Çankırı Karaketin Üniversitesi rektörlüğüne Harun Çiftçi yerine Mevlüt Karataş atandı. Çiftçi, görevden alındı. Çiftçi'nin kendine 1 milyon 200 bin lira maaş bağlattığını akademisyenler yazdı. Hocaların bildirisinde eşi benzeri görülmemiş yolsuzluk iddiasını dile getirdi. ![]() Çankırı Karaketin Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Harun Çiftçi, dört sene önce atandı. Çiftçi, hakkındaki büyük yolsuzluk skandalı patlak verince görevinden alındı. Çiftçi’nin yerine Prof. Dr. Mevlüt Karataş atandı. Skandala ilişkin iddialar da üniversitenin akademisyenleri tarafından dile getirildi. KENDİNE 1 MİLYON MAAŞ BAĞLATTI İDDİASI Üniversitedeki akademisyenler, Çiftçi’ye karşı ortak bildiri yayımladı. Bildiride, Çiftçi’nin üniversite ödeneğinden kendisine aylık 1 milyon 200 bin lira maaş bağlattığı belirtildi. Döner sermayeden usulsüz şekilde para aldığını ileri süren akademisyenler, Çiftçi’nin bu maaşı dört yıl boyunca her altı ayda bir memur zammı oranında artırdığını bildirdi. Akademisyenler, üniversitenin 10 yıllık bütçesinin israf edildiğini ve rektöre karşı çıkan bir memurun unvanının elinden alınarak zorla emekli edildiğini ifade etti. Nefes'ten Yurdagül Uygun'un haberine göre; üniversite hocaları şunları ifade etti: "10 yılda kurum ve birim giderleri için biriken paralar iki yıl boyunca Rektör Harun Çiftçi’ye yeni elde edilen gelir gibi ek ödeme matrahının tavan ödemesi olan 6 katı ile dağıtılarak hem haksız kazanç elde edilmiştir hem kanunsuz bir işlem tesis edilmiştir hem de kurum şahsi çıkarlar için çok büyük zarara uğratılmıştır "12 MİLYON DOLAR YATIRILDI" Akademisyenler, 2021 yılına kadar döner sermayeye yaklaşık 12,5 milyon dolar aktarıldığını öne sürdü. İddialara göre, bu döneme kadar gelire katkı sunan akademisyenlere ek ödemeler yapılırken, Mayıs 2021’den itibaren doğrudan gelire katkı sağlayanlara herhangi bir ödeme yapılmadı. |
Üniversitede eşi benzeri görülmemiş yolsuzluk iddiası! 'Rektör kendine 1 milyon lira maaş aldı'

-
-
Kendisine ödül olarak valilik tarafından veda programı düzenlendi, hizmetleri için teşekkür edildi. Aynı anda İBB personeli iftira yalan ve ne idüğü belirsiz tiplerin sözlü-kanıtsız iddiaları üzerine tutuklandılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Twitterda gördüm, kendi ve eşi üzerine bir sürü mal mülk almış. Bakalım bunları geri alacaklar mı ?
-
Kaç zamandır aynı şeyleri söylüyorum.
Masak , Sayıştay bu AKP &MHP arpalığına bir dalsa ne olaylar ortaya çıkar.
Hiçbir şekilde denetlenmiyorlar,ancak bunun gibi doyumsuzlar arada sızarsa ortaya çıkıyor.
Asıl olay bu işin medya ayağında.
site sahibi gun arkadaşı buraya davet ediyoruz,bakalım AKP aleyhinde engin fikirlerini bizimle paylaşabilir mi
Ak kuçu savar böyle konular.
Çıkıp iki kelam edebilecek mi yoksa Ekrem İmamoğlu için hala delil üretme peşinde mi koşuyorlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 27 Mayıs 2025; 14:6:3 >
aqp kanadindan olursan haram diye birsey kalmiyor demek. Suan Türkiye AQP Rejim Devleti seklinde yönetiliyor, svcilar sadece aqp tarafinda yer almayan, vatandas, is adami, siyasetcilere karsi calisiyor. Sayistay onlarin yaptigi yolsuzluklara dalacak olsa bu konulari arastirmak icin ayri bir is dali ortaya cikar. Issizlik orani azalir.
