Şimdi Ara

Cam Filmi Yasağının Kalkması İçin İmza Topluyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Cam filmini boşuna mı yaptirmadim. Zerre yoneticilere guvenim olmadığı icin sonradan yaptirmam.

Cil yavrusu gibi hepinizinki sokulecek maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Cam filmini boşuna mı yaptirmadim. Zerre yoneticilere guvenim olmadığı icin sonradan yaptirmam.

Cil yavrusu gibi hepinizinki sokulecek maalesef.

Kaçabildigim yere kadar diyorum hocam ben.
  • devletinde işi gücü yoktu bu siteye girip dur bakayım kaç kişi imza atmış hemen kaldırayım yasağı diyordu....

Daha ortada hükümet yok adamlar hükümeti kuramadı cam filmiylemi uğraşıcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

devletinde işi gücü yoktu bu siteye girip dur bakayım kaç kişi imza atmış hemen kaldırayım yasağı diyordu....

Ne yapalım hocam sessiz sedasız oturalım mı ? Makam arabalarında var, Polisler kendileri takıyor vatandaş takınca suç oluyor.
    Eee peki kardeşim geçirme muayeneden, açtırma cam filmi yaptıran yerleri. Hepsinden paşa paşa vergisini alıyorlar, taktırınca suç oluyor.
    Çelişkiye bakarmısın, muayeden geçiyor ama ceza yiyor araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

devletinde işi gücü yoktu bu siteye girip dur bakayım kaç kişi imza atmış hemen kaldırayım yasağı diyordu....

Ne yapalım hocam sessiz sedasız oturalım mı ? Makam arabalarında var, Polisler kendileri takıyor vatandaş takınca suç oluyor.
    Eee peki kardeşim geçirme muayeneden, açtırma cam filmi yaptıran yerleri. Hepsinden paşa paşa vergisini alıyorlar, taktırınca suç oluyor.

Bu ülkede o kadar adaletsizlik yanlış şey varken cam filmi en masumu inanın....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Cam filmi yasağının kalkmasını kesinlikle herkesten çok istiyorum. Fakat benim derdim aracın içinde "film" çevirmek değil, UV koruması ve ısı yalıtımı. Camları karartmadan UV/ısı yalıtımı sağlayabilmek için en pahalı filmi seçtim. Ama bu filmi bile mevcut saçma uygulama yüzünden söktürmek zorunda kalır mıyım diye hala çekiniyorum.

Aslında kanunen yasak olan da cam filmi değil, görüşü engelleyecek herhangi bir ekleme. Görüşü engellediğine ise kasap usulü karar verilen bir ülkede yaşıyoruz. Işık geçirgenlik standardı en ön cam hariç %70'tir. Yani camlar ışığın %70'inden fazlasını geçirmek zorunda. Bunun ölçümü de alkolmetre gibi özel bir cihazla yapılır. Ülkemizde nerede...

Cam filmi belli standartlar dahilinde serbest olmalı.

Aman diyim bu çelişkiyi fazla dillendirmeyin...

• Ben de karşıyım cam filmine. İçinde haydut mu var, gangster mi var belirsiz. Her gün biri birini vuruyor trafikte. Araban güzel de tipin mi kayık, çok tanınan birimisin, eşinden mi utanıyorsun, arabada işid militanı mı taşıyorsun, tek özel yerin araban mı.. Ön cama kadar sim siyah olunca ne oluyor.

Polissiniz, askersiniz vs.. , hemen her hafta bir arkadaşınız öldürülüyor ve bu ülke şartlarında kelle koltukta bir mesleğiniz var. Karşıdan simsiyah camlarıyla bir araba gelse ne hissedersiniz.
    Metro istasyonlarına çöp kutusu neden konamıyorsa aynı sebepten koyu renk film de olamaz bu ülkede.

Sürücünün görüşünü kapatmadığı kabulü de yanlış, akşamları görüş ciddi anlamda düşüyor.

Güneşten korunmak için açık renk yaptırırsın, yaptırılıyor da. Yine bebeği olanlar, eşi çocuk emzirenler, vitiligo hastaları vs.. gibi özel durumları olanlar, bir şekilde çözüm buluyorlar, film de yaptırıyorlar.

Bak özgürlükçü İngiliz'in kanunu ne diyor.

Arka cam ve arka yolcu camlarının filmlenmesinde sınırlama yoktur.

Polis, sürücü veya muayene kurumu araç ön ve yan camlarının ışık geçirgenliğini cihaz ile ölçer.
    Ön cam için %75, yan camlar için %70 geçirgenlik koşulunu arar.

Çok koyu ise ya sökmeden devam etmenize izin vermez.
    ya da ceza veya mahkeme yoluna gider.

https://www.gov.uk/tinted-vehicle-window-rules

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 17 Haziran 2015; 12:09:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Cam filmi yasağının kalkmasını kesinlikle herkesten çok istiyorum. Fakat benim derdim aracın içinde "film" çevirmek değil, UV koruması ve ısı yalıtımı. Camları karartmadan UV/ısı yalıtımı sağlayabilmek için en pahalı filmi seçtim. Ama bu filmi bile mevcut saçma uygulama yüzünden söktürmek zorunda kalır mıyım diye hala çekiniyorum.

Aslında kanunen yasak olan da cam filmi değil, görüşü engelleyecek herhangi bir ekleme. Görüşü engellediğine ise kasap usulü karar verilen bir ülkede yaşıyoruz. Işık geçirgenlik standardı en ön cam hariç %70'tir. Yani camlar ışığın %70'inden fazlasını geçirmek zorunda. Bunun ölçümü de alkolmetre gibi özel bir cihazla yapılır. Ülkemizde nerede...

