Şimdi Ara

canon 40d--pentax k20d ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar..bu iki model arasında kararsız kaldım. iki modelide kullanan arkadaşların yorumlarını almak isterim..hangisini tavsiye edersiniz..yada ikisininde artıları eksileri nelerdir..teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secooo -- 11 Temmuz 2009; 22:38:04 >

Ben tercihimi Pentax'tan yana kullanırdım...
    40D 'de çok hoş ama kişisel tercihim K20D

Sebeplerim çok kısa ve basit...

1)1970 ve sonrası tüm Pentax uyumlu manuel ve otomatik lensler uyuyor.
    2)Body sağlamlığı ve su,toz,çamur geçirmez oluşu..
    3)Raw kalitesi
    4)+,+,+,+,+,+,+,+
    5)Titreşim engelleme olayı Body üstünde... Bu olay büyük bir artı benim için çünkü eski manuel lensler kullanırken felaket yararı var...
    Canon 'da titreşim engelleme Body'de değil objektif üzerinde...

Bir çok özelliği daha var...

tek eksi yönü(ben fark etmedim hala) Full otomatik mod da hafif karanlık çekiyormuş. Onunda çözümü varmış ama hiç DSLR mantığı ve Full otomatik mod benimle örtüşmediği ve kullanmadığım için (-) bir yönü yok : )

Canon 40D 'de çok iyi... Ama benim saydığım (+) 40D'de bulunmaması bana göre makinanın (-)'leridir. Zaten en büyük etkiside bunlar olmuştur.

Ama iki body'den hangisini alırsan al mutlu olacaksın emin ol

Önemli olan 1. şey fotoğraf sevgisi 2.bu iki kaliteli body üzerine takıcağın lens : )

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f

• eyvallah hocam yorumun için..aslında ilk başlarda canon diye tutturuyordum fakat sonradan pentax beni kendine çekmeye başladı:D...fotoğraf sevgisi demişsinde..fotoğraf çekmeyi uğraşmayı çok seviyorum fakat işimden dolayıda çok vakit ayıramıyorum..birazda bu konuda aslında çekimserim..dslr alıp makineyi yatırmakta var..ama madem alacam mutlaka vakit ayıracak fırsat yaratırım diye düşünüyorum..ve ttabiki lens konusu..onda haklısın..aslında düşük makineylede iyi lens kombinasyonu yapıp yapabilirim diye düşünüyorum..ahh insan oğlu ne doyumsuz yaratıklarız

Usta sonuçta bunlar tuzlu makineler bence dediğin gibi daha ucuz birşeyler baksanda olur : )

SLR - like 'lar mesela çok zamanı olmayanlar için harika bence... Üstlerinde manuel focus enstantene ve diyafram ayarının yapıldığı yanında tonla objektif taşımak ve almak zorunda olmadığın güzel modeller var : )

lecia
    fuji
    sony
    lumix (panasonic)

Çok iyi modeller var istersen bir bak derim.

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f
  • bende zaten canon sx10 var hocam ama işte kalite falan ne bilim dslr tadını vermiyor. geçenlerde amcamın 350d sini aldım biraz kullandım üstündeki kit lensi olmasına rağmen çok kaliteli çekimler yaptım bir kaç deneme yaptım ikisininde ayarlarını enstantaneydi diyaframdı falan bütün herşeyini aynı seviyeye getirdim..ışık şartlarıda aynıydı bariz 350d ezdi :D...
  • Fiyat/peformans K20D daha agır basıyor. Altyapısıda daha guclu. Kendine has ozellikleri var. Kit objektifler bile cok basarılı. Pentax tam bir kullanıcı dostu. Raw performansı bile tek basına yeterli almak icin. Forumda bolca bilgi bulursun 2 makina hakkında. Bu makinalar giris seviyesinin ustunde. Biraz detaylı kullanım ister. Eger bu konuda yeniyseniz kullanım sizi zora sokabilir. Bazıları malesef hemen bu tarz modellere yoneldiginde husran oluyor. Otomatikte dusuk pozlama yaptı diye olmayacak seyleri dert ve konu ediyor. Like serisi ise guzeldir gecis daha yumusak olur. Like tam kontrollu ve pratik kullanımlı olması sonradan masraflar cıkarmaması genis, tele, macro, video gibi bir cok seyi tek bunye ve objektifte barındırması buyuk kolaylık ve rahatlık saglar. Hemde masrafı cok daha dusuktur. D-SLR aldıgın zaman objektiflerede bulasacaksın ve her objektif nerdeyse like parası kadar. Almazsanda olmaz kaliteyi objektifle yakalarsın. Bolca detaylı ayar yapmak, objektif degismek, tozlanmadan dolayı sensor temizlemek vs gibi seylere hazırsanız alın ama yeniyseniz bence tekrar dusunun.

