oldukça kullanışlı bir model. Vanguard Peking 21'e de bakabilirsiniz o da baya hoş.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheExtasyOfCold

quote:

Orijinalden alıntı: Crysania

Balkondan bi kare daha =)

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

nacizhane tavsiyem, bu tür fotoğraflarda 1/3 kuralına uyarsanız çok daha iyi bir kompozisyon yakalamış olursunuz. burada vurgulanmak istenen gökyüzü olduğu için, görüntüyü hayali paralel çizgilerle bölmek ve ufuk çizgisini alttan 1/3'e oturtmak daha iyi bir kompozisyon sağlardı. ancak bu fotoğrafta 1/5 falan olmuş ufuk çizgisi.
    1/3 kuralına bir örnek
    />

evet haklısınız , fakat balkondan çektiğim bu fotoğrafta inebilceğim kadar aşağıya indim , en alt fotoğrafın bittiği yerde evlerin çatıları başlıyor , o yüzden mecburen fotoğrafı oradan başlatmak zorunda kaldım , tşkler tavsiyeniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: hturk55

Arkadaşlar merhabalar.600D ye haıza kartı alıcam fakat forumda yazılanları okudum kafa karıştı clas10 diyen var 8 var 6 varr.Ne alsam yeterli olur.Ayrcıa çanta olarak öneriniz nedir.Eğer link olarak gönderebilirseniz çok sevinirim iyi günler

Kesinlikle class 10 almanızı tavsiye ederim. Daha düşük hızlarda video kaydedilirken takılıyor bir süre sonra çekimi durdurabiliyor.
    Ayrıca class ne kadar yüksek olursa yazma hızı o kadar yüksek demektir. Bu da raw çekimlerde karta daha hızlı yazacağı için sürekli çekimde daha fazla anlık çekim yapabilmenizi sağlar. Şöyle anlatayım. Raw olarak çekerken class 4 kartınız varsa 2-3 ard arda çekimden (deklanşöre basılı tutuyorsunuz) sonra çekim yavaşlayacaktır, class 10'da bu sayı 5-6'ya çıkar. 1 raw fotoğrafın ortalama 25 mb olduğunu göze alırsak. .jpg olarak çekiyorsanız daha da artar tabi bu rakamlar.

Çanta olarak ben Lowepro Adventura 170 modelini kullanıyorum. Oldukça kullanışlı bir model. Vanguard Peking 21'e de bakabilirsiniz o da baya hoş.

Bende Lowepro Adventura 170 modelini kullanıyorum. extra 1-2 lens olacaksa yeterli ve güzel bir çanta.fiyatı 65-70TL arası galiba.Ayrıca daha taşınabilir küçük bir çanta olarak Fancier Boston 30 modelini aldım sadece makine sığıyor,extra ufak tekef gereçler de sığıyor Fiyatı 30 TL civarı

•  Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ
    Audim
  • Bursa Mudanya ...

• bu hafta sonu Canon 40D ile takıldım

• piyasa fiyatı nedir bu kameranın vatan bilgisayarda %25 indirimle 2.000 tl oluyor biraz fazla gibi geldi bana

BATTLEFIELD 3

i7-2700k stock + Msi Z68 Gd(80) + Aerocol Xpredator + Corsair G800 Watt + 120GB Force 3 + Gskıll 1600 cl9 1.5 + Corsair H80 + Pioneer dvd-22x + 1TB Sata3 32-7200 HDD
  • vatandaki garantili oldugu için o fiyatlara satılıyor sahibindende 1.600 - 1.700 tl arası spot olarak bulabilirsiniz..