Cam filmi belli standartlar dahilinde serbest olmalı.

Aman diyim bu çelişkiyi fazla dillendirmeyin...

Hocam ben heryerde dile getiriyorum bu olayı, devlet bundan çok güzel para kazanıyor adaletsizligin kralı bunda.
    Ben bunu neden önemsiyorum, yolda tırsarak gitmekten bıktım yani çevirme çıkıcak birşey olucak diye.
    Polislere anlatamıyorsun ki derdini, gerçi bazıları kıl oluyor hiç dinlemiyor bazılarıda bişey demiyor yani bir orantı yok.
    Benim cam filminden dolayı aracım baglandı birkez, yanımdan lüks bir araç geçti gitti ona niye birşey yapmıyorsun dedigimde sanamı sorucam dedi.
    Alın işte böyle sistem'in içinde yaşıyoruz, ben bunu dile getirmeye kararlıyım en azından elimden geldigi kadarıyla.

• Cam filmi olmaması gerektiği düşüncesindeyim. Millet iyice koyu cam taktırıp kendini mafya havasına sokuyor.
  • İhtiyaçlar kanunlarla engellenemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 17 Haziran 2015; 13:40:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Ben de karşıyım cam filmine. İçinde haydut mu var, gangster mi var belirsiz. Her gün biri birini vuruyor trafikte. Araban güzel de tipin mi kayık, çok tanınan birimisin, eşinden mi utanıyorsun, arabada işid militanı mı taşıyorsun, tek özel yerin araban mı.. Ön cama kadar sim siyah olunca ne oluyor.

Polissiniz, askersiniz vs.. , hemen her hafta bir arkadaşınız öldürülüyor ve bu ülke şartlarında kelle koltukta bir mesleğiniz var. Karşıdan simsiyah camlarıyla bir araba gelse ne hissedersiniz.
    Metro istasyonlarına çöp kutusu neden konamıyorsa aynı sebepten koyu renk film de olamaz bu ülkede.

Sürücünün görüşünü kapatmadığı kabulü de yanlış, akşamları görüş ciddi anlamda düşüyor.

Güneşten korunmak için açık renk yaptırırsın, yaptırılıyor da. Yine bebeği olanlar, eşi çocuk emzirenler, vitiligo hastaları vs.. gibi özel durumları olanlar, bir şekilde çözüm buluyorlar, film de yaptırıyorlar.

Genel olarak doğru düşünüyorsunuz hocam. Ancak Llumar Air 80 veya 3M CR70 gibi filmlere kimse sesini çıkaramamalı. Koyu cam filmleri kesinlikle her açıdan yanlış. Dediğiniz gibi görüşü ciddi manada iptal ediyorlar. Gece güneş gözlüğüyle gezmek neyse, koyu filmle dolaşmak da o.

Bu açıdan referans niteliğinde bir fotoğraf ekleyeyim. Yan camda Llumar CTX15, ön camda Llumar Air 80 var. Yan camda özellikle geceleri görüş sıfır. Kalitesiz filmle görüşün ne hale geleceğini ise düşünmek bile istemiyorum.

Cam Filmi Yasağının Kalkması İçin İmza Topluyoruz. Cam Filmi Yasağının Kalkması İçin İmza Topluyoruz.

• Yasak değil galiba ön cam hariç. Tabi ki abartmadıkça. Yanlış mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Bak özgürlükçü İngiliz'in kanunu ne diyor.

Arka cam ve arka yolcu camlarının filmlenmesinde sınırlama yoktur.

Polis, sürücü veya muayene kurumu araç ön ve yan camlarının ışık geçirgenliğini cihaz ile ölçer.
    Ön cam için %75, yan camlar için %70 geçirgenlik koşulunu arar.

Çok koyu ise ya sökmeden devam etmenize izin vermez.
    ya da ceza veya mahkeme yoluna gider.

https://www.gov.uk/tinted-vehicle-window-rules

Ben yazarken düzenleme yapmışsınız hocam:) Evet tam olarak olması gerek budur. Bu iş göz kararıyla yapılacak bir iş değil.

• Evet, ülkemize has olmadığını olaya teknik ve güvenlik boyutuyla bakıldığını açıklamak istedim. :)

Belki bizim polislerimizde cihaz yok ama söktürülen filmlerin hemen hepsi % 50 ve üzeridir. Ben yanlarda % 20-30 film olan birine durduk yere film söktüreceklerini hiç sanmıyorum.
    Öyle bir şey de duymadım.

Benim gözümde çakar lamba taktırmak, xenon ampul taktırmak, koyu cam filmi kullanmak acil üstünde durulması gereken büyük suçlar.

Hakkı 70 TL ceza falan değil. Araç bağlamalık, ehliyet almalık, mahkemeye göndermelik suçlar.
  • cam filmi yasaksa kapalı kasa kamyonetlerde yasak olmalı. içinde ne işler dönüyor bilen yok.
  • Cam filmine karşı çıkan evinde perde takmasın.
    Aracın içinde gangster varsa demişler, sen adamın suratından mı anlıyorsun haydut olduğunu. Araçla ilgili ihbar varsa zaten polis durdurur arar. Cam filminin kriminal meselelerle hiç alakası yoktur. Zaten ön cama film yaptırılsın diyen de yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolmuşçular gibi :), "Neden film yaptırıyorsun?" deseniz "güneş, sıcak, yolcu konforu" derler. Oysa tek amaçları ayakta yolcu aldıklarını polisin görmemesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.