• quote:

Orjinalden alıntı: secooo

bende zaten canon sx10 var hocam ama işte kalite falan ne bilim dslr tadını vermiyor. geçenlerde amcamın 350d sini aldım biraz kullandım üstündeki kit lensi olmasına rağmen çok kaliteli çekimler yaptım bir kaç deneme yaptım ikisininde ayarlarını enstantaneydi diyaframdı falan bütün herşeyini aynı seviyeye getirdim..ışık şartlarıda aynıydı bariz 350d ezdi :D...

D-SLR makinalar Like serisinden ortalama 10 kat buyuk sensore sahipler. Full frame ler ise 20 kat. Haliyle fotograf kalitesi cok farklı cıkar. Buna netleme hızı, olcme teknigi, objektifinde kaliteli olması, islemcilerin gucu vs vs eklenince fark acılır. Like serisinde kucuk sensorun yanında carpanı cok yuksek objektiflerde kullanılırki buda kaliteyi bayagı dusurur. Daha bir suru sey var tabi ama D-SLR ye direkt gecmekte bazılarını fotograftan sogutuyor. Kullanımı zahmetli ve pahalıdır D-SLR dunyası. Filtreler, objektifler, temizlik ekipmanları, ona gore tripot, canta, tepe flash vs vs derken ciddi paralar cıkar malesef. Bunlara bulasmadanda D-SLR den performans pek alınmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 350D
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden kimse bahsetmez merak ediyorum..... 6) Türk'çe menü var.
    quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

İkiside çok güzel makineler alırsan ikisindende pişman olmazsın...

Ben tercihimi Pentax'tan yana kullanırdım...
    40D 'de çok hoş ama kişisel tercihim K20D

Sebeplerim çok kısa ve basit...

1)1970 ve sonrası tüm Pentax uyumlu manuel ve otomatik lensler uyuyor.
    2)Body sağlamlığı ve su,toz,çamur geçirmez oluşu..
    3)Raw kalitesi
    4)+,+,+,+,+,+,+,+
    5)Titreşim engelleme olayı Body üstünde... Bu olay büyük bir artı benim için çünkü eski manuel lensler kullanırken felaket yararı var...
    Canon 'da titreşim engelleme Body'de değil objektif üzerinde...

Bir çok özelliği daha var...

tek eksi yönü(ben fark etmedim hala) Full otomatik mod da hafif karanlık çekiyormuş. Onunda çözümü varmış ama hiç DSLR mantığı ve Full otomatik mod benimle örtüşmediği ve kullanmadığım için (-) bir yönü yok : )

Canon 40D 'de çok iyi... Ama benim saydığım (+) 40D'de bulunmaması bana göre makinanın (-)'leridir. Zaten en büyük etkiside bunlar olmuştur.

Ama iki body'den hangisini alırsan al mutlu olacaksın emin ol

Önemli olan 1. şey fotoğraf sevgisi 2.bu iki kaliteli body üzerine takıcağın lens : )

• Turkce menu artık zorunlu diye biliyorum. Belki ondan bahsedilmiyordur.
  • forumda 40D den K20D ye geçen 1-2 arkadaş var diye hatırlıyorum.. onlar sana en iyi cevabı verirler.. diğer türlü herkes kendi kullandığı cihazın artılarından bahseder.. hangi makinayı alırsan al ama artı ve eksilerini bilerek al.. sonra pişman olma.. kolay gelsin..
  • @sarpuli;

K20D'y, kötüleyen ilk ve tek insansın çevremde inan, şahsen karşılaştırmalarımda ben hayran kalmıştım D300 kullanıcısı olarak.
  • Açıkçası ben Pentax'ı son kullanıcılar için çok iyi görmüyorum. Ya da yeni başlayacaklar için. Çok stabilite ürünler üretemediği kanısındayım. Kişisel görüşüm olarak kullanışsız da diyebilirim, alışmanızı gerektirebilir. Aynı zamanda otomatik moddaki o karanlık fotoğrafları hiçbir kullanıcı hakedemez; otomatik moda hiçbir zaman yüzünü çevirip bakmayacak kullanıcılar da dahil. Bunu, "DSLR" diyip hoş görmek tuhaf geliyor bana. Teknik bir sorun bu, bedava dağıtsalar ayrı. Yani aslına bakarsanız teorik olarak iyi ürünler sunabiliyor Pentax ama pratikte bir o kadar sınıfta kalmış bir firma gözümde. Çok daha titiz çalışması gerektiğini düşünüyorum.

