Şimdi Ara

Camda Boya Lekesi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
32.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracımın arka tamponunu boyaması için servise bıraktım ama aracı aldıgımda farketmemiştim

aracı bi yıkattım arka cam ve yan arka camlarda minicik minicik nokta nokta boya püskürmüş boyarken kapatmamışlar bu boya lekesi nasıl çıkar ??

deneyimi tecrübesi olan varmı acaba ???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Camdaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Camdaki boya lekeleri, özellikle araba camlarında sık karşılaşılan bir sorundur. Boya, cam yüzeyine yapıştığında çıkarılması zor olabilir, ancak doğru adımları izleyerek lekeleri etkili bir şekilde kaldırabilirsin.

Camdaki Boya Tozunu Çıkarma

• Camdaki boya tozunu çıkarmak için yumuşak bir bez veya sünger kullan.
    • Tozu silkelemek veya üflemek yerine, nazikçe sil.
    • Cam yüzeyini çizmemek için aşındırıcı malzemelerden kaçın.

Araba Camındaki Boya Tozunu Çıkarma

• Araba camındaki boya tozunu çıkarmak için özel bir araba camı temizleyicisi kullanmalısın.
    • Temizleyiciyi talimatlara göre uygula ve bir mikrofiber bezle sil.
    • Gerekirse işlemi tekrarla.

Araba Camındaki Boya Lekesini Çıkarma

• Araba camındaki boya lekesini çıkarmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
      • Boya lekesinin kurumasına izin verme.
      • Lekeyi pamuklu bir bez veya süngerle ovala.
      • İzopropil alkol veya oje çıkarıcı gibi bir çözücü kullan.
      • Çözücüyü bir pamuğa dök ve lekeye hafifçe bastır.
      • Leke çıkana kadar nazikçe ovala.
      • Camı suyla durula ve kuru bir bezle sil.

Araç Camı Boya Tozunu Çıkarma

• Araç camı boya tozunu çıkarmak için yukarıda belirtilen yöntemleri uygulayabilirsin.
    • Özellikle arabalar için tasarlanmış bir cam temizleyicisi kullanmayı unutma.

Boya lekelerini camdan çıkarmak için sabırlı ve nazik olmanın önemli olduğunu unutma. Aşındırıcı malzemeler veya sert fırçalar kullanmaktan kaçın, aksi takdirde cam yüzeyini çizebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cama cila atsınlar düzelir.
  • cila camın özelligini bozxar dediler

kolonyalı mendille ovalaya ovalaya çıkıyor ama 1 saatte sadece 1 kelebek cam yapabildim :(
  • Hocam camdaki boya lekeleri tiner ile çıkması gerekir. Kolonyalı medile göre çok daha etkili bir çözüm olur tiner. Zarar da vermemesi gerekiyor.
  • en kolay ve kesin çözüm zift çözücü ürünler var onalr kesin cıkartır ki zamanında ota temizlik ürünleri üreten bir firmada üretim bölümünde çalıştığım için biliyorum ayrıca ürün kaportada bazen sarımsı lekeler bırakır onlarıda yine zift temizleyici kullanabilirsin kesin çözüm budur ona bakılırsa kolanyalı mendille saatlerce uğraşıp minicik zift lekesini temizlediğimi bilirim en kolay ve etkilisi dediğim gibi zift temizleyici ürün büyük marketlerden uygun fiyatlı ve seffaf kutu içinde olanı al ki ürünün sağlam olup olmadığını anlayabilesin
  • tiner de olabilir mazotu da deneyebilirsin. benim araç beyaz olduğundan zift lekeleri fazla göze batıyor ben mazot kullanıyorum...
  • meguiarsın zift çözücüsü var onu deneyebilirsin olmadı wd-40 oda olmadı mazotla halledebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabada ki Reçine Lekesi
    12 yıl önce açıldı
    Camdaki garip lekeler
    5 ay önce açıldı
    Cam ve Kaportadaki Kireç Lekeleri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • olmuyor ne denediysem arkadaşlar aspirix dediler leke çıkarıcı onlada saatlerce ovalamak gerekiyor biri cama pasta çek dedi camı çizmezmi o güvenemedim
  • oto yıkamacıya gittin mi birader,

git yıkamacıya , senin camına biraz para sıkışmış alsın oradan sen de rahatla :))
  • Niye bu kadar teferruata girdiniz arkadaşlar oto boyacısı olarak çözümü hemen söylüyorum. Camı once komple yıka güzelce sonra temiz bi üstübü al eline selülozik tineri dök üstübüye bastıra bastıra çıkar ..Eğer hiç cıkmıyorsa yine ıslak olsun cam yıka , sonra jiletle yanyan cıkar onları tektek sonra temiz bi bez geç ve konu kapansın
  • belki hiç duymadın ama fren yağıyla fazla uğraşmadan camdaki boya lekelerini çıkarabilirsin,
    çünkü fren yağının bilinmedik bir özelliğide araba boyasını eritmesidir.
    bir beze az fren yağı dök ve lekeli olan bölümleri ovala,biraz bekle ve temiz bir bezle sil.
    bunu uygularken dikkatli ol kaportaya sakın değmesin yoksa kaportanın boyalı kısımlarına değdiği yerin boyası çözülür.
    temizleme bittikten sonra sıvı sabunla camı yıkarsın olur biter
  • Arkadaşlar bugün arabamın camindaki çok ama çok yoğun miktardaki 1 senelik veya daha fazla olmuş yapisali onu asetonla çıkarmaya çalıştım sonuç Süper oldu inanın tek damla bile boya tozu bant izi vs kalmadı kesinlikle ASETONU tavsiye ederim ama aracın boyasina değdirmeyin..

Aracın camlarını fısfıs su ile iyice silip kurulayın ve ASETONU gazlı beze biraz dökün ve ovalama şeklinde cama uygulayın az bir ovalamadan sonra hiç bir boya tanesi kalmadığını göreceksiniz..

Aracın ayna ve Boyasına değdirmeyin boyada ve aynada iz bırakıyor..

NOT: Aracımın camındaki boya sanayide araba boyarlarken aracımın camına tozmus şekildeydi..

Resimleri attım öncesi ve sonrası şeklinde karışık farkı görebilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.