Şimdi Ara

Çalışmaktan memnun olmamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu söylediğim yaptığım işten zevk almak ya da almamak meselesi değil. Bunu en iyi tatil günlerinde anlıyorsunuz. Hayat, siz bir odada oturmuş bilgisayar başında iş yaparken akıp gidiyor. Her şeye uzak ve yabancı kalıyorsunuz. Hayatınız o ekrana bakmak ve sağlığınızı korumaya çalışmakla geçiyor. Kendinizi bir takım aktivitelerle bu iş hayatınızdan koparıp deşarj etmeye çalışmalar, kendini bir şekilde yaşıyor hissetmeye zorlamak ama bir türlü başaramamak.

Acaba burada sorun aktif bir insan olup masa başı işte takılı kalmak mı? Yoksa kendi işini yapamamak mı bilmiyorum. Gerçi hepsinde ister istemez kendine bir zone yaratıp o zoneda takılı kalıyorsun.

• Çalışmak iyi bir şey olsaydı üstüne para vermezlerdi kardeş.

Ama dünya keyif sürülecek bir yer değil. çalışmazsan çabalamazsan ölürsün.

Dünyada çok az, şanşlı zengın kesım hayatını rahat ve çalışmadan yaşayabiliyor. Oda ya doğal yetenegı ya da aileden kalan miras ile. bunuda kimsenin seçme şansı olmuyor.
    Sonradan kazanılanda paranın devamlı yer degıstırmesı ve dıger ınsanlardan farklı işler yapabılenler kazanıyor.
    Sirf bu yuzden pc muhendisligini elemistim bana uygun oldugu halde

Abi otur pc basina kod yaz onu yap bunu yap hayat boyle mi geçer

Dedim avukat olursam insan icine çıkarım adliyeye gidip gelirken arabaya binerim 3 5 insanla muhatap olurum hep oturmam falan diye düşündüm

Her neyse eger calisan biriysen hayat akip gidiyor bu gercek hayati en guzel zengin cocuklari yasiyor eglenceli her seyi deniyorlar bizim en nihayetinde hayatimizin 3te1ini uyku 3te1ini is kalanını da bunlara ayrilan vakit dinlenme falan aliyor
  • cevabı vermişsin zaten.

memnun olup olmamak, zonedan çıkıncaki ruh halin oluyor o kadar.
  • Kim kölelikten memnun olur ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer kendi işi değilse veya ucunda zengin olmak ya da olmamak gibi bir fark yoksa zaten çalışmaktan memnun olan bir insan psikolojik olarak sıkıntılıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Eren] -- 19 Haziran 2019; 11:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Eren]

eğer kendi işi değilse veya ucunda zengin olmak ya da olmamak gibi bir fark yoksa zaten çalışmaktan memnun olan bir insan psikolojik olarak sıkıntılıdır.
    Kendi işi olup aynı düşüncelerin dibini yaşayanlar görüyorum. Yakın akraba çevrem var ve benim bu hislerimi yaşamama neden olan tatilleri bile yok. Bir balık gibi yalnızca kendi içlerinde yüzdükleri fanustan başka dünyaları yok.
  • Çalışmak iyi bir şey olsaydı üstüne para vermezlerdi kardeş.

Dünyada çok az, şanşlı zengın kesım hayatını rahat ve çalışmadan yaşayabiliyor. Oda ya doğal yetenegı ya da aileden kalan miras ile. bunuda kimsenin seçme şansı olmuyor.
    Sonradan kazanılanda paranın devamlı yer degıstırmesı ve dıger ınsanlardan farklı işler yapabılenler kazanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen bi araştırma gormuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama. Turkiyedeki y kuşağının (y kuşağı ne demekse) %54 u çalıştığı işi 2 sene içerisinde bırakmayı duşunduğunu soyluyordu. Gerçekten buyuk bir rakam. Demek ki çoğunluk işinde mutlu değil.
    Kendi fikrimi soyleyecek olursam, biz şuan siyahi kolelere nasıl bakıyorsak gelecek nesillerde bize o gozle bakıcak. Uzucu. En azından herkesin onceliğinin mutluluk olması gerektiğinin duşunuyorum. Para ikinci planda belki 3. hatta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

Çalışmak iyi bir şey olsaydı üstüne para vermezlerdi kardeş.

