Şimdi Ara

CADDY VS MEGANE II dci DYNAMIC (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
15.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana kalırsa başlık Caddy mi Doblo mu olarak değiştirilmeli?? Yani Megane II sedan 1.6 Privilege + executive pack + techno pack + panoramik cam tavan incelemiştim 1 hafta önce falan, otomatik klimalı, deri direksiyon-vites topuzlu, kapı içleri deri, koltuklar bej-yanları deri(vinlex değil gerçek deri dikkat çekerim) otomatik ayarlı xenon farlar, 6'lı cd-changer 6 airbag, euroncap 5 yıldız, 37m fren mesafesine sahip, sınıfının en geniş iç hacimlerinden birine sahip muntazam bir malzeme kalitesi ve işçiliiğe sahip bir modelle ticari araç mı kıyaslanır allah aşkına?? Delinin biri kuyuya taş atmış mevzusuna dönüştü bence.. Tamam VW Caddy 1.9 TDI DSG çift-sürgülü kapı olcak, koyu gri, jantları değiştirip ERTEX'den deri döşeme fln yaptırcan tadından yenmez ama ticari araçtır!? Makaslı bir arabadan ne kdr konfor beklenir max? Yani adı VW olabilir ama fizik kurallarını da ihlal etmeyelim
  • Haklısın, Megane ve Caddy karşılaştırılmamalı. Ama Ertex yaramaz Can. İşçilik berbat

Bu arada aygun75 Caddy aldı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 18 Ocak 2007; 23:56:29 >
  • Bir tanıdığımız Caravelle 2.5 TDI'a yaptırdı bej renk deri döşeme, muhteşem duruyordu vallahi emin misin işçilikten?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Janjan

Bir tanıdığımız Caravelle 2.5 TDI'a yaptırdı bej renk deri döşeme, muhteşem duruyordu vallahi emin misin işçilikten?

Eminim abi. Eskidendi o süper işçilik. Artık hem çok kazıklar, hem de işçilik baştansavma.. Tabi ben Caravelle'le gidip adamlara 20 milyarımı versem ona göre işçilik yaparlar ama 1-2 milyarlık şeyle uğraşmıyorlar fazla..
  • Benim dediğim zaten 10 ay falan oldu yani.. Şahsen deri döşeme pek ihtiyacım yok ama Caddy-Transporter-Doblo gibi modelllere de güzel gidiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Ben istediğimi yazarım, kurallar dahilinde Sen bir üniversite mezununa yakışmayacak şekilde bana "süt çocuğu" dediğin için 1 hafta ban sende patladı. Önce sen eline, beynine hakim ol.

50 kez yazdım, yine yazarım; Caddy, Touran'dan yontulmuş bir araçtır ama iyi ki de yontulmuştur. Ben de diğer Caddy sahipleri de hallerimizden memnunuzdur. Senin bunu çekememen beni bağlamaz. FIAT'ın Touran gibi yontucak araçları olmadığı için Doblo'yu bir varile kapı, motor ve tekerlek takarak yaratmayı tercih etmişler. Olaya bir de bu taraftan bak istersen. Bu araç öncelikli olarak ticareti düşündüğü için tamponların boyasız olması benim açımdan gayet uygundur. Gel gör ki yük taşıyan bu tür araçların hepsinin tamponları, aynaları ve çıtaları çiziktir. Ayda bir kez köşedeki elektrikçiden 2 metre kablo alarak ticari araçların nasıl kullanıldıklarını kusura bakma ama gözlemleyemezsin. Komşunun VIP'si olabilir ama unutma ki en boş ticariler de Doblo'nun alt versiyonlarında var.
    Ayrıca Caddy'nin ön konsolu koltuklardan yeteri kadar uzak, o yüzden de kalitesi gayet yeterli olmasına rağmen süper olmasına da gerek yok. Senin de 1.75 boyun olduğuna göre iyice uzanıp incelemiş olman gerekir; ki biz aracı kullanırken böyle şeylere kalkışmıyoruz.
    Yol tutuş olarak Caddy çok daha üstündür, Doblo gibi kıçı yukarılarda gezmez, incecik lasitkleri yoktur. Salakça hızlanan ama ilk virajda takla atan, durmak istediği zaman da duramayan bir Doblo'dansa ondan 2 sn daha geç 100 km/h'a ulaşan (hoş, ticari araba, drag mı yapıcan?) ama virajını kuvvetlice alan, 4 tekerleğinde de disk frenlere sahip olan Caddy'yi tercih ettim.
    Şu 260 kadranla senin arandaki meseleye kimseyi karıştırma, belli ki sende kalıcı etki bıraktı.

