Arkadaşlar bunda 1-2 hafta öncesinde de aynı sorunu yaşamıştım ve çözüm getiren olmamıştı ancak bu durum iice rahatsız edici olmaya başladı benim için. Harddiste zaten fazla yer yok biir de bu C:\WINDOWS\Temp klasörü bi başlıo domaya 1-2 silemzsem bikaç saatte 3 gb'ı buluo. Nasıl etcez nerden hangi komutu yada kaydı değiştireceğiz de bunu engellicez ya da en azında bilgisayarın kendi kendine bu klasörün boşaltmasını sağlayacaz. İçini dolduran dosyalar "Acr1CAB.tmp, Acr2805.tmp, Acr11DC.tmp" nevinden 13-15 mblık dosyalar. Elbet bilen birileri vardır, lütfen yardım
kullandıgın programları yazarmısın
quote:
Orjinalden alıntı: CaN®
kullandıgın programları yazarmısın
Program derken eğer antivirüs filan diosan şuan çalışır durumda NOD32 ve SpybotSearch&Destroy var. Daha kurulu bi yığın bişiler var ama aktif deil şuan.
yok bazı programlar kullandığı geçici dosyalaı orda biriktirirde ondan sordum
bir anormallik var bu işte, tempi boşaltacak bir yol olsa bile sağlıklı bir çözüm değil bence, temp klasörünün nasıl dolduğunu bulmak lazım, hiç program çalışmazken gene doluyormu? yada hangi program çalışırken doluyor? kontrol ettinmi? virüste yapabilir diyecem ama nod32 varken dilim varmıyor demeye
quote:
Orjinalden alıntı: arkitrom
bir anormallik var bu işte, tempi boşaltacak bir yol olsa bile sağlıklı bir çözüm değil bence, temp klasörünün nasıl dolduğunu bulmak lazım, hiç program çalışmazken gene doluyormu? yada hangi program çalışırken doluyor? kontrol ettinmi? virüste yapabilir diyecem ama nod32 varken dilim varmıyor demeye
Ya zaten norton varken de yapıodu, spyware Doctor varkende,ZoneAlarm vardı ondada vardı. yani epeydir var ve şuankilerden kaynaklanmıo kanımca. ya başkada bişi çalışmıo zaten.
Ya bide Görev Yöneticisinden bakıorum ordada bildiğim bişi yok. Ama bilmediklerim var; wowexec.exe ntvdm.exe
Bunlar ne ya Bunlar çıktıkça bilgisayar yavaşlıo zaten.
bu dosyalar 16 bit tabanlı programları çalıştırdığında ortaya çıkarmış yani eski oyunlar ve programlar(burada öyle yazıyor) sisteme bir zararı yok ama bir kez çalışınca daha sonra tekrar 16 bit aplikasyonun çalışabilmesi için hazırda bekliyor ve sistem kaynaklarını fazla tüketiyor temp dosyalarınla bir ilgisi varmı bilmiyorum ama sistemin yavaşlığıyla ilgisi olduğu kesin
bu dosyalar 16 bit tabanlı programları çalıştırdığında ortaya çıkarmış yani eski oyunlar ve programlar(burada öyle yazıyor) sisteme bir zararı yok ama bir kez çalışınca daha sonra tekrar 16 bit aplikasyonun çalışabilmesi için hazırda bekliyor ve sistem kaynaklarını fazla tüketiyor temp dosyalarınla bir ilgisi varmı bilmiyorum ama sistemin yavaşlığıyla ilgisi olduğu kesin
Ne amaçlı çalışıo peki bunlar???(wowexec.exe, ntvdm.exe)
valla ben ya temp kalsörüne giderek ogünküler hariç olanalrı siliyorum yaada Winsysclea sistem temizleme progu var onla hallediyorum.
verdiğim linkte msdos ve 16bit windows tabanlı oyunların çalışması için gerekli olduğu yazıyor, eğer bu tür programlar kullanıyorsan onlar başlatıyor olabilir bu dosyaları
quote:
Orjinalden alıntı: msemihs
quote:
Yok kulanmıorum öle şeyler. Yavaşlatıo o zımbırtılar Ama temp klasörüyle pek alaksı yok galiba çünkü onları sonlardırdım ama Temp 10dakikada bir atıyo 15er mb
quote:
verdiğim linkte msdos ve 16bit windows tabanlı oyunların çalışması için gerekli olduğu yazıyor, eğer bu tür programlar kullanıyorsan onlar başlatıyor olabilir bu dosyaları
quote:
Orjinalden alıntı: msemihs
quote:
millet yokmu şu derdime çare? C:\WINDOWS\Temp
tuneup_utilities yada system mechanik ile güzel bi tara makinayı olasılıkla trojan yada spy işi (gerçi spybot kaçırmazdı ama) arka planda çalışan exe ler hayra alamet değil gibi bişe... benimm temp i bir hafta boşaltmasam (sabah 8 gece 12 açık) 100 mb dolmaz gariplik var yane senin pc de....
C:\WINDOWS\TEMP klasörünü baslangıçta boşaltmak için "AUTOEXEC.BAT" dosyasına "del C:\Windows\Temp\*.tmp>nul" satırını ekleyin. Bunu yapmadan önce "AUTOEXEC.BAT" dosyasının yedeğini alın.
XP de autoexec.bat dosyası yok, autoexec.nt var
quote:
Orjinalden alıntı: Dussokagi06
C:\WINDOWS\TEMP klasörünü baslangıçta boşaltmak için "AUTOEXEC.BAT" dosyasına "del C:\Windows\Temp\*.tmp>nul" satırını ekleyin. Bunu yapmadan önce "AUTOEXEC.BAT" dosyasının yedeğini alın.
en basitiyle templerin kısayolunu masaüstünde oluştur. arasıra içini boşalt.
quote:
Orjinalden alıntı: ewelfener
tuneup_utilities yada system mechanik ile güzel bi tara makinayı olasılıkla trojan yada spy işi (gerçi spybot kaçırmazdı ama) arka planda çalışan exe ler hayra alamet değil gibi bişe... benimm temp i bir hafta boşaltmasam (sabah 8 gece 12 açık) 100 mb dolmaz gariplik var yane senin pc de....
Hocam elbet bi problem var zaten ondan soruorum ya. System mechanic le tarattım zaten herşey halloldu bilgisayar hızlandı vs. ama bu sorun hallomadı maalesef.
quote:
Orjinalden alıntı: Dussokagi06
Autoexec.bat yok ki. Sadece "C:\Program Files\iolo\System Mechanic 6\drive medic bootimage" içinde var bi tane.
Kardeş CCleaner diye bir program var artık dosyaları temizliyorrrrrrr işine yarayabilir......ama senin sorunun bi acayip arkadaşların yazdığına göre bunlara bende dahil temp klasörü bu kadar kimsede dolmamış..
bu durum çok anormal. hiçbir program durup dururken sisteme 15 er mb lık dosyalar yüklemez. xp yi tekrar yüklemeyi denemişmiydin ? virüs mirüs diycem ama onca antivirusten sonra nasıl sağ kalabilir ona bi şii diyemem :) en saalamı format :P
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme