Şimdi Ara

Cam Şişenin Üzerinden Geçtim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
24.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz önce yoldan geldim, yurdum insanı yola cam soda şişesi atmış kınıkın..Bende gece karanlığında tam dönemece dönmeye hazırlanırken, üzerinden geçtim.. PATTTT diye bomba sesi gibi ses geldi..Arabanın camlarıda açık olduğundan patlama sesini baya bir hissettik...Araba sendelemediğine göre cam şişenin üzerinden geçtim dedim heralde ilerde arabayı durdurdum.. Sonra tekerlere baktım bir şey gözükmüyordu.. Daha sonra 30 metre geriye gidip neyin üzerinden geçtim acaba merakıyla olay mahaline vardım.. Baktığımda kınık soda şişesinin tuzla buz olduğunu yere yapıştığını gördüm.. Arabayı biraz önce garaj çektim, şöyle uzaktan kulağımda bir dinledim ses yoktu.. Ama yarın sabah artık herşey belli olur.. Enteresan olansa şuydu bu olaydan 1 saat önce lastikçimin önünden geçmem ve hanımla bundan yaklaşık 5 ay önce yaşadığımız lastik patlama hikayemizi yadedmemizdi.. Umarım yarın yine lastik olayıyla uğraşmam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GüL BaBa -- 27 Temmuz 2010; 22:55:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cam Şişenin Üzerinden Geçtim: Araba Lastiği Patlar mı?

Cam bir şişe veya kırığın üzerinden geçtiğinizde, lastiğinizin patlayıp patlamayacağı endişesine kapılabilirsiniz. İşte bu konuda bilmeniz gerekenler:

• Cam kırığı lastiği patlatabilir mi?

Evet, keskin cam kırıkları lastiğinizin delinmesine ve patlamasına neden olabilir.

• Cam şişe lastik patlatır mı?

Evet, yoğun bir şekilde cam şişenin üzerinden geçerseniz, kırılıp lastiğinizi patlatabilir.

• Cam kırığı araba lastiği patlatır mı?

Evet, cam kırıkları araba lastiğinin delinmesine ve patlamasına neden olabilir.

• Cam araba lastiğini patlatır mı?

Evet, keskin bir cam parçası araba lastiğinizi delebilir ve patlamasına yol açabilir.

• Arabayla cam şişe ezmek:

Arabayla cam şişe ezmek tehlikelidir ve lastiğinizin patlamasına neden olabilir.

• Cam şişe araba lastiğini patlatır mı?

Evet, cam şişe araba lastiğinin üzerinden geçilirse patlayabilir.

Sonuç:

Cam bir şişe veya kırığın üzerinden geçtiğinizde lastiğinizin patlama riski vardır. Lastik patlaması tehlikeli olabilir ve onarımlar maliyetli olabilir. Bu nedenle, cam eşyaların üzerinden geçerken dikkatli olun ve gerekirse farklı bir yol kullanın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tamamen aynısı park etmek üzereyken geldi başıma, tam üstünden geçmiştim.Allahtan lastikte bir problem olmadı durduk yere.
  • Geçmiş olsun en nefret ettiğim olay.Bazen bakıyorum kaldırımdan geçenler arabanın altına atıyorlar eğilip alıyorum kültürümüz sıfır...Konuya gelince kolay kolay şişe lastik patlatmaz.Ama imkansızda değil.Bir kere lastiğin dişlerini yarmıştı sivri ucuyla cam şişe tamda dediğiniz gibi soda şişesi.Baş kısımı daha kalın olduğundan şişelerin o kısımları dişleri sıyırır araya girerse patlatabiliyor.Sabah bakmanızda yarar var
  • birşey olacağanı sanmıyorum nelerin üstünden geçiyoruz kimbilir görmeden.
  • eger yıpranmamış ve incelmemişse lastiginiz hiçbirşey olmayacaktır.
  • inşallah yarın ilk işim tekerlekleri kontrol etmek olacak..
  • Lastiği delen şeyler ince uclu ve sert olan cisimlerdir. Kenarı keskin ama kaba nesneler lastiği delemez, çevresi lastiğin kauçuğu ile sarılacağından sert taş muâmelesi görür, yüzey gerilimi düşer ve keskinlik veya delicilik ortadan kalkar. Kırık bir cam parçası ile lastiği delmeye çalışın, başaramazsınız. Ancak camın keskin kenarını bıçak şeklinde ileri geri hareket ettirmek marifetiyle yüzeysel bir kesik oluşturabilirsiniz.

Ben de herhalde tüm araçlarımla kırık cam üzerinden geçmiş veya şişe ezmişimdir ancak lastiklerimin patlamasına neden olan şeyler sırası ile:

1. PVC Montaj Vidası
    2. Ağaç / Sac Vidası
    3. Eğri Çivi
    4. Sert Tel Parçası

Bir de lastiklerini "bir daha buraya park etme" mesajını vermek için deşmişlerdi. Diğer zamanlar lastikleri tamir ettirdim ama bu defa 4 yeni lastik almak zorunda kaldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün baktım aracın tekerlerini herhangi birşey göremedim..Ama tekerin aralarına iyice bakmam heralde, arada cam kalıntısı varmı diye..
  • sık sık yaşanan bir durum çok kez şahit oldum....

zaten keskin olmayan taraf lastiğe doğru oluyor patlama şansı çok az.... yarı kırık bir şişenin üstünden geçseniz patlama riski daha yüksek olur diye düşünüyorum....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.