Şimdi Ara

Çalışan arabamı bozan ustacıklar (araç satıldı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlana dikkat, aracın airbagleri patlak ve km düşürülmüş, kaput değişik normalde belirtmemiş.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-fiesta-1.4tdci-beyaz-masrafsiz-1025635441/detay

Dayıya airbag patlak, kaput değişik diyorum, "kaput ORJİNAL çıkma" yazmış. Orjinal olunca değişmemiş mi oluyor. Km'si doğru değil diyorum , ne yapabilirim diyor, alıcıya söyle enazından ona göre alsın alanda, fiyatı da ona göre yap ne olacakki. Para bu kadar önemli olmamalı

ÖZET
    07 model 281 binde fiesta sahibiyim. İki yıldır kullanıyorum yaklaşık 80 bin km yol yaptım. Bakım harici sanayiye hiç gitmem gerekmedi bu iki yılda.

Dün kaloriferi açınca egsoz kokusu gelmesi nedeniyle bulunduğum şehirdeki sanayiye gittim. Doğu-anadoluda
    az gelişmiş küçük bir şehir, ustayı da önceden tanıyorum bir arkadaşım vasıtası ile. Enjektörün birinin contasından duman geldiğini söyledi. Bir gün sürer sen bırak dedi ben de aracı bırakıp gittim.

Akşam aracı teslim almaya gittiğimde hala uğraşıyordu, araç sürekli stop ediyor tekliyordu. Bilgisayara bağladığında 4 silindirde de denge balans hatası veriyordu. (P0272..) Enjektörün biri hiç çalışmıyor ondan dedi, zaten bozukmuş , kızdırma bujilerin arızalıymış değiştirdim dedi. Adamı da önceden tanıyorum çok paraya tamah etmeyen biri gibi gelmişti. Burada yapamıyoruz falanca şehre gidip enjektörlere baktır dedi.

Geldiğim şehirdeki usta sökülen kızdırma bujilerinin uçlarının kırık olduğunu bloğa düşmüş olabileceğini ve büyük sıkıntıya neden olabileceğini söyledi. Enjektörlerin hepsinin arızalı olduğu ortaya çıktı sıfırı 5400 tl, tamiri 2500 tl...

İlk usta abi söktüğümde kırıktı onlar öylesine takmışlar dedi, düzgün de bir adam bişey diyemedim lakin dün saat gibi çalışan arabamla 200 km yolu zor geldim resmen %1 eğimde araç 5 ten 4 e düşüyor. Suç kimin şimdi

Edit 1 : Enjektörler yenilendi araç toplandı ama çekişinde düşme var ve duman yapıyor, nedrn olabilir...
    Ustalar boş boş bakıyorlar rektefiye yapalım 5 bine patlar diyorlar ama rektefiye yapılmış motor 3800 lira zaten. Araçtan soğudum resmen

Edit 2: Cihaza bağladığında 1 ve 3.enjektörlerin değeri 197 , 2 ve 4.enjektörlerin değeri 405 çıkıyor. Tekrar diğer şehre pompacıya geldim

Son Edit : Arkadaşlar aracın motorunun bitik olduğunu masrafı olduğunu belirterek aracı sattım, nasıl oldu anlamadım ama masrafı var çekiş yok dememe rağmen 10 dan fazla arayan oldu 3 saatte. Araç 2 3 yıldır bendr, yedek anahtarı kitapçığı duruyor, yazlık kışlık lastiği mevcut, sadece kaput değişikti ve çamurluk ile sol iki kapı lokal boyalı idi. Bu olay olmasaydı 2 3 yıl daha kullanmayı planlıyordum o nedenle titiz baktım, 704 lira hasar kaydı vardı nasıl oldu anlamadım aşırı talep gördü ve satıldı. Antalyada Sanayide oto aksesuarlık yapan bir arkadaş ben ona enaz 10 bin masraf yapıcam diyerek 25.500 liraya aldı. Her şeyi bilerek aldı arkadaş.

Çalışan arabamı bozan ustacıklar (araç satıldı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18.Bayezid -- 27 Mayıs 2022; 10:0:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En iyisini yapmışsın, bir arabanın canına okudularmı onu adam etmek çok zor. 3 sefer motor söküp topladılar beceriksizler ve yapamadılar en son ben söküp topladım sonra sattım. Ustaya çok dikkat etmek lazım. Türkiye'de ikinci el otomobile en iyi ekspertizlere sahip şirketler bile korkarak yaklaşıyor. Şimdi o otomobili kim bilir nasıl toplayıp kimin canını yakacaklar.