Ben sana daha ne diyeyim daha ne duymak istiyorsun.

sen saygısızlık yap.bir tarafın tavana mı vurmuş diye boş boş konuş.ban yeme.ne ala memleket

olay ban olayı da değil.saygı olayı.

benim üniversite mezunu olmam ile na alakası var bunun.

sen ölçüyü kaçırıyorsun.

Bir de masal uydurmaktan vazgeç.

yok doblo ilk virajda takla atarmış durmazmış.

caddy nin dinamikleri çok mu farklı.iyi ki yontulmuşmuş.

yontulduğu için fiyatı yüksek kalıyor.ticari vergisi ile bu fiyat fazla

doblo nun fiyatına göre en iyi araç olduğunu piyasa biliyor.sen anlamasan da olur.

diyorum ya çocuksun işte.

vw ni şişirmeye gerek yok

laf ebeliği yapmak yerine biraz düşünün bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 19 Ocak 2007; 16:03:35 >

• Sen bildiğini okumaya devam et. Beni de çocuk olarak görmeye devam et. Ayrıca üniversite kültürünü görmüş bir insanın karşısındakini aşağılamaması, aksine onun fikirlerine az da olsa itibar etmesi gerekir. Ama sende bu yok işte. Her zaman için bildiğini okumaya devam ediyorsun.

Doblo'nun sürüş dinamikleri kötü biliyorum. Hergün yaşadığım olay.. Benim çok sağlam aldığım hızlı virajlarda arkamdan gelen Doblo'lar önce büyük bir ağırlık merkezi transferi yapıyorlar, ondan sonra da toparlamak için yan şeritlere arabayı atıyorlar. Sen benim yazdıklarımı masal olarak görebilirsin, benim için farketmez. "VW şakşakçıları"diye yazıp onu düzelttin, bravo.. VW araç alanlar aptal değildir.

Ayrıca Doblo, ticaret için, aracı eşek olarak olarak kullanmak için gayet uygun. Türkiye'de üretildiği için de doğal olarak Caddy'den daha fazla sayıda piyasaya dağıtılıyor. Ayrıca Almanya'da Doblo 1,9 105hp 16,650€'dan başlıyor. Ki o da baz versiyonu. Almanya'da full Caddy Life 18,000€. Doblo çok mu ucuz? Caddy çok mu pahalı? Doblo birkaç yıl içinde dağılırken Caddy uzun yıllar sapasağlam gidebiliyor. Bunu da gözönünde bulundur.

Evet, ben 18 yaşını doldurmuş bir çocuğum

• Ya şuna bir nokta koysak;

Ticari aracı ticari araç gibi kullanmak isteyenler(vergi yakıt tük vs) için doblo

Ben hem ticaretimi yaparım hemde konfor isterim diyenler için Caddy(Parasını wermeye de hazır olanlar)
  • selam...

gerçekten olay megane caddy den çıkıp doblo - caddy ye girmiş...

şimdi şöyle birşey var arkadaş dedi ki ben megane veya caddy almak istiyorum hangisini tavsiye edersiniz...karşılaştırın değil ki bu ve neticesinde yorumlar geldi araştırma fln yapldı CADDY yi kendine daha uygun gördü...bu onun kişisel fikri...ama kötü de yapmadı...

