Şimdi Ara

Canlılığın Ortaya Çıkışı! Abiyogenez mi? Biyogenez mi? Genel Tartışma Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bethrezen
    3. sik olarak Allah yaratti desek olmaz mi?
    Tamam vurmayin, konudan cekiliyorum. elimden geldigince konuyu belli bir duzen icinde tutmaya calisacagim.
    Saygilarimla
    Ben onu ilk mesajımda şık bir şekilde elemiştim!

Orijinalden alıntı: metalok

quote:

Orijinalden alıntı: Koray.

quote:

Bundan 3,5 milyar yıl kadar önce bir uzay aracı güneş sisteminden geçiyordu. O uzaylılar da bir canlı ve boşaltım sistemleri vardı. Gemide dışkılarının toplandığı da bir atık tankı bulunuyordu. Ara ara tankın içindekileri dondurup uzay boşluğuna salıyorlardı. İşte bu donmuş atık gezegenlerin ve güneşin de çekim gücü etkisiyle dünyaya düşüverdi. Bakteriler çoğaldı ve günümüze kadar çeşitli yaşam formlarını oluşturdular.

İmkansiz mı diyorsunuz?

Bence hiç de imkansız değil.

O zaman o uzaylıların nasıl oluştuğuna dair bi soru belirdi kafamda Aydınlatırsanız sevinirim.

Önce canlılığın dünya'da nasıl ortaya çıktığını tartışalım yol katedersek evren'de nasıl ortaya çıkmış aşamasına geçeriz. Emeklemeden yürümek olmaz :)

Sen daha çocuğu doğurtamamışsınm ne emeklemesi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Koray.

quote:

Bundan 3,5 milyar yıl kadar önce bir uzay aracı güneş sisteminden geçiyordu. O uzaylılar da bir canlı ve boşaltım sistemleri vardı. Gemide dışkılarının toplandığı da bir atık tankı bulunuyordu. Ara ara tankın içindekileri dondurup uzay boşluğuna salıyorlardı. İşte bu donmuş atık gezegenlerin ve güneşin de çekim gücü etkisiyle dünyaya düşüverdi. Bakteriler çoğaldı ve günümüze kadar çeşitli yaşam formlarını oluşturdular.

İmkansiz mı diyorsunuz?

Bence hiç de imkansız değil.

O zaman o uzaylıların nasıl oluştuğuna dair bi soru belirdi kafamda Aydınlatırsanız sevinirim.

Önce canlılığın dünya'da nasıl ortaya çıktığını tartışalım yol katedersek evren'de nasıl ortaya çıkmış aşamasına geçeriz. Emeklemeden yürümek olmaz :)

Öyle olsun O zaman ben abiyogenez diyorum, çünkü dünyadaki her canlı tek bir canlıdan oluşsaydı, o ilk canlının nasıl oluştuğuna cevap vermek zor olurdu.
    Öte yandan eğer bu şekilde düşünecek olursak ilk canlıyı oluşturan abiyotik etkenler nasıl oluştu ? Büyük patlamadan bahsedecek olursak, büyük patlamayı gerçekleştiren neydi, ve nasıl oluştu? Böyle düşününce de bunları yaratan bir güçten söz etmek yani tanrının varlığını kabullenmek daha akla yatkın gibi geliyor, kolay yol herkese cazip gözükür. Ancak daha da ileriye gidersek tanrıyı oluşturan bir etken var mıdır sorusu da kafada canlanabilir. İşte bunlara cevap vermeye çalışırken insanın delirmesi kaçınılmazdır bence.

Sonuç olarak ben oyumu tarafsız olarak kullanıyorum Söz sizde bakalım tartışma nereye gidecek

Düzenleme : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moratzi -- 30 Ağustos 2011; 17:56:26 >

• Bugünkü teknoloji laboratuvar ortamında organik moleküllerden membran ve basit anlamda RNA oluşturabiliyor. Ama şimdiye dek hiç bir deney tüpünden canlı bir hücre çıkıvermedi.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.