Şimdi Ara

BYD Türkiye'de paket oyunu: Üst paket görünümlü alt paket (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dolubatarya isimli kanal sanırım para karşılığında elektrikli araç PR'ı yapıyor.

bi yayında pil ömrü ile ilgili soru sordu seyirci, programı yapan eleman birden sinirlenip: "YAHU İÇTEN YANMALI ARAÇ 15 YILDA 3 MOTOR DEĞİŞTİRİYOR SİZ PİL ÖMRÜ SORUYONUZ" diye çıkıştı. yanında soruları okuyan yancısı var. o da: "evet abi evet çok haklısın abi" diye sayıklıyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

gecen baska bir konuda birisi bunlari refere ederek bir bilgi verdi.

ben de madem karsima cikmis merak ettim; kim bunlar, egitimleri ne, sektordeki yerleri ne. nerelerde calismislar hangi konumda bulunmuslar, referans noktalari kimler. bilgiyi nereden aliyorlar, iddialari hakkindaki tecrubeleri neler.

biri cikti dedi ki bunlar insanlari uyandiriyorlar, biri dedi ki bunlar istese binlerce dolar maasa calisir falan.

ortada olan ise yuzbin kusur takipcili youtube kanalindan; adi sani duyulmamis firmalardan sponsorluk almaya calisarak internetten topladigi bilgileri zaman zaman bagira cagira izleyicisi olan kitleye aktarmaya calisan kisiler.

kimsenin emegini ekmegini zemmetmek haddim degil o yuzden elestiriyi burada kesecegim. bunlar da umarim ileride kendini toparlar iddialariyla ayni zemine gelirler. su an icin bilgi almak isteyenlere, hele ki yabanci dilleri varsa, baska kaynaklar tavsiye ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sanırım para karşılığı PR yapıyo dememin sebebi oydu. tüm hibrit otomobilleri görmüyo sadece Toyota da değil. hepsine saçmalık rezillik vs diyo. EV hariç her türlü araç tipinin yok olmasını savunuyo adeta.

Türkiye'de hangi araç alınırsa alınsın temkinli olunmalı sadece BYD değil. Tüketici düşmanı bir düzen var, cebimizdeki parayı alana kadar insan gibi muamele gören biz, aracı aldıktan sonra düşman oluyoruz suratimiza bakmıyorlar.

Türkiye'de genel olarak esnaflık böyledir zira bizi koruyan ne devlet var ne hukuk sistemi. BYD özelinde olan birşey değil bu. Mercedes de alsan bmw de alsan Dacia da alsan böyledir. Araç aldıktan sonra biz o firmalar için sorun ciktiginda bir baş ağrısından ibaretiz. Mahkeme süreçleri maalesef firmaları bu noktada cesaretlendiriyor. Geçmiş olsun umarım hızlıca çözersiniz sorununuzu

@ElektrikliyleYollarda
    @ElektrikliRota
    @ElektrikliArabaTV
    @ShiftDeleteNet

gibi kanallar da EV güzellemesi yapıyor, sürekli. Para karşılığı mı, kendi gönülleriyle mi yapıyorlar onu bilemiyoruz.

Youtube ta bir de Electric Viking kanalı var, her gün elektrikli araç güzellemesi yapan yüksek kalite video gönderiyor. Para desteksiz mümkün değil o videoları hergün hazırlamak...

oda şimdiden kendine yer edinmek istiyor

bakalım 15 yılda kaç pil değiştirecek kendi arabaları

evet gelecek teknoloji bu kaçış yok

ama yakın gelecek değil

çok çok ileri gelecek

teknoloji oturmadan bu işe girilmez

biz göremeyiz okadar diyeyim

çünkü bizimki gibi ülkelerde araba bu kadar kıymetli iken bizde tutmaz

hala aldığı paraların üzerine satabiliyorlar diye talep var

yarın %80 zararlarla satsınlar o zaman görecem bedava gezmeleri

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • BYD, Avrupa’da ve global pazarlarda Design ve Excellence paketlerini ağırlıklı olarak sunuyor, Almanya’da ise Comfort paket da satışta.

Dış pazarlarda Design donanım ile Excellence donanım arasındaki tek fark HUD (Head up Display).