DOBLO - CADDY olayına girersek

arkadaşım benim 40,000 ytl param var istedigimi alırım belki doblo daha performanslıdır , belki daha konforludur , belki daha ucuzdur ama bu benim kişisel tercihim görüp caddy yi beyenmişsem sorun yok..akincl abim diyorum çünkü bende 18 yaşındayım.inşallah yaşımı söyledim die küçük görmezsin beni...8 aydır caddy kullanıyorum bir problemim yok.sorunumda yok performansı dobloya göre düşük mü diyosun ; olabilir ama ben caddy ye ısındım tercih meselesi dimi ama...

sonuçta sen doblo dersin başkası caddy der...ama çok fazla da tartışmaya gerek yok varsın doblo daha performanslı olsun varsın caddy hem yontma olup hem de VW KAZIGI olsun...bu bizi aşar adamlar parasını belirlemişler alıp almamak değişir...alana neden aldın almayana neden almadın denilmez...aynısı doblo içinde söylenir ister alırım ister almam kimseyi ilgilendirmez...

sen nasıl dobloyu caddy ye göre performanslı/ucuz/kaliteli buluyorsan demek ki birileri de caddy yi öyle görüyo....lütfen daha fazla tartışmayın...

• yeter yavv yeterr bune bee DOBLOyu övdüğünüz yeter artık size yemin biliah ediyorum 4 kişi var doblo kullanan akraabam birisi 1.2 miş birisi 1.3 premio birisi 1.9 JTD birisi 1.4 müşş adamların hepsidee lanet ediyo arabay neVSEHİR de Fİat bayine gittik adam diyoki abi 1.3 premiyo ver bize sana yeni 2007 lerden verelim diyo 29000 YTL ye bizim akraaba dedi git kardeşimm bu arabaa bi daha töbe binmem dedi bu ne yavv böle araba mı olur dedi bir gün önce KAYSERİ ÖZ-SA dan VW caddy sormuş 35.000 YTL'ye bırakmışlar galiba dobloyu tuttu kardeşine sattı akraabaa şimdi caddy aldı geçen gün bindik ( bu arada bizimde 2007 caddy var ) adam diyo oh beee araba bu işte o ne laa öle koltugunda falan düşecek gibi oturuyodum şimdi rahat rahat bi araba sürelim diyo adam vallaha da billahada doblo böle biaraba iştee lüfen yeter artıkk DOBLOda DOblo ne yavvv buu alla alla başlarım öle arabaya güvenen varsa gelsin chiptuningle caddy 145 HP son hız 245 arabada akesru var 1600 kg bi arkadas demiş o araba kalkana kadar sabah olur diye gelde ben sana kalkana kadar sabha mı olur yoksa kalktıgını anlamazmısın gösterim kardeşimm...baştan siz aşağıdaki resimlerdeki eksikleriizi giderin bee hala 2007 model arabanızda bile tepedeki radyo anteni çubuktan çubuk anten var caddy de ön cama entegre çift radyo anteni var beee..cd çalarınızda antişok bile yok çukura giriyoz hemen teyp ikilmeye başlıyo bu mu caddyden iyi caddyde gösterge ışıklndırma mükemmel bee.renk uyumu var baştan mavi mavi çok şık yanıyo...siz baştan caddy gibi bi ticari araç yapın öle karşılatıralım...adamlar İLK İLK İLK DSG şanzımanlı triptınik vites caddy üretti beaaaa bırak yaaa hala dobloyu övmee bana yeter artık bu kaar kusur buldumm...bi daha doblo geçerken yanımdan hazırola geçimde ayıp olmasın ne de osla sınıfında lider partner bile caddyden iyi VW kalitesiz kardeşlerimm yuhhh beaaaaa

VW CADDY 2007 REFLEX GRİ ( RADAR MAHKUMU kahretmesin yaa avanos yolunda 170 ile radara girrdim yine)

arabnıza bakın beeaaa kayar kapı ile arka bagaj camının arasında sap gibi bi direk iniyo o ne laa ölee bizim caddye bak bi de tamamen cam arka taraf...kayar kapımızın rayına bak bakım ne kadar giz li duruyo ama maaslesef DOBLO çok gizlemiş siyahta olmmamışş kayar kapının rayına daha sade bi renk kullansalar iyi olurdu morcivet gibi ya da cingan pembesi..ön tamponda yamalık gibi bi de plastik var o neyse öle çirkin göstermiş arabayı..ayıca tepede bitane çubuk anten var yavv...caddyde hiç anten gibi bişi var mı ön cama entegre anten var beeaaaa hemde 2 tanee artı bırakın bu konuları tün konularda DOBLO BDOLBO demeyin yeter beee illa yan yana koyup bunun burası böle şunun şursı böle mi diyecezz...performansına gelincee gelinde gösterim performasn size...SAYGILAR KAZASIZ BELASIZ GÜNLER NASİP ETSİN ALLAH::

