Şimdi Ara

Calculus'un Çok Zor Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
8.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç baktınız mı bilmiyorum ama ben tercihler kapandıktan sonra bir bakayım dedim sınav sorularına falan hayvan gibi zor duruyor bir de İngilizce sorular. Zor olmasını bekliyordum zaten de bu kadarını beklemiyordum.

Mühendislik, iktisat vs. yazanlar araştırdınız mı hiç ? Gözümü korkuttu benim :D

• İlk dönem okutulan Calculus 1 dersi aslında neredeyse tamamen gördüğümüz konulardan oluşuyor, sonra da Calculus 2 ve 3 var genellikle müfredatlarda, lisede yaklaşık Calculus 1,5'e kadar öğreniyoruz, öyle bişi yok tabi. Büyük ihtimalle İngilizce biraz gözünü korkutmuştur ama derslere başlayınca rahatlarsın çok dert etme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eels -- 16 Ağustos 2018; 14:49:7 >
  • Hocam Bilkent İktisat hocası diyor ki : "Biz sizden matematik adına bir şey beklemiyoruz. Yarım yamalak da olsa çarpım tablosunu bilseniz yeter. Türk Milli Eğitimi'nden geliyorsunuz, ne bekleyelim ? Öğretiyoruz, merak etmeyin."

Korkmaya gerek yok diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Hocam Bilkent İktisat hocası diyor ki : "Biz sizden matematik adına bir şey beklemiyoruz. Yarım yamalak da olsa çarpım tablosunu bilseniz yeter. Türk Milli Eğitimi'nden geliyorsunuz, ne bekleyelim ? Öğretiyoruz, merak etmeyin."

Korkmaya gerek yok diye düşünüyorum.
    izledim o videoyu hocam ben 1. sınıf değil ilerki sınıfların sınavını gördüm sanırım :D
  • calculus 1 de göreceklerinin nerdeyse tamamını üniversite sınavına hazırlanırken öğrendin zaten, calculus 1 ile calculus 2 nin farkı şudur calculus 1 de tek değişkenli fonksiyonların limit türev ve integrailini öğretirler calculus 2 ye geçtiğinde çok değişkenli fonksiyonların ( f(x,y...) ) limit türev ve integralini öğrenirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eels

İlk dönem okutulan Calculus 1 dersi aslında neredeyse tamamen gördüğümüz konulardan oluşuyor, sonra da Calculus 2 ve 3 var genellikle müfredatlarda, lisede yaklaşık Calculus 1,5'e kadar öğreniyoruz, öyle bişi yok tabi. Büyük ihtimalle İngilizce biraz gözünü korkutmuştur ama derslere başlayınca rahatlarsın çok dert etme :)
    sağ olun hocam rahatladım biraz ben direkt 1. sınıftan ileri seviye başlıyor sandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waitforit_123 -- 16 Ağustos 2018; 14:54:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: waitforit_123

izledim o videoyu hocam ben 1. sınıf değil ilerki sınıfların sınavını gördüm sanırım :D

Alıntıları Göster
    Ben iktisat okuyacağım için sıkıntı yok. Matematik 1 ve 2 dersleri var İTÜ'de. Boğaziçi gelirse zaten orada bölüm farklı olduğu için işletme matematiği var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Calculus zor değil. Devamsızlık yapmazsan kolaylıkla geçersin. Derslere girmezsen geçemezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Ben iktisat okuyacağım için sıkıntı yok. Matematik 1 ve 2 dersleri var İTÜ'de. Boğaziçi gelirse zaten orada bölüm farklı olduğu için işletme matematiği var.

Alıntıları Göster
    ekonomi yazdım ben de, calculus 1-2 + ekonomi matematiği gibi dersler var matematiğe baya ağırlık vermişler. severim matematiği ondan yazdım zaten de çok da zorlamasınlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waitforit_123 -- 16 Ağustos 2018; 15:53:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: waitforit_123

ekonomi yazdım ben de, calculus 1-2 + ekonomi matematiği gibi dersler var matematiğe baya ağırlık vermişler. severim matematiği ondan yazdım zaten de çok da zorlamasınlar :)

Alıntıları Göster
    Valla benim için de sıkıntı yok, yapılır bir şekilde ama inşallah aşırı derecede kasmıyorlardır. :)
  • Hocam Pinterest diye bir site var orada bu dersler üzerine değişik paylaşımlar yapılıyor.
    Oradan derslerin içeriği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
    Ayrıca Gmail hesabınızla direkt olarak girebiliyorsunuz.
    Calculus'un Çok Zor Olması
    Bu mesela Akışkanlar Mekaniği ile ilgili bir bilgi.
  • calculus 2 ye kolay diyenler büyük ihtimal dandik anadolu üniversitesinde dersi aldılar.
  • Ankara üniversitesinde çok zorlarlar mı iktisat yazdım benim de gözüm korktu şimdi :(
  • Calculus lisede gordugun limit turev integralin biraz daha gelistirilmisi diyelim temel ayni fakat yeni kanunlar vs ogreniyorsun zormu zor ona birsey diyemem ama yepyeni birseyde degil

• Göze zor gelir ama işin içine girince anlayacaksin cok zor degil gayet yapilabilir. Calculus 1 ve 2 yi ba ile verdim bu sene. Gozunde cok buyutme

• Sen bide fiziği gör iki gün bir kuantum akayım dedim saçım ağarmaya başladı cidden ama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B8EB3E99F

Sen bide fiziği gör iki gün bir kuantum akayım dedim saçım ağarmaya başladı cidden ama
    sen nereyi yazdın hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • easy
  • Calculus 1 tamam da 2 de okuluna göre çok uç sorular sorabiliyorlar. İspat soruları özellikle aşırı zorlayabiliyor. Bir de seriler var calculusta seri testleri cart curt sıçırtır ama zevklidir. Calculus 1 2 yi anlamadan geçen tekrar alsın derim sonrasında gelen derslerde soru ezberler geçersiniz sadece anlamazsanız. Siz asıl fizik 2 den korkun geçme yüzdesi 8 di geçen sene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaşlı Coni -- 16 Ağustos 2018; 19:13:14 >
  • İktisatçıların gördüğü Calculus değil.

Bu dersten korkması gereken tek fakülte Mühendislik Fakültesi bana kalırsa 2 ve 3’ün derslerine göre çok merhametlidir Calculus.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.