-
ülkede neden üniversite reforumu olup da, atıyorum yökün kapatılması yanında ülke genelinde 50 üniversite dışında hepsinin kapatılması gerektiğinin kanıtıdır bunlar. bu taşra "üniversite"lerinin belirli başlı amaçları yandaş işe yaramaz "akademisyen"lere beleşten ünvan ve maaş dağıtmak, taşradaki çakal esnafın ve ev sahiplerini zengin etmek, bir de normalde üniversite kazanmaması gereken kişilerin pışpışlanarak işsizliğinin en az 4 sene ötelenmesi.
bu okulumsular yüzünden nitelikli teknik eleman kalmadı neredeyse, patron kesimi de x de y de mühendis diyip maaştan kırmaya çalışıyor güya. ayrıca gerçekten araştırma yapan, ödenek almayı hak eden ülkedeki üst kalibredeki okulların da alması gereken parayı iç ediyorlar. yıldız teknikte lisans bitirme projesinde kıçı kırık laktoz bitmişti, getirtene kadar bin dereden su getirtmiştim. her ay 1 milyon 200 cebe atıyormuş gel de çıldırma. boğaziçinde ben araştırmada kullanmak için 7 yıllık tarihi eser bilgisayarların yerine bunlar çok eski yenisi lazım dediğimde haklısın ama para yok diyorlardı. state-of-the-art denilen en yeni teknolojiler elinde olmadan dünya ile nasıl yarışacaksın? senin 2 haftada hesapladığın işlemi adam 1 günde alıyor. ortamlarda ilk 500'de değiliz boşu yapıyorlar sonra. bilim=para demektir, para yoksa bilim de yok. bizde bilime, araştırmaya gitmesi gereken paralar kan emicilere akmakta.
-
herhangi bir yolsuzluk olmadığını varsayıyorum
- rektör, döner sermayedeki tepe ödemeyi alır. kanunen önünde bir engel yok.
- para kazandıran kişiler genelde en dip döner sermayeyi alır. katsayıları rektör veya başhekim tarafından belirlenir.
- rektör, ben bu parayı almıyorum, genel bütçeye katılsın diyebilir. ama diyeni duymadım.
- yerine gelecek kişi yine aynı parayı alacak. çünkü döner sermaye katsasıyı sabit duruyor. değişmedi. :))
özetle ;
koltuk kavgasının bu olayı manşete taşıdığını düşünüyorum. muhtemelen sendika veya MV ile kavga ettiler. çünkü taşradaki atamaların adaylarını SENDİKA + O ŞEHİRDEKİ MV ler belirler... yoksa adam 4 yıldır görevdeymiş. yani tutupta, milliyetçilikle/ devletçilikle bu açıklanamaz.
nasıl düzelir, denetçilere tam yetki verirsen, onların önünü açarsan bu iş düzelir.
yoksa geçmiş olsun.
-
Çöp üniler kapatılsın yerine meslek edindirme kursları açılsın.
Bizim halkta yatış beyaz yaka megalomani iş hastalığı var dandik aöf bile bitiren kendini masa başında ceo belliyor, iş isteyene iş çok ülkede.
işsiz profilinde gördüğüm %90+ profili 3 kuruşluk diplomayla beyaz yaka, rahat ,aylak, takım elbise,laptop,saat başı çay kahve eşliğinde iş isteme nitelikli eğitimlilerde bir sıkıntı yok.
burası eskiden myodu zaten .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Mayıs 2025; 15:22:38 > -
Döner sermaye de 12 milyon dolar toplanmış diyor haberde. Çarp 40 la 500 milyon TL yapıyor, napçaklar kuzu kuzu o kadar yatan parayı? İhtiyaç varmış kullanmışlar işte.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Madem iş çok önce bir tane kendine bul. Burada boş boş dolanarak karın doyurulmaz. Baban sana bakmaya mecbur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 27 Mayıs 2025; 16:19:24 > -
damarına basmışım belli bu profilde olduğun net,öyle yatış rahat iş istiyorsan daha lisedeyken düşünecektin onu adam gibi prestijli köklü üniversite kazanacaktın tırışkasından dip puan lısından değil, kaç medeni zengin batıya sizi orada ceo üst düzey memur beyaz yaka yapacaklar lüks plazalarda tır,kargo şoförü memurluğu
vasat eğitimiyle beyaz yaka masa başı iş arayanlar dışında işsiz mişsizlik yok gerçekler bu hemde everest kadar gerçek .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Mayıs 2025; 17:6:3 > -
eko için 2 bin lirayı zimmete geçirdi diye ibb çalışanını hapse atanlar, bunu savinen kefereler, nedense bu gibi konularda yoklar.
-
Benim maddi durumum seninkinden kat ve kat daha iyi senin gibi bütün gün forumda aylak aylak dolanmıyorum. Sen eğitim sorgulayacak pozisyonda mısın? Kendine iş bul! Çalıştığını ispat et desem edemeyecek pozisyondasın. İkinci eli beş para etmeyen çok ucuz bir telefon kullanıyorsun. Muhtemelen faturaları falan baban ödüyor sen öyle boş boş forumda dolanıp duruyorsun.
Eğitim seviyen vasat ve işsiz olduğun halde foruma yalan söyleyip çalışıyorum havası vermen komiğime gidiyor. Baban olmasa sokakta mendil satarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 27 Mayıs 2025; 21:11:31 > -
50 bile çok,yakında batı ülkeleri bizim diplomaları tanımayı bırakır.