Senin hayatında bereket ve neşe dilerim. Umarım çok çok daha iyi bir otomobil sahibi olursun...
  • İlk usta değiştirdim demedi mi? 2. usta da sökünce kırık çıkmadı mı? Yanlış mı anladım?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    İlk usta değiştirdim demişti, işe yaramıyorlarmış eskileri dedi. Bugünki usta dünkü çıkma bujileri görünce uçları kırık bunların genelde sökerken kırılıyor ve motorun içine düşüp ciddi hasar veriyor dedi. Çıkarmak için motorun sökülmesi gerekiyor uzun sökmemiş olabilir motoru dedi. O nedenle acaba sökerken kırdı da söylemedi mi diye düşündüm ama söktüğümde kırıktı diyor o da

• gecmis olsun hocam. benzer olay benim de basima geldi, enjektor tamiri, 2 ay sonra yolda kalmayla ortaya cikan dandik iscilik. araba almadan once ustasini bulmak lazim bu ulkede. yasadigin sehirde iyi bmw ustasi yok mu? bmw almayacaksin.
  • valiars kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef hemen hemen hiç usta yok bulunduğum şehirde de. Geçtiğimiz hafta 100 120 binlik bir araba almaya niyet etmiştik ama uygun fiyata ev denk geldi kredi çekip evi aldım arabaya devam. Hiç içime sinmiyor artık

• Satıcam sanırım

• motor bitmiş usta napsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birader arabanızı götürün serviste yaptırın, paranız yoksa servise fiyat çıkarmasını iste sana sorunun detaylı bir şekilde yazdığı belgeyi teslim eder sonrada arıza tespit ücreti 100 lirayı öder çıkarsın, sanayide de nokta atışı arızalı parçanın değişim/tamirini yaptırırsınız

Sanayidekiler deneme yanılma yöntemiyle iş yapıyorlar çok sanayi sitesi gezdim büyükşehirlerdeki bir avuç usta dışında araba tamirinden anlayan yok onlar da eskiden serviste çalışmış ustalar
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Adamlar el atana kdr ne çekişte düşme be de duman atma vardı ama

• Kızdırma bujisi değişirken ustanın ensesinde papağan olacaksın. Ya da hiç elletmeyeceksin. Eğer kırık buji parçasıyla zaten o aracı çalıştırdıysan motor açılacak. Her halükarda. Ayrıca içeride verdiği hasarlarda detaylı incelenecek.

Serviste veya başka bir yerde motor içindeki arızalar açılmadan kolay kolay belirlenemez. Fiyat v.s. hesabı olağanüstü afaki olur. (Komple piston, komple sekman, lifter v.s. masrafı yazarlarsa da zaten sıfır motor parası çıkar.)

Bütün bu olanları belirtmeden aracı satışa koyduğunda güzel fikirlerle bir başkası satın alacak....

Neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 28 Kasım 2019; 15:21:6 >
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Aracın masraflı olduğunu belirterek piyasanın 5 bin altına koydum hocam.

• 18.Bayezid kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı. Ne diyelim...

• yanlış anlama ama 3-5 kuruş az vericem diye kendini usta sanan bir oto sanayiciye götürürsen bu olur. Her oto sanayideki araç ustası gerçek usta değildir. Ben herzaman pahalıda olsa orjinal servisine götürülmesinden yanayım, herhangi bir bozukluk çıktımmı eşşek gibi ücretsiz yapacaklar. şimdi ustaya anlat dur burasını sen bozdun oda diyecekki yoo orası zaten öyleydi felan fistan bunları yaşadım bende...
  • HiddeN_Ra kullanıcısına yanıt
    Hocam Ağrıda yaşıyorum, şehrin başından sonu 7 km, sanayi de küçük malum usta da bulunmuyor, arabayı perte çıkardılar sağ olsunlar

• Hocam arada ilanları takip edin, arabayı tekrar koyacaklar ilana büyük ihtimal
  • hayırlı olsun. muhtemelen km düşürülüp katkı atılıp daha yükseğe satacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hocam alıcıya noter evrağına aracın km bilgisini işletirim dedim kabul etti

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Resmen aracı kapıştılar anlamadım hocam

• allah kimseyi bu sanayi esnafının eline düşürmesin, hepsi aynı. eski arabamda bende yaşadım aynı şeyleri, hikayenin başını okuyunca gerisini tahmin ettim. sonra "bizi bitirdiler" falan diye ağlarlar bide.
  • alan adam kız gibi diyerek ilana koyar 35 binden :))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.