Şimdi Ara

CADDY VS MEGANE II dci DYNAMIC (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
15.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya burda fıat dabloyu ovuyosun ya sen alman teknojısıyle ıtalyan teknoljısını bırmı tutuyon fıat vw kadar dayanıklı araba yapmaz bıkere fıat dablo 140 dan sonra araba ucusa gecıyor kanat koysalar ucar valla amcamlarda var hızlnınca yok tutus yok arabada bıde teneke
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

gerçekleri görmenizi sağlıyorum niye saçma olsun.
    niye kusura bakıyım ki ,yanlış bilgilendirmeden başka birşey yok.ben doğruları söylüyorum.

caddy ile kötü bir anım yok aksine komik anlılarım var bir arkadaşım kadrandaki 260 ı görünce rally mi yapıcaz dedi.
    düşünebiliyor musun bmw 3.30 ile caddy nin kadranda yazan rakam aynı.böyle birşey mühendislik etiğine yakışıyor mu?

bunun kararını ben vericek değilim ancak durum malesef traji komik.

ben mühendisim dıştan bakmıyorum, hertürlü inceliyorum. ben caddy yi her türlü test ettim öyle yorum yazıyorum .daha içine binmeden yorum yazanlar var.caddy burdaki satılan fiyatını bence hak etmiyor .

caddy abartılıcak bir araç değil hepsi bu

ben de zengin değilim paramı sokaktan bulmuyorum merak etme.

doblo güvensiz falan gibi hikayeleri yazanlar tofaş düşmanları. eski doblo 3 yıldız aldı yeni doblo nun euro-ncap testini bekle caddy den farklı bir sonuç almayacak.

fiat kötü araç yapmıyor bu gün ulysse yeni croma,yeni punto hepsi 5 yıldızlı araçlar.ama vw fanatikleri fiat a mok atarlen bunları hiç yazmıyorlar.

yanlış anlama ben doblo alın, caddy almayın demiyorum .

bu iki araç karşılaştırılmaz vw kalite farkı falan yazıp fiat i aşağılamaya çalışanlara istinaden yazdım bütün bunları.caddy deki kalite doblo da da var.

insanların doblo gibi bir aracı teneke olarak görmesi sadece bilgisizliğin getirdiği önyargı olabilir,başka birşey değil.

ben ve birçok insan doblo ile gurur duyuyor ,keşke doblo %100 yerli olsa ama malesef değil.

evet konu kapansın ben söyliyeceğimi söyledim.

• abıcım nıye kazık olsun araba ya butun parcalrı alman uretımı adamlar nıye okdar pahalıya satsınkı kalıtelıkı araba malıyetı yuksek ucuz olsa caddy surda solım ne dablo satılı turkıyede nede caonnet.araba gusel araba karsım bız kullanıyoz yemın edrım cok menunuz hıc bı sorun cıkmadı fıat dablo 3 sene sonra elınden cıkarmaya calıs arızalar pespese gelıyor onuda solım

quote:

bak arkadaş ,senin gibi subjektif biri siena 1.4 gitmiyor caddy çok performaslı dedi

ben de ona siena 1.4 senin caddy yi kalkışta geçer dedim.teknik veri yazdım o olay kapandı.

caddy 0-100 13.3 sn siena 1.4 12.9 sn

yani ben siena ile caddy yi karşılatırmadım.sadece siena gitmiyor diyene teknik veri verdim.

fiat la işbirliği yaptığım falan yok iftira atıcaksan hiç konuşmayalım.

caddy 10 sn de 100 e çıksın ve sen bunu ispatla

ben buraya bin kere caddy yazarım.

kafadan sallamayalım lütfen fabrika 13.3 sn demiş nasıl 10 yapıcaksın bırak bu işleri.arabanda çok mod var galiba

senin vw ile işbirlğin olabilir caddy i tek geçerim ne demek?

caddy ödül mü almış?

neyi tek geçiyorsun herhangi bir başarısı mı var?