18-55 lens ile anca bu kadar =))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crysania -- 19 Mart 2012; 19:28:25 >

• bende canon 600d + 18-55 kit lens+ lowepro adventura 170 çanta + 16 gb lexar hafıza kartı ve marumi 58 mm uv filtre ile klübe girmiş bulunuyorum :)

İlk Fotoğraf Saklı kente benziyor, ilk sinekte ise birazcık odaklama problemi var.. Gerçi makro da odaklama büyük sorun oluyo :) Emeğine sağlık ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Bu arada Çanta soranlar vardı, Çinden CANON EOS yazılı bir çanta aldım. LowePro kadar kaliteli kumaşı yok ancak idare eder. 20$ a mâl oldu..20 günde geldi..
    beklediğimden güzel çıktı sevdim ;) Ucuz yolculara tavsiye ederim.. içinde 2 cırtlı yumuşak bölüm var, güvende hissettim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infected -- 19 Mart 2012; 23:47:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: infected

quote:

İlk Fotoğraf Saklı kente benziyor, ilk sinekte ise birazcık odaklama problemi var.. Gerçi makro da odaklama büyük sorun oluyo :) Emeğine sağlık ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Bu arada Çanta soranlar vardı, Çinden CANON EOS yazılı bir çanta aldım. LowePro kadar kaliteli kumaşı yok ancak idare eder. 20$ a mâl oldu..20 günde geldi..
    beklediğimden güzel çıktı sevdim ;) Ucuz yolculara tavsiye ederim.. içinde 2 cırtlı yumuşak bölüm var, güvende hissettim ;)

eet biraz eksiklikler var , biraz tecrübe birazda ekipman kazandıktan sonra daha iyi olucak inş. =)

şelale , Bursa saitabat köyünden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crysania -- 20 Mart 2012; 2:16:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheExtasyOfCold

quote:

Balkondan bi kare daha =)

nacizhane tavsiyem, bu tür fotoğraflarda 1/3 kuralına uyarsanız çok daha iyi bir kompozisyon yakalamış olursunuz. burada vurgulanmak istenen gökyüzü olduğu için, görüntüyü hayali paralel çizgilerle bölmek ve ufuk çizgisini alttan 1/3'e oturtmak daha iyi bir kompozisyon sağlardı. ancak bu fotoğrafta 1/5 falan olmuş ufuk çizgisi.
    1/3 kuralına bir örnek
    />

evet haklısınız , fakat balkondan çektiğim bu fotoğrafta inebilceğim kadar aşağıya indim , en alt fotoğrafın bittiği yerde evlerin çatıları başlıyor , o yüzden mecburen fotoğrafı oradan başlatmak zorunda kaldım , tşkler tavsiyeniz için.

yelkenli süper!!

bunlarda benden (yeni çektiklerim)

•  Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ  Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizbudak -- 20 Mart 2012; 17:52:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Bang Bang Club

ŞÖLE Bİ MAKINA GÖRDÜM SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDIM Arkadaşlar fiyatı ortalama 1300$ Diyebileçek kelıme yok okuyun siz karar verin...Tek kelime :MUHTEŞEM

SONY A77

--TMT (Geçirgen Ayna Teknolojisi) kullanan 24 MP (24 MEGAPİXELS) lik bu yeni Sony DSLR AVCHD’nin geliştirilmiş ikinci sürümü sayesinde 1080p video (saniyede 60 progressive kare!) çekebiliyor. Böylece doğrudan EOS 7D ye rakip oluyor ve hatta ne yazık ki geçiyor : )

--Büyük olasılıkla çok iyi bir video “auto focus” özelliğine de sahip olan A77 fotoğraf seçeneğinde saniyede 12 kare çekebiliyor (ve böylece en hızlı DSLR oluyor). Vizörü yine bir ilk olarak OLED olan kamera 50-16.000 ASA arasında çalışabiliyor.

--Elime almış değilim ama 1400 USD lik gövde fiyatı ve “Smart Tele Converter” gibi yenilikçi özellikleriyle SLT A77 iyi bir kamera gibi görünüyor. Zaten Canon’un Nikon’dan çok Sony’den çekindiği de epeydir konuşuluyordu.

--Peki Sony alınır mı? Henüz mercek seçenekleri Canon ve Nikon kadar değil. Bunun dışında çok iyi bir seçenek.