Şöyle bir durumda var aslında tam olarak istediğim tamamen çalışmamak değil. Çünkü bu da insanı bir süre sonra sıkıyor. Sanırım az ve öz çalışmak tam aradığım(-ız) şey olabilir.
  • sistem boyle isliyor
    zaman varsa para yok
    para varsa zaman yok
    isin ortasinı bulmak zor gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

sistem boyle isliyor
    zaman varsa para yok
    para varsa zaman yok
    isin ortasinı bulmak zor gibi
    Aynen öyle.
  • Tatiller mübarek günlerdir
    O yüzden zaman hizla akıp gider

• Sirf bu yuzden pc muhendisligini elemistim bana uygun oldugu halde

Dedim avukat olursam insan icine çıkarım adliyeye gidip gelirken arabaya binerim 3 5 insanla muhatap olurum hep oturmam falan diye düşündüm

Her neyse eger calisan biriysen hayat akip gidiyor bu gercek hayati en guzel zengin cocuklari yasiyor eglenceli her seyi deniyorlar bizim en nihayetinde hayatimizin 3te1ini uyku 3te1ini is kalanını da bunlara ayrilan vakit dinlenme falan aliyor

• Yanlışlar zinciri dibe götürüyor zaman durmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Sirf bu yuzden pc muhendisligini elemistim bana uygun oldugu halde

O 3 te 1 dinlenmeyi bile tam anlamıyla yaşayamıyorum günde 2 saat yol sürüyor.
  • Çoğu kişinin memnun olduğunu düşünmüyorum. Fakat burası Türkiye çalışmadan yaşamak gibi pembe bir hayal yok, ancak işten arta kalan zamanlarda kendimize zaman ayırıp küçük kaçamaklar şehir dışı muhabbetleri mangal/alkol eğlence tiyatro gibi aktivitelerle zaman geçirip kendimizi eğlendirmeye çalışıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

O 3 te 1 dinlenmeyi bile tam anlamıyla yaşayamıyorum günde 2 saat yol sürüyor.

Alıntıları Göster
    Aynen hocam dusuydu yemegiydi yoluydu biraz soluklanmasiydi derken hop ertesi gundesin

• quote:

Aynen hocam dusuydu yemegiydi yoluydu biraz soluklanmasiydi derken hop ertesi gundesin

Alıntıları Göster
    Daha kötüsü ileride evlenince o vakit bireysel ihtiyaçları bile karşılamıyor diyorlar. Daha ben onu yaşamadım ama olacağı o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Daha kötüsü ileride evlenince o vakit bireysel ihtiyaçları bile karşılamıyor diyorlar. Daha ben onu yaşamadım ama olacağı o.

Alıntıları Göster
    VAllaha evlenmemek lazim hocam hele cocuk mocuk derken abooo hayatin komple elden gidiyor sen ayri bir sey degil sistemin bir carki oluyorsun durmadan çalışan

Cocugunu büyütuyorsun senin gibi ilerde patronlar icin calisan bir kole olsun devlet icin savassin bilmem ne yapsin diye

Hayat bence artik durdurulmali insanlar cogalmayarak soylarini kurutmali

• quote:

VAllaha evlenmemek lazim hocam hele cocuk mocuk derken abooo hayatin komple elden gidiyor sen ayri bir sey degil sistemin bir carki oluyorsun durmadan çalışan

Cocugunu büyütuyorsun senin gibi ilerde patronlar icin calisan bir kole olsun devlet icin savassin bilmem ne yapsin diye

Hayat bence artik durdurulmali insanlar cogalmayarak soylarini kurutmali

Alıntıları Göster
    Evet maalesef olacak olanları söylüyorsun. Bende sağlığımı kaybediyorum bu şekilde devam ederek. Bir çıkış yolu elbet vardır ama bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.