kazık olmak dışında tabi

bak bunun iyi oku doblo sınıfının en çok satan ,ekonomi ve performansı en iyi dengeleyen multijet motorlara sahip,
    fiyat/kalite oranını en iyi dengeleyen ödüllü yerli mükemmel bir araç

fiat a ödülü ben vermedim diyorum bu son olsun bidaha yazmıcam sanki ödülleri ben dağıtıyorum

• ya arkadaşlar yine doblo caddy savaşı başlamış gidiyo. bu konu tartışılır ama böyle değil yani ona binmem buna binerim tarzında değil. araba dergilerinde oluyoya hani işte öyle yapılmalı ama insanlar deneyimleri göreceli oluyo böylede bi sorun var tabi. herneyse bence bişeyleri paylaşalım ve okuyanlar farkı çıkarsınlar. şunu da belirteyim 2005 model caddy sahibiyim.

yeni dobloya hiç binmedim o yüzden nasıl bir arac olduğunu bilmiyorum. eskiler bence baya kötüydü hani caddy onun yanında baya iyi duruyo ama yenilerini tam bilmiyorum. buarada caddynın de doblo gibi içi tamamen kaplama olanları var caddy life bu aracın donanimlarıyla doblonun en donanimlisini karşilaştırmak lazım. türkiyedeki caddylerle doblonun en fulünü karşılaştırmak adaletsiz olur bence.

son bikaç şey daha: 1-caddy motor yönünden(1.9TDI) bir vw klasiği. motoruna diyecek tek kelimem yok. hacmine göre yakıtı gayet iyi. performansa gelince beni en çok şaşırtan şeylerden birisi oldu. caddy ile 0-100km hıza 11- 12 sn arasında çıkabiliyorum. inanın bende çok şaşırdım bende bir de bora TDI var onlada aynı değerleri elde ediyorum. beni şaşırtan da bu oldu. ama gercekten güzel çıkıyo 0dan-100e fabrika verisinin 13.3 sn olduğuna bakmayın. 60-100km 3.viteste 7sn, 4.viteste 9sn.

2- caddy nin ön konsolu evet biraz kalitesiz bu bir gercek. keşke golflerdeki gibi kaliteli palstikten olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapadokyalı -- 29 Temmuz 2006; 0:40:09 >

• caddy nin motoru uyumsuz sesli ama canavar gibi megane 2 nin100 hp bu kadar ii olamaz

• eski caddy kullanıcısı olarak yeni meganeII dCI sahibi olarak ,yakıtı , araçların karakteristik özellikleri , ıvırı zıvırı bir yana bırakıp çok açık şunu söyleyebilirim...... o volkswagen teknolojisi dediğiniz araç ticari amaçla üretildiği için güğvenlik arabada SIFIR . Düşün ki bende 2004 model camlı model vardı ve aracın hiç bir noktasında koruyucu bar , izolasyon yoktu , erzurumda yılbaşı günü arkadaki arkadaş çayır cayır yanan kaloriferin arkayı ısıtmadığını ve aracın içinde rüzgar estiğini söylediği zaman söktüğüm iç kaplamaların altlarının çırılçıplak olduğunu gördüğümde şok olmuştum . Aracın yandan arkadan tavandan alacağı darbede özellikle arkadakilerin hiç şansı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aygun75

megane II dynamic 35000 ytl
    caddy 34000ytl
    Focus ghia 38500ytl
    caddy tasarımından dolayı beğeniyorum, yoksa ben sedancıyım.

yanlış bilgilendirmeyelim 2007 caddy i 37800 den daha aşşağı alamaz.