--Sony A77 yanında bir kaç yeni küçük kamera (NEX) ve mercek de duyurdu

Sony’nin geçirgen ayna teknolojisi piyasaya yeni bir soluk getirmiş ve Sony’e özel bir özellik olarak yerini almıştı. Bunun en büyük faydasını video çekerken sağlanan sürekli ve isabetli odaklamada görmüştük. Sony A77 ile artık bu teknolojiyi daha da çekici hale getiren bir model ortaya koymuş. APS-C HD algılayıcısı yenilenen A77, artık 16 MP yerine 24.3 MP boyutunda fotoğraf çekebiliyor. Sony’nin iddası yeni algılayıcıda bu işi görüntü kalitesi kaybını bırakın, kaliteyi yükselterek yaptıkları. Ve bu değere rağmen 12 fps çekim yapabiliyor. Üstelik bu esnada sürekli fokus yapabiliyor. A55′in çekim hızı sürekli odaklarken 6 fps idi.

Makine 19 noktadan fokus yapabiliyor. Bunlardan 11 adedi çapraz tip. Geçirgen aynalı makinelerde bakaç elektronik oluyor. Sony bu modele kadar kalitesi yüksek bir LCD kullanıyordu ve biz de memnun kalmıştık. Ancak A77 ile 2400 nokta OLED ekrana geçiş yapılmış ve görüntü kalitesi ve tepki süre ciddi şekilde yükseltilmiş. Görüş alanı %100 ve optik bakaçta yapamayacağınız yakınlaştırma gibi özellikle de sunuyor. Gelince göreceğiz.

ISO değeri 100-12800 aralığında. Ama seçenek olarak ISO 50 ve 16000 de var. Özelllik listesinde GPS de gözüküyor. Ama standart olarak mı gelecek onu bilmiyorum.

Makinenin ekranı dönebiliyor ama Sony bir ilave yapmış. Ekran yana açılan cinsten olmasa da yeterince kalkıp dönebiliyor. Yani kendinizi çekebiliyorsunuz. Yine de yana açılıp engellenmeyen tarzın hala üstün olduğunu düşünüyorum. Sony’nin tercihinde daha fazla oynar parça bulunuyor ki bu da bir zayıflık ve maliyet unsuru.

Son olarak bizim şikayet ettiğimiz video çekerken elle pozlama kontrolü eksikliğinin de giderildiğini okuduk. Üstelik AVCHD 2.0 desteği ile 1080p 60 desteği geliyor. Bu defa A77 ideal video kamera olacak gibi duruyor.

Açıklanan fiyatlar kit ile 2000$ ve kitsiz 1400$ şeklinde. Ancak kit lensi yeni 16-50 f2.8. Oldukça iddialı ve yeni bir lens. O yüzden henüz başarımını bilmiyoruz. Eğer Sony’nin iddia ettiği kadar iyiyse sadece kit lensle, uzun süre kullanabileceğiniz bir ürün olacak diyebiliriz.

Sony’nin kendi hazırladığı tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.;http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1itxu5I_wM

hocam makina iyide buna bir adet üfürrükten sony lens alayım de 1500-2000 tl.. lensleri aşırı pahalı..bunada bakmak lazımm

bosphorus bridge by <mhmt\>, on Flickr

galata panorama by <mhmt\>, on Flickr

Dolmabahçe PAlace by <mhmt\>, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_han -- 20 Mart 2012; 21:15:34 >

• Arkadaşlar 600d makinemde sorun yoktu fakat geçen gün büyük lcd televizyonda resimlere bakarken beyaz bir nokta farkettim. Eski fotoğraflara bakınca 3 mart sonrası çektiğim fotolarda o noktanın biraz zoom yapınca gayet net seçildiğini gördüm ama 3 marttan önceki fotolarda yok. Vizörden değilde lcd ekrandan fotoğraf çekerken lcd ekranda da bu nokta net bir şekilde göze çarpıyor. Bu nokta ölü piksel midir yoksa toz falan mı ? Her iki durumda da ne yapmalıyım. Bir kaç fotosunu ekledim tecrübeli arkadaşların fikirlerini alabilir miyim ?

• Arkadaşlar portre ve zoomlu doğa fotoları için makinayla gelen lens işimi görmezmi acaba.Birde ne kadar zoom yapar makina ben daha yeniyim ve almayı düşünüyorum.Hizli alda 1899 tl 12 taksit ama birde lens masrafına dayanamam.Yoksa panasonic fz150 düşünüyorum dslr like

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 21 Mart 2012; 9:34:14 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.