-
ab'yi bilmiyorum ama abd'nin buradaki mühendislik diplomanı tanıması için abet denkliğinin olması lazım. o da bir avuç okulda var zaten, bildiğim kadarıyla boğaziçi itü odtü almıştı devlet okulu olarak. okul bazında değil bölüm bazında alındığı için başka okullar da olabilir ama toplamda 10'u geçeceğini pek zannetmiyorum okul sayısı bazında.
hatta şöyle diyeyim, zamanında lise mezunu diye burun kıvırdıkları ecevit robert kolej mezunuydu. robert kolej, galatasaray, iel, kabataşta eğitim görmüş kişiler üni okumasa bile bu üniversitemsileri donunda sağlayacak kapasitedeler. eminim ki yukarıda saydığım üniversitelerdeki yüksek lisans öğrencileri bak mezunu bile demiyorum, bu taşra profesörümsülerden daha fazla akademik katkıda bulunmuştur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 27 Mayıs 2025; 23:31:46 > -
Yok hocam akademik katkı falan hak getire bunlarda,zorla öğrencilere sattıkları kitaplar olmasa çad,senegal seviyesine falan düşeriz herhalde.Zaten bunların mezun ettiklerinde de hayır yok,daha en basit dertlerini anlatacak dilekçe yazmaktan acizler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anadolu Müzik Officialyoutube
Bu sofracık efendiler Halkımızın varı yoğu hayatı Kan ağlayan can çekişen halkımızın Bekler sizi efendiler Önünüzde titrer durur Ama sakın çekinmeyin Yiyin yutun, yiyin yutun, yiyin yutun şapur şupur Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Çok açsınız Efendiler Suratınızdan bellidir Yiyin hadi, yiyin hadi, yemezseniz yarın kalır mı kimbilir? Sizi çağıranlar bu sofraya bakın nasıl böbürlenir Hakkınız bu savaştınız tamam e Tamam dedik Bu hak eldedir Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Hepsi bu nazlı beylerindir Ne varsa ortalıkta Soy, sop, onur, düğün, oyun, konak, saray, caka Hepsi sizin efendiler Konak da, saray da, gelin de, alay da Hepsi sizin, hepsi sizin, hem hazır lop kolayca Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Büyüklüğün hazmı azıcık zor da olsa ne çıkar Gösterişin gururu var Öç almanın sevinci var Güler yüzünüzden efendiler Bu sofra keyfe gelir parıldar Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Verir bu fukara memleket nesi var nesi yoksa hepsini Verir malını, canını, umudunu, umudunu, düşünü Rahatını, sağlığını İçinin bütün ateşini Hadi yuvarlayın Düşünmeyin haram mıdır helal mi? Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin Bu harmanın gelir sonu Kapıştırın gider ayak Yarın sönmüş bakarsınız bugün çıtırdayan ocak Hazır mideler sağlam Hazır mideler sıcak Atıştırın, tıkıştırın kapış kapış, çanak çanak Yiyin efendiler yiyin Bu haykıran sofra sizin Doyuncaya, kusuncaya, patlayıncaya kadar yiyin Yiyin efendiler yiyin Bu haykıran sofra sizin Doyuncaya, kusuncaya, patlayıncaya kadar yiyin Yiyin efendiler yiyin Bu haykıran sofra sizin Doyuncaya, kusuncaya, patlayıncaya kadar yiyin Besteciler: Muhtar Cem Karaca / Tevfik Fikret info@anadolumuzik.com.tr www.anadolumuzik.com.tr https://www.facebook.com/anadolumuzik https://www.facebook.com/AnadoluMuzikOfficial https://twitter.com/AnadoluMuzikk https://instagram.com/anadolumuzik/ #cemkaraca#yiyinefendilerhttps://www.youtube.com/watch?v=j56ujw-PLYQ -
Rahmetli Ecevitin ingilizce kelime haznesi çok genişti, şimdikiler den çok daha akıcı konuşuyordu, yanında tercüman taşıdığı hiç görülmemişti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Görevden alınma yok. 4 yıl süresi dolmuş, tekrar atanmamış. Gazeteciler haber yapmayı bilmiyor memlekette.
"Sayın" kelimesini icat etmişti...
En Beğenilen Yanıtlar

Kendisine ödül olarak valilik tarafından veda programı düzenlendi, hizmetleri için teşekkür edildi. Aynı anda İBB personeli iftira yalan ve ne idüğü belirsiz tiplerin sözlü-kanıtsız iddiaları üzerine tutuklandılar
|
Benzer içerikler
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- sezen aksu pkk
- metroda epilepsi krizi geçiren adam
- kul hakkı ile ilgili ayetler
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- peugeot engelli araç fiyatları 2025
- n11 satıldı
- geforce now fiyat
- telsiz kullanım ücreti 2025
- togg t10x v1 kredi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X