altta yazan arkadaşlardan okuduğum kadarı ile caddy 0-100 10 sn demiş yapamaza yapmaz

bu kadar zamandır binerim satarım gormedım hızlıdır okey ama 10 sn olmaz araç 1.5 ton zaten.
  • beyler bu yazdıklarım tüm ticari araç kullanıcılarına, doblo 1.9 multijete bindim 1.5 sene, arabayla tır sollarken ecel terleri döküyordum 150 kilometre hıza çıkana kadar canım çıkıyor 150kmde ise direksiyonu zor tutuyor kanatlanıyorduk adeta ayrıca caddy için şu 13.5 saniye mevzusuna gelelim o mevzu fabrika verilerine göre yani 1.vites 3000 devir 2. viteste 3000 devir 3.viteste 3000 devir 4.viteste 3000 devir olarak alınıyor. şimdi ise 1.9tdi caddy sahibiyim en kral orta sınıftaki arabayla kapışırım 100 kilometreye 3.vites 4200 devirde 9 saniyede çıktım....şimdi ne tır sollarken ecel teri döküyorum nede 150ye çıkmak için gazı köklüyorum ekonumiye gelecek olursak izmitten istanbul avrupa yakasına 110 kilometre yolu 160-180 kilometre hızları arasında gittiğim halde gidiş gelişte sadece 30 liralık mazot yakıyor...
    ve 180le giderken direksiyonda ve motorda en ufak bir titreme olmuyor araba kanatlanmak yerine yere yapışıyor.ve kim ne derse desin ben dobloda sürdüm ama caddynin yerini şuanda sınıfındaki hiçcir araba dolduramaz.arabanın fiyatına gelecek olursak ben arabayı 2005te 34.000liraya sıfır aldım şuanda arabamın sıfırı 40.000lira arabamı şimdi satmak istesen 34.000lira veren var. eğer siz çok para diyip gidip doblo alıyorsanız size tek diyeceğim 6 ay önce arkadaşım doblo 1.3 multijet aldı 27.000liraya ve şuanda sıfırının fiyatı 20.000lira almayanı dövüyorlar...he birde şu konu var tabiki caddy almak için 5 ay sıra beklemeyenler gidip doblo connect almak zorunda kalıp şimdi pişman oldukları için caddye çamur atıyorlar.istediğinizi diyin istediğiniz dobloyu connecti partneri comboyu getirin eksoz gazımı yutsun ve ayrıca caddy turbo motor olduğu için bir bilgisayar bağlantısıyla turbo basıncı arttırılıp motora +25 beygir ve +48 nmtork verebileceğinizi unutmayın laf anlatmaya gerek yok aslında caddy binen anlar neyin ne olduğunu 250nm torku porshe boxster zor yapıor fabrika verilerini kenara atın ve bir test sürüşüne gidin anlayın farkı ve caddy evet bir ticari araç olarak üretiliyor 1ton yükü yükle ve otobana çık bakalım çekişte en ufak bir azalma olacak mı görün benim sözlerim bu kadar Allah sizede caddy kullanmayı nasip etsin anlayın farkı inşallah ayrıca wolksvagenle hiçbir bağlantımda yok içiniz rahat olsun.

• Caddy' de diğer tüm vw araçları gibi fiyatını hak eden bir konumda değildir, segmentteki diğer rakiplerinden fiyat/fayda olarak çok geridedir. Caddy almak demek benim param çok kışın şöminede ısınmak için para yakarım demek. Odun yakın odun, gereksiz yere para yakmayın
  • cekismeleri okudum ve soyle tarafsiz bir yorum yapacagim dobloyu uzun yolda kullandim 1.3 m.jet araba cok dengeli bir arac degil neticede yuksek ve ticari amaclar gudulerek yapilmis plastik kalitesi vw kediye gore vasat doblo performansi ve ekonomiyi bir arada sunan ender araclar dan biri

vw caddy ye gehilince uzun yolda hic kullanmadim diyebilir (eger ankaradan konya makasa kadar olan yarim saatlik arayi saymazsak) vw doblodan daha dengeli bir arac yani denge derken yuksek suratlere cikildigi zaman doblo gibi direksiyon dans etmiyor dagilacak hissi yaratmiyor plastik malzemesi dobloya nazaran daha basarili yuksek suratlere cikildiginda yere daha saglam basiyor fakat yakit tuketimi baya uc seviyelerde

doblonun bir eksi yanida klimasi bilen bilir gavur(nur) dagini yazin orayi klima acik 140 tirmandim bayada yukluydu belli bi zaman sonra klimadan soguk yerine sicak hava ufledigini fark ettik ancak servis alaninda yarim saat kadar bekledikten sonra araba kendini toparlayabildi

almak istesem eger sehir icinde kullanacaksam ve bulundugum sehrin civarlarinda gezeceksem terchim doblodur hem az yakiyor hem performansli caddy ye gelince dobloya gore daha agir oturakli guvenli ama yuksek yakit tuketimi ve 1.9 olmasina ragmen doblo kadar performasli degil

dobloyu tercih sbeplerimden biride servis bakim maliyetlerinin vw gore daha ucuz olmasi ve dusuk vergi dilimine girmesi

