Şimdi Ara

BYD Türkiye'de paket oyunu: Üst paket görünümlü alt paket (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
8.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    +1. Bu ve bir önceki mesajınız için tamamen katılıyorum. Yalnız bunları yazınca EV müritleri birden agresifleşip saldırıya geçiyor. Bu EV pazarında ağır lobi var, çoğu da sponsorlu içerikler vasıtasıyla tescilli halde. Orta-uzun vadede EV ciddi kayıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Mayıs 2025; 23:29:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsrail müslümanlara zulmediyor de İsrail mallarını boykot ediyoruz. Byd yıllardır Hatta on yıllardır Doğu türkistanlı Müslüman kardeşlerimize zulmediyor O zaman niye byd boykot değil Esas boykot byt'ye hem yaptıkları işkence ve soykırım için hem de Türk milletini düdüklemeye çalıştıkları için

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Medyadaki EV güzellemeleri buzdağının sadece görünen yüzü.

şu gelişmeler sayesinde EV üretim maliyeti benzinli araç üretim maliyetine göre çok düşük:

1- Yüksek ölçekte üretim Çin (birim maliyet sıfıra yakınlaşıyor)
    2- Enformasyon Teknolojisi (IT) (üretim aşamalarının maliyet kalemleri sıfıra yakınlaşıyor)
    3- IT destekli Endüstri 4.0 (otomobil üretim maliyeti sıfıra yakınlaşıyor)
    4- Tuzdan üretilen enerji tutucu etken madde (Sodyum, Lityum, vs) (hammadde maliyeti sıfıra yakınlaşıyor)

EV'nin düşük üretim maliyeti + kazık fiyatı ile birlikte ulaşım sektöründe "araç satın alma, ulaşım kirala" sisteminin devreye sokulmasının planlandıgını görebilirsiniz.

Biraz araştırdığınızda Araçları elektrikli yapmanın dışında binaları ısıtmak için de elektrik enerjisinin kullanılmasının planlandığını da görebilirsiniz.

Elektrikli araç için "sıfır karbon ayakizi" sloganı kullanılıyor, Avrupa'da binalarda doğalgaz yerine elektrik kullanılması için o slogana ek olarak Ukrayna - Rusya savaşının kullanıldığını görebilirsiniz.

Buzdağının biraz daha derinlerine indiğinizde elektrik enerjisinin kendisinde de tuhaflıklar görebilirsiniz. Haberlerde Konya ovası gibi geniş alana fotoşopla döşenmiş solar paneller gündüz üretilen elektriği depolayıp gece boşaltan Lityum konteynerlar fotoşopla eklenmiş görülüyor. Rüzgar esmediği halde dönen rüzgar türbinleri var. Hepsi sürekli dönüyor. Enerji üretiyor izlenimi vermek için. Termik santrallerle de ilgili problem var. Hepsi mezarlık gibi hareketsiz, gireni çıkanı, çalışanı olmayan hayalet tesis gibiler. Şehirlerin elektriği oralarda üretilmiyor muydu ? Medyada zibilyon tane güneş, rüzgar enerjisi haberi varken, şu anda elektriği üreten termik santrallerin içinde ne var ne yok, çalışanlar ne iş yapıyor orada gibi bir tek haber göremiyoruz.

Buzdağının daha altına indiğimizde elektrik enerjisinin termik santral, nükleer santral, güneş, rüzgar çiftliği vs dışında başka yöntemle üretildiğine dair ipuçları yakalayabiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.