Tereddütsüz 40D alın, keyfinize bakın derim.

Bilgim dahilinde henüz SLR sistem kullanmışlığınız yok ve modellerden hiçbirini birinci elden test etmediniz? Hatam varsa affola, başkasıyla karıştırmış olabilirim...

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

@aFamous;

Bilgim dahilinde henüz SLR sistem kullanmışlığınız yok ve modellerden hiçbirini birinci elden test etmediniz? Hatam varsa affola, başkasıyla karıştırmış olabilirim...

Başkasıyla karıştırmış olmalısınız.
  • Bende K110D'de sarpulinin yaşadiği pozlama sorunun benzerini yaşamiştim. Diyafram oncelikli ,perde hizi oncelikli ve p modunda arada bir ya cok yada az pozluyordu makina. Belki cok sık yapmadiği için kabullenilebilir fakat bazı fotoğraflari tekrar çekebilme şansiniz olmuyor ve daha sonra bilgisayarda düzeltincede cok sağlıklı sonuçlar alinmiyor.. sen kullanmayi bilmiyorsun kardeşim diyebilirsiniz ama diyafram oncelikli ,perde hizi oncelikli ve p modunda neredeyse bütün olcum seçeneklerinde bunu yaşadim.40dde ise henuz bu problemi yaşamadim.
    Mesela ayni yerde peşpeşe herhangi bir ayar (ozellikle gokyuzu veya yerden olcum aldirmamiştim) değiştirilmeden çekilmiş iki fotoğraf..
    Bunun gibi bir sürü fotoğraf gosterebilirim. Gerçi cogunu siliyordum hemen ama kalanlar var genede..
     canon 40d--pentax k20d ?

canon 40d--pentax k20d ?

K20d'deyi bir iki kere kurcalamaktan başka uzun süre kullanmadiğim için bilmiyorum, K20d cok daha yeni ve gelişmiş bir govde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbyc -- 12 Temmuz 2009; 6:20:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aFamous

Açıkçası ben Pentax'ı son kullanıcılar için çok iyi görmüyorum. Ya da yeni başlayacaklar için. Çok stabilite ürünler üretemediği kanısındayım. Kişisel görüşüm olarak kullanışsız da diyebilirim, alışmanızı gerektirebilir. Aynı zamanda otomatik moddaki o karanlık fotoğrafları hiçbir kullanıcı hakedemez; otomatik moda hiçbir zaman yüzünü çevirip bakmayacak kullanıcılar da dahil. Bunu, "DSLR" diyip hoş görmek tuhaf geliyor bana. Teknik bir sorun bu, bedava dağıtsalar ayrı. Yani aslına bakarsanız teorik olarak iyi ürünler sunabiliyor Pentax ama pratikte bir o kadar sınıfta kalmış bir firma gözümde. Çok daha titiz çalışması gerektiğini düşünüyorum.

Tereddütsüz 40D alın, keyfinize bakın derim.

Ne zaman görsem pentaxı kötülüyorsun. Pentax'a kullanışsız diyen de ilk sensin. Nedense benim nikon d300'e geçmeme sebebim pentax kadar kullanışlı olamaması.

mboyacinin örneklerindeki gibi sorunlarla bende çok karşılaşıyorum bazen çok sinir oluyorum. Ama P'de çekicekseniz almayın ne 40d ne k20d. bu makinalar p'de çekin diye üretilmiş makinalar değil.

Kendi kişisel görüşürüm Canonda 5dmarkII hariç diğer hiçbi makinanın yüzüne bakmam. Sırf karanlık çekiyo die pentaxıda elersek 40d yerine d200/300/90 alırım. Nikonun objektifleride harika. 85mm f.1.8, 105mm f2 uygun fiyatlı mükemmel lensler.

Şunuda hatırlatırım bu kadar insan pentaxına boşuna aşık değil.

• aFamous sizin fotoğraflarınızı mümkünse görmek isterim lakin konuşmalarınız banada SLR konusunda bilginizin sınırlı olduğunu gösteriyor.
    Ben demek 18 yıldır boşuna SLR kullanmışım sizin görüşlerinize göre.. Ortaya bu çıkıyor.

40D kullanmasam K20D konusunda düşünücem ama neyse. Boşuna tartışılıyor hala. Hangi gövdenin fotoğraf kalitesi gerçeğe enyakın bunu herkes biliyor artık.. RAW formatta çekim yaptınızmı bilmiyorum ama K10D ile dahi kıyasladığınızda gerçekleri görmeniz mümkün..
    Kaldıki K20D her halukarda sınıfının eniyisidir.

Halen

2si de iyi makineler artilari eksileri var. karar size kalmis
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.