• perfonmans olarak megane 2 dcı
    yakıt tüketimi olarak megane 2 dcı
    işçilik olarak megane 2 dcı
    donanim olarak megane 2 dcı
    servis ve yedek parça megane 2 dcı
    vergi olarak megane 2 dcı
    Bagaj iç büyüklüğü vw caddy

saygılar
  • O kadar abartmaya gerek yok ama Caddy harbiden canavar gibi araba Mesela dağ tırmanırken hiç zorlanmıyor, 3. viteste hiç değiştirmeden bir tane dağı çıkıp indim, çok da rahattım.
  • vw caddy tabiki (ah bide 174 ps motor koysalar )
  • kullanım amacınıza hangisi uygunsa o iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

vw caddy tabiki (ah bide 174 ps motor koysalar )

174hp olsa 2 takım ESP koymaları lazım. Biri araca, biri de sürücüye. Sürücüyü de yoldan çıkarmamak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazy__turk

beyler bu yazdıklarım tüm ticari araç kullanıcılarına, doblo 1.9 multijete bindim 1.5 sene, arabayla tır sollarken ecel terleri döküyordum 150 kilometre hıza çıkana kadar canım çıkıyor 150kmde ise direksiyonu zor tutuyor kanatlanıyorduk adeta ayrıca caddy için şu 13.5 saniye mevzusuna gelelim o mevzu fabrika verilerine göre yani 1.vites 3000 devir 2. viteste 3000 devir 3.viteste 3000 devir 4.viteste 3000 devir olarak alınıyor. şimdi ise 1.9tdi caddy sahibiyim en kral orta sınıftaki arabayla kapışırım 100 kilometreye 3.vites 4200 devirde 9 saniyede çıktım....şimdi ne tır sollarken ecel teri döküyorum nede 150ye çıkmak için gazı köklüyorum ekonumiye gelecek olursak izmitten istanbul avrupa yakasına 110 kilometre yolu 160-180 kilometre hızları arasında gittiğim halde gidiş gelişte sadece 30 liralık mazot yakıyor...
    ve 180le giderken direksiyonda ve motorda en ufak bir titreme olmuyor araba kanatlanmak yerine yere yapışıyor.ve kim ne derse desin ben dobloda sürdüm ama caddynin yerini şuanda sınıfındaki hiçcir araba dolduramaz.arabanın fiyatına gelecek olursak ben arabayı 2005te 34.000liraya sıfır aldım şuanda arabamın sıfırı 40.000lira arabamı şimdi satmak istesen 34.000lira veren var. eğer siz çok para diyip gidip doblo alıyorsanız size tek diyeceğim 6 ay önce arkadaşım doblo 1.3 multijet aldı 27.000liraya ve şuanda sıfırının fiyatı 20.000lira almayanı dövüyorlar...he birde şu konu var tabiki caddy almak için 5 ay sıra beklemeyenler gidip doblo connect almak zorunda kalıp şimdi pişman oldukları için caddye çamur atıyorlar.istediğinizi diyin istediğiniz dobloyu connecti partneri comboyu getirin eksoz gazımı yutsun ve ayrıca caddy turbo motor olduğu için bir bilgisayar bağlantısıyla turbo basıncı arttırılıp motora +25 beygir ve +48 nmtork verebileceğinizi unutmayın laf anlatmaya gerek yok aslında caddy binen anlar neyin ne olduğunu 250nm torku porshe boxster zor yapıor fabrika verilerini kenara atın ve bir test sürüşüne gidin anlayın farkı ve caddy evet bir ticari araç olarak üretiliyor 1ton yükü yükle ve otobana çık bakalım çekişte en ufak bir azalma olacak mı görün benim sözlerim bu kadar Allah sizede caddy kullanmayı nasip etsin anlayın farkı inşallah ayrıca wolksvagenle hiçbir bağlantımda yok içiniz rahat olsun.

