Şimdi Ara

C.Ronaldo - Messi # Dünyanın en iyi futbolcusu anketi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
1
Favori
62.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

C.Ronaldo - Messi # Dünyanın en iyi futbolcusu anketi

(En Son Oy Tarihi: 28.5.2022)
Giriş
  • Bu sitede daha çok Messi hayranı olması Messi'nin daha iyi oldugu anlamına gelmez.
    Zaten futbol dışında ; Ronaldo'nun yakışıklı ve şımarık olması erkekleri uyuz eden bir durum oldugundan Ronaldo'nun daha iyi oldugunu düşünse bile Messi'ye oy vermesine neden ouyor.
  • Messi'yi işaretledim.Son maçta,ilk yarı fazla top atmadıkları için sessiz kaldı.

Bu arada Messi,topu kaçırıyor diyen arkadaşa da söyleyecek bir söz bulamadım.Messi'yi genelde faul ile durdurabiliyorlar ancak.Adam gayet güzel hareketler yapıyor.O,olmadığı zaman dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Barcelona'nın hücum gücü yarı yarıya düşüyor desek abartmış olmayız.Tek başına maç çevirebiliyor.Geçen sene bir maçta,topu ortasahadan alıp,birkaç kişiyi çalımlayıp attığı golü unutmayalım (maçı hatırlamıyorum tam).

Messi,pas atamıyor demek de haksızlığın daniskası olur.Adamın her pası adrese teslim.

İlk mesajdaki karşılaştırmalar bariz şekilde taraflı.
  • BOŞUNA TARTIŞIYOSUNUZ

MESSİ MESSİ MESSİ tek kıyaslıyabiliceğiniz isim MARADONA
  • quote:

Orjinalden alıntı: GökaLp.

karşılaştırma yapalım
    ----------
    uzakdan şut-
    C.Ronaldo uzakdan gol atabilen bir oyuncu. Daha gerilere gitmeye gerek yok portoya attığı gol evlere şenlik. Dahada yakına gelmek gerekirse Arsenale attığı serbest vuruşda oldukça uzak mesafeydi. Ama Messi uzakdan gol atabilen bir oyuncu değil. Kalenin dibine kadar gidip öyle şut çekiyor. Ronaldo boşluk bulduğunda çakıyor.

çalım atma-
    Messi 'çalım' atmıyor. Messi topu alıp adamlardan kaçıyor. Karşısındaki adamın sağından veya solundan hızlı bir şekilde koşarak rakip kaleye gidiyor. Ama Ronaldo çalım atıyor. Topu alıp adamdan kaçmıyor adamın üstüne üstüne gidiyor.

pas verme-
    Pas olarak Messi en yakındaki adama klasik bir şekilde ayağının içiyle vurarak pas atıyor. Ama C.Ronaldo için Pasda mesafe yok. F16 füzeleri gibi hedefe kitlenen paslar atıyor. Ve ronaldo klasik paslar vermiyor hiçde 'alışık olmadığımız' son derece güzel ve her seferinde değişik değişik hareketler yapıyor.

top sürme-
    Hız olarak iki futbolcuda normal bir insanoğlunun koşabileceği hızın üstünde koşuyor. Messinin top sürmesinde hiç bir + sı yok hızından başka. Topu alıyor her insanın yaptığı gibi dümdüz koşu yapıyor ama C.Ronaldo hem hızlı koşup hemde aynı anda 40 tane hareket yapıyor su altından saman yürütüyor.

fizik gücü-
    fizik olarak Boy kilo ve kas yapısı olarak 'tartışmasız' C.Ronaldo çok çok daha üstün. Bir futbolcuda fizik çok önemlidir. Messide fizik denen bir şey yok ama C.Ronaldo insan değil fizikçiler oturup çözmeye çalışsınlar bu adam insanmı diye.

Artistlik ver Karizma -
    futbolcuda çok önemli bir unsurdur. Kesinlikle 'tartışmasız' C.Ronaldo çok daha artist birisi ve gerek yüz olarak gerekse fizik olarak daha karizmatik. Messinin tipi çok bozuk çene yapısında problem var alt çene daha geride forma giydiğinde şalvar gibi duruyor ama C.Ronaldoya forma tam oturuyor 4-4lük bir görünüm alıyor.

((Messide büyütülecek bir şey yok. Malaga, Numancia, Almeria , Sporting Gijon , Osasuna , Real Betis gibi takımların olduğu ligde gollerle buluşuyor. Rakip olarak puan durumundada görüldüğü üzere sadece Yıllardır olduğu gibi Real Madrid onlara rakip olabiliyor. Ama Ronaldonun bulunduğu ligde Porrtsmouth, everton, middlesbrough, sunderland, aston villa, man city, çok güzel savunma yapabilen zor gol yiyen takımlar. İspanya ligi maçları genelde üst biter zaten herkes bilir bunu. Liverpool,Chelsea gibi çok büyük rakipleri var Arsenalde bu yılı saymasak çok büyük bir rakip. Yani Ronaldonun bulunduğu lig daha zor bir lig))
    Maradona > Ronaldo > C.Ronaldo

ronaldo brezilyalı 1 yıldır sakat olan...

Başa bide pele ekle tam olsun.

