Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.930
Cevap
121
Favori
637.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• kar'a devam 20 kare ekledim

• arkadaşlar d3000 makinemi sattım yerine 600d düşünüyorum , d3000 den sonra 600d nasıl olur bir fark hissedermiyim ? yoksa daha farklı bir modele mi yönelmeliyim ?

• 600d çok başarılı bir seri..son karar sizin

Orijinalden alıntı: Emre-Bang Bang Club

quote:

Orijinalden alıntı: atacan38

arkadaşlar 50mm 1,8 lens almayı düşünüyorum bu lensle ( günü kurtaracak kadarda olsa ) makro çekme şansım varmı ..

yoksa prf olmasına gerek yok makro için lens ne önerirsiniz

ben sana bi kaç tane öneriim hemen
    1-)Canon 100mm f/2.8 USM Macro---
    2-)Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM-
    3-)Sigma 150mm f/2.8 EX APO Macro EX DG HSM Canon-ef (En iyisi bu bana göre)-
    4-)Canon EF 180mm f/3.5L Macro USM---
    Bak Buda Bi Örnek (Resme bi kere tıkla);
    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1029&message=39541845

şimdi uzmanlık sorusunu soruyorum hangi yerde hangi lens .. birde kendim için milyarlık (binlik) lens önermeseniz daha iyi olur 400 ile 700 arası

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar 50mm 1,8 lens almayı düşünüyorum bu lensle ( günü kurtaracak kadarda olsa ) makro çekme şansım varmı ..

yoksa prf olmasına gerek yok makro için lens ne önerirsiniz

ben sana bi kaç tane öneriim hemen
    1-)Canon 100mm f/2.8 USM Macro---
    2-)Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM-
    3-)Sigma 150mm f/2.8 EX APO Macro EX DG HSM Canon-ef (En iyisi bu bana göre)-
    4-)Canon EF 180mm f/3.5L Macro USM---
    Bak Buda Bi Örnek (Resme bi kere tıkla);
    forums.dpreview.com
    Re: Macro for Canon 600D: Canon SLR Lens Talk Forum: Digital Photography Review
    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1029&message=39541845

şimdi uzmanlık sorusunu soruyorum hangi yerde hangi lens .. birde kendim için milyarlık (binlik) lens önermeseniz daha iyi olur 400 ile 700 arası

hemen yüzeysel bi arama yaptım 1.200 tl den aşağı lens bulamadım bence sen verdğim lenslerın bi 2. eline bak.2. el alman senın yararna.bide sen lensin uçuna takılçak kit lensmi istıosun eğer kıt maçro lens istıosan 70 tlden 650 kadar fiat var şu siteye bi bak : http://fotograf-kamera.gittigidiyor.com/lens-objektif-filtre?md=canon&s-md=canon&keyword=%2Bcanon%20%2Blens%20%2Bfiyat&mt_id=b&cid=7029114487&networkType=Search&gclid=CIW4ld7V6K4CFQdG3wod22bWhQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
    --Sen olmassan canooon yüzüm nasıl güler ??

------Savaşsız Bir Dünya Ve İşsiz Kalmış Savaş Muhabirleri Dileğimle---

• quote:

Orijinalden alıntı: pandelis

@_blackmamba_: fotoğraf iyi güzel hoş da fotoğrafın bir amacı vardır, bir konusu bir mesajı veya bir saptaması. bu fotoğrafın salt çekim kalitesini göstermek dışında pek bir hikayesi yok yani.

Çok doğru söylüyorsun gerçekten, ne demek istediğini çok çok iyi anlamadım.... teşekkür ederim yardımın için ayrıcada..

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

Orijinalden alıntı: cizbudak

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cizbudak

Arkadslar merhaba 1899 tl 8 taksit garantili kit lens ile bu cihazi almak mantık limi?

canon türkiye garantili ise evet.. 12 taksit daha iyi olabilir..

Paralel ithalat ama firma yabancı değil servis konusunda sıkıntı olmaz. Bu şekilde fiyat fena değil gibi geldi. Alınır derseniz bugün alacağım

buradan aynı fiyata 12 taksit , hem de canon türkiye garantili..

Tesekkur ederım saolun. Bugun siparişimi verdim muhtemelen yarın elimde olur.