Bu başlığı açan olarak şunu tekrar etmek istiyorum, test sürüşü işi bitirdi.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Dikkatini çekerim forumun konusu:

CADDY VS MEGANE II dci DYNAMIC

daha konuşmama gerek yok zannedersem

Ayrıca en baştan multijetin iyi bi motor olduğuna inanıyordum ama öyle bi tavır takınıyosun ki multijet gözümde beş para etmez oldu.

Anla artık Caddy Doblodan üstün bi araç ve de parasını sonuna kadar hakediyo tamam?

Bi aralar yeni sınıflar ortaya çıkıyodu mpv gibi mesela

Ben VW in durumunu biraz da böyle bi şeye benzetiyorum. Ruhsatta ticari yazıyo ama arabanın konfor ve güvenlik ekipmanları binek araçlar kadar

Tüm segmentlerde referans araçları vardır caddy de kendi sınıfında referans

Bu arada vip ne kadar?

senin gözünde multijet 5 para etmez olsun o problem değil uzmanlar gerekli takdiri yaptılar.engine of the year ödüllerini boşuna vermiyorlar.

caddy hiçbişey haketmiyor,kapak jant ,kazık gibi kıltuklar;pütürlü cockpit pilastiği.

parayı hakeden torandır.

caddy nin doblo dan tek bir üstünlüğü var o da fiyatı

vip de deri döşeme ahşap dekorasyon tabi bunlar caddy de nerdeeeeeeeeeeee?

fiyatı eskisinden 1-2 milyar pahalı olur .fiat a garezi olan biri niye fiyat soruyor ki?

senin gitmiyor dediğin siena 1.4 kalkışta caddy yi öyle bir tokatlar ki şaşarsın

caddy referans falan değil ,yol tutuşu da konforunu abartmayalım bu araç ticari yontma touran

neyse bu topic de kirlendi arkadaş da aracını almış.ben sadece güle güle kullanmasını ve kazasız günler dilerim.

Sienanın Caddy i tokatlama olayına çok güldüm sabah sabah

Benim dükkanda Palio Weekend 1.4 vardı bırak Caddy i Şahin ile dahi kapışılamayacak bir araç,sanırsam aynı motor Siena da da var,ama parçası ve servisleri uygundu o yüzden artıları oldu fakat performans ve konfora dair en ufak bir şey yok..!Arkdaşımın VW Passat 1.8 T aracını servise bırakıp sonra Palio ile eve dönecektik, FSM köprüsünde yanyana gidiyoruz Palio nun ibrede 160 yazıyor VW nin 120

Şuan da dükkanımda Caddy de var Dobloda (Kangoo da vardı sattık) ikiside 1.9, Caddy servis olarak biraz pahalı ve Doblo biraz daha performanslı denebilir fakat Caddy nin konforunu hiç bir ticari araçta bulamadım Doblo yu bu kadar abartmayalım..!

Fiat'ın en çok beğendiğim ticari aracı Ducato gerçektek çok güzel ve performanslı bir araç..!

Bir de hala bu foruma VW ye çamur atma topici açılmadımı ya

• Sen gülmeye devam et.

caddy nin 0-100 hızlanması 14 sn sürüyor.

bunlar acı gerçekler.

konforluymuş.makaslı arabadan ne konfor bekliyorsun.

sen fiyatı nedir onu söyle de biz de gülelim

ha bir de iyi uydurmuşsun

palio nun ibrede 160 yazıyor vw nin 120 öyle mi

hadi ispatlasana.

bırak masalları
  • Arkadaşlar adam almış siz hala caddy alsın megane alsın diosunuz
  • ya kasalı kamyonlarla binek araba kıyaslamak moda oldu.

tabiki megane

performansa bakacak olursak caddy fena düdükler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.