• messi tabiki
  • Messi bir ingiliz takımına örneğin chelsea ye transfer olsun bakalım ikiside aynı ligdeyken hangisi daha başarılı olacak ?oynasa 1 sezon sonra bu anket yapılsa ronaldo %95 alır
  • rıdvan dilmen"messi ile ronaldo karşılaştırması bana göre yanlış.bence messi ve diğerleri vardır futbolda"katılıyorum sonuna kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Simon_Adebisi

Messi bir ingiliz takımına örneğin chelsea ye transfer olsun bakalım ikiside aynı ligdeyken hangisi daha başarılı olacak ?oynasa 1 sezon sonra bu anket yapılsa ronaldo %95 alır

ronaldo gelsin la liga'ya
  • Cristiano Ronaldo 28% (101)

Lionel Messi 71% (249)

İniesta ile Messi'yi karşılaştırsak daha mantıklı olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 9 Mayıs 2009; 1:31:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: To die

quote:

Orjinalden alıntı: Simon_Adebisi

Messi bir ingiliz takımına örneğin chelsea ye transfer olsun bakalım ikiside aynı ligdeyken hangisi daha başarılı olacak ?oynasa 1 sezon sonra bu anket yapılsa ronaldo %95 alır

ronaldo gelsin la liga'ya

güiza la ligada 27 28 gol atıyorsa ronaldo tarih yazar

• Karar vermek zor..En güzeli bu.

Cristiano Messi
  • quote:

Orjinalden alıntı: GökaLp.

Chelsea maçında gördük Messinin rezilliğini.
    l
    arkadaşlar la liga takımları savunma yapmayı ingiltere ligi kadar iyi beceremez. La Liga takımları açık oynar. İddaacılar varsa bilirler ki la liga maçları hep üst biter %90 üst bitiyor çünkü savunma değil ofansif oynuyorlar açık oynuyorlar ama ingiltere ligindeki takımlar kapalı oynuyorlar ve ingiltere ligi kadar zor gol atılan bir lig yok dünyada.

Drogbanın dediği gibi " Messide büyütülecek bir şey yok. Messi ingiliz takımlarına karşı oynasın ağır markaj ve yüksek tempo neymiş görsün bakalım."

:) kuyruk acısı var sanırım drogbanında:) Senin alıp veremediğin nedir onu da çözmüş değilim,ayrıca ronaldo'dan bi yol olmaz

• ikisi arasında messi ama benim icin en iyisi steven gerrard.98 den beri yıldız "O"
  • Ya kardeşim ikiside çok iyi oyuncular ama sen birini överken diğerinide itin g***e s**tun. Sonuçta iki adamda çok yetenekli, süratli kanat oyuncuları. Bana sorarsan ben Messi derim. Oyunu daha çok hoşuma gidiyor fakat bu demek değildir ki C.Ronaldo onun yanında çok kötü, tabikide ikiside çok iyi oyuncular. Ben sadece fikrimi söyledim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYCLOMOTEUR

ikisi arasında messi ama benim icin en iyisi steven gerrard.98 den beri yıldız "O"

Gerrard'ın yeri ayrı benim için,çok beğendiğim bir oyuncu;ama ne yazık ki bu ikisinin gerisinde kalıyor gibi.
  • Her türlü Lionel Messi.
    O tamamen bambaşka bir futbolcu.
  • Messi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orjinalden alıntı: CYCLOMOTEUR

ikisi arasında messi ama benim icin en iyisi steven gerrard.98 den beri yıldız "O"

Gerrard'ın yeri ayrı benim için,çok beğendiğim bir oyuncu;ama ne yazık ki bu ikisinin gerisinde kalıyor gibi.

Hiçte kalmıyor bence.Türkler'in çoğu oyunun şov kısmına baktığı için Ronaldinho,Messi,Ronaldo gibi estetik çalımlar atan oyuncuları abartıyorlar.Gerrard bu yıl İngiltere'nin en iyi oyuncusu seçildi.Zidane bıraktıktan sonra benimde favorim Gerrard.Messi ve Ronaldo benim futbol anlayışımda en iyi olmayı haketmiyor onun için yorum yok.

• iyide karşılaştırmada
    messi ye yapmadığını bırakmamışsın
    tartışmasız messi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Orjinalden alıntı: fanatik123

@ Asil Türk Kanı

işte bende buna gülerim abi çalımları messi kadar iyi değil miş .
    makas hareketi derken neden bahsediyorsun sen ?

Ronaldo'nun sürekli olarak gereksiz yaptığı hareket.

Sağ ve sol ayağını topun çevresinde hızlı şekilde dolaştırmak.

Bende yaparım bu hareketi ancak gerektiği yerlerde.Ronaldo bu işi abartıp kendini rezil ediyor.

Ayrıca Ronaldo'nun çalımları Messi'den iyi falan değildir.
    Mesela Ronaldo'nun Arsenal maçında yaptığı bireysel çalımlar bir elin parmağını geçmez.

O gereksiz dediğin hareketleri yapan dünyadaki TEK futbolcu o dur şuanda. onun dışında bazı futbolcular ayda yılda bir yapıyor ama ronaldo her maçta en az 3-4 pozisyonda yapıyor o hareketleri ve Ronaldo ' nun rakiple beraber koşarken sağ ayağıyla sol ayağının arkasından topu sol tarafa atıp koşmasını dünyada başka yapan bir futbolcu görmedim o kadar maç izlememe rağmen.
    Kafa toplarında çok etkili. Duran toplarda messiye 5000 basar. Uzakdan şutlarda messiye 9999 basar. Hız konusunda hemen hemen aynılar belki messi hiç hareket yapmadan bodoslama daldığı için daha hızlıdır.

o gereksiz dediğin hareketler rakibi nasıl şaşırtıyor eğer futbol oynasaydınız bilirdiniz sağındanmı solundanmı gidiceği hiç belli olmuyor adamın üstüne hızlı gittiğiniz zaman en açık tarafdan koşuyor bu yüzden maçları izlediyseniz c.ronalo ' ya birden girmiyorlar 1-2 adım geriye doğru gidiyorlar savunma oyuncuları

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.