Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Arızası Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, Samsung marka çamaşır makinam var. Son zamanlar da her zaman yapmasa da bazen çalışmıyor. Sorun şu; Program fark etmeksizin çalıştırınca biraz su alıyor başka bir tepki vermiyor bekliyor. Her hangi bir hata vermiyor. Her zaman yapmıyor çalıştığı zaman hiç bir sorun olmadan normal çalışıyor. Bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler herkese.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kapı kilidi, Ventil ve prosestat kontrolü yapılmalı. Bu parçalar sağlamsa kart sorunu olabilir.

    Genelde kapı kilidi çıkıyor. Su alma işlemi yaptığına eminseniz kapı kilidi değildir.


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bu videomda çamaşır makinelerinin bir parçası olan prosestat yani diğer adıyla su seviye anahtarı arıza tespitinin nasıl yapıldığını anlattım. Su seviye anahtarı ya da su sayacı (prosestat) çamaşır makinenin çalışmasında etkili olan en önemli parçalardan birisidir. Küçük yapısıyla önemsiz gözükmesi sizleri aldatmasın çünkü bu parçada sorun varsa makineniz hata verir ya da hiç yıkama yapmaz. Prosestat pek pahalı olan bir parça değil ve değişimi oldukça kolay. Değişiminin nasıl yapıldığını kanalımda videolarda anlattım. Bir sorunuz ya da sorununuz varsa Youtube arama kısmına "Dedex55 soru / Dedex55 sorum" yazarak arama yaparsanız videolarıma kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #test #ölçüm #pratikyolu #püfnoktası #çamaşırmakinesi
    https://www.youtube.com/watch?v=yxYmV1Gt51U&feature=youtu.be


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çamaşır makinesi şebeke suyu girişinde bulunan ventil hakkında bilgiler vererek değişiminin nasıl yapıldığını anlattığım bir videomla yine sizlerleyim. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. Ayrıca; bulaşık makineleriyle ilgili çektiğim tüm videoların linki https://youtube.com/playlist?list=PLYBThqC_Tx5NB8v9E1C2a4RIoh-QXWiG1 Çamaşır makinesi videolarım https://youtube.com/playlist?list=PLYBThqC_Tx5PF8eDjjVHdeHeTfmry43XZ #temizlik #filtre #çamaşırmakinesi #ventil #bakım
    https://www.youtube.com/watch?v=DpgcPgM2Ai0&feature=youtu.be




  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabınız için teşekkürler. Su alıyor. 15-20 saniye kadar su alma sesi duyuluyor, çamaşırlar ıslanıyor. Bu sorunu her çalıştırma da yapmıyor. Kapı kilidi sorunu eğer kilitlememek ise kapıyı kilitliyor. Prosestat arızası varsa makine sürekli su alır diyor video da, öyle bir durum yok yine de arızalı olabilir mi? Ventil arızası olup olmadığından emin olma şansımız var mı? Yoksa deneyerek yenisini takarak mı öğrenebiliriz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu8 T kullanıcısına yanıt

    Kapı kilit sorunu değildir sanırım çünkü kilitlemese su almaz. Daha çok prosestat veya ventil gibi duruyor. Sürekli su alır ya da tıkalıysa almaz, az alır...

    arıza ne ise siz bulacaksınız maalesef. Dokunmadan arızayı tahmin edebiliriz. Şurasıdır burasıdır diye...

    Ventil arızası da aynen tespit edilir ancak elinizdeki ventil tıkalı mı? durumu nasıl? elektrik verilince çalışıyor mu? su nasıl geliyor? çok mu? az mı?

    ne makineler gördü bu gözler. Kullanıcı su almıyor diyor ama açıyorsun çekmeceyi tıkalı, ip gibi su akıyor, leş olmuş makine.

    Ben buradan görmeden yardımcı olmak istedim. Diğer türlü temiz bir usta gelip bakacak ya da siz bulacaksınız.

    En kötü ihtimal kart arızası olabilir. O da uğraştırır.

    Bazısı biraz işten anlıyor mesela, buluyor arızayı... Bu yazdıklarımız yol gösteriyor. Ne diyebilirim ki bilmiyorum. Yeteneklerinizi bilmiyorum. Üzücü sonuçlara yol açmak istemem.

    Makinem kokuyor diyen bir kullanıcı, her şeyi kullandım koku geçmedi dedi. Açtık makineyi içinden 3 kilo balçık çıktı, 1 kilosu ise kazan plastiğine yapışmış... Kokar tabii. Neyse konu dağıldı. Umarım beni anladınız. Forum sitelerinden ya da internetten anca bu kadar oluyor. Fazlası risk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 11 Mayıs 2023; 0:9:24 >




  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    Hocam yardımcı olmaya çalıştığınız için tekrar teşekkür ederim. Olabileceğini söylediğiniz arızalar aklımın bir köşesin de dursun. Kesin konuşabilsek müdahale edeceğim ama kesin olmayınca şimdilik bekleyebilir. Bahsettiğim arızayı makine arada bir yapıyor. Arıza daha da sıklaşınca o parçaları kontrol edip, duruma göre bakayım. Saygılarımla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu8 T kullanıcısına yanıt

    Arada bir yapıyorsa kartta role arızası aklıma geliyor. Role kontrol edilir. Role ise elektronikçiler (kart tamir edenler) hemen bulur tespit eder ve değiştirir.

  • Evet hocam arada bir yapıyor. Hemen hemen hergün kullanılıyor makine. Konuyu açtığım gün yaptı, o günden beri hiç yapmadı. Sizce öncelikli olarak kartı kontrol ettirsem mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu8 T kullanıcısına yanıt

    Bilemiyorum :)) musluk suyunun arada debisi mi düşüyor bilemedim.

  • Suyla ilgili bir sıkıntı yok gibi hocam. Sorun ilerleyene kadar biraz daha bekleyeyim bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.