Şimdi Ara

Camiler bağışlarla yapılsın. (bağışlarlaymış zaten)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yere cami yapılacaksa bağış açılsın insanlar gönlünce parayı versin eğer yetersiz kalınırsa hazineden karşılansın.

Ben gitmediğim caminin masrafını ödemek zorunda değilim.

85.000 cami nedir abi bir ile 200 cami yapsan 16.200 cami ediyor çeyreği bile etmiyor. Tam bir israf.

Edit: Tamam anladım afedersiniz bağışlarla yapılıyormuş taş atıp durmayın awk idam mı edeceksiniz beni sakin awk

Keşke bağışla yapılıyorsa tamam o zaman bir lafım yok falan deseydim önceden belirtseydim 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 29 Haziran 2021; 12:11:12 >

• Çoğu öyle yapılıyor diye biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbrahim770 kullanıcısına yanıt

Öyle ise sıkıntı yok o zaman 

• Camiler vakıflar genel müdürlüğüne bağlıdır. Yani devlet çoğu camiyi kendisi yapmaz. Cuma çıkışlarında vs. halktan para toplanır o yardımlarla camiler yapılır veya camilerin giderleri karşılanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma.
    Camilerde bağış kaldırılmalı.O paralar cami ayağına kimlere kimlere gitti.İnsanların dini duyguları sömürülmemeli...

• Hocam yolsuzlukları vs saymadan söylüyorum tabi. Bu açıdan bakacak olursam hiçbir icraat söyleyemem awk

• Bisikletçi76 kullanıcısına yanıt
    Kardeş geç bunları bu ülkede yolsuzluğun,hırsızlığın önüne geçilse,adalet adil uygulansa güllük gülistanlık olur hayat.
    Detaylarda kaybolma ana meseleye odaklan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 29 Haziran 2021; 2:35:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cami yapımına hazineden ödenek alınmaması gerekiyor. Lakin diyanet işlerinin her yıl payı +1 milyar (MİLYAR TL) artıyor. Geçen sene 10 MİLYAR diyanet işlerine ödenek verildi. İnanmayan arkadaşlar maliye bakanlığının sitesinden kontrol edebilir :)

Fakir cemaatten toplanan paralarla yapılıyormuş ...

Sizce tarikatlar, para babaları, gidip cami yaptırır mı? Vakıfa para verir mi?

Verse de, göstermelik 1 defa verir.

Madem sürekli veriyor, neden diyanet işleri 10 milyar ödenek alıyor ?

İmamlar audilere binsin diye mi? 10 milyar TL nin büyüklüğünden haberi olmayan, hayali bile almayan adamlar gelip yorum yapacak şimdi buraya  

• Sevdim seni @Bisikletçi76 böyle araştırıp, ince konular açman, makarnacıları bilgilendirmek için önemli.

#erkensecimistiyoruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

Cami yapımına hazineden ödenek alınmaması gerekiyor. Lakin diyanet işlerinin her yıl payı +1 milyar (MİLYAR TL) artıyor. Geçen sene 10 MİLYAR diyanet işlerine ödenek verildi. İnanmayan arkadaşlar maliye bakanlığının sitesinden kontrol edebilir :)

Fakir cemaatten toplanan paralarla yapılıyormuş ...

Sizce tarikatlar, para babaları, gidip cami yaptırır mı? Vakıfa para verir mi?

Verse de, göstermelik 1 defa verir.

Madem sürekli veriyor, neden diyanet işleri 10 milyar ödenek alıyor ?

İmamlar audilere binsin diye mi? 10 milyar TL nin büyüklüğünden haberi olmayan, hayali bile almayan adamlar gelip yorum yapacak şimdi buraya  

camilerin büyük çoğunluğu yardım ile yapılıyor.

dediğin diyanet bütçesi nereye gidiyor bende anlamış değilim.

bizzat bir cami yapımında bütün cami nin demirini karşılayan bi hacı abimiz vardı gözlerimle gördüm şuan bi caminin bütün demiri çok para..

diyanet camilere ne kadar destek veriyor bilmiyorum..

bildim kadarıyla tarihi değeri olan camilere diyanet bütçe ayırıyor.

• Camilerin çoğu bağışlarla yapılıyor. Diyanet yardım toplayıp yönlendirme yapıyor daha çok. Bir dernek kurulup işe başlanıyor. Standart bağış yolları ile de toplanıyor ama işin ana kısmını zengin kişiler hallediyor. Mesela x kişisi demirini veya bir kısmını alıyor, birisi kapı pencere işini yükleniyor, diğeri betonunu hallediyor veya yüklü bağış yapıyor, elektriğini birine yıkıyor vs vs. Dernek dolaşarak bu işleri organize ediyor.

• Ulan bilmiyorsun birde konu açıp saçma sapan yazmışsın. Camiler zaten bağışlarla yapılıyor. Üstelik bir müslüman olarak senin gibi inançsızların parasının camiye karışmasına başta ben karşı çıkarım zaten. Ülkede bu kadar müslüman varken sizin bir kaç kuruş paranıza kaldıysa camilerin imarı biz ölmüşüz bitmişiz demektir.

• geçen minare boyandı 15k tutmuş köylüler ödedi. birimiz yanlış biliyoruz ama hangimiz

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

Of ne edebiyat yaptın be. Tamam yanlış yazmışım kabul ediyorum hatalıyım konuyu düzelttim. Yukarıda arkadaşlar söyledi zaten.

Ezildim büzüldüm bari sen bir dur zaten ortalık karışık 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 29 Haziran 2021; 12:10:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Saçma.
    Camilerde bağış kaldırılmalı.O paralar cami ayağına kimlere kimlere gitti.İnsanların dini duyguları sömürülmemeli...

Kime gidiyorsa gitsin, o bagisi yapanin sorunu. Diyanetin butcesini kissinlar, oradan gitmesin yeter.

• İmamlar var daha.Ve bağışla yapıldığına da inanmıyorum.Özellikle büyük camilerin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.