• kardeşim neyi tartisiyorsunuz sonuçta ikiside kamyonet A onu VUR diğerine ALIP veremediginiz ne geniş arac mı istiyorsun git o zaman bir kargo al bit sin
  • Hortlak var galiba

Amaç hem binek hem de hafif ticari ise Caddy en iyileri gibi duruyor. Yalnız içine bir el atması gerek VW'nin.
  • Arkadaşım cady lerde vergi ağırlığına göre alınmıyor. Motor hamine göre alınıyor. mesela benim 2005 model cady var motor hacmi 1896cc olduğu için 262ytl ödedim ilk taksidinde. bu arakam 1.3 doblo multijet'i olan araç sahipleriyle aynı rakam.

Öyle bol keseden bilmeden atmayın. Ayıp oluyor hep bi din kardaşıyız...

haa ayrıcaa.. İstendiğinde öyle bi ekonomik oluyor ki araba. Hemde doblo 1.3 multijet ile aynı bile oluyor. şehir içinde 195krş şehir dışında 140krş gibi yakıyorum ben...
    Yol bilgisayarında şehir içinde 7.2 şehir dışında 4.6 yı görüyorum 2000 devirde seyrederken...

Çok yakıyor diyenlere duyurulu ayriyekten....

quote:

caddyde vergi ağırlığa göre veriliyo onu hatılatayım

Bu arada hangi akıllı 1,9luk arabayı binek yapmak ister ki

Bu arada 90la yarım yükte caddy tdi 5,3lt motorin yakıyomuş
    Ekonomik kullanımda 7 lt çok rahat olur. Bu arada yakıt tüketimini yol bilg.den takip ediyorum
    Sapma varsa bende değil yol bilg.de

Bu arada 105hp, 250Nm lik araba ekonomik biraz zor kullanılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 19 Nisan 2007; 14:05:38 >

• DOLBOCULAR ARTIK """doblo caddy'den iyi caddy doblo gibi olamaz doblo şöle doblo böle""" yeter bee bu nee artık kafanıza sokun sayın arkadaslar bu alemde KRALLLLL VW tmm mı doblonun tepesindeki çubuk anteni bi kaybedin..sonra kayar kapılarınızda fitille tutturdugunuz camları caddy'ninki gibi tutturun ön panel ışıklandırmayı caddy'ninki yapın sonra konusun tmm mı bazı arkadslar da touranın yontması diyolar evet touranın yontması sonuçta neee VVVWWW ABS.ASR.BAS.EPS ++ CADDY life DE ESP ( yOL KONTROL SİSTEİMİ) HANGİ ARACINIZDA VAR KONUSONUZ KESİN ARTIKKK BU ALEMDE kral kral kral KİMSE DUMANINA YETİŞEMEZZ..
  • Ya bikere caddy ile doblo kıyaslamak bi kere sacmalık bi kere doblo ile caddy aynı kefede düsünülemez caddy ile doblo iki ayrı dünya gibi araclar caddy hem binek hem ticari amaclı bir arac
  • Bak, Caddy'nin ruhsatında "arkaları koltuklu van tipi kamyonet" yazıyor. Buradaki son kelime, bu aracın kamyonet sınıfına girdiğini gösterir. Bilip bilmeden benim için "atma" diyemezsin işte.

http://www.devletim.com/motorlu_tasitlar_vergisi_tarifesi.asp

Buraya gir ve bak bakalım 1520kg boş ağırlığa sahip bir kamyonetin vergisi ne kadar?

Ayrıca 19,5 ykr yakıt harcıyorum diyorsun. Bu sence az mı? Bizdeki Caddy de o civarlarda geziyor. 19-20 ykr arası.