• Arkadaşlar merhaba bende birkaç hafta önce aldım 600d yi çok araştırıp ilk dslr makinem diyebilirim bir sorum olacak raw formatındaki dosyaları codec'i yüklediğim halde açamıyorum yardımcı olabilirmisiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: _wasili_

Merhabalar,
    Ben geçen hafta CANON 600D satın aldım. Daha önce 1100D kullanıyordum.
    Gerçekten çok güzel bir makina...

600d ile 1100d nin arasında fazla fark yokki,yani 600d nin ekranı hareket edebilio bide 1100d ye göre shutter speed biraz daha ii olabilir... 1100d yi kullanmıssın madem ben olsam kendimi o makinada geliştirirdim (1100d) kendimi iyice geliştirdikten sonra daha prof.. bi makina alırdım. sen onla nerdeyse aynı özelliklere sahip bi makina almişşsın tekrar...

1100D'yi geçen sene satmıştım, yurt dışına çıktığımda 480£ görünce fiyatını, uygun geldi. Haklısın pek bir fark yok ama tekrar 1100D almak mantıksız olurdu.
    Önerin için teşekkür ederim.

• video çekim modunu denemek istedim fakat çekim esnasında uğultulu kaydediyor. ayarlarla alakalı bir durum mu yoksa farklı birşey mi yapmam gerekiyor. izlerken ayrıca kasmalar oluyor. kodeklerle alakalı olabilir mi? 32gb class 10 kart var.

Orijinalden alıntı: Live Your Life

Video çekiminin durmaması için hangi SD kartı öneriyorsunuz ? Bende Class 6 30mb/s kart var yine de duruyor. Yani kartın yazma hızı yeterli gelmiyor. Yeterli olması için saniyedeki veri aktarım hızı kaç mb olmalı ki video durmasın bilen var mı ?

elinizdeki class 6 kart : 30mb/s hız karttan okuma hızınızdır, oysa mühim olan yazma hızı, class 6 kart ancak 6mb/s ile yazar.

yazma hızı en az 10mb olan bir class10 kart alırsanız sorun yaşamazsınız.. ancak düşük kalitedeki çekimlerde elinizdeki kart idare eder..

ben sandisc kullanıyorum :

ama bir arkadaş bundan da performans aldığını söylemişti.. :daha ekonomik :

http://www.hepsiburada.com/Liste/toshiba-8-gb-class-10-sdhc-hafiza-karti/productDetails.aspx?productId=ft00275&categoryId=1100011&SKU=FT00275

• quote:

Orijinalden alıntı: jinduw

video çekim modunu denemek istedim fakat çekim esnasında uğultulu kaydediyor. ayarlarla alakalı bir durum mu yoksa farklı birşey mi yapmam gerekiyor. izlerken ayrıca kasmalar oluyor. kodeklerle alakalı olabilir mi? 32gb class 10 kart var.

ayarlarda mikrofon hassasiyeti ve rüzgar sesi ile ilgili bir ayar olmalıydı, onu deneyin ..

"izlerken kasma" demek ne demek ? makine LCD den izlemesi mi ? PC de izleme mi ?

quote:

Video çekiminin durmaması için hangi SD kartı öneriyorsunuz ? Bende Class 6 30mb/s kart var yine de duruyor. Yani kartın yazma hızı yeterli gelmiyor. Yeterli olması için saniyedeki veri aktarım hızı kaç mb olmalı ki video durmasın bilen var mı ?

elinizdeki class 6 kart : 30mb/s hız karttan okuma hızınızdır, oysa mühim olan yazma hızı, class 6 kart ancak 6mb/s ile yazar.

yazma hızı en az 10mb olan bir class10 kart alırsanız sorun yaşamazsınız.. ancak düşük kalitedeki çekimlerde elinizdeki kart idare eder..

ben sandisc kullanıyorum :http://www.fotografdunyasi.com.tr/SANDISK-8GB-SDHC-Extreme-Class-10-Hafiza-Karti,PR-1179.html

http://www.hepsiburada.com/Liste/toshiba-8-gb-class-10-sdhc-hafiza-karti/productDetails.aspx?productId=ft00275&categoryId=1100011&SKU=FT00275

transcend'in 8 gb 10 kartı da var. asıl sorunum ortam sesini konuşma sesinden gürültülü alıyor olması. o zaman da video kaydı sorun çıkartıyor. her çekim modunu denedim. dahili mikrofonu bu kadar da kötü olmamalı diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

video çekim modunu denemek istedim fakat çekim esnasında uğultulu kaydediyor. ayarlarla alakalı bir durum mu yoksa farklı birşey mi yapmam gerekiyor. izlerken ayrıca kasmalar oluyor. kodeklerle alakalı olabilir mi? 32gb class 10 kart var.

ayarlarda mikrofon hassasiyeti ve rüzgar sesi ile ilgili bir ayar olmalıydı, onu deneyin ..