Dolayısıyla batarya dahil diğer bileşenler aynı. Comfort paket ise en “boş” diyebileceğimiz donanım seviyesi.

Türkiye’de satılan Design paket ile Excellence arasındaki fark dış pazarlardan çok farklı.

Batarya, çekiş tipi, motor, menzil, jant ve koltuklar gibi donanımlar faklı. Çünkü aslında Design olarak adlandırılmış olan donanım seviyesi esasında Comfort donanım özelliklerini barındırıyor ama bizde bir üst seviye olarak satılıyor.

Bu kafayla giderse BYD ülkemizde teşvikte almış olsa bile yerlerde sürünmeyi hak ediyor.

• JackDaniels kullanıcısına yanıt
    Batarya tabanlı araçların geleceği olamaz çünkü batarya güvenilir bir sistem değil. Batarya otomobilin normal (karşılanabilir fiyatlı) bir parçası olsa tamam, radyonun pilini değiştirir gibi pili değiştirip kullanırım diyeceğim fakat arabanın en pahalı parçası. Ömrü , performansı azalan birşey. Arabayı yatırım aracı olarak alan biz Türklere hiç uymayan bir durum.

Geçen yıl Aralık 2024'te 2.el satılık Tesla sayısı 495 iken 5 ayda bu sayı 1028'e fırlamış. 5 ayda Tesla 2 kat daha cok satılmadı. Bu artışın sebebi alıcıların düşük menzii, uzun şarj sürelerine ek olarak her ay azalan batarya performansı ve buna bağlı olarak aracın 2.el değerinin eksponansiyel oranda düşmesi. Zaman geçtikçe bu sorun daha da artacak çünkü performans kayıpları, şarj istasyonunda geçirilen zamanlar insanların canına tak edecek.

9.Aralık.2024, 2.el Tesla sayısı 495
    BYD Türkiye'de paket oyunu: Üst paket görünümlü alt paket
    14.Mayıs.2025, 2.el Tesla sayısı 1028
    BYD Türkiye'de paket oyunu: Üst paket görünümlü alt paket

• Elefue kullanıcısına yanıt

Kademeli ÖTV olan yerde bunun artık bilinmesi lazım ama yıllardır anlamak istemeyen bir zümre var ülkede hemde çoğunluk durumda

Yatırım için 1 milyar dolar gerekiyor sanırım ... Firmalar tüm masrafı son kullanıcıya iteler klasik bir şey bu

araç kiralayayım dedim

i20 kiraladım

teslimata gittiğimde elektrikli kullanırmısınız dediler olur dedim

bmw x1 verdiler

ilk başta herşey güzel sessiz akselreasyonu sürper vs vs

ama akşam teslimat zamanı geldiğinde dertler başladı

firmanın zes ile anlaşması vardı mecburen başladım şarj istasyonu aramaya

ggoglea yazdım gittim kapalı

havaalanında varmış dedim gidip ordan şarj ederim oda kapanmış

tekrar döndüm geri bi avmde buldum

2 tane var ve ikiside dolu trugo vs boş ama kartı yok bir seferlikte hesap aç vs kim uğraşacak

onlarda takmış %90dan %100 40 dk vs gösteriyor

neyse başladım beklemeye biri geldi aldı arabayı 35 dk sonunda

taktım şarja sadece %17 dolduracak 50 dk gösterdi

güya 180 kw istasyon ama 40-50 ile şarj ediyor

ama parayı alırken 180e göre kw başına alıyor

neyse avmde dolaştım geldim %99 da ve daha 20 dk gösteriyor

dedim başlarım şarjına kaç paraysa alsınlar onumu bekleyecem diyerek çıakrtım gittim teslim ettim

tövbe yani bu ne rezillik

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Yeni kasanın gelecek/gelmiş olması nedeniyle milletin satmaya çalışması olabilir mi o artışın nedeni acaba?

Hocam zaten bu pilli arabalarda en büyük problem uzun şarj süreleri. Bu hayatınızdaki değerli vakti çalan yönü.

Bir de bataryanın her ay performansından yitirmesi var ki o da birkaç yıl içinde pili sönmüş aracın 2.el değerinin aşırı düşerek cüzdanınızdan çalan yönü.

Her türlü lose - lose. Bunların üstüne durup dururken bataryanın yangın çıkarması var o da game over.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.