1.6 motorlu lpg'li bir araba bile daha az yakıyor. Bu araçların motoru büyük hacimli, kasası da ağır olduğu için yaktıkları yakıt normal aslında. Ama çok muhteşem ekonomik değiller.

quote:

Orjinalden alıntı: ekirik

Arkadaşım cady lerde vergi ağırlığına göre alınmıyor. Motor hamine göre alınıyor. mesela benim 2005 model cady var motor hacmi 1896cc olduğu için 262ytl ödedim ilk taksidinde. bu arakam 1.3 doblo multijet'i olan araç sahipleriyle aynı rakam.

haa ayrıcaa.. İstendiğinde öyle bi ekonomik oluyor ki araba. Hemde doblo 1.3 multijet ile aynı bile oluyor. şehir içinde 195krş şehir dışında 140krş gibi yakıyorum ben...
    Yol bilgisayarında şehir içinde 7.2 şehir dışında 4.6 yı görüyorum 2000 devirde seyrederken...

quote:

Ekonomik kullanımda 7 lt çok rahat olur. Bu arada yakıt tüketimini yol bilg.den takip ediyorum

• Güzel kardeşim benim cebimden çıkan parayı bilmezmiyim. 2007 /1 ilk taksidini 262YTL. ödedimToplamı da 524YTL. ve aracım 2005 iki yılda aynı tarifeden alınıyor vergisi.. 1.3 doblo su olan arkadaşımda aynı vergiyi ödüyorum. Cady ve diğer araçlar panel van sınıfı tarifesinden vergisi alınıyor. Senin dediğin gibi kamyonet tarifesinden olsaydı o zaman ağırlığı 1500kğ. yi aştığı için dediğin rakamları öderdik. Ha çok ısrar eden olursa ödediğim makbuzu scan eder yapıştırırım buraya yalancımıyız biz kardeşim. Arabası olan konuşssun tariflere bakıp hüküm vermekle olmaz bu iş. Vergi dairesinde çalışanlardan daha iyi mi bileceksiniz atıp tutuyorsunuz öyle... İyiki DEVLET size sorup vergi almıyor bizden yoksa yanmıştı çıramız..

Bir de yazmadan edemeyeceğim forumlarda defalarca yazıldı çizildi bu konu benim cady şehir içi 195ykr şehir dışı 140ykr ortalama yakıtı bir doblo 1.3 multijet in yakıtı kadar. Ama motor hacmine bakıp düşük yakıt tüketeceğim diye doblo alan arkadaşım aldığına bin pişman oldu. Zira kasa ağırlığı 1320 kğ olan bir araç. Boşken bile 350kğ. yük ile kalkıyor Şimdi satıp 1.9 alacak.
    Ayrıca cady ile 3. viteste 120km. ye çıkıyorum. O hızlanma o ivmelenme ve 1581kğ. kasa ağırlığına ve aynı zamanda bu sınıfındaki tüm araçlara göre daha konforlu daha güvenli olan bir araca göre çook çook ekonomik bile sayılır...

Doblo nun 1.9 105hp olanına binmedim. Ama daha seri ve daha hızlı olduğunu düşünüyorum. Binenler de öyle söylüyor. Kasa ağırlığı 1350kğ. Yakıtını bilemem fakat eğer dizel bir araç düşünüyorsanız sadece motor hacmine değil kasa ağırlığına da bi bakın derim ve mutlaka alacağınız dizel araçla aynı sınıftaki diğer araçları da bi kullanın derim. ..

kalın sağlıcakla...

quote]Orjinalden alıntı: joushkun

Bak, Caddy'nin ruhsatında "arkaları koltuklu van tipi kamyonet" yazıyor. Buradaki son kelime, bu aracın kamyonet sınıfına girdiğini gösterir. Bilip bilmeden benim için "atma" diyemezsin işte.

http://www.devletim.com/motorlu_tasitlar_vergisi_tarifesi.asp

Buraya gir ve bak bakalım 1520kg boş ağırlığa sahip bir kamyonetin vergisi ne kadar?

Ayrıca 19,5 ykr yakıt harcıyorum diyorsun. Bu sence az mı? Bizdeki Caddy de o civarlarda geziyor. 19-20 ykr arası.

1.6 motorlu lpg'li bir araba bile daha az yakıyor. Bu araçların motoru büyük hacimli, kasası da ağır olduğu için yaktıkları yakıt normal aslında. Ama çok muhteşem ekonomik değiller.