"izlerken kasma" demek ne demek ? makine LCD den izlemesi mi ? PC de izleme mi ?

kayıttan izlerken herhangi bir sıkıntı yok. ama bilgisayara çıkartıp quick time ya da k-lite'ın kendi media playerından oynatırtken sıçramalar oluyor. bu hafta bu makinayla bir çekim video çekimi yapacağım. o yüzden sorun neyse çabucak halletmem gerekiyor ki geri dönüşü olmayacak bir probleme dönüşmesin.

• quote:

quote:

quote:

kayıttan izlerken herhangi bir sıkıntı yok. ama bilgisayara çıkartıp quick time ya da k-lite'ın kendi media playerından oynatırtken sıçramalar oluyor. bu hafta bu makinayla bir çekim video çekimi yapacağım. o yüzden sorun neyse çabucak halletmem gerekiyor ki geri dönüşü olmayacak bir probleme dönüşmesin.

"kayıttan izleme" dediğiniz şey : "kayıt sonrası 600d ekranından izleme" ise ve bunda sorun yok ise çekimde problem yoktur , konu bilgisayarınızın performansı veya codecleri ile alakalıdır. uğultu hakkında az önceki yorumum geçerli.. ayarlarınızı kontrol edin,

kullanım kılavuzu sayfa 160...

bende böyle bir sorun yok..

• sound rec manuel
    rec level tam ortada
    wind filter enable

auto modda da denedim ama makina ortam sesini baskın, konuşan kişininkini daha tiz kaydediyor.
    aslında bugün bir harici mikrofon da aldım ama mikrofonun içindeki pil bildiğimiz kalem pillerden olmadığından bir de pil alıp denemem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 15 Mart 2012; 21:58:20 >

quote:

quote:

Merhabalar,
    Ben geçen hafta CANON 600D satın aldım. Daha önce 1100D kullanıyordum.
    Gerçekten çok güzel bir makina...

600d ile 1100d nin arasında fazla fark yokki,yani 600d nin ekranı hareket edebilio bide 1100d ye göre shutter speed biraz daha ii olabilir... 1100d yi kullanmıssın madem ben olsam kendimi o makinada geliştirirdim (1100d) kendimi iyice geliştirdikten sonra daha prof.. bi makina alırdım. sen onla nerdeyse aynı özelliklere sahip bi makina almişşsın tekrar...

1100D'yi geçen sene satmıştım, yurt dışına çıktığımda 480£ görünce fiyatını, uygun geldi. Haklısın pek bir fark yok ama tekrar 1100D almak mantıksız olurdu.
    Önerin için teşekkür ederim.

hm anladım gerçekten çok ii bi fiyata almışsın hayırlı olsun güle güle kullan kardesm.
    --Sen olmassan canooon yüzüm nasıl güler ??

------Savaşsız Bir Dünya Ve İşsiz Kalmış Savaş Muhabirleri Dileğimle---

• quote:

quote:

quote:

ben sandisc kullanıyorum :

hmm ben yanlış biliyormuşum o zaman düzelltiğiniz için teşekkürler. Bu sorunu daha önceden googleda yabancı sitelerde aratmıştımda class 10 kartda da video durduruldu diyebiliyormuş ??

haklısınız, hem her class10 AYNI DEĞİL , class10 için 10mb/s yazma hızı değeri "class 10" olması için minimum olması gereken değerdir. ama 20 hatta 30mb/s yazılma hızına sahip kartlar da var, fiyatları bu sebeple değişiyor, mesela kington veya transend kartlara ben güvenemiyorum, kalitede ve hızda sorunları olabiliyor.

okuma hızından bahsetmiyorum, o genelde daha yüksek oluyor ve firmalar kart üzerine sadece bu okuma hızını yazarak hem yalan söylememiş oluyor hem de bilmeyen tüketiciyi kolayca kandırabiliyor.

ama video durması için çekilen video dosya kaydının boyutu da önemli , bu seçilen kaliteye, hatta çekilen ortamdaki renklere bile bağlı ..

not: öyle 3 - 5 dk da olmaz ama ayrıca lens ısınması da çekimi durdurabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.