Orjinalden alıntı: ekirik

Arkadaşım cady lerde vergi ağırlığına göre alınmıyor. Motor hamine göre alınıyor. mesela benim 2005 model cady var motor hacmi 1896cc olduğu için 262ytl ödedim ilk taksidinde. bu arakam 1.3 doblo multijet'i olan araç sahipleriyle aynı rakam.

• Bİ ARALAR PANDADA DA YILIN OTOMOBİLİ GİBİ BİR ÖDÜL ALMIŞTI YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM..DEMEK Kİ YILIN OTOMOBİLİ ÖDÜLÜ ÇOK ZOR ALINMIYOR.VEYA FIAT BU KURULA SPONSOR..(DAHA FARKLI Bİ YAKLAŞIMIM DAHA VAR AMA SÖYLEMEK İSTEMİYORUM..)
    AYRICA BİR ARKADAŞ AYNI DONANIM DEMİŞ DE,HANGİ DOBLODA ASR,EBC,BAS VAR?BU BAŞLIKTAKİ İLK VE SON MSJMDIR.
  • Ben 2005 aralık ta aldığımda fiyat buydu.

Ayrıca bu başlığı açan kişi olarak şunu söylemek isterimki Caddy binek araba keyfi vermiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: mozdemir555

quote:

Orjinalden alıntı: aygun75

megane II dynamic 35000 ytl
    caddy 34000ytl
    Focus ghia 38500ytl
    caddy tasarımından dolayı beğeniyorum, yoksa ben sedancıyım.

yanlış bilgilendirmeyelim 2007 caddy i 37800 den daha aşşağı alamaz.

altta yazan arkadaşlardan okuduğum kadarı ile caddy 0-100 10 sn demiş yapamaza yapmaz

bu kadar zamandır binerim satarım gormedım hızlıdır okey ama 10 sn olmaz araç 1.5 ton zaten.
  • Arkadaşım doğru söylüyorsun cady binek otomobil tadında değil. Binek otomobil ötesi bir tad veriyor. Zira ben ne zaman meganeII ye binsem bu renault un yaptığı en içi sıkışık en dandik en kalas en kütük en.. en ... vss...araba diye düşünüyorum. Kafam tavana yakın ve bu beni rahatsız ediyor. Koltuklar çok yüksek yerleştirilmiş aşağı inmiyor. İnen modelide dünya para. Dıştan meganeII ye baktığında bi hengamet gibi duruyor ama içine bindiğinizde sıkışıklıktan ve az olan diz mesafesinden içime daral geliyor.
    Bundan önceki modelleri daha rahattı be..Valla o kadar megane veya Megane II olan arkadaşım var ki. Hepsinin megane II için görüşü aynı. Araba falan değil bu diyorlar.

Yaw araba dediğin içinde evindeymiş gibi koltuğunda oturup tv seyrederken altığın tadı verecek. Vermiyorsa neyleyim o arabayı. Milyarları ver içinde büzül...

Halbuki bak cady ye dışıda büyük içide büyük. Hiç kimse sıkışmıyor dizleri öne vurmuyor önde oturanlar rahat arkada oturanlar rahat yayla gibi Cam büyük görüş mesafesi çok geniş. Arkada çocuklar saklambaş bile oynarlar.

Nedir bu milletin cady takıntısı anlamıyorum.

quote:

Ben 2005 aralık ta aldığımda fiyat buydu.

Ayrıca bu başlığı açan kişi olarak şunu söylemek isterimki Caddy binek araba keyfi vermiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: mozdemir555

quote:

megane II dynamic 35000 ytl
    caddy 34000ytl
    Focus ghia 38500ytl
    caddy tasarımından dolayı beğeniyorum, yoksa ben sedancıyım.

yanlış bilgilendirmeyelim 2007 caddy i 37800 den daha aşşağı alamaz.

altta yazan arkadaşlardan okuduğum kadarı ile caddy 0-100 10 sn demiş yapamaza yapmaz

bu kadar zamandır binerim satarım gormedım hızlıdır okey ama 10 sn olmaz araç 1